icon

Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?

10. jún 2024

Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.

dm1
10. jún 2024

@h2 ved aj to sa da ale poriesit ved na ten trening s tym dietatom chodi x dalsich deti ktore by 2x do roka mohol niekto vziat :p. Len to by autorka musela prestat hladat ako sa to neda

janage
10. jún 2024

Nikto nemusí nikomu ustupovať a dá sa nájsť riešenie, aby každý mal naplnenú svoju potrebu. Aj ty aj muž aj staršia aj mladšie.
Len ty nechceš.

smajliica
10. jún 2024

A kto vám stráži deti keď máte čas na seba? Nech vám ich postráži aj teraz 😅
Akože úprimne byť tvojim mužom tak idem, ani ma nenapadne neísť. Ono problém je že tvoj muž o tej akcii nevedel takže si to nemohol naplánovať skôr. Je veľa spôsobov ako si to zariadiť. Ak TEBE žiadny z nich nevyhovuje tak bohužiaľ, ty sa musíš prispôsobiť a neísť.

chichua
10. jún 2024

Ja ti rozumiem, ide o princíp... Ženy myslia na dobro všetkých, no muži len na seba, aby im dobre bolo. Nemáš problém zrušiť svoju aktivitu, ak nabudúce by to on spravil pre teba.. Akurát podľa popisu to vždy dopadne, tak že ty si tá, kt. nakoniec musí zrušiť svoj program..
Inak ak by ste sa predsa len rozhodli pre toho dedka, tak by sa mu to mohli uľahčiť tak, že dieťa z tréningu dovezie taxík. Zajednala by si ho dopredu. Niektoré decka, tak chodia do zo školy...

dm1
10. jún 2024

ved chodi aj s inymi detmi predsa nielen s tymi susedovymi tak sa dohodni s nimi

autor
10. jún 2024

@simona1306 ja mam cas pre seba, aj on a podstene viacej ako ja ale ked pride na to ze sa nam biju akcie tak ja svoje rusim, manzel to nespravil este ani raz

ibrunova
10. jún 2024

Vidno, že manžel vie, že by narušil tebe akciu, aj to sa ráta, iný by sa na to vyprdol a šiel by, tvoj muž zariadi aj dedka, aby si ty nemusela nič rušiť a aj tak je zle.

janage
10. jún 2024

Pána tak obvolam ďalších rodičov z krúžku, že výnimočné tak a tak potrebujeme odvoz dovoz z krúžku.
Spýtam sa susedov či nevedia ešte o niekom, že vyzerá, že ani my ani oni teraz nemôžu.
Spýtam sa známych na spoľahlivé taxi a pôjde dieťa taxíkom.
Spýtam sa kto ide tým smerom z miestnej komunity, či by bol ochotný odniesť na zastávku.
Nechám muža nech zoženie niekoho kto dieťa z tréningu a tréning odprevadi.
Chceš aby išlo? Tak hľadaj riešenia.

janage
10. jún 2024

Zbytočne sa sústreďuje na to kto ma kedy viacej času. Sustred sa na riešenie konkrétnej situácie a problému tak aby ste všetci mohli ísť tam, kam potrebujete.

dm1
10. jún 2024

nikdy v zivote som nepocitala kolko casu mam tyzdnene pre seba a kolko muz, kolko ja sa MUSIM trapit s detmi :p. Tak nerus akcie svoje ani ty ked sa neviete dohodnut a zozente si pravidelne strazenie + dedka. A hlavne stale pises len ze ma akcie muz potom ze mas akcie ty. A kedy robite nieco spolu bez deti?

janage
10. jún 2024

A ešte raz aj keď sa ti to nepáči, zdravé dieťa, bez ujmy môže postrázit aj iný človek ako príbuzný.
Ide ti o to o cvičenie, tréning dieťaťa a dozor pre druhé alebo o to, aby muž zrušil svoj program?

