Kúrenie pri kúpaní bábätka
Ahojte,
Maleho kúpeme vo vanicke a rozmýšľame ako zohriať daný priestor čo najefektivnejsie z pohladu času a aj energie.
Uvažujem nad teplovzdušným ventilátorom alebo niečo podobne.
Ako to riešite vy?
Máte tipy na vhodne vykurovacie zariadenia?
Ďakujem za rady
My mame teplovzdusny, za par minut vzduch ohreje a kupeme. Uz 2 roky. V lidli to mavaju za 10e (urcite aj v elektre) je to rychle a sikovne, skladne, lacne
My malú kúpeme normálne pri izbovej teplote, máme 22 stupňov. Nikdy sme nič nezohrievali špeciálne. Po kúpaní ju hneď oblečieme a dáme tenkú čiapku a je to.
My máme v kúpelni cca 21 alebo 22 stupňov, ale pocitovo sa mi to zdalo malo. Tak sme kúpili tiež ohrievač do zásuvky. Za 10 eur a ozaj je zachviľu kúpeľňa vyhriata
@daldar my sme vložili malú vaničku do vane v kúpeľni, predtým sme tam len zatvorili dvere, radiátor tam normálne kúril a teplo tak neunikalo, zostalo tam fajn teplo. No a po kúpaní som ho v kúpeľni aj obliekla, na práčke kým sa mi tam zmestil 😁 teraz keď je väčší, to robím rovnako len ho doobliekam už v izbe.
Napríklad ja bývam na byte a nie vždy máme teplý radiátor. Buď som sa šla kúpať prvá a vyhriala som ten priestor alebo potom malým ohrievačom 😀 ja napríklad nenávidím studenú kúpeľňu. Keď som chodila ku manželovi (vtedy ešte priateľovi) tak oni mali celoročne 18 stupňov v kúpeľni. Vždy mi tam doniesol ohrievač 😀
Ja som mala taku malu hlupost z topshopu, co das do zastrcky a kuri, kupelnu sme mali ani malu ani velku a stacilo to. Teraz mame vacsiu kupelnu, proste len pustim horucu vodu do vane a ta para pekne vykuri celu miestnost.
Ake stare mas dietatko? Nemusis prikurovat. My sme kupali aj pri 19 stupnoch v dome. Neochorel. Len treb sup sup. Ak ale z kupania robite nejaky mily hodinovy ritual tak prikurit radsej. Ja uz mam 2 deti, tak kupanie je otazka 5 minut. A nekurime celu zimu. Studeny odchov. Nemusite byt zastancom samozrejme, ale teply prehriaty vzduch hlavne z takych tych prasnych ventilatorov nie je nic zdrave podla mna.
@ladyvi dnes má 8 dni. Tak nám kázali zo začiatku 24 stupňov a samozrejme keď bude starší (niekoľko mesiacov) tak už stačí tých bežných 21-22. Tak som bol zvedavý ako riešia ini. Kúpil som teraz teda taký prenosný žiarič tepla kde pri kúpaní trosku vyhrejeme tak snáď bude dobre.
A nekupeme dlho. Skôr sa učíme ale je to tak do desať min zatiaľ.
Pre nás je narocne aj v spálni mat teraz tých 22 kým je ešte pár dňové. Sme zvyknutí zaspávať pri 17-18.
Počkáme cca dva mesiace a pomaly stiahneme aspoň na tých 20 a potom na 19..
Vezmite fen, pustite na 2min a mate teplo 😂😂 naco taketo zbytocnosti, nas sa kupal v takom miernom teple a teraz vyhladava skor zimu stale lebo mu byva teplo 🙂
Ja som používala olejový radiátor.

Mali sme obycajny vyhrievac do elektriky. Predtym ako sa isiel kupat, sme to na pol hodinku zapli v kupelni a bolo tam teplo 🙂