icon

Mám dať dvojmesačné bábo na celý deň svokre?

nathuska
30. okt 2013

Ahojte,mam 2mesacneho chlapceka a svokra si ho chce zobrat na cely den k nej domov (uz nekojim( ,tak som jej povedala,ze moze.teraz neviem ci je to spravne ked je taky malicky este dlhsie ako 3hodiny som bez neho nebola.neviem ako bude reagovat aj na zmenu prostredia kedze u svokry bol tak 4krat a ona u nas dva krat,chodi malo lebo byvame s mojimi rodicmi a ona zevraj nechce otravovat.takze ani na nu nie je moc zvyknuty.neviem,co by ste urobili ?je to spravne,ze som to dovolila?

jankapiknova
31. okt 2013

@nathuska nečitala som všetky komenty ale zaleži len na dovere , pokial jej doveruješ tak prečo nie, alebo vyskušaj na pol dna a ked bude všetko ok, tak neskor aj na cely den. po pravde uplne na cely den naš maly bol okolo 4 mesiaca u babky a na noc od 8 mesiaca a som rada, lebo ked sme nahodou potrebovali ,tak nebol problem aby tam prespal alebo išiel cez den a tak to je doteraz.
ale musiš doverovat,to je jednoznačne.

diusik
31. okt 2013

@nathuska no ja by som take babatko urcite nedala.ved nikdy nevies co sa moze stat a ako by ona reagovala.to by si si potom neodpustila.ja ti rovno poviem nerob to!

malinkaaninka
31. okt 2013

čítam a smejem sa.tvárite sa ako keby ste nešli dať dieťa svokre ale šesťhlavému drakovi.

zuzkat1
31. okt 2013

@malinkaaninka no nie vzdy je medzitym rozdiel

malinkaaninka
31. okt 2013

@zuzkat1 keby mala svokru beštiu,tak sa tu nepýta,či jej má dať dieťa na celý deň.bez premýšlania by vedela,že jej dieťa nedá.

chichinka
31. okt 2013

@nathuska tak male babatko by som na cely den urcite nedavala nikomu - nie ze by to svokra nezvladla, ale preco? takto male babatko potrebuje maminku (aj ked nekojis, nejde o kojenie), neoddelovala by som ho od Teba. Este bude mat vela prilezitosti svokra si ho vziat ked podrastie. 😉 Bude to prenho zbytocny stres a podla mna aj Ty zistis ze si cela nesvoja ze ho nemas pri sebe. Aspon u mna to tak bolo ze som sa citila neuplna, zvlastne bez maleho, chybal mi...a to som isla max. k zubarovi ci k lekarke ked mi ho niekto strazil. 🙂

chichinka
31. okt 2013

@nathuska inak pekny den mozete u nej aj napriek tomu stravit, ze pojdes aj ty... svokra moze cicikat, ty oddychovat, ale babo bude vediet ze si na blizku a aj ty budes spokojna a pokojna 🙂 ale teda necitala som diskusiu, mozno odpovedam mimo 😀

kika1111
31. okt 2013

môj má skoro rok a pol a nedala by som ho.. ani o rok jej ho nedám..a ked mal dva mesiace tak som ho nechcela dať ani mojej mamine, ktorej max. dôverujem a viem, že by to zvládla. a aj teraz ked jej ho nechám na pár hodín a idem niečo len vybaviť tak mi chýba.

cicamica1980
31. okt 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

no ak ty to necitis tak, aby s nim bola ona sama, tak ho nenechaj sameho. ved je este malicky.
a uprimne ti poviem, moja mala ked je nervozna, tak ju ukludnim iba ja alebo manzel. ziadna cudzia osoba, aj ked ju pozna. takze ak by mala zacala plakat, mozno by ju svokra nevedela ukludnit, a nechala by ju vyplakat a mala bude mat stres.... a tvoj manzel to asi nechape... alebo zavolaj svokru na cely den k vam....
/ja osobne by som na cely den nedala babatko nikomu, ak by som z nejakeho vazneho dovodu nemusela. vzdy som malu brala so sebou. mozno ak by som sla na operaciu/do nemocnice - tak vtedy by som ju musela odlozit.../

