icon

Kedy presťahovať dieťa zo spálne rodičov?

lolittka
23. máj 2012

téma "Kedy presťahovať deti zo spálne" 32:45 http://www.stv.sk/online/archiv/damsky-klub/?da... čo si o tom myslíte? aké máte skúsenosti?

lolittka
autor
23. máj 2012

@alexis617 ďakujem 🙂 budem sa- aj rozumom, aj srdcom 😉 a hlavne budem vnímať svoje dieťa, pretože výchova je komunikácia 😵

lolittka
autor
23. máj 2012

@zuzanockamt hej, aj ja mám podobné pocity

alexis617
23. máj 2012

@lolittka a stane sa ked je muž na nočnej spia moje deti so mnou jeden má teraz už 12,6 a druhý 2,6 užívam si ih kým ešte sú aký sú moji

halienka
23. máj 2012

No ja keď mi malá cez obed tak zaspí tak sem-tam si ten Dámsky klub pozriem a niekedy sú tam úplne protichodné názory, napr. raz tam rozoberali, že kedy je dobre začať s výučbou cudzieho jazyka u detí, v akom veku, bola tam nejaká učiteľka čo učí úplne maličké detičky, tak tuším tam vravela vek 18 mesiacov. O týždeň tam bola logopedička a tá zas tvrdila, že deti ktoré začínajú skoro aj s druhým jazykom majú potom problémy s výslovnosťou vo svojom materinskom jazyku a že to nie je dobre začínať priskoro...no a človek vyber si. Takže oni tam podľa mňa pozývajú rôznych ľudí s rôznych oblastí a každý si razí samozrejme svoj názor.
@miskax2 no mne malá spávala cca do pol roka na mierne na boku, mala reflux, takže mala vyvýšenú postieľku a ja som ju trošku na bok ukladala aby keď si grcne sa tým nepridusila, ale ona si odmalička tak doboku vykrúcala hlavičku, myslím, že ju to ťahalo do inej polohy. Akonáhle sa naučila prevracať na bok, spávala na boku a od roku sa sama dáva na bruško. Ja som tiež počula o nebezpečenstve spávania na brušku u detí do roka, tak som rada, že malá s tým začala až po roku, ale neviem posúdiť či to je ozaj tak nebezpečné ako sa to predkladá, či nie sú skôr iné príčiny SIDS ako práve spinkanie na brušku...

luciferkax
23. máj 2012

podľa mna je to úplná somarina.. ročné dieťatko by som samé do izby nedala, a už vôbec nie od narodenia!!! Prvé tri mesiace spal drobec vo svojej postielke,a jked to bolo náročné, to netrúfla som si ho nechať pri nás spinkať, bol krehký a malinký, a ja tak strašne unavená. Papal každé dve hodiny vo dne v noci, to bála som sa, že ho prilahnem.. presdalen, nevyspalas om sa dlho, zaspím tvrdo, čo pootom? no ked podrástol, tak vo svojej posteilke spí dve hodinky, potom putuje k nám.. akedy do vlastnej izby? drobec bude mať v lete štyri roky, budeme sa sťahovať, tak rátam s tým ,že vtedy už "odíde" do vlastnej izbičky...
čo sa týka spania na brušku, starší syn tak nikdy nechcel spinkať, no mladší chce iba tak.... no nepretáčam ho, kým bol menší, párkrát som to urobila, no iba sa zobudila plakal

timuss
23. máj 2012

no mne už jedna teta z rodiny prišla povedať, čo to videla v dámskom klube 🙂 že ako by to malo byť 🙂....ja som si to vypočula a myslela si svoje 😀 malá spala zhruba do 7. mesiaca s nami pretože som ju v noci kojila každú chvíľku...a teda vstávať sa mi nechcelo 😀 potom som zostala tehotná, malá mi odmietla prsník a teda odvtedy spáva vo svojej postieľke a v noci už nepapá....no mám ju pri sebe, pretože v noci sa pár krát zobudí, treba ju pohladkať, aby cítila, že som pri nej a pekne zaspí...a nech si myslí pani pediatrička čo chce, ja do druhej izby liezť v noci nebudem 😀 😀 😀 keď bude väčšia a prespí mi celú noc tak poputuje do detskej izby...ale len ak s tým bude súhlasiť 😅 jaj, a odkedy sa vedela malá otáčať, spávala aj na chrbte, aj na boku aj na brušku...ako sa jej chcelo...neobmedzovala som ju 🙂