h2
10. jún 2024

@dm1 Veď len ja som jej už napísala aspoň 3 možnosti, ako sa to dá riešiť. Ak nie viac. Dokopy od všetkých tu dostala toľko rád, že už by si naozaj vybral každý. Ale autorka si sem neprišla pre riešenie, ale pre potvrdenie svojho názoru, že manžel má ustúpiť, prispôsobiť sa, zrušiť divadlo s kolegami a zostať doma. 🙄

h2
10. jún 2024

Otázka na admina: Čo bolo zlé, nevyhovujúce a nepostačujúce na názve "Kto postráži deti"??????

petrao2
10. jún 2024

Ty sa snazis donutit muza aby zrusil akciu
On teba aby si pochopila ze sa vzdy najde sposob ako a kto postrazi deti aby ste sa socializovali obaja
Nechapem matky ktore tvrdohlavu tvrdia NASE DETI NEDAM NIKOMU
Mala som taku kolegynu vzdy vyplakava ako sa neda ako muz nic neplánuje
Ako nemozu byt sami
100x som im ponukla strazenie odpoved bola vzdy NIE
A vies co? Uz nie su manzelia
A inak nechapem naco mas 2 deti s takym neskutocnym sebcom co mysli iba na seba a ma na seba vela casu a ty iba malicko

dm1
10. jún 2024

@h2 hej hej citam od zaciatku rad tu dostala mnoho len ona proste ako jedinu moznost pripusta ze muz tam nepojde

janage
10. jún 2024

A to, že rušíš svoje akcie je tvoje rozhodnutie a len tvoje. A ty proste chceš, aby muž robil to isté, pričom on to nepovažuje za potrebné lebo vidí iné riešenie danej situácie.
Tak budeš nespokojná ty, lebo si zrušila svoje cvičenie,
Muž lebo musí zrušiť divadlo, aby si ty bola spokojná
Dieťa, ak nebude môcť ísť na krúžok lebo rodičia sa nedohodnú na riešení
Dieťaťa č. 2 bude cítiť napätie z konfliktu teda tiež to bude mať naň zlý vplyv.
Ty si myslíš, že my nechápeme tvoju situáciu. Chápeme, len máme už nadhľad a vidíme aj iné riešenia ako ty.

janage
10. jún 2024

@chichua ja po 18 rokoch hovorím a za tým si stojím. Nemusí nemusí nemusí.
Len musí prijať, že existujú aj iné riešenia. Takto sa ženy matky pasujú do role obetujucich sa, frustrovanych z toho, že muž ani deti tú obetu neocenia. A ani o nu nestoja. Matky sa vidia sa ako nenahraditeľné. Ale oni krátkodobo nahraditelne sú.. Deťom je jedno ci ich na tréning zoberie rodič alebo kocka od vedľa alebo pôjdu s kamošom. A takéto veľké zdravé deti sa aj potešia, že sú občas s inými ľuďmi ako rodičmi.

matullienka
10. jún 2024

Hm a čo by sa staršiemu dieťaťu stalo keby raz za čas ustúpilo s tréningom kvôli rodičom? Či to celý život majú ustupovať len rodičia? Či u vás rozhodujú deti kto kam môže ísť?

maxalla
10. jún 2024

Ano, autorka je nespokojna a frustrovana, pretoze zrusila svoje akcie (hoci ju nikto nenutil a kebyze ma zaujem, mohla si to zariadit inak). Dava to za vinu manzelovi a chce, aby sa rovnako nespokojne teraz citil aj on, ako odvetu za to, ako sa citila ona. Nie je to o nicom inom, len docielit, aby sa aj on citil rovnako mizerne. Akurat ze ju nikto do toho netlacil, sama seba presvedcila o tom, ze musi ostat doma, hoci stacilo pohladat ine riesenia.

janage
10. jún 2024

Autorka a ty si už niekedy ohľadom stráženia, nechala toho svojho muža, nech situáciu vyrieši on po svojom?
Že mu dáš "plnú moc a zodpovednosť "
Vyriešil?
Stala sa pri aplikovaní jeho riešenia deťom nejaká ujma?