salome_82
31. okt 2013

@nathuska Myslím si, že je ešte skoro. Tak malé bábo potrebuje pri sebe maminku a nie človeka, ktorého ani poriadne nepozná... Aj moja svokra robí na mňa takýto nátlak napriek tomu, že dojčím, ale má smolu. Stačilo mi naposledy keď sme boli kočíkovať a strašne chcela tlačiť kočík. Tak som ju nechala, lenže ona sa stále zabávala s malou a keby nebolo mňa, tak ich tri krát zrazí auto. No mala som dosť. Nehovoriac o tom, že by do malej stále pchala sladkosti, takže ja jej ju tak skoro nedám... Musíš si tiež rozmyslieť, či by sa vedela tak malé bábo postarať. Keď sa rozhodneš malého jej zveriť, tak ja by som dovolila maximálne pokočíkovať, ku nej domov na celý deň nie.

lucikaa
31. okt 2013

Moja sestra dala prvykrat maleho na noc nasim,ked mal 2mesiace.Jej svokra bola zasadne proti,ze vraj dieta ma byt s matkou a nie takto.Zvladli to.maly ma uz 11mesiacov,u nasich prespava hocikedy,ked je treba.zato u tej jej svokry nestravil este ani jednu noc.

zuzkat1
31. okt 2013

@malinkaaninka to je pravda.moja svokra nebude nikdy ani hodinu s malou sama.

hameeda
31. okt 2013

@nathuska : nečítala som komentáre, no ak máš normálnu svokru, tak prečo nie, ak si bude vedieť s malým poradiť ak bude plakať, veď ako si ma k nemu vypestovať vzťah? myslí na to že raz aj ty budeš svokra, nebudeš chcieť popestovať svoje vnúča?

nice202
31. okt 2013

Na cely den? 2 mesacne babatko? No ja by som nedala ani nahodou. Na hodinku, dve max. tri este ano, ale na cely den, ci noc? Nikdy. Az neskor.

sjuzi
31. okt 2013

2-mesacne je podla mojho nazoru prilis malinke... Ja som oboch nechavala na dlhsie u nasich ci svokricky az tak okolo roka a pol aj na noc... A mladsi ten bol do roka strasne uplakany, toho nikto nechcel ani kocikovat 😀

zonjushe
31. okt 2013

nehnevajte sa zeny, ale ste prehnane uzkostlive..Vam nepadne vhod, ked Vam niekto babo vezme na cely den a mate trosku cas na seba?Pan Boh zaplat, kto ma taku svokru, ktora sa zaujima a chce sa venovat vnucatu..odmalicka mi dcerku brava ci uz moja mama, alebo svokra..mala ich zboznuje, nema problem ostat s hocikym, lebo som ju tak ucila od narodenia..nehram sa na matku roka, aj ja si chcem niekedy oddychnut, povenovat sa trosku sebe..myslim, ze dcerke neuskodilo, ze bola bezo mna cely den, ked mala asi 1,5 mesiaca..a odvtedy pravidelne kazdy tyzden travi jeden den s jednou alebo druhou babkou..

ifkael
31. okt 2013

@zonjushe asi tak 🙂)

sjuzi
31. okt 2013

podla mna ak to sama tak neciti, nech nedava maleho nasilu... myslim, ze nielen v tomto pripade sa netreba nechat manipulovat, ale si povedat svoj nazor... niekomu to vyhovuje, inemu prekaza... 😎

hajajanka
31. okt 2013

Pristupom, aky tu prezentuje vacsina zien, si vychovavate uzkostlive, na sebe zavisle dieta. Ked bude mat nastupit do skolky v troch rokoch, tak sa bez vas nezaobide. Ked budete musiet ist k lekarovi, tak sa zacne vydieranie, aby ste nesli, ze ono bez vas nevydrzi, bude plac a krik. Dietatu neuskodi, ked je obcas aj s inymi (a v tomto pripade nie cudzimi) ludmi. Je velmi zaujimave, ze vlastnej matke nemate problem zverit vase dietko, ale svokre, coby nenasytnej a hroznej potvore, ktora decku odhryzne hlavu, tak to problem je.

Svokra je urcite sposobila sa o dieta postarat. Nerobte z nej idiota, ktory nevie, co s placucim dietatom. Ved mala vlastne deti, o ktore sa starala, tiez utierala pokakane zadky, tiez tisila bolest, mojkala a vstavala k nim x-krat za noc. Aj ona je mama, mama vasho vlastneho muza, ktoreho milujete a mate s nim deti.