tea333
23. máj 2012

Ked som videla prvych par prispevkov, hned som tusila ze pojde o nasu pediatricku.a mala som pravdu.
Tie nazory sa mi zdali jej podobne 🙄
tak teda, tato nasa pani dr sa pravidelne objavuje v mediach a nikdy s nou nesuhlasim, ked si ju pozriem.
len tak pre zaujimavost, mala som s nou taketo skusenosti:
-kricala na mna ked som jej oznamila ze neockujeme
-len sa zasmiala ked som jej oznamila ze syn ma pravdepodobne alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka.
Vraj ako som to mohla zistit (no ako asi 😅 🤐 )
-v 5 mesiacoch ma sprdla, ze ako to ze este neprikrmujem svojho plne dojceneho syna
-v roku ma sprdla, ze syna neucim pit z flase, ze to mam co najskor.vysvetlenie- mam co najskor prestat dojcit,
a naucit ho na flasu !! Ked som sa opytala preco by som ho nemala dalej dojcit, odpoved bola: A NACO??
nasledne na to mi odporucila UM, napriek tomu, ze som jej par minut predtym povedala o synovej alergii na mlieko

l.i.n.
23. máj 2012

no hlavne nechapem, preco do takejto temy nezavolali radsej detskeho psychologa, ale pediatricku so zastaralymi nazormi...ja so sestrou sme spavali s nasimi v spalni moj manzel s bratom tiez spavali s rodicmi v spalni, ked sme boli mali, moja dcera ma sice uz svoju postielku, ale dovolime jej spat aj s nami, a vidim to tak, ze aj syn bude s nami v spalni....a teda nemam pocit ze by bol niekto z nas ustrachany, nesamostatnya pod....ako tam dristala pani pediatricka.....mi to tak prislo, ze pani doktorka by bola najradsej keby sa deti narodili a vedeli uz rovno chodit, pit same z hrnceka, a keby rovno aj rozpravali, bolo by najlepsie...a teda moj pocit z nej je, ze nema k detom ziadny vztah...a ak hej, tak neprimerane prisny, vychova deti predsa nie je vojensky vycvik...

mirka7582
23. máj 2012

@tea333 odkaz pre takuto lekarku zobrat jej licenciu . ona nieje hlupa ,ale nebezpečna pre deti 😕 😠

tea333
23. máj 2012

@mirka7582 ja som bola dlho nahnevana. nie kvoli sebe, pretoze mam svoju hlavu a k lekarke som chodila vyslovene len na prehliadky s babatkom, ale kvoli jej ostatnym pacientkam. je mnoho zien ktore bezmedzne doveruju lekarom a riadia sa ich radami ako bozimi prikazaniami. takze ked mi povedala to o dojceni, tak som bola smutna z toho, ze musi byt mnoho zien co ju posluchlo a ukoncilo v roku dojcenie len preto, ze im to odporucila.

l.i.n.
23. máj 2012

a co sa tyka toho ako rozpravala, ze dieta v spalni narusi intimitu, ze manzelska postel je na spanie a sex rodicov apod, ze rodicia sa maju s detmi mojkat inde , tak to sa mi uz rozum pozastavoval...ked chcem byt s manzelom sama, popripade sa chceme milovat, nemusime to robit len v posteli, no nie?😀

l.i.n.
23. máj 2012

@tea333 a zmenili ste doktorku?ak nie, preco ste stale u nej, ked s nou evidentne nesuhlasis?

meg9
23. máj 2012

@tea333 a to k nej ešte stále chodíte 🙂?

mirka7582
23. máj 2012

@tea333 naša pediatrička by dala všetko možne aby žena kojila 🙂 kolko žien odmietlo očkovanie a iba sa usmiala a brala to v pohode 🙂 no nechapem ako takato žena može robit s detmi 😕

