icon

Kto z váš má štyri deti?

sylwi23
6. sep 2017

Ahojte tak som sa rozhodla, ze napisem. Mame tri deti dvoch chlapcov a jedno dievcatko, ktore ma prave 15mesiacov nikdy som si nemyslela , ze by som niekedy rozmyslala nad otazkou ci mat niekedy este viac detí ako tri ... Teraz mam 31 a akoby cítim, ze ak tak teraz , ale nechcela by som dlho cakat... Máme 2 roky medzi chalanmi 7rocny a 5 rocny je druhý a je to super rozdiel stále mam pocit, ze by som este chcela byt tehotna zazit ten uzasny cas a, ze by mohlo byt super keby malá mala partáka alebo este lepsie partácku...Niekedy sú moje túzby tak velké, ze z toho az placem.*hlavne z toho pocitu áno ci nie.... AKoby som túzila mat dieta a cítila, ze teraz alebo nikdy neviem to vysvetlit.... Ale stále si hovorím, ze je to vela ci to zvladnem nemám velkú podporu od rodiny nakolko zijeme v zahranicí... Potom si hovorím , ze dom by sme mohli mat viac miesta... Moji rodicia,ked to pocujú hlavne otec, ze ci som normalna nech som rada, ze mam tri zdrave deti , ze preco ked nam je tak dobre chcem pokusat osud.... Ja stale citim, ze chcem dokonca aj manzel by nebol proti, ale hlavne pre mna lebo cíti ako velmi chcem .... Skola nám zacala a zatial vsetko ok... Mali sme dokonca aj naplno sex, ale po ovulke tesne lebo som neotehotnela a aj som to tak cítila .... U nás to islo hned na prvý krat vzdy tehotna ale pred ovulkou ...pocas a po sanca malá...Som si vravela mozno znamenie , ze mám pockat...Je milión vecí preco nemat dieta a srdce mi búcha a vraví áno, ale hlava , ze nie....Máte niekto 4 deti ak hej aké to je oproti 3 detom... aký máte rozdiel medzi detickami... sorry za chyby pokazena klavesnica ....dakujem

codalej_1
15. jan 2018

@poohie ďakujem za povzbudivé slová 😘

romcha
15. jan 2018

Ja mám 29 a mám 3 deti. Dcéry. 7r., 6r., 4,5mes. Manžel má 35 rokov. Sme spolu 12 rokov. A tiež ma veľmi nahlodáva predstava mat 4 deti. Vždy som túžila po veľkej rodine, tretie sme tak nečakane zamiešali 😁😁😁😁 síce sme to chceli, no trošku neskôr 👣. Tiež nemám problém otehotnieť na prvý šup 😊 hlava presne-vravi nie, ale srdce.... milujem deti ❤ ❤❤

miskabaaa
15. jan 2018

@codalej_1
Ahoj, ja som si prešla tým čo ty. Keď bolo konečne 3.dieťa v školke, rozbehla som si obchod, ktorý ma veľmi bavil, plánovala ďalšie podnikanie a po pár mesiacoch bum bác, šok ako .... No hrozný, nemohla som to preddchať, aj som skoro havarovala na aute, tak som bola z toho mimo. Manžela som myslela, že prihluším. Tiež som uvažovala nad inter., ale som si nevedela predstaviť akp sa pozriem mojim 3 deťom do očí ..... 3 mesiace som preplakala. Podržali ma rodičia, aj keď mi predtým nejak extra s deťmi nepomohli za 10 rokov, terazvideli, že je naozaj zle. Nejak som to rozdýchala, aj keď veľmi ťažko. Tehu bolo nakoniec celkom fajn, našťastie sa mi nič nestalo, lebo som sa vobec nešetrila, koniec som si musela odležať, a to už musela pomocť celá rodina s mojimi deťmi. Boli totiž prázdniny, manžel v kuse na cestách a deti nonstop doma. Navyše máme takú "hlúpu" rodinnú konšteláciu, v celej rodine má každý po jednom dieťati - ja mám 4🙌. Nakoniec to dopadlo dobre. Drobček sa narodil zdravý, krásny. Keď mi ho doniesli, tak som ho držala a hodinu mu vysvetľovala, prečo som sa správala, tak ako som sa správala .... Verím, že mi jeho dušička rozumela a všetko mi odpustil. Teraz má rok a 4 mesiace, je krásny a veľmi dobrý, slniečko celej rodiny. Manžel nakoniec kvoli nemu aj pracu zmenil, rodičia začali ochotne pomáhať a podnikanie, ktoré som oplakala robieham opäť. Niekde som čítala, že dieťa mame na chvíľu vezme krídla, aby mohla potom lietať ešte vyššie. Držím ti palce k správnemu rozhodnutiu. Pre nás je dieťa obetovanie na pár rokov, pre neho je tvoje rozhodnutie otázkou života alebo ....

