Kto z váš má štyri deti?
Ahojte tak som sa rozhodla, ze napisem. Mame tri deti dvoch chlapcov a jedno dievcatko, ktore ma prave 15mesiacov nikdy som si nemyslela , ze by som niekedy rozmyslala nad otazkou ci mat niekedy este viac detí ako tri ... Teraz mam 31 a akoby cítim, ze ak tak teraz , ale nechcela by som dlho cakat... Máme 2 roky medzi chalanmi 7rocny a 5 rocny je druhý a je to super rozdiel stále mam pocit, ze by som este chcela byt tehotna zazit ten uzasny cas a, ze by mohlo byt super keby malá mala partáka alebo este lepsie partácku...Niekedy sú moje túzby tak velké, ze z toho az placem.*hlavne z toho pocitu áno ci nie.... AKoby som túzila mat dieta a cítila, ze teraz alebo nikdy neviem to vysvetlit.... Ale stále si hovorím, ze je to vela ci to zvladnem nemám velkú podporu od rodiny nakolko zijeme v zahranicí... Potom si hovorím , ze dom by sme mohli mat viac miesta... Moji rodicia,ked to pocujú hlavne otec, ze ci som normalna nech som rada, ze mam tri zdrave deti , ze preco ked nam je tak dobre chcem pokusat osud.... Ja stale citim, ze chcem dokonca aj manzel by nebol proti, ale hlavne pre mna lebo cíti ako velmi chcem .... Skola nám zacala a zatial vsetko ok... Mali sme dokonca aj naplno sex, ale po ovulke tesne lebo som neotehotnela a aj som to tak cítila .... U nás to islo hned na prvý krat vzdy tehotna ale pred ovulkou ...pocas a po sanca malá...Som si vravela mozno znamenie , ze mám pockat...Je milión vecí preco nemat dieta a srdce mi búcha a vraví áno, ale hlava , ze nie....Máte niekto 4 deti ak hej aké to je oproti 3 detom... aký máte rozdiel medzi detickami... sorry za chyby pokazena klavesnica ....dakujem
Tento bol z roku príspevok bol z roku 2017 máme odvtedy 5 detí...Ziaľ teraz som mala prvý krát v živote potrat a je to dosť smutné dosť ma to zasiahlo. Máme troch chlapcov a dve dievčatá
chela som napísat tento príspevok bol z roku 2017 ..
Dakujem aj mne. Bol to šok. Ale ako píšeš som šťastná mama a robia mi radosť. Je to dar brala som to všetko tak samozrejme. Keď som sa dozvedela koľko mojich kamarátok a známych to prežilo a lekárka však to je zázrak že mám 5 detí po sebe že každé 4 tehotenstvo tak končí.... No všetko to aj tak nezahojí rany ktoré máš... Som rada že som nemala kyret ale že som to zvládla sama bez liekov. Stalo sa to v 12. týždni. Spoznala som ženy ktoré prežili ďaleko horšie a cítili už aj pohyby...
Prajem všetkým mamám aby mohli mať detičky zdravé a toľko koľko si obaja prajú.
Žienky je tu aj nejaká čo čakala štvrté dieťatko po troch sekciách?
@miskachrumka áno mám štyri deti , štyri sekcie
@murka2222 prosím aký vekový rozdiel bol medzi 3 a 4 dieťatkom? A aké bolo tehotenstvo? A pôrod?
@miskachrumka ja rozdiel medzi 3 a 4 tehotenstvom 10 rokov a 3 mesiace.Sekcia a ako pri treťom tehotenstve problémy s oblickou a opäť zavedený stent.
@tanaalexdenis ináč tehotenstvo fajn? Ako jazva? Bolo to v poriadku?
@miskachrumka až na tu obličku v pohode aj po sekcii dokonca som pribrala iba necelých 5 kg a po pôrode som mala nižšiu váhu ako pred tehotenstvom.
