icon

Krátke denné spánky 6.5 mesačného dieťaťa

bee822
8. feb 2018

Mala ma 6.5 mesiaca a pocas dna mi spi tak, ze hodinu je hore 30-40 min.spinka. Takto to je cely den az do vecera. Takze ju uspavam aj 5x za den - niekedy je to dost vycerpavajuce. Prosim maminky, ktore maju podobnu skusenost, kedy sa vam predlzila doba bdenia cez den. Dakujem. 😊PS: rozumiem, ze kazde dieta je ine.

Strana
z2
majka2307
8. feb 2018

Ahoj noňas pravdu kazde je ine. Moja robil podobne len s tyˇ ze spanok trval 20 min a samotne uspavanie a kojenie boli aj dvojnasobne dlhsie. Spanok na 3 x za den si upravila v 9 mesiaca a v 10 naraz 2 x a to si pospi tak 40 min max
Drzim palcr nech sa nauci krasne spinkat. My este stale cakame tuzobne kedy sa nauci😃😃

classymom
8. feb 2018

@bee822 ahoj. ak mozes, skus si zohnat knihu od Tracy Hogg Tajemstvi klidneho ditete.

lavieenrose
9. feb 2018

podla mna spi casto na to ze ma pol roka..ak by si ju viac unavila mozno by lepsie spala ..ved to spi ako novorodenec..

nika_17
9. feb 2018

Skus ju udrzat hore.Nasa ma 4 mesiace a medzi spankami ma rozdiel 1,5-2 hodinky.

simsalabim
9. feb 2018

Moja starsia spavala denne 4x po 45 min ako novorodenec, postupne spanky skracovala na 4x30min, potom jeden spanok vynechala, potom druhy...az v roku a pol cez nespavala cez den vobec. Nepomohlo vobec nic, uspavat, neuspavat, vonku, na rukach, dnu.... proste spat nepotrebovala. Ale v puberte spat bude, to ti garantujem 😂

siska53
9. feb 2018

@bee822 tak to mas dobre.. Nas spal tak,ze mzximalne hodinu asi 2x za den,ale maval aj take,ze 3x po 30-40 minut...casom sa aj to zmenilo a okolo 10-11m.uz spaval tak hodinku,obcas hodinku a pol poobede.. Ale len do 17.m.,potom obxas zacal spanok vynechavat.

Ak ale tvoja tolko spi..ma dpst zeleza? Kamoskina strasne vela spavala a nakoniec zistili,ze ma malo zeleza a museli jej ho doplnat.

siska53
9. feb 2018

@bee822 a este ..pises,ze ju uspavas..ved ked zaspi,tak ju neuspavas..ci? Ako si nejak ocka sucha a tak?

ellieellie
9. feb 2018

A nevydrží dlhšie hore? Prečo ju vlastne uspávaš tak skoro? Keď je náročné ju uspať po hodine, asi ešte nie je taká unavená… skús ju nechať dlhšie hore, aspoň 1,5 h. inak ak sa môžem opýtať, ako to riešiš, keď idete niekam na výlet, na návštevu, ku doktorke, na nejaké cvičenie alebo plávanie… Keďže len cesta tam a späť možno zoberie hodinu. pýtam sa len preto, že sa ma niekedy neviem, ako to riešiť A to mi mali vydrží hore aj 2 h

leeenka26
9. feb 2018

Preco spi kazdu hodinu? To sa mi zda ze v jej veku by uz mala vediet byt aj 3 hod hore, ved ma 6 mes. Skus denne spanky dat na 3x tolko, kolko sa jej ziada. A udrz ju hore dlhsie. V noci ti spava dobre?

ellieellie
9. feb 2018

oprava: malý 😂 sorry, diktujem cez mikrofón, dala som omylom odoslať skôr, než som si to po sebe prečítala 🙈

bee822
autor
9. feb 2018

@majka2307 dakujem 😊 mne by ani nevadilo, ze spi tak kratko, skor to, ze tak casto 😊 ja malu tiez kojim kazde dve hodiny, na obed ma uz prikrm. Asi mi nic ine neostava len sa s tym zmierit.

