icon

Komu nechávate opatrovať deti?

homolca
24. aug 2019

Ahojte. Máte tip komu nechať opatrovať deti? Hlavne večer? (Majú rok a dva a pol)(Zn. BA) viac ako tri roky som nebola sama vonku, večera s manželom, nedajbože kino, koncert...babky a dedkovia strážia 1x týždenne dve hodinky popoludní, viac nechcu...dnes má sesternica svadbu, bola krásna nevesta, videla som len z okna, a je mi veľmi ľúto, že nemôžem ísť ani na hodinku do kostola (manžel v práci, starí rodičia na oslave inde, zobrať sama dve deti na svadbu nehrozi)...skúšala som opatrovateľky, ale napísali mi,že na dve hodiny sa im neoplatí, do kútikov malého nezoberu

Strana
z3
elementissa
25. aug 2019

@abbey1 bolo tam zo začiatku zopár komentov v znysle, ako s mužom nikde neboli už 10 rokov, ani v kine ani na večeri ani v divadle, mne to vyznelo , že čo by chcela, rodičia už predsa nemôžu nikam ísť ani sa zabaviť, lebo nechať deti na chvíľu s niekym iným je asi trestné a treba byť matkou na 3 plne uvazky, lebo čo keby náhodou presvihla detstvo svojich detí 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
No vobec sa pri takých vyjadreniach nečudujem tomu, koľko je tu rozvedenych a opustených žien... Lebo ocividne, narodením dieťaťa pre nich stratilo ich manželstvo akýkoľvek zmysel a hlbšiu hodnotu, takže na čo sa oň starať... Niečo, čo ja nikdy nepochopím, ale však každý si je strojcom vlastného šťastia.... Aby sa potom náhodou nestalo, že tie deti, kvôli ktorým sa takto ľudia vzdajú vlastného života, manželstva, vzťahu, len preto, aby im boli stále po ruke odídu 1000 km a uvidia sa s rodičmi raz za dva či tri roky na Vianoce. A potom tu budeme mať ďalšiu tému, ako je zasa niekto nešťastný a ma zničený život, lebo jeho deti sú preč a on ostal sám ako prst... Však ale kto chce kam...

@homolca v skupine Bratislava si? Keby si tam napísala príspevok, možno by sa ti ozvala nejaká mamička, ktorá by ti deti na par hodín postrazila. A teda 10€/ hodina/dieta je krásna placa, neviem, čo sú také priebercive tie baby.... Asi sa stanem dobrovoľne nezamestnanou, budem si platiť minimálne odvody a chodiť len strazit deti a upratovať.... Lebo to sa teda fest oplatí.
Ja popri práci doučujem a mam zasa problém nájsť niekoho, ku komu by som mohla ísť doučovať... Lebo domelia je absolútne nefunkčný portál - dakto si tam hodí inzerát, ty mu odpíšeš a nikdy nedostaneš žiadnu odpoveď... Uplne mŕtva stránka, kým si nezaplatís nejaký super mega prístup, tak ani reagovať nevieš na jednotlivé inzeráty... Úplný shit.
Skus cez tu skupinu tu, pripadne, počula som o takej, že čo dokáže mama (skus si hodiť do googlu) a tam by to malo fungovať ako na domelii, ale pravdepodobne aj s nejakým efektom. Možno skus tu na koni popozerať medzi verejnými skupinami ci tu nie je opatrovanie detí alebo tak

abbey1
25. aug 2019

@elementissa Ja osobne som vydatá 24 rokov. Deťom som za zadkom možno viac,než by sa niekomu zdalo fajn, ale nesťažujem sa ani ja, ani deti. Jedno z toho už dospelé a veľmi vyspelé. Takže na tie hypotetické úvahy ti ja neodpoviem. ;)

stela01
25. aug 2019

V dnešnej dobe FB sú tam rôzne stránky brigády atd .
A určite treba žiť život aj bez deti - ako aj deti bez rodičov .