tea333
23. máj 2012

@l.i.n.
@mirka7582
@meg9 doktorku sme nezmenili. nesuhlasila som s nou od prveho ponuknuteho ockovania, ale dovod na odchod a chut odist som mala az na cca 3.prehliadke,kedze problem len s ockovanim by bol vo vacsine ambulancii.
ostali sme u nej pretoze sme pred sebou mali iba tych par babatkovskych prehliadok, s chorobami jej nevolame a riesime ich sami, pripadne mame kontakt na pohotovostnych lekarov, ktori nam radi poradia.takze k nej nemame ziaden dovod chodit. ak je problem s ekzemom, ideme priamo k dermatologovi a pod.
druhy dovod je, ze napriek cirkusu nas dr nakoniec ako neockujucich nenahlasila, naopak skrotla a na poslednej prehliadke len ticho ponukla moznost ze nam sama zozenie inu vakcinu, ak by sme chceli.
takze nemusim riesit uradne tahanice a pokuty a podobne veci, kedze ten isty kolotoc nastane pri druhom babatku

ducci
23. máj 2012

my sme malu presunuli do jej izbicky presne v roku - nejak prirodzene to prislo a velmi mam to pomohlo... dovtedy sa budila niekedy aj 8x a potom co sme ju presunuli tak 1x za noc.. proste asi sme ju rusili 🙂).. podla mna kazda mamina vie najlepsie, kedy je to pre nu vhodne...

henushka
23. máj 2012

Ahojte, no, Damsky klub obcas kuknem a teda niekedy si tam fakt volaju divnych "odbornikov". Ja sa snazim v mnohom spoliehat na vlastnu intuiciu a keby som sa mala riadit tabulkami a podobnymi radami, tak sa uz asi liecim, bo mala si ide od narodenia vo vsetkom podla seba, uuuplne mimo tabuliek 😅

Co sa tyka temy, tak my sme malu vystahovali zo spalne, ked mala rok. Izby su hned vedla seba, takze krok alebo styri k postielke nehrali rolu. A rozhodli sme sa dost spontanne. Mala spala vzdy dobre a na kojenie sa zvykla budit iba raz. Az zrazu zacala vymyslat, nie s kojenim, ale s tym, ze ked uz sa co len trochu zobudila, mala pocit, ze by sme s nou mohli trosku pokomunikovat. Tak sme ju po par dnoch "delozovali" 😀 Najskor som mala v plane s nou nejaky cas v izbe spavat, ale asi po troch nociach, kedy sa opatovne dozadovala komunikacie aj viackrat za noc, som to vzdala a sla do spalne. A odvtedy spime vsetci uplne spokojne 😎 Ale urcite je to cele o kombinacii faktora rodic-dieta. Ja som nemala absolutne ziadne vycitky, ze ide do druhej izby a ona je zase od malicka povaha, ze chce vsetko robit sama, tak bola tiez spokojna. Dokonca po kratkom case ma prestala v noci volat na kojenie a miesto toho si pila z hrnceka vodicku. A to bola dojcena do 20 mesiacov.

henushka
23. máj 2012

Co mi vsak pride uplne zvratene, je dat dieta do inej izby hned. Neviem si ani len predstavit, ze by som to male stvorenie dala mimo a riesila to cele akymsi pochybnym monitorom a babyphonom. Vsak by som ani zaspat nemohla! Od zaciatku ma fascinoval ten materinsky 6.-ty zmysel, ako sa dokazem zobudit presne vtedy, ked to babo chce/potrebuje. Niekedy by som bola odprisahala, ze som sa zobudila par sekund predtym, ako sa zacala preberat na kojenie.

henushka
23. máj 2012

@lolittka Inak ahoj 🙂 Pozeram, ze KV, pozriem lepsie foto a Dominika 🙂

mia258
23. máj 2012

Moja malá má čochvíľa 21 mesiacov, vo vlastnej izbe spí už dááávno, zaspáva sama v postieľke a nemáme žiaden problém 😉

lakocinka
23. máj 2012

Nasa mala sa prestahovala do vlastnej izbicky v 2 rokoch. Cakali sme druhe dieta a tak bol najvyssi cas. Dovtedy spavala s nami v posteli, v postielke odmietala od 1,5r. Mne to pravdupovediac vyhovovalo, lebo sme ju inde nevedeli uspat, len v nasej posteli, trvalo to 30min v Priemere, no narocne obdobie, a v noci sa budila, takze vedla nas - bola hned po ruke. Cakali sme problemy pri prestahovani, avsak mala sa tak udomacnila v izbicke, ze bez problemov zaspava sama v posteli, je akoby hrda na to, ze má vlastnu izbicku a priestor. Upratuje si hracky, vola ma do izbicky, proste je to jej izbicka. A my sa navzajom nerusime v noci. A tiez je pravda, ze opat mame blizsie k sebe s manzelom 😉

carodejnica
23. máj 2012

Mne je najviac smiešne, ako odporcovia spania s deťmi hovoria "preboha nerobte to, zvyknú si na to a ťažko ich odučíte", no tak si vždy predstavujem ako o tridsať rokov, si budem vlasy trhať, že som mala počúvať múdru pani doktorku, lebo moja 33 ročná dcéra za nič na svete nechce spať sama, pchá sa mi do postele a podobne. Veď je to smiešne... 😀