tanaalexdenis
3. apr 2018

Ahoj.Presne toto prave riesim ja.Tiez mi ❤pisti po 4 babu.Manzel nechce on rozmysla racionalne.No ja si nemozem pomoct velmi chcem.Chalanov mam uz"velkych"8,11,14.

ruzamama
21. sep 2019

Tiež som začala pracovať a po roku a pol som otehotnela so štvrtím dieťatkom a tiež prví trimester bol tam hnev, strach ale aj radosť lebo už máme dosť veľké deti14, 13,10 rokov a teraz zas začneme od začiatku ale Našťastie mám veľa podpory že všetko je tak ako ma bit a užívam si veľmi tehotenstvo lebo je to ten najúžasnejši pocit tak sa tešíme na drobčeka ktorí ma prísť na tento svet 14.2.2020

tanaalexdenis
21. sep 2019

@ruzamama valentinske babo.
Nam sa zadarilo tiez na valentina-no "oslavovali"sme den po.A uz len par tyzdnov a svpj uzlicek mame pri sebe😊.

ruzamama
21. sep 2019

@tanaalexdenis je úplne jedno keďy sa narodí hlavne aby bolo zdravé už sa naňho tešíme a držím palce aby všetko dopadlo na jednotku 😉

tanaalexdenis
21. sep 2019

@ruzamama dakujem napodobne.A uz aj viete co to bude?

ruzamama
21. sep 2019

@tanaalexdenis nie až teraz 2. 10 nám povie mam súkromní ka ani fotky nerobí z ultrazvuku iba CD za 30€

lumka333
21. sep 2019

Ja mám 5 a krajší život si neviem predstaviť 😉😁

lucka1999
21. sep 2019

Ja mám 29 rokov a mam 4 deti vo veku 10,7,5,2 a neviem si predstaviť že by sme tu malú bambulu nemali....keď sa mi narodilo tretie dieťa po dvoch dievčatách syn...tak nezabudnem že v ešte v pôrodnici sa vo mne ozvala túžba že ešte jedno...a aj keď sme neplánovali štvrte prišlo a nevieme si bez nej život predstaviť..

livia341
21. sep 2019

@sylwi23 ja mám síce len 2 synov, ale obdivujem moju mamu aj svokru, že ja mám 4 sestry a 1 brata, manžel 2 bratov a 1 sestru.

lolitka25
21. sep 2019

Ja mam 4 deti. Najstarsi 6 rokov, dvojicky 4 roky a najmaldsi 10.5 mesiaca.. Je to uzasne. Som stastna i ked vycerpana

cecilia68
21. sep 2019

@sylwi23 Mala by si si klásť päť miliónov otázok, nie len jednu....Denno-denne tu čítam diskusie a nie len tu , ale aj v skupine "Ach, tí chlapi", ako sa vzorný otecko pozbieral a ušiel za mladšou, lebo rev a hulákanie detí nezvládal...lebo si žena nasáčkovala dieťa do spálne a on ostal na pohovke v obývačke ! Možno sú to maličkosti....ale úplne reálne....takže potlač "pocity" a reálne mysli na budúcnosť svojej rodiny, aby si neostala sama so štyrmi ďeťmi na ulici :(