Mnohe sa tu stazuju, ze ich muz je uplne zavisly na matke, mnohi muzi sa stazuju, ze ich zena sa radsej poradi s matkou ako s nimi - to je vysledok takejto prehnane uzkostlivej vychovy (matka = stredobod vesmiru).

V zapadnych krajinach su deti ovela samostatnejsie ako u nas. Je to prave preto, ze nemaju problem komunikovat s inymi ludmi, su tak vedeni od malicka. U nas je trend chovat deti ako v bavlnke, neustale behat za ich zadkom a ofukovat bolacky. Nechajte deti, nech su troska samostatnejsie. Svokra vam ich urcite vrati cele a spokojne.

nikusssik
31. okt 2013

moje dieťa bolo prvých 5 mesiacov také urevané, že by som ho nenechala nikomu na dlhšie 🙂 ale inak v pohode, pár krát sa stalo, že sme šli na nákupy a malá bola pol dňa u svokry...teraz keď je už lepšia a vie sa vyhrať, tak by som ju kľudne nechala...

pallacinka
31. okt 2013

Ked mala nasa mala 2.5 mesiaca ja som sa musela vratit do prace a ona bola so svokrou cele dni, nie jeden den, az kym nemala pol roka. Ja v tom teda problem nevidim 🙂

nasta197
31. okt 2013

ja mam doma tiež 2 mes chlapceka a nedala by som ho .. ak tak nech ide pokočikovať na 2hodky ..ale u nas to nehrozí ze by maala takúto požiadacku ani to kocikovanie by nesla... a mozno by mi to aj dobre padlo keby ho niekto vzal na 2h na prechádku..🙂 ale celý den nie toje moc aj pre starsie dietatko anie také maličké predca ma svoje prostredie a zvyky

barcelona94901
31. okt 2013

@zonjushe ,to máš ako diskusie či ísť na víkend,dovolenku ,pobyt.,či za prácou .... bez detí ,či s deťmi..?
su také čo idu už od novorodenca kľudne aj na mesiac na dovču oddychovať ,nemaju problém aj bežne dať deti do centier a su také čo idu s deťmi,pretože su sučasťou rodiny , tak to cítia 🙂

a k babkám,no nie každá to s deťmi umí,tá naša si to aspon prizná,..

barcelona94901
31. okt 2013

@hajajanka nie každá babka,svokra sa dokáže postarať o deti 😉

u nás na postráženie funguje napríklad dedko 😉

cerez
31. okt 2013

@nathuska Keď sa mi narodila dcérka, v tom čase som študovala na výške. Mesiac po jej narodení sme mali skúšku, na ktorej nás riadne vyžmýkali. Najprv test, potom ústne a nakoniec ešte prihodila dve otázky, ktoré sme museli znova napísať a opäť ústne. Začala o 9 hod ráno a vyšla som z miestnosti po 17 tej. Domov som prišla okolo 18.30. Celý deň bez dieťatka. Dcérku som mala u svokry, v dobrých rukách. Keď bol čas, vždy som sa kontaktovala telefonicky či je všetko v poriadku. Ak musíš odísť lebo musíš, tak v tom nevidím problém. Ináč, tým že mi dcérka každú chvíľku bola u svokrovcov alebo mojich rodičov počas školy, nemala problém fungovať a vôbec mi neplakala. Brala to prirodzene a nemali sme ani problém keď som po roku nastúpila do práce. Vedela, že odídem, ale aj prídem. Teraz som so synom doma celú domu a vôbec nechce byť s inými. Myslím si, že nie je na škodu, keď dieťatko je strážené aj inými členmi rodiny.

mmmj
31. okt 2013

ja si myslim, ze je to od nej aj trochu provokacia, ked chce s nim byt len sama, ze ty tam nemas byt. Ja dojcim a tak si neviem predstavit, ze by som take malinke babatko u niekoho nechala same...
Boli take pokusy, ze kdekto z rodiny ju chcel strazit, vyjadrenia typu "si myslis, ze si s nou nedam rady?" No s dvojmesacnym si das rady, ono ti neujde, maximalne bude revat a mnohi maju teorie, ze sa ma vyrevat, ze je rozmaznane. A veru, aj ked som ju nechala len na par minut s niekym "cudzim", vzdy ked som sa vratila plakala