Či len ty vždy zrušíš svoj program ako riešenie problému?

autor
10. jún 2024

@smajliica vecer nikto lebo maly bezomna nezaspi, na to ai este pockame a cez den ideme napr na obed spolu. Ked bola len starsia tak sme mali okruh znamych co vwdeli prist a postrazit ale ti sa bud odstahovali alebo maju uz vlatne deti takze na hodinu k nam nepridu ked sami nestihaju

autor
10. jún 2024

@chichua jedna z mala chapavych ….

autor
10. jún 2024

@janage o to aby sa mu postaral ked ja nieco mam tak ako to robim ja lebo nemame len tak po ruke niwkho kto skoci kwd potrebujene

h2
10. jún 2024

😂😂😂 Čiže my ostatné sme nechápavé. Tak aspoň, že vy dve chápavé ste sa tu našli. 🤪

autor
10. jún 2024

@janage ano jeho riesenie je ze kludne zavola aj susedu co pozna z videnia len, jemu to je jedno len aby on mal co chce. Opakuje ze toto sa stane tak 2x do roka lebo ja ai nic nedohadujem na casy/dni kedy on uz nieco ma a dobre to vie ze to tak robim. On to nespravil nikdy, pritom sam povie ze dedko je uz spomaleny, ze babke ich neda lebo ved ked nema zaujme nebude sa vnucovat atd… raz vyhlasil ze jej ich proste dovezie a nebude sa pytat - tiez som si zrusila svoj program…. ale ked mu to vyhovuje tak zrazu nic z toho nie je take zle

elanor
10. jún 2024

@chichua mas pravdu - ide o princip. Princip, ktory si ale do hlavy nasadila autorka sama sebe. To, ze ona zrusi svoju akciu, jej iba jej rozhodnutie. Nikto ju do toho nenuti, nevyzaduje ani netlaci. Muz najde riesenie, ako si mozu vyhodit z kopytka obaja naraz. A to, ze deti postrazi 3tia osoba. Lenze to autorka asi chape ako vlastne zlyhanie, alebo urazku na cti, alebo uz ozaj neviem, lebo miesto toho, aby bola rada, ze je o deti postarane, a mozu ist obaja po svojom, hystericky svoju akciu natruc zrusi, a stylom - a just ja nikam nepojdem, budem doma. A zduja jak chora vrana to potom muzovi vyhadzuje na oci, ze ona kvoli nemu zrusila svoje. A teraz chce natruc a z principu dosiahnut zadostucinenie, aby akciu nasilu zrusil on a jak zduta sliepka, resp. zduty kohut sedel doma on.
O nic ine tu nejde.

klip0
10. jún 2024

Píšeš že takáto situácia nastane 2-3x do roka kedy sa vám to takto kryje. To naozaj 2-3x do roka nemôže prísť dedko alebo nemôžeš zrušiť tréning ? Predpokladám že niesi olympionička že záleží na každom tréningu a svet sa zrúti ak vynechaš 2-3 tréningy ročne. Alebo teda ten dedko.
Ale ty čakáš len aby niekto nakydal na tvojho muža aký je sebec.
Vy máte ale evidentne iné problémy a nie toto

3petka
10. jún 2024

Žienky toto nemá riešenie. Jej chlap si konečne môže vyraziť s kolegami a milej sa to nepáči tak sa mu to snaží silou mocou prekaziť. Tam sú problémy niekde inde a nie len že nemá kto deti postražiť.

h2
10. jún 2024

Ináč, to je tiež vtipné, že autorka píše, ako sa ona neustále musí prispôsobovať a sebecký chlap sa neprispôsobí nikdy a plánuje si akcie bez ohľadu na ňu, až by si človek myslel, že sa to deje viackrát do týždňa. A ono je to napokon 2x do roka. 🙈

klip0
10. jún 2024

A ja viem prečo nechces volať dedka. Lebo sama vieš, že je to trapas volať niekoho na stráženie lebo nemôžeš zrušiť 2-3 tréningy za rok. Tak si to musíš ujasniť. Ale opakujem sa, vy máte iné problémy ako toto