zuzankkaa1
22. jan 2020

Dievcata,ja mam 3 deti vek 8,7,3 a pravdepodobne som tehotna. Ja 4 dieta uz nechcem,posledny porod bol masaker a odvtedy som sa desila ze otehotniem. Revem jak mala. Som v stave ze nechcem ist ani k dr nechcem pocut co povie. Deti milujem,su dokonale. Ale stvrte??? 😭😭 paradoxne ma najviac trapi ze byvame v 3i byte,kde by som ich vsetky "podavali"?stahovat sa nechcem. Ako ste riesili taketo prakticke veci ako auto,byt? A sukromie? Nestazovali sa starsie deti ze je v byte velky hluk,ze obcas chcu byt same,v tichu? 😥

negymama
22. jan 2020

my mame styri deti. dve dievcata 15 a 13 rokov a dvoch chlapcov 11 a 8,5 roka... super stvorka. baby aj chlapci dobre vychadzaju a zahraju sa aj dokopy styria. My sme najprv chceli len dve deti. potom ma po dvoch dievcatkach muz uhovoril na tretie, ze by este syna chcel. ok... treti bol chlapcek. stavali sme domcek aby sme sa vsetci pomestili. raz som tak stala na prahu buducej chlapcenskej izby a hovorila muzovi..."nebude ta izba pre jedneho privelka??
no a jasne vesmir ci co zariadil, ze nebola. Pribudol dalsi neplanovany chlapec. Krasne sikovne dieta.

negymama
22. jan 2020

@miskabaaa krasne si to napisla. mala som to velmi podobne, strasne rozporuplne pocity. plakala som v zufalosti nad teh. testom a zaroven sa priblblo usmievala od stastia. strasne som nechcela byt tehotna, opat rodit kojit a zaroven rozmyslala ake bude, co to bude. Plus moj vek, zdravotne problemy a reakcie okolia... ustali sme to. Hlavne ze muz stal pri mne tesil sa a podporoval.

vvveron
22. jan 2020

@sylwi23 ako to s tebou dopadlo? Ja mam tiez tuzbu velku, ale muza invalida a tretie tehu som bola na tom dost zle plus mam zdravotne problemy, mam uz 36 a na dalsie sa fyzicky necitim... Ja skor placem ze preco to tak musi byt tie okolnosti a vkuse si hovorim ze musim svoju tuzbu z racionalnych dovodov potlacit... Je mi z toho smutno... Niekto moze mat a nejde do toho a ja by som chcela nemozem...

majusska202
22. jan 2020

@sylwi23 ahoj ja to mam takto isto z rozdielom že u mňa by to bolo 3. Vždy som chcela tri deti. Moje srdce túži po ďalšom no hlava vraví nie. Manžel má k tomu neutrálny postoj že keby sa po šťastný tak sa poteší a keby že už nemáme svet sa nezruti. Je to ťažko sama neviem co mam robiť ja s A hlavne bojím ze by som to nezvládla. Obidve deti zle správajú majú 2 r a 10 m. Noci sú pre mňa veľký zabíjak

montemotherone
22. jan 2020

@sylwi23 ja som tiež najmladšia zo 4 detí...ale naši na mňa už nemali asi energiu, alebo čokoľvek čo dieťa má dostať práve od rodičov. Takže ak sa cítiš na to, že každému dieťaťu dáš to, čo bude potrebovať, a to najmladšie nebude len tak posúvané a vychovávané staršími súrodencami že s tebou si ani nevytvorí vzťah.... prečo nie. Sú rodiny s aj väčším počtom detí a fungujú