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2019

@elementissa mozno budes prekvapena, ale rozvadzaju sa aj take pary, ktore vyuzivaju opatrovanie deti a maju dost casu pre seba. Neviem, ci existuju v tomto smere nejake statistiky, ale ja osobne poznam takych parov dost. Naopak, my ako rodina fungujeme snad stale spolu a nemame ani manzelsky zivot o nic ukrateny a to som uz vydata takmer 20 rokov, na rozdiel od Teba nepisem hypoteticky, lebo ja uz deti mam, jedno takmer dospele.

merickat
25. aug 2019

Ja neviem, ale ja potrebujem obcas vypadnut od deti, aby som sa im vladala potom opat venovat. Nastastie mam uplne uzasnych rodicov a mozem sa na nich spolahnut kedykolvek. Samozrejme to nezneuzivam, s muzom sami chodime niekam tak raz za rok, ale pre mna je oddych aj cesta do potravin a naspat. Mam dve deti malicke, starsi syn je neskutocne narocne dieta, je to fyzicky aj psychicky vycerpavajuce. V noci nespime, cez den deti spia bud na striedacku alebo starsi vobec. Brat si ich so sebou do restauracie sme skusili, nie raz, nie dvakrat, tiez si ich beriem so sebou vacsinou, kedze som s nimi v podstate stale sama a teraz je to uz sice lepsie, ale urcite by som sama s nimi nesla na svadbu. Boli sme minuly rok s jednym este len a museli sme ho velmi rychlo zobrat domov, aby sme nerusili ostatnych hosti. A keby ste niektore mali potrebu mudrovat - je vychovany, pozdravi, poprosi, podakuje, pomaha doma, na prechadzke ked ide auto (nemame chodniky) sam ma stiahne za ruku dole z cesty a podobne, len je to tazka povaha, kto to nema doma nepochopi. Ano, potrebujem od nich obcas “utiect”, je to vari take zlyhanie? Taky hriech? Budte radi, ak mate deti s ktorymi sa da vsetko krasne zvladnut, verte, ze to naozaj nie len o vychove.

malasandrika
25. aug 2019

@elementissa Tvoje teórie 🤦🏼‍♀️ Tebe iba držím palce, aby si pri svojich teoretických úvahách na každú životnú tému zastávala rovnaký názor aj po pôrode, lebo pred pôrodom je hrdinka každá, no nie je vždy sa nám predstavy splnia.
Život materstvom nekončí, no z praxe častokrát matka uprednostní potreby malého dieťaťa, najmä v prvých rokoch pred tými svojimi. Aby si nebola potom prekvapená 😉

hettinka
26. aug 2019

@elementissa tvoje hypotetické úvahy ti nikto neberie a kľudne snívaj ďalej ... však sama uvidíš, ako to bude, keď raz deti mať budeš. A možno to bude dosť kruté precitnutie.

Keď to tu čítam, tak som si uvedomila jednu vec, a síce @homolca NEMÁ zásadný problém s opatrovaním, starí rodičia jej deti občas zoberú, takže môže aj byť sama so sebou, nakúpiť, kaderník, alebo len tak si užívať doma ticho ...
Celý problém bol v tom, že v daný deň nemohla ísť sesternici na svadbu pozrieť do kostola, pretože všetci mali povinnosti. A tak namiesto toho, aby naložila deti do kočíka a v rámci prechádzky prišla sesternici pred kostol zablahoželať, zostala trucovať doma. Asi aby celá rodina videla, aká je ona chuderka, že kvôli vlastným deťom nemohla nikam ísť.

Myslím, že takéto chvíle zažije každá mama, že niekam chce ísť a kvôli deťom sa to nedá. Je to úplne normálne, treba sa s tým zmieriť a nerobiť z toho drámu, neutápať sa v sebaľútosti. Ked to nejde, tak to nejde ... z odstupom času si človek aj tak uvedomí, že to boli väčšinou banality. Ja sa snažím z takých situácií vyťažiť to najlepšie. Ak nevyšlo kino, spravili sme si s manželom pekný večer, navarili sme si niečo fajne a pustili film na DVD. Do divadla sme šli, keď boli deti väčšie, aspoň sa vymenil repertoár. Koncerty? Ved tam je aj tak večne tlačenica... už nemám 17, aby som musela vyskakovať pod pódiom. A raz za rok sme na nejakú akciu išli, ak sa dalo s deťmi, ak nie, tak sme šli v čase, ked boli napríklad na dovolenke so starými rodičmi, v tábore, alebo tak...

