icon

Kúrenie pri kúpaní bábätka

daldar
23. nov 2019

Ahojte,
Maleho kúpeme vo vanicke a rozmýšľame ako zohriať daný priestor čo najefektivnejsie z pohladu času a aj energie.
Uvažujem nad teplovzdušným ventilátorom alebo niečo podobne.

Ako to riešite vy?
Máte tipy na vhodne vykurovacie zariadenia?

Ďakujem za rady

janba
23. nov 2019

Mali sme obycajny vyhrievac do elektriky. Predtym ako sa isiel kupat, sme to na pol hodinku zapli v kupelni a bolo tam teplo 🙂

evittam
23. nov 2019

@daldar Normálne. Hadam mate kurenie v byte ci dome? Navyse sme nic nezapinali ani nevykurovali.

evkamotka
23. nov 2019

My mame teplovzdusny, za par minut vzduch ohreje a kupeme. Uz 2 roky. V lidli to mavaju za 10e (urcite aj v elektre) je to rychle a sikovne, skladne, lacne

wena
23. nov 2019

My malú kúpeme normálne pri izbovej teplote, máme 22 stupňov. Nikdy sme nič nezohrievali špeciálne. Po kúpaní ju hneď oblečieme a dáme tenkú čiapku a je to.

som_ponorka
23. nov 2019

My máme v kúpelni cca 21 alebo 22 stupňov, ale pocitovo sa mi to zdalo malo. Tak sme kúpili tiež ohrievač do zásuvky. Za 10 eur a ozaj je zachviľu kúpeľňa vyhriata

daldar
autor
23. nov 2019

@evittam nie každý má v obľube mat doma štandardne 24 stupňov..

pribinak
23. nov 2019

@daldar dom v obleku som kúpeľnu vobec nevykurovala, mame standartne 21-22 C. Je to zbytocne. Robila som to len u nasich ci svokrovci v rodinnom dome, kde je fakt cez zimu chladnejšie.
Treba babatko od začiatku otuzovat

evittam
23. nov 2019

@daldar Ani my to nemáme v obľube. Neviem ako si na to prisla. Mame štandardne max.do 20st. Obe deti su uplne zdravé a v poriadku.

nikpa
23. nov 2019

@daldar my sme vložili malú vaničku do vane v kúpeľni, predtým sme tam len zatvorili dvere, radiátor tam normálne kúril a teplo tak neunikalo, zostalo tam fajn teplo. No a po kúpaní som ho v kúpeľni aj obliekla, na práčke kým sa mi tam zmestil 😁 teraz keď je väčší, to robím rovnako len ho doobliekam už v izbe.

bobula46
23. nov 2019

Napríklad ja bývam na byte a nie vždy máme teplý radiátor. Buď som sa šla kúpať prvá a vyhriala som ten priestor alebo potom malým ohrievačom 😀 ja napríklad nenávidím studenú kúpeľňu. Keď som chodila ku manželovi (vtedy ešte priateľovi) tak oni mali celoročne 18 stupňov v kúpeľni. Vždy mi tam doniesol ohrievač 😀

sapetka
23. nov 2019

@daldar ohrievac do kupelne vyhriali sme a maly sa kupal . Robili sme tak asi cca 6m uz nepamatam presne

lucyluv
23. nov 2019

Ja som mala taku malu hlupost z topshopu, co das do zastrcky a kuri, kupelnu sme mali ani malu ani velku a stacilo to. Teraz mame vacsiu kupelnu, proste len pustim horucu vodu do vane a ta para pekne vykuri celu miestnost.

ladyvi
23. nov 2019

Ake stare mas dietatko? Nemusis prikurovat. My sme kupali aj pri 19 stupnoch v dome. Neochorel. Len treb sup sup. Ak ale z kupania robite nejaky mily hodinovy ritual tak prikurit radsej. Ja uz mam 2 deti, tak kupanie je otazka 5 minut. A nekurime celu zimu. Studeny odchov. Nemusite byt zastancom samozrejme, ale teply prehriaty vzduch hlavne z takych tych prasnych ventilatorov nie je nic zdrave podla mna.

daldar
autor
23. nov 2019

@ladyvi dnes má 8 dni. Tak nám kázali zo začiatku 24 stupňov a samozrejme keď bude starší (niekoľko mesiacov) tak už stačí tých bežných 21-22. Tak som bol zvedavý ako riešia ini. Kúpil som teraz teda taký prenosný žiarič tepla kde pri kúpaní trosku vyhrejeme tak snáď bude dobre.
A nekupeme dlho. Skôr sa učíme ale je to tak do desať min zatiaľ.

Pre nás je narocne aj v spálni mat teraz tých 22 kým je ešte pár dňové. Sme zvyknutí zaspávať pri 17-18.
Počkáme cca dva mesiace a pomaly stiahneme aspoň na tých 20 a potom na 19..

sapetka
23. nov 2019

@daldar urcite prikur to je este male. Alw urcite nie teplotu vodou🙈lebo sa nedoplatitw. Kupte si ohrievac👍

evuska135
23. nov 2019

Vezmite fen, pustite na 2min a mate teplo 😂😂 naco taketo zbytocnosti, nas sa kupal v takom miernom teple a teraz vyhladava skor zimu stale lebo mu byva teplo 🙂

evittam
23. nov 2019

@daldar No my sme kupali od narodenia v izbe vo vanicke. Max.20st. Btw.ani v pôrodnici neprikurovali ked sme deti kupali. Mame v byte ako píšem.
"Kázali"-je predčasne narodený? Ak nie nevidim dovod.

lucyluv
23. nov 2019

@sapetka my mame studnovu, inak by som to nerobila :D

ketty251
24. nov 2019

Ja som používala olejový radiátor.