icon

Kto sa staral o prvé dieťa, keď ste boli v pôrodnici?

17. feb 2021

Ahojte,som druhy krat tehotná a už začínam premýšľat ako co bude.. mám 2,4 ročnú dcéru s ktorou sme na seba nesmierne naviazané. Stale sme spolu ,bola som od nej preč maximálne na 4 hodiny cez den a aj to ked som sa vrátila ignorovala ma, akoby sa urazila. , inak jej venujem.95% času ,aj skrz to že muž je stále v práci a aj ze odkedy sa narodila tak som sa k nej velmi upla, nie chorobne ale chcem si ju užívať dokým je maličká co najviac.. akože nemám problém ju nechať s babkami ale keď môžem staram sa ja. No a ona je tiez len ,,mama-mama,, ..a teraz premýšľam ze keď pôjdem rodiť tak ze ako to zvládne bezomna, lepšie povedané ako to zvládne Rodina , uspávam ju ja,v noci zaspí iba pri mne, musí ma držať za ruku.. no do pôrodu ďaleko ,bude mat 3 roky cca, možno sa veľa este zmení dovtedy. Myslíte ze by som ju mala ba to nejak pripravovať? Dat na víkend k babke alebo nechať veci plynút že nejak to bude 🙂 mam len také obavy zo všetkého a tak... ako ste to riešili vy ?

Strana
z2
adrianasmolko
17. feb 2021

nas maly ma 2 r a 8 m a druhy termin mam v maji
tiez bol doteraz len so mnou mama mama parkrat s tatinom alebo babka dedo na par hodin denne
manzel sa postarat vie o to sa nebojim ale chcela som napisat ine my sme dali drobca do skolky aby si zvykol aj na skolku a aby sa necitil odstrceny ze zrazu babo a on musi prec z domu tak isto sme ho dali do vlastnej izbicky tiez z tohto dovodu a funguje to
neuvazujete o skolke? ja si to zatial uzivam aspon troska ticha doma oddychu kym sa narodi druhe a drobecma tiez zmenu 🙂 takze aj taka moznost tu je ved raz do tej skolky aj tak pojde a tam aj obed aj spanok bude ale samozrejme zapojit manzela treba alebo skor trebalo skor no drzim palce

aleshka_supermama
17. feb 2021

U nás bol presne tento istý problém, minulý rok malá mala vtedy pomaly 3r, nijak som ju ani nepripravila že budem preč ona nejak ani nevnímala že bude mať sestričku, prišiel deň D muž má bral do pôrodnice ona isla tiež , keďže je covid vysadil ma pred nemocnicou a odišiel po ceste si kúpili mekac 🤣 tato jej povedal ze babi príde večer prišla a vôbec ma nehľadala čuduj sa aj zaspala s mojou mamou. Volali sme si cez whstsapp úplne v pohode to zvládla.. Takže nestresuj decká to zvládnu lepšie ako my 😉

autor
17. feb 2021

@aleshka_supermama ďakujem, uz to vidím trošku jasnejšie a pozitívnejsie 🙂

dankanka
17. feb 2021

Jedlo? Donáška.. Alebo nech mu babka prinesie.. Alebo mu vyvar zamraz, snad zvladne aspon slize k tomu urobiť.. Ono to je väčšinou tak, te ak clovek nema na výber, zvládne všetko..

dankanka
17. feb 2021

@adrianasmolko hmm. V tejto dobe dat dieťa do skolky ak nemusim..

ukulela
17. feb 2021

Nebudem komentovať postoj tvojho muža ... Ale strava: veď navar polievky a daj do mrazáku po 1-2 porciách. Detto nejaké mäsové soté a podobne. Hoc aj nenavari, rozmraziť hádam zvládne a cestovinu uvariť ....

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
17. feb 2021

@ukulela ďakujem skusim to tak 🙂

nominativ
17. feb 2021

@lasina to je ešte v pohode, poznám prípad, kedy šla žena do pôrodnice, nachystala jedlo do mrazničky s listockami na každy deň a chlap celý čas jedol fast food lebo že šak mu to nemal kto zohriať. 😆

ukulela
17. feb 2021

Ináč, Ja som môjmu chlapovi nachystala pre syna komplet 5 sád oblečenia do škôlky na každý deň. Spodné prádlo, tričko, tepláky, mikinu všetko. Ukázala som mu policu, tu máš, toto mu obleč, každý deň novu kôpku. učiteľkam som povedala aby ho upozornili, keby niečo bolo treba, vetrovku alebo podobne. Keď prišli za mnou do pôrodnice, dieťa v starých teplákoch určených na dvor a v mikine, ktorú naozaj netuším skade vyhrabal. Že tak bol aj v škôlke. Som neriešila .... Dieťa prežilo 😂