ajsha123
22. jan 2020

@zuzankkaa1 život dáva Boh, a aj keď rodičia majú na tom svoju zásluhu, nie je to tak, že je to bez Jeho dovolenia. Však koľkí dieťatko chcú a nemajú... A keď raz dieťa dá, dá silu aj podmienky, aby bolo oň postarané. Samozrejme, nie vždy to musí byť podľa našich predstáv a luxusu, pohodlia, vymoženosti... Ja viem, toto je môj pohľad, nemusí byť aj Tvoj, ale neplač, netráp sa. Ešte je času do pôrodu dosť, môže to byť tentokrát iné...
A k otázke : Poznám rodinu, kde mali 7 detí, v 3 izbovom byte, a ešte opatrovalu babičku. Tie deti sú teraz dospelé, ale nebolo to tak dávno. Áno, žilo sa im ťažšie, ale mali sa radi, a surodenci sa doteraz majú veľmi radi. Naučili sa skromnosti, ohľaduplnosti, húževnatosti aj bojovnosti...
Väčšie auto (6miestne) v dnešní dobe nie je až taky problém zohnať, aj z bazaru, a nemusí to byť dodávka...
Co sa týka kriku, áno bude väčší hluk. Ale zas nevies, ake bábo bude. Ja som mala aj uplakane, vkuse bolelo bruško. Aj také, co sme ani nevedeli, ze máme ☺️
A ak by aj viac plakalo, vela závisí od Teba,aký postoj zaujmes. Ci seba aj staršie deti budeš ľutovať, že my/oni chudáčikovia, lebo nemáme v byte kľud... Nemajú súkromie... Keď budeš deti viesť k tomu, ze je to naše bábätko, patrí k nám, bez neho by to u nás nebolo ono...,tak aj deti ho budú mať radi. A však, nie vždy bude malé, uplakane..
Zvládnete to. My sme boli 4 baby v 3izbovom byte. Mali sme spálňu, obývačku (vzdy čistú a upratanu) a detskú izbu, v nej sme spavali vsetly 4. Zmestili sme sa. Boli sme v tom byte do mojicg 14 rokov. Večer, keď sli sestry spať, ja ako najstaršia som sa ucila v spálni... Ten byt nebol velky, cca 65 m2, a dve sestry boli na vozíčku, tzn.v chodbe sme mali vždy 2 invalidne voziky.

doory
8. mar 2020

@zuzankkaa1 ahoj, ako to s Tebou dopadlo??

zuzankkaa1
8. mar 2020

@doory ahoj...nakoniec som tehotna nebola,2 tyzdne mi meskal menzes,mala som zle vysledky krvi,zapal maternice atd...este stale to riesim 😰

doory
8. mar 2020

@zuzankkaa1 och jaj, to mi je velmi luto. V prvom rade prajem skore uzdravenie a do buducna vsetko dobre. Aspon ste chvilku vazne rozmyslali, co by keby a teraz uz viete viac... ďakujem za odpoveď.

miniwa
25. jan 2022

@sylwi23 Ahoj, chcela som sa spytat, ako to u vas dopadlo pred tymi par rokmi, ked si uvazovala nad stvrtym dietatom. Dnes rano som si otvorila tvoj prispevok a bolo to, akoby som citala seba. Citim to uplne rovnako. Mame doma troch uzasnych chalanov (takmer 9r, 4 a 1r). Su doslova tím a krasne sa hraju. Ja som nikdy neuvazovala nad viac ako troma detmi (sama som z troch). Ale odkedy mame tri, srdce mi pisti po 4 a vsimam si na sebe, ze ked si predstavim, ze uz by sme stvrte nemali, je mi dost smutno. Srdce chce, rozum tiez racionalne hovori, ze uz radsej nie. A priznavam , tuzim aj po dievcatku. Nie kvoli satockam a copikom, ale skor kvoli tomu, ze aj ja s maminou mame nadherny vztah a raz by som take nieco chcela mat s dcerou. Take to absolutne pochopenie, zensku spolupatricnost zensky pohlad na svet. Financne by sme nemali problem ich uzivit, ale skor ide o to, ze manzel ma uz 37 rokov, ja 30, budem mat coskoro 31. On hovori, ze by mal rad aj dceru, ale je uplne uz takto spokojny a ze radsej by s chalanmi chodil castejsie na velke vylety a keby sme mali zase babatko, ze sa to posunie. A dalsia vec, ze ja som s prvym ani nevedela, ze som tehotna, mesiac po porode som mala statnice, ale s kazdym dalsim bolo tehotenstvo narocnejsie. Pocas druheho tehu mi robili biopsiu na stitnu zlazu a dva roky po porode mi polovicu zobrali. A v 6.mesiaci som skolabovala a lezala v nemocnici so zavratmi na ktorych pricinu neprisli. Tretie tehotenstvo mi 9 mesiacov bolo vkuse navracanie a dost zle a od 7.mesiaca mi neustale tvrdlo brucho, takze som musela lezat. Takze si ani nie som ista, ci by moje telo bolo nadsene. Ale napriklad druhy syn sa ma uz niekolkokrat spytal, preco nema sestricku (ma same kamaratky, lebo na nasej ulici su same baby teraz, pri prvom synovi boli sami chalani :D ). Ale skratka aj druhy sym tuzil po sestricke. Akko vam to dopadlo?

