Koľko vetrať pri novorodencovi?
Keď je spotený z vonku tak ako postupovať? Som prvorodička a čo sa týka obliekania a tohto mi nejde! 🤣 mám pocit že bude chorý lebo neviem ako postupovať
Obliekať tak, aby sa nepotil. radšej menej ..keď je chladno prikryješ
Najprv povedz čo obliekaš, dieťa nemá byť spotené a už vôbec nie spotené pri otvorenom okne.
Dnes mal dlhé body na to také dupačky tielkove a ľahšiu mikinku a čiapku
Dnes bolo u nas 25°, takze u nas by bola mikina uplne zbytocna.
A kedze uz je teplo vetrat mozes cely den aj otvorenym oknom, noci su pomerne teple, takze moze byt otvorena vetracka
Takže zajtra napríkad už bude trošku chladnejšie v Bratislave, tak to obliecť? 20°
Čo*
To v BA si ho takto naobliekala? Body, spodne dupacky a tenku deka bohato stacilo,ved dnes chodili deti v kratasoch. Ty si tiez mala urcite kratky rukav.
No vravím že sa v tom vôbec nevyznám :(
Bol vo vajíčku keď sme išli k doktorke ráno trošku fúkalo , až potom bolo teplejšie , ale to ma nenapadlo potom mu dať dole mikinku
V nemocnici mu vrstvili oblečenie a v nutri mu dávali ešte aj čiapku. Tak preto som zmätená. Tam bolo teplo
Ja sa drzim pravidla dieta o vrstvu je lepsie oblecene napr ked ja mam kratke tricko dieta ma dlhe, ked ja mam dlhe tricko dieta ma mikinu, ked mam mikinu dieta ma uz nejaku bundu alebo prechodny fusak ked ja mam bundu dieta ma este aj zimny fusak... Samozrejme z toho su aj vynimky napr ked je vonku 30st tak dietatu nedam nic dlhe ale len kratky rukav. Ale na vacsinu dni v roku toto funguje + skoro vzdy mam o vrstu viac so sebou keby nahodou bola zima tak obliect sa vzdy da a urcite lepsie je obliect ako mat spotene dieta.
Nič si z toho nerob,všetci sme sa učili na prvom 😁ja teda metódou pokus -omyl 🙈 nabudúce to bude už len lepšie ❤️
Nič si z toho nerob,všetci sme sa učili na prvom 😁ja teda metódou pokus -omyl 🙈 nabudúce to bude už len lepšie ❤️
@stastnamamulka ďakujem pekne ❤️ no mame len 8 dní , tak mám sa ešte čo učiť 🙈
Ja som sa najskôr orientovala tým, že o jednu vrstvu viac ako ja, ale obe moje deti boli naopak (alebo ja), takže u nás to bolo o vrstvu menej. Ale naučila som sa aj skrz zátylok hlavy - ak sa tam potili, tak im bolo teplo. Neboj, prídeš na to, čo vyhovuje tvojmu dieťaťu. 😉
Neboj, obliekanie nie je žiadna jadrová fyzika
Obliekaj rovnako ako seba - vrstvu navyše tvorí deka
Dieťatko je v kočíku aj vajíčku teplejšie ako sa ti zdá
Základ je nevyzliekať spotené, radšej obliecť ak mu je chladno
Prílišné obliekanie deťom vôbec neprospieva skôr naopak, sú v neskôr náchylnejšie na choroby
Vetrať môžeš úplne normálne cez deň otvorené okno / v noci vetračka - atk aby na dieťa priamo nefúkalo a nebolo v prievane
@heminepa presne. To je aj podla mna este malo.
Ja som "lahko" obliekala tak akurat dceru co bola narodena.l v lete ked bolo 30.
Ciapku aj v nemocnici kazali kvoli prievanu-no uz som pocula aj take od mamiciek ze naco. Ze je lepsie otuzovat.
Skus pripadne aj zakupit taku akoby vesticku. To som detom v tomto obdobi rada davala. Ked ani nechat iba "nalahko". Ale zas na mikinu ci svetrik teplo 😂
Doplním, že prehriatie je u novorodenca nebezpečnejšie ako keď mu je pár minút chladnejšie
Súhlasím, že je lepšie primerane otužovať
Pridaj sa do skuoinky terminoviek. Tam si budete lepsie rozumiet a v mnohom aj super poradit/podporit jedna druhu.
A este dodam. Nam tqk hovorili ze novorodenec o jednu vrstvu viac ako ty. Nemusi teda nejako moc hrube. Ale ak napr 20 stupnov tak par dnověu bsbstku by som veru kratky rukqv teraz nedala. Aspon u nas este ozaj aj ked zafuka tak je chladno.
@heminepa presne. To je aj podla mna este malo.
Ja som "lahko" obliekala tak akurat dceru co bola narodena.l v lete ked bolo 30.
Ciapku aj v nemocnici kazali kvoli prievanu-no uz som pocula aj take od mamiciek ze naco. Ze je lepsie otuzovat.
Skus pripadne aj zakupit taku akoby vesticku. To som detom v tomto obdobi rada davala. Ked ani nechat iba "nalahko". Ale zas na mikinu ci svetrik teplo 😂
@maryetta mne zasa v nemocnici tvrdili, že keď je vonku teplo žiadnu čiapku vnútri netreba, že to je už prežitok 😀
Ja som druhorodička, tiež mam novorodenca a chodime kazdy deň von. Tiež netušim ako obliecť, nič si z toho nerob.Vyšli sme von tak hic ako v lete a po chvíli začalo fúkať a pršat.Tento april na porazenie.
Pri pocasi ako vcera by som dala body leginky ponozky tenku ciapku ak by fukalo prekryt dekou. pri presune vo vajicku inak nic do kocika ani do auta nefuka.. vzdy radsej obliect menej a zakryt s dekou ako prehriat..
@maryetta mne zasa v nemocnici tvrdili, že keď je vonku teplo žiadnu čiapku vnútri netreba, že to je už prežitok 😀
@tecila tak v nemocnici toooolko umyvali ze bol extremny smrad od chloru. Tam boli hadam nonstop pootvarane okna. A ked sme chodili s babom na vysetrenia cakali sme na chodbe a po jednom do ambulancie. Takze tie babatka boli ozaj v prievane. Ine ked si v izbe otvoris okno.
Tie dupacky boli zbytocne vcera, stacili by polodupacky, alebo teplaky. Spolu s nimi mal 3 horne vrstvy. Moj bol vcera v bodycku s dlhym rukavom a v tenkej mikinke (predsa on sa v tom kociku nehybe a este je aj chory, tak som mu dala o vrstvu viac ako sebe) a spoteny nebol.
@tecila tak v nemocnici toooolko umyvali ze bol extremny smrad od chloru. Tam boli hadam nonstop pootvarane okna. A ked sme chodili s babom na vysetrenia cakali sme na chodbe a po jednom do ambulancie. Takze tie babatka boli ozaj v prievane. Ine ked si v izbe otvoris okno.
@maryetta jasne ja to chápem, len som chcela poukázať, že aj sa doktori majú na to iný názor 😀 a potom, že aj my mamičky sme zmätene z toho
Bodynko, dupačky, tenká čiapka. Deka dole v košíku 😉

Čo mu obliekaš do kočíka keď je spotený?