Ja si ani 3neviem predstavit. Mam 2 a bohato stacia,asi robim niekde chybu😃
@kamagma asi určite 😂😂
Ja mam medzi 3. a 4. 2 roky a bol to úprimné zaberák bolo lepsie este rok pockat. Po 4.pôrode som sa cítila telesne ovela viac unavená máme aj 5. dieťa tam je rozdiel 3 roky medzi 4. a 5. a to bolo a je lepšie... 4. tehotenstvo bolo úplne ok mala som viac problémi s krížami a a 5. som bola dosť unavená a kríže boli tak, že každé dva týždne fyzio a potom ok. Inak som nemala žiaden problém, ale to je veľmi individuálne...Podla mňa tri roky je najlepší rozdiel medzi deťmi. Dva roky je zaberák keď už máš viac malých detí doma...3,5 roky rozdiel je úplna pohoda to máme medzi 2. a 3.
Ja viem dať jednu dobrú radu nepozeraj na vek, ale na to ako sa cítiš a tešíš a túžiš po bábu a ako je na tom tvoje telo...🙂
Mala som aj samovoľný potrat (pri 6. tehotenstve) v 9. týždni. Nikdy predtým som nič také nemala.... Bol to aj moje prvé absolútne neplánované tehotenstvo a dodnes cítim, že to proste moje telo nedávalo podľa toho ako strašne som sa od začiatku cítila ani nebudem písať....Bolo to veľmi smutné a odvtedy dávame oveľa väčší pozor.
@miskachrumka rozdiel bol 7 rokov. Tehotenstvo najnáročnejšie do šiesteho mesiaca v pohode ,po amniocenteze som nevydržala dlho stáť takže som prestala robiť,potom začal malý dosť tlačiť bolo potrebné čo najviac ležať. Každá poradňa ultrazvuk sledovanie jazvy a krčka pretože mám robenu konizaciu. Pôrod plánovaný v 37 týždni ,dva dni pred termínom sa začali bolesti takže sekcia bola skôr,jazva bola veľmi tenká povedal lekár.
@murka2222 ďakujem ☺️
Zvládame to, ale je to od 4.dieťaťa naozaj zmena vo všetkom. Veľké auto, viac prania a varenia🙂 Tri deti sú kompaktné a do troch detí som mala ako tak čas aj na seba a všetko stíhala .... Teraz si pomáhame všetci navzájom ako sa dá.Mám super muža a najstarší syn má už skoro 13 druhý len o dva roky menej. V domácnosti musíme byť tým inak keby som mala robiť všetko sama od upratovania, prania varenia rozvážania detí na krúžky až po starostlivosť o hospodárske zvieratá nakoľko máme statok, ale to je aj super lebo máme svoje mäso a zeleninu a deti tu majú na 3 hektároch úplný priestor a slobodu. Som rada, že náš dom pri tom hluku nie je malý🙂 Deti sú samostatnejšie a naučia sa hodnôt , ktoré by nikdy nemali keby ich toľko nebolo, ale aj tri deti sú úplne super. Jedna mamička čo ma 12 detí raz povedala a musím povedať , že to naozaj tak je: Pevné nervy a trpezlivosť, 2. byť poz. naladená a brať to s humorom, 3. veľmi dobrá organizácia...(to mne príde ako veľká výzva lebo ja som v tomto nikdy nevynikala ...)Mi sme v zahraničí sami určite je super keď je babka a dedko a rodina na blízku to by som povedala, že je obrovský náročne to všetko co máme a dvaja ľudia na to, ale ide to. Keď si na to povaha a máš rada dynamiku a hluk a stále sa tešíš aj z maličkostí tak je to super. Dôležité je byť spolu zohraní a pomáhať si spoločne proste stabilita a spojitosť medzi vami.Mi máme deti aj na domácom vyučovaní, ale chodia do skupín a krúžky.... Mi by sme chceli neskôr ešte jedno naše posledné(tak o dva roky) momentálne si to ,ale vôbec neviem predstaviť(síce