Ktoré detské obdobie bolo pre Váš najväčšou záťažou na chrbát?

26. aug 2020

ktore detske obdobie bolo najtazsie pre vas chrbat? novorodenec? ked zacalo dieta chodit? starsie dieta? tazsie dieta? ako ste to zvladli?

andreatytler
26. aug 2020

Tak toto by zaujimalo aj mna. Zatial mam doma len 11 kiloveho lezuna ktory sa splha po nabytku v 9 mesiacoch a ja vsade za nim zohnuta, istim lebo mame drevene dlazky. No a s chrbtom to ide stale dolu vodou... to boli zlate casy ked bol novorodenec a vazil 3.25 kg.
Vravim si ze sa ani neoplati ist k terapeutovi s tou chrbticou lebo co on napravi sa mi z par dni aj tak pokazi a tak cakam na ten den kedy ho budem dvihat a nosit len obcas. Kedy pride ten den.

lula313
26. aug 2020

Najhoršie, keď boli deti cca 3-4 mesačne. Ochabnute brušné svaly po porode nedržia svaly a preto boli chrbat+ kojenie - byt stále zohnutá. Dcéra má teraz napr 13 kil a je mi ľahká ako pierko. Keď už dieťa stvornozkuje same, už sa samo hybe, tiež ho nie je treba toľko nosiť..

mirkava
26. aug 2020

Od narodenia kym nezacal chodit a zaspavat bez hojdania na rukach. Bolo to dlho moja chrbtica si to odniesla

jumama
26. aug 2020

Prvy tyzden po porode, mala som akoby seknute a zohybat sa k postielke neustale.... asi prvy rok po porode som nemohla spavat na chrbte, lebo by mi Okamzite v krizoch seklo, nejako sa mi kvoli velkemu babu akoby pohlo pri porode nieco v chrbtici... tak som to citila.

jana_eyre_2
26. aug 2020

Neviem, ja som to nejako nevnímala pri prvom a druhej.. mala som hlavne ťažkého prvého syna (v roku mal takmer 13kg, potom už len rástol a nepriberal) chodiť začal až ako 16m, stvornozkovat tiež neskoro, vraj kvôli silnej novorodeneckej žltačke.. takže nosila som ho veľa a nemala som dobrý nosič.. keď mal rok a pol narodila sa druhá dcéra, tá tiež začala chodiť neskoro, ale bola omnoho pohyblivejsia takze na rukách už bola menej, ale stále som to nejako nevnímala a mala som dobrý nosic.. až keď mala druhá dcéra 2r tak ma strašne začali bolieť kríze a našla som si na chrbte veľké guce.. to som šla k doktorovi a tam zhodnotili že mám svalové spazmy a skoliozu z častého nosenia deti na jednej strane (tak povedala fyzio).. chodila som na cvicenie a elektroliecbu.. takže ja som zistila čo je to riadna bolesť chrbta až keď som bola mamou dvoch deti už 3roky, neviem ako je možné že som to nevnímala.. takmer hneď po skončení liečby som otehotnela tretí krat.. najmladší bol od narodenia veľmi dráždivý a na rukách asi najviac v nosiči/satke takmer nonstop prvé tri-štyri mesiace života, vtedy som bola strašne unavena a chrbát pobolieval.. teraz má už posledný 4roky a 15kg, musím povedať že na rukách mi príde už strašne ťažký, hoci kedysi som to nevnímala.. už som asi prenosena..

titla
26. aug 2020

Asi najvacsiu zataz som pocitovala, ked mal syn tych 5-9 mesiacov. On bol dobre buclate babo, ale s pohybom si daval na cas. Lozit zacal az ako 9 mesacny. A v tomto obdobi bol uz velky a tazky ale este nebol pevny. Celu jeho vahu som niesla na rukach. Sam sa este nevedel presuvat, ale uz bol zvedavy a v tomto obdobi asi najviac vyzadoval nosenie na rukach. Aj kocik zacal bojkotovat. Vtedy som velmi casto vyuzivala nosic, ale i tak to bol na chrbat zaberak.

majamat
26. aug 2020

no mna teda asi dost oslabovalo kojenie, mala som vela mlieka a zrejme mi vdaka tomu neicohcybalo, ked sme s tym skoncili, viacre probley sa zlepsili, ale seobecne dcera bola dost anrocne dieta, ja som bola cela tuha, stale unavena, bolava, nevyspata. chodila som cvicit, ale nevedela soms a vobec hybat, bola som taka nejaka lava.