A pani doktorka, by si mohla napríklad prečítať aj tento článok.
Deti by mali spať v posteli s rodičmi - renomovaná britská expertka na duševné zdravie detí radí rodičom, aby zavrhli dlhoročné konvencie a dovolili deťom, aby s nimi spali v posteli až do veku piatich rokov.
http://ozene.zoznam.sk/cl/10159/258146/Deti-by-...

carodejnica
23. máj 2012

No a ešte som chcela povedať, že ja, aj keby som chcela dať dcérku do vlastnej izby, tak nemôžem, lebo máme 2-izbový dom (zatiaľ nemáme urobené podkrovie, ani skoro mať nebudeme, lebo to niečo stojí), takže smola. Dieťa spí s nami. 🙂 😎

tvojezlatko
23. máj 2012

Ono niekedy aj financie nedovoluju mladym mat zvlast izbu pre dieta....ale ako sa hovori zabudol vol, ze telatom bol....

lolittka
autor
23. máj 2012

@henushka aj ja Ťa pozdravujem, susedka 😉

sirinka
23. máj 2012

no mna ta pani tak rozculila, keby mam tel. cislo po ruke, tak volam hned do redakcie, nech jej vypnu zvuk...cista bosorka...a veru som aj pridala prispevok na tu ich FB stranku, co stale spominaju...ale neviem, neviem, ci si to pani moderatorky aj obcas precitaju...

abbey1
23. máj 2012

Nie len k tejto téme musím poznamenať, že vo všeobecnosti nenávidím všetky tabuľky a múdre rady, ako a kedy sa čo má s dieťatko diať a ako sa má dieťatko chovať.
V otázke spania, jedenia,... a všetkého podstatného i nepodstatného inštinktívne sledujem svoje deti a ich potreby. Všetko sa snažíme zvládať nenásilne a až v čase, keď dieťa samé dospeje. Zatiaľ sa nám to vždy osvedčilo. I najmenšej vidím super pozitívne zmeny v papaní, spinkaní a správaní.
Rovnako budem pokračovať i pri spinkávaní vo svojej izbičke. Ja som i ako veľká slečna vždy pri búrke prebehla k našim do spálne nevidím na tom nič zlé. Naopak som presvedčená, že to vzťah medzi rodičmi a deťmi utuží. Deti potrebujú istotu u svojich rodičov.
Čiže, ak je niektoré dieťa pripravené na vlastnú posteľ a izbičku v roku OK, ak nie kľudne môže spinkať s rodičmi do...
Nie je nič horšie, ako vidieť či počuť plakať dieťa osamotené pri zaspávaní. Bohužiaľ, i to je krutá realita nohých domácností. ☹ ☹ ☹

zitaje
23. máj 2012

pani doktorka udesna, co veta to blud. Preco je take zle, ked je dieta naviazane na matku? Ma byt naviazane radsej na plysoveho macika? No a babatko z porodnice rovno do oddelenej izby, och joj, to je riadny studeny odchov, nech si babo nahodou nezvykne na matku, lebo potom bude chciet byt s nou. Podla mna su to uplne pomylene, chore nazory, lutujem jej deti, ak nejake ma.

abbey1
23. máj 2012

@tea333 Vaša Dr je "hviezda". Niektorým lekárom by som brala licenciu. 😠 ☹

maria200981
23. máj 2012

ano ani ja neznasam tabulkovanie....nikdy nezabudnem na pocit ked som mala urcite aspon 7 , 8 rokov...a ked som chcela alebo sa bala...tak mi stale moja mamka dovolila spat s nou a ...nezabudnem na ten pocit bezpecia...urcite o ten pocit nechcem ukratit svoje dieta...a myslim ze kazdy vie najst tu spravnu strednu cestu ...a riesit kedy to je najlepsie....je uplna hlupost....vsetko ide postupne a prirodzene,,,si myslim