túžba by ešte bola, ale musí to aj pozemsky a fyzicky vychádzať a chcem si užiť aj deti čo máme ) a som rada,že zvládame čo máme. Je to krásne, živé , rozmanité , ťažké a náročné v jednom... Človek sa musí naučiť prekonávať veľké prekážky pri toľkých deťoch. Taká skutočná životná výzva, ale ja ten život milujem. Také skutočné plné srdce. Ak máš túžbu a cítiš, že by ste to dali a chceli určite je krásne mať aj 4. bábo. Je to vždy o vás dvoch🙂 PS: Ešte jedna vec ktorú si treba uvedomiť je financie tie nám rapídne nevychádzajú tak dobre ako predtým a človek sa musí uskromniť ,keď kupuješ Mikuláša hocičo pre 5 detí je to obrovský rozdiel...či už kaderník vstupy je jedno čo nezdá sa to ,,ale je to obrovský rozdiel ale veľa krát sa páčime ľudom, že máme toľko detí dostávame poklonu a aj zľavy .... Vždy to nejak ide .... Poznám kamošky s 8 deťmi a dávajú tu perfektne je ot naozaj o vás dvoch a o tom aký ste ľudia a zohraný tým🙂
ja rada o tom píšem lebo veľa žien si myslí, že je to divné lebo sa tento systém na to tak pozerá, ale je to fajn mať veľkú rodinu. Inak ja som presne ako ty chcela jedno a nakoniec máme 5 a cítim, že časom príde ešte naše posledné... Inak ja mám tri domáce pôrody a môžem ti povedať jednu vec po každom som mala to čo ty... Po treťom som dokonca chcela byť rovno znova tehotná - proste úžasný pôrod a tehotenstvo a naše dievčatko prvé vlasaté krásne... Po štvrtom a piatom tehotenstve tá túžba obrovská opadla... Proste telesne si viac unavená a máš už vyžité dosť tie pôrody a tehotenstva a od 4. ma zreteľne viac práce 🙂 aj keď ja si viem ešte posledné predstaviť.... Inak jedna stará dobrá babica v Nemecku mi raz povedala, že to vidí v očiach ženy koľko detí porodí a vravela aj, že ta diera v bruchu a prázdnota a túžba po novom dieťati je proste nič iné len to, že tá žena cíti,že k nej má ešte niekto prísť a nemá to vyžité (náš materinský pud ma neskutočnú silu). Podľa mňa to nie sú len čisté hormóny ale aj duša a srdce....Ja tiež keď mám plodné dni alebo MS mám chuť oveľa viac mať dieťa alebo túžbu, keď to máš stále tak je to veľká túžba zo srdca a z duše🙂 Keď všetko funguje a máte sa radi a vieš si to predstaviť tak prečo nie ...Niekedy to chce nechať a dať tomu čas ono to príde ako je to skutočné.
@sylwi23 jaj no krasne si to napisala. Ja mam teraz takmer 2-mesacneho chlapceka, je uzasny, porod bol krasny, tehu bezproblemov, deti aj manzel su z neho hotovi … len clovek zvazuje aj tu ekonomicku stranku, vacsie auto, celkove naklady. A to sme si vacsie auto vlani kupili… a rodicia by ma asi mali za blazna, mama uz mi naznacila, ze hadam uz si date pozor …hm no vzdy si davame, vsetky deti sme chceli, ziadne nebola “nehoda”, v tomto sme s muzom dobri 😂 len odkedy sa maly narodil, strasne tuzim este po dievcatku, mali by sme dva pariky, no len kde je zaruka, ze to bude dievca vsak? Doktor sa ma pytal, ze ci uz je to u mna finalny pocet deti, neviem, co tym myslel. Som zavahala a vravim, pozerala som na tu tehotnu pani v cakarni … a on ze tak este budete mat 😄🙈 no uz aj nie som najmladsia, ale nastastie som zdrava klop klop klop a svojmu telu doverujem, v tomto ma este nikdy nesklamalo. Prepac ten vylev, teraz ma to tak pochytilo posledny mesiac. Odkladam tehu veci a manzel vravi, odkladas ich, neposuvas 🙂
