icon

Kedy sa menia očká?

barustek
13. apr 2012

ahojte, mna by zaujímalo dokedy sa babetkam menia očká moja dcerka ma už 3 mesiace a ma ich stále modré , ale nema ich mat po kom ja s priatelom sme hnedooky a vlastne moji rodicia aj jeho rodicia aj stari rodicia su hnedooky zmenia sa este ?? 😲

beruska.zuzanka
13. apr 2012

Naša má už takmer 2,5 a stále ich má modré... a netreba dve otázky zakladať 😉

benne
13. apr 2012

@barustek hnedookí rodičia môžu mať modrooke dieťa 😉

dcére sa modré zmenili na zelené v 10m

katka1981
13. apr 2012

@barustek, je to individualne, zvyknu sa menit do pol roka, do roka, ale niekedy aj v priebehu zivota. Poznam take pripady, aj napr. moj ujo a moja mama mali zelensie, teraz viac do modra. Nasa dcerka ma tiez modre, stale sme cakali, ze sa jej zmenia. Ja mam zelenomodre, manzel hnede, jedine moj otec ma sede a moja babka mala sedomodre a nezmenili sa a asi sa uz ani nezmenia. Moja neterka ma tiez modre, jej maminka hnede, tatino zelene, stari rodicia hnede, a zas len moj otec sede. Zdedit moze farbu aj po starych rodicoch alebo prastarych rodicoch. A na zmenu ma este cas, hoci mozu aj ostat 🙂

romea
13. apr 2012

očká sa menia do roka aj viac, ale zväčša do pol roka, mne sa zmenili z modrej na čistú zelenú až okolo 2 rokov
je to individuálne, ale predpokladám že buď jej ostanú modré alebo chytia inú farbu, ak tam nieje náznak hnedej (ak teda už nie sú sivomodré) tak jej možno nezhnednú. A neboj sa určite to po niekom môže zdediť, u nás má celá rodina hnedé aj z maminej strany aj z ocinovej (akurát moja prababka má čisto zelené) a zdedidla som to po nej, dokonca sa ževraj aj podobáme, žiaľ videla som len fotečku