majka137
18. feb 2021

Dobrý deň ja mám tri deti a tak ako počas druhého tehotenstva tak aj počas tretieho som celý čas deti pripravovala na príchod bábätka .rozprávala som o tom že sa nám narodi bábätko ale aj o tom že teraz je síce v brušku ale raz bude musieť ísť mamka pre neho do nemocnice a bude aj musieť trošku ostať aby sa doktori presvedčili že sme zdravé a v poriadku .Dovoľte jej dotýkať sa bruska tešte sa spoločne na príchod bábätka .A tiež záleží od štarkejj či ju dokáže ukecat moja mama ťahala so mnou za jeden povraz - svokru žiaľ už nemám a- a tak ako ja im celý čas rozpravala to isté.Dufam že som vám aspoň trochu pomohla a nebojte sa zvládnete to 🙂

terezka1947
18. feb 2021

Manzel,po porode som bola jeden den doma a,opat 3t v detskej nemocnici kvoli zltacke a zvladol aj tie. Este ako bonus schytali obaja chripku,cize si odkrutili aj vysoke teploty.

stanulienkat
18. feb 2021

Tvoja chyba je,ze nesocializujes diwta a robis z neho svoj cecek. Robis jej aj sebe velmi zlu sluzbu. O muzovi radsej nebudem ani hovorit. Nechapem s cim vsetky si zeny vedia urobit decko a este sa hraju na stastnu rodinu....

autor
18. feb 2021

@stanulienkat aha teraz uz rok je vela možnosti sa socializovat vsak? Ty múdra.. sa zamysli. Snazim sa co najviac ale nasilu nebudem chodiť na návštevy,hlavne nie k starším ľuďom. Tak logický je somnou doma a vonku. Skym inym by mala byť však.. a cecek nieje ani náhodou akurát ze trištvrte aktivít vykonava somnou.je na tom nieco zle ?

stanulienkat
18. feb 2021

Prepac,ale pises,ze sa od seba nepohnete a ste stale spolu. Socializacia neznamena,ze musis chodit po navstevach a cudzich ludoch. A okrem toho ma 2,4 roka. Koronu tu mas necely rok. Treba zapriahnut aj pana otca. Aby si vsimol,ze ma dieta a dieta si moze zvykat na otca. Uz su obaja dost velki.

autor
18. feb 2021

@stanulienkatvzfy ano mam to v pláne,

whatever1
18. feb 2021

Porozprávaj sa o tom s mužom ake máš obavy. Bolo by dobré ak si skúsi celodennú starostlivosť raz za čas. Ty si zoberieš "voľno, nemusíš nikam chodiť, len proste nepohnes prstom. Od raňajok po večerné uspavanie. Keď niečo nebude vedieť tak mu poradis. Pre tvoj duševný pokoj je to nevyhnutné , aby si vedela že to zvládnu bez ujmy a pre nho aj pre malu to bude tiež obrovským prínosom.

autor
18. feb 2021

@whatever1 ďakuje presne toto mi napadlo urobít aby si vyskúšal. Ďakujem

gbgb
18. feb 2021

Treba vysvetliť a pripravovať na to staršie dieťa. U nás sa tešil na súrodenca. Večer nechcel spať tak som mu vysvetľovala, že keď pôjdem do nemocnice pre sestričku bude doma s tatinkom a starkou a že je už veľký chlapec anebude plakať. Nasľubobaval že nebude.. pár hidín na to ma viezla RZP do pôrodnice. Zobudil sa a reval hodinu za mnou. Potom ráno vysvetľoval starkej,že mama šla do nemocnice a že je veľký a už nebude plačkať. 6 dní sa striedali starká a tatino 🙂

mikadooo
18. feb 2021

Moja prostredná dcérka bola veľmi naviazaná na mňa až do posledného dňa kým som neporodila. Rozprávali sme sa o tom že pôjdem do nemocnice keď sa braček vypýta na svet a budem pár dní preč. Vravela že pôjde so mnou, vysvetľovala som že to sa nedá, atď atp. Napokon som odišla v noci bez rozlúčky - tak to na mňa holt prišlo... A dcéra na druhý deň úplne v pohode to akceptovala, jasné že sa pýtala, ale muž jej v kľude vysvetlil že musíme tam teraz chvíľku byť aby sa doktori ubezpečili že sme obaja v poriadku a hneď nás potom pustia domov. Malá to bez problémov akceptovala. Niekedy sa človek bojí dopredu a napokon to dieťa sa proste z minúty na minútu zmieri s realitou🤷. Keď som sa vrátila z pôrodnice, tak zas sme pokračovali ako predtým, ja som ju uspávala, len so mnou išla von atď. 🙂. V čase pôrodu mala 3 a štvrť roka.

ewka9
24. feb 2021

Môj manžel...dokáže ma plnohodnotne zastúpiť, ale tak je pravda, že takmer všetko okolo detí robíme spolu, tak to máme zaužívané. Jeho nikdy netrebalo do ničoho nútiť a dokázal deti prebaliť, uspať, nakŕmiť, či okúpať, pretože sa podieľal na starostlivosti o deti spolu so mnou. Keď som bola v pôrodnici mali so synom ešte aj brušnú virózu, no aj tak to zvládli na výbornú🙂

sandrika1986
24. feb 2021

Moj muz sa staral pokial som bola v nemocnici.

Strana
z2