No ani ja neposúvam a odkladám mi sme si vždy dávali dobre pozor a nesklamalo nič a odkedy som začala s plodnými dňami a že ich dokonale poznám tak piate sa nám podarilo lebo mne sa posunula ovulácia a vtedy som ešte nemala lady comp. Inak úplne dokonalo poznám tvoj stav ja to mám vlastne tiež vždy po každom tehu len čím viac detí tak to našťastie slablo. Koľko máš rokov? ja do 40 by som jedno ešte rada mala.Teraz budem mať 37 tak uvidíme ako to všetko bude... No aj ja som chcela ešte jedno dievčato veľmi a vyšlo ale až ako 5🙂 a keby sme 6. mali zas tak mame trojpárik🙂 Ja mám v sebe ešte dosť tú túžbu ale momentálne sa na to vôbec necítim tak uvidíme čo čas prinesie...Ak by si aj chcela ďalšie tak by som ti radila tak 3-4 ročný rozdiel nakoľko už máte tri deti viac by si si oddýchla aj ty aj tvoje telo a viac si užiješ chlapčeka, ktorého máš. Ja som rada teraz že nemáme ďalšie dieťa neviem či by ma ot nepoložilo malej sa môžem plno venovať a stále ju kojená popri jedlu ale dosť na prsník naviazaná aj keď ma rok a pol... Všetko sa deje pre niečo viem to. Rodičia si robia starosti presne ako moji ale ak ste viac srdcový a citový pár rozhodne to nad hlavou a racionalitou auto, peniaze.... všetko ide , ide len o to ako sa nadstavíte aby ste vedeli byť z toho aj happy🙂 Mi mame WV Transporter a Wv Caddy a sme úplne spokojný ako rodinné auto vyhráva Transporter na dlhé jazdy lebo v Caddy sa potom nepomestíte aj s batožinou... Ten tvoj muž má tušáka 🙂 On by ešte chcel? Ja ťa absolútne chápem a viem čo sa v tebe deje a áno keď má len 2 mesiace sú tam aj hormóny ale podľa mňa ti to ostane asi cítiš že nie ste kompletný ale len preto že dievčatko na to sa nefixuj🙂 Ja som cítila že 5. bude dievčinka naša krásna. Daj potom raz vedieť ako ste dopadli ....Prajem krásne mamičkovanie s maličkým. Snáď sa to ešte aj mne posledný krát v živote splní🙂 A tebe držim palčeky nech je to tak ako si prajete a cítite že chcete....❤nenechajte sa ovplyvni`t `inými ľudmi...
Mňa sa inak tiež gynekologička pýtala po 4. a keď som prišla že som tehotná s 5. bola v šoku ona, že si bola istá ,že sme už kompletný 🙂 Nikdy nevieš taký je život ja som otehotnela s tým 6. aj cez antikoncepciu...
@luciah187 ahoj super ze som nasla túto tému 😊 mám to rovnako ako ty 3 deti a vŕta mi hlave 4 totálne mi šibe..hlava mi hovorí nerob to ale srdce..neviem co mám s tým robiť..
@zuzana212722 úplne rovnako...možno keby som nemala za sebou tri sekcie tak uvažujem ináč. 🙂
@zuzana212722
@sylwi23
No baby ja mam 38, chlapca 10 a pol roka, dievca takmer 9 rokov a teraz princatko 2 mesiace. Takze 3-4 rocny rozdiel nie je az tak potreba, ti dvaja uz su velki a jednak aj moj vek. A ich dvoch som mala necele dva roky po sebe a bolo to super, ale to hlavne preto, ze syn bol neskutocne dobre dieta. Uvidime, aky bude tento, zatial sa zda pohodak, hlavne ze ma papat a moze spinkat. Manzel sa nebrani, neriesi tie ekonomicke veci az tak, ze nejako bude … my sme velmi emocionalni, hlavne ja, on musi byt aj prakticky, ale bol by aj za.