kudlanka1
23. jún 2022

@bambula626 to vam fakt vyslo cez ten vypocet? Mame tri dievcata a stale tuzim po chlapcovi. Uz som o tom pocula ale neverila ze to aj funguje 😳

kudlanka1
23. jún 2022

@miniwa tuez mam tri deti- baby (7,4,2) a nevhapem ze mam nutkanie na 4 dietatko hoci niekedy mam dost, ale tie deti ma strasne tesia viac ako cokolvek ine. Podobne ako ty tuzim po pohlavi ktore nemame...

kudlanka1
23. jún 2022

@romcha ako keby si o mne pisala, mam tiez tri baby, tretia neplanovane ked uz som pracovala...prisla skor, chcela som tretie s vacsim rozdielom. Pozeram ze aj mena mas podobne. Ninu mame tiez a rozmyslala som aj nad Zojou. Stale tuzim po chlapcekovi ale je mozne ze nikdy nepride 😞

silvike
23. jún 2022

@sylwi23 Ja Vam uplne rozumiem. Mam dceru 10,5r. syna 9r. a potom sa nam narodil este snycek, ten ma teraz 3r. A presne som aj ja tak velmi chcela este stvrte napriek veku (uz som mala 42r. ked sa narodil treti) a to hlavne koli tomu aby mal niekoho tak ku sebe. Bola som ochotna sa obetovat ale zial manzel uz bol razne proti hlavne koli veku ( a to on je o 3 roky mladsi), takze zial, musela som sa zmierit s tym ze ostane ten najmladsi taky "sam". Ja som videla u tych starsich ake je to super ked su tak pri sebe, ze su si navzajom kamarati, maju spolu milion aktivit a tak. A uz ked je taky vacsi rozostup vekovy tak to je uz ine, to uz je kazdy taky pomaly akoby jedinacik. Takze ak Vas manzel by aj chcel, urcite chodte do toho. Vy ste este mlada, tak vy mate cas. Ale ide o to aby boli aj ti dvaja mladsi taki partaci. Predsa len, najlepsie pre deti je ten rozdiel 1,5r max. 2 roky. Potom uz je to ine. Uz su inde zaujmami aj celkovo vyvojom. Uz si nie su taki blizky, taki spriazneni na jednej vlne. A otcovi a inej sirsej rodine by som sa ja vobec nezmienovala o takych veciach. Neviem ake mate teda vztahy, my sme take doverne nemali a ani som nikdy nic take ako planovanie deti, tuzbu po detoch s nikym nerozoberala. Max. teda s manzelom a prip. najlepsou kamoskou. Tak za mna SMELO DO TOHO co najskor🤰👦👦👧👶

silvike
23. jún 2022

@silvike uuups 🙈🙉🙊 prispevok z r. 2017 !!! Pomoooc, kde som nechala oci 🙂🙂