Teraz už sú velkí, môžeme ísť kam len chceme ... len aby sa nám chcelo...

A k vzťahu ... sme spolu od r. 1995, u nás všetko OK.

beatrix85
26. aug 2019

@homolca prečo nemôžeš zobrať dve deti na svadbu fakt nechápem. Ja beriem malého všade v akomkoľvek veku. Do kostola od narodenia a od dvoch aj na klasické koncerty. Mám pocit že matky dnešnej doby si deti ucia tak aby im čo najviac mrncali a vystrájali a potom sú doma pripútané ako vo väzení🤦🤷

kvetinka75
26. aug 2019

@homolca samé nedá sa. Keď sa chce, tak sa dá. Poznám ženy, ktoré majú 2-3 detí, malý vekový rozdiel a fungujú s nimi normálne. MOja kamarátka mala 2 deti s odstupom 1,3 roka a vodila ich všade. Ja som k dcére tiež vždy niekoho pribalila, kto potreboval postrážiť. Od 0- do 3 rokov. Kým som bola doma a chodili sme stále niekam.
A ak chceš ísť niekam sama na pár minút, hodín, myslím, že NR je dosť veľké mesto a určite sa niekto nájde kto ich postráži. Stačí si dať inzerát a určite sa niekto ozve.

homolca
autor
27. aug 2019

ale ja nemám ešte 60, že koncert je veľa ľudí 😂😂 tak sedím doma s dvd 😂😂 mozno o desať rokov, keď ako píšeš, tebe sa už nikde nechce...my žijeme trochu aktívnejšie
Svadba nebola na dosah kocikovej prechádzky, auto má mm v robote, lietať ešte neviem...nikto nemal povinnosti, mali inú zábavu...svokrovci išli na výlet, moji rodičia na inú oslavu, ja som samozrejme ostala s deťmi, veď sú moje, ani to nikomu nevyčítam, neľutujem seba ani deti, ale bola som smutná, že nemozem vidieť sesternicu v jej veľký deň, lebo ona na mojej svadbe bola a bolo to super...
vidím už máš väčšie deti a nepamätáš si pravú materskú, keď si nespala tri roky ani jednu noc celú, keď denne vymenis 20 plienok, všetko je éeee, jeden nechce jesť, druhý späť, potom chcú obaja oboje naraz....ročné dieťa nebude na dovci, ani v tábore a ja nebudem čakať ešte desať rokov na normálny život...
Raz mi to obdobie bude chýbať? Nebude, lebo to budú navždy moji zlatí mali chalani, a budem sa
tesit, že rastu, prosperujú, sú samostatní a vyspelí...či sa matky netesia, napr keď ich deti začnú chodiť? Bicyklovať? Sami jesť? Veď to sa ich celý čas snažíme naučiť a riešime na koňovi ako...
A posledná vec, keď stráži svokra, raz za dva týždne na dve hodiny, ja nemám vyložene nohy...ani kaderníka...pracujem...alebo upratujem byt (lebo vytierat podlahy s dvomi batolatami fakt nie je reálne), periem záclony, žehlim, vždy sa niečo nájde, čo proste ide bez detí miliónkrát lahsie, ale to je moja vec, mala by som radšej ležať 😂😂