nenuska25
9. feb 2018

@bee822 moj maly ma presne tak isto vekovo, ale spi tak 2-3 x denne, maximalne. V podstate asi zavisi aj od toho ako Ti spinka v noci. Maly sa budi tak 1-2 krat, chodi spat okolo 19.30 a niekedy potiahne aj celu noc do 6.30. Potom chodi spat tak okolo 8.30 na hodinu a pol niekedy, ale cez den ho dost vycerpavam, tak ked ide spat po 2 hodinach, niekedy aj po 3, pospi aj hodinu a pol. Suhlasim, treba poriadne vycerpat, mozno viac na vzduch a tak. Pripadne skus cvicit s babatkom

bee822
autor
9. feb 2018

@lavieenrose pocas tej hodinky co je hore sa s nou hram, prevaluje sa na brusko stale, spievam jej riekanky. Aj ked je moc unavena spi tak kratko.

bee822
autor
9. feb 2018

@nika_17 ked ju nasilu drzim hore potom tazsie zaspinkava 🤔

bee822
autor
9. feb 2018

@simsalabim 😉 no ja by som bola rada keby je dlhsie hore 😂by som si stihla viac porobit 😊

bee822
autor
9. feb 2018

@siska53 dakujem za radu.😊 Skusim sa na to zelezo spytat doktorky na poradni. 😊

bee822
autor
9. feb 2018

@siska53 no lahnem si ku nej na posteli a drzim ju za rucicku. Teraz jej idu aj zubky takze niekedy sa aj 20 min prevaluje kym zaspi. Ano ocka si sucha, zyva, mrnka.

ellieellie
9. feb 2018

@nenuska25 ahoj, malý to krásne spí v noci, to máš super. Takže tebe vydrží tým pádom od 13:30-14:00 až do 19:30 hore?

bee822
autor
9. feb 2018

@ellieellie uspavam ju skoro lebo ju uz nic nezaujima. Zacne si suchat ocka, zyvat, mrnci. No s tymi navstevami a spol je to horsie, chodime len sem tam.Aj to je uz nervozna potom ked nespi dlhsie.😔

bee822
autor
9. feb 2018

@leeenka26 ak ju dlhsie udrzim hore, horsie mi zaspinka a je nervozna 😔 v noci sa budi 1-2krat na kojenie.inak spinka dobre

bee822
autor
9. feb 2018

@nenuska25 v noci mi spinka dobre, kojim ju 1-2x za noc. Spi cca od 20 do 7:30. Snazim sa ju vycerpat, ale nepomaha. Cez den ju kojim kazde dve hodiny.

janickacrazy
9. feb 2018

@bee822 Moj druhý syn, ked mal 6 mesiacov tak spal 2 x denne po 20 minút a to bolo všetko, inak od rána od 4 hore až do 19:00 hod večer a stále vyžadoval pozornosť. Keby si s nou išla von, nepospí ti v kočíku dlhšie? Mojmu sa to občas podarilo, ale nie vždy.

bee822
autor
9. feb 2018

@janickacrazy v kociku spi rovnako "dlho" 😊

nenuska25
9. feb 2018

@ellieellie niee.este jeden spanok je medzitym

nenuska25
9. feb 2018

@ellieellie ale dava mi pekne zabrat :D ked mrnci a tak...Ved to poznas urcite :D

lavieenrose
9. feb 2018

mozno by stalo za skusku. nerobit prednou opicky..tanecky..vela rozruchov.. mozno keby iba lezkala a pozerala sa vydrzala by aj viac...

pehavynostek
9. feb 2018

My sme mali problém, keď bol menší. Vyskúšala som všetko možné. Kočík dnu, postieľka, veľká posteľ, zatiahnuté závesy... Nakoniec sme našli systém - cez obed vonku a potom pekne vkuse spal aj 2 a pol hodiny. Ale tiež sme museli vystihnúť správnu chvíľu, stačilo mu tak 20 minút, potom som ho len s kočíkom dala dnu, ani som ho nevyzliekala. Lebo to by bol hneď hore. Ale zas sa to zmenilo 🙂 V utorok bude mať pol roka a teraz radšej spí cez obed doma v posteli, ale musím byť pri ňom, lebo cca po polhodine sa preberie, skontroluje či nie je sám a spinká ďalej, celkovo spi asi 1,5 hodinu. Ale hore vydrží 2,5 -3 hodiny. Cez deň spí 3x.

Stále sa to mení. Treba asi len pevné nervy, vytrvalosť a skúšať, čo zaberá. Držím palce 🙂

lavieenrose
9. feb 2018

inac
@pehavynostek ..aj ja som musela byt pri malej tiez sa budila...strcila som prsko a spala dalej..nemohla som odist lebo hned plakala

bee822
autor
9. feb 2018

@lavieenrose ona je zvedava a len tak mi neoblezi 😁

bee822
autor
9. feb 2018

@pehavynostek dakujem 😉 asi len musim vydrzat ☺

Strana
z2