lula313
27. aug 2019

@homolca tak ja mám len jedno 1,5 ročne dieťa, ktoré pekne je, celu noc prespí, aj mi ju muž postráži kedykolvek, zoberie von, ale aj tak sa pri nej upratovat nedá, vecera s mužom je katastrofa. Jasne, že to iné matky zvládajú, takým, ktorým je jedno, že im ročne dieťa behá po restike pod nohami čašníkov, alebo sa váľa po zemi, alebo im zapnú YouTube, ale Dakujem pekne, takouto matkou byt nechcem.. tiež mi chýba čas strávený vo dvojici v kine(chodili sme don každý tyzden), či vecera vo dvojici. Ja by som s nou samou nesla tiež na svadbu sama, na rukach byt nechce, tri minuty nevydrzi byt na jednom mieste a už place. Svokrovci úplný nezáujem, moji rodičia ju furt pýtajú, ale keď im ju chcem doniest, tak nemajú cas(musia upratovat alebo majú obdobne neodkladne povinnosti🤦🏽‍♀️)

lula313
27. aug 2019

@kvetinka75 čo je to fungovat normálne? Mám dve susedy, ktoré majú 3 deti a teda zďaleka nefungujú normálne. Matka buď vyrevuje/alebo je už vo fáze, že má na háku a deti jej behajú, ani nevie kde(prinajlepšom len po chodbe, kde mi revom budia spiace dieťa). Ja som teda ešte nevidela matku s dvoma detmi(vo veku akom má autorka), ktoré by potichu kráčali ruka v ruke, alebo pekne ticho sedeli v kostole hodinu.. asi sa pohybujem v inej galaxii alebo čo..

dskjhfdlkdjhl
27. aug 2019

@homolca kazde obdobie ma svoje plusy, aj minusy. Ked budes mat pubertakov, tak si mozno obcas spomenies, ze ake to bolo fajn, ked boli mali, mozno nie. Ja nemam ani jednu pouzitelnu babku, deti sme si s muzom vypiplali sami, toto obdobie netrva vecnost, nieco treba aj vydrzat, navyse vzdy je moznost zaplatit si nejake strazenie a v BA s tym rozhodne problem nie je, akurat je to drahsie ako v nejakej "Hornej-Dolnej".
Predtym si pisala, ze si sesternicu mohla vidiet iba z okna, teraz pises, ze to nebolo na pesiu prechadzku, tak neviem, v kazdom pripade, ked sa chce, tak sa sposob najde, ked vsak clovek nevie riesit problemy, tak radsej sa bude lutovat. Si mlada, tak by si mala byt aj akcnejsia ako stara babka.

kvetinka75
27. aug 2019

@lula313 netvrdím že deti nekričia, nesmejú sa, nevyvádzajú. Ale chodila s nimi stále všade. Do obchodu, návštevy, von. Potrerbovala si nakúpiť, zobrala deti a išli. To že občas kričali, plakali, veď to je pri deťoch normálne. Ona si také bežné ich vystrájanie ani nevšímala. Nelietala im okolo zadkov a prešlo ich to. Časom vedeli či si niečo vydobijú alebo nie. Suseda má tiež 2 deti, rozdiel 1,5 roka - chlapci, ďalšia rozdiel 2 roky, tiež chlapci a chodia tiež s nimi všade. Myslela som tým to, že keď idú do obchodu, na návštevu alebo neviem kam, berú deti so sebou a nikto s tým nemal doteraz problémy. Netvrdím, že sú to deti ktoré sú ticho , nebehajú a nikto o nich nevie. Ale nemá problém ich zobrať hocikam.

Samozrejme okrem situácie keď potrebuje ísť k lekárke so sebou. To je málokedy, vtedy postrážime aj my keď sme doma alebo iná suseda, kamarátka, ktorá má čas. Tie 2 hod. sa to dá.

lala123
27. aug 2019

@beatrix85 na tých klasických koncertoch musia byt všetci nadšení keď tam zbadajú dvojročné decko😂😂😂😂ale v dobrom to myslím 😉

beatrix85
27. aug 2019

@lala123 no vieš čo? Sú nadšení. Lebo malý ticho sedí celý koncert na kolenách a v závere tlieska účinkujúcim. Takže som sa stretla už s nejedným obdivom malého správania. Má rád klasickú hudbu a vydrží v tichosti aj v kostole na sv. Omši čo iné deti majú veľký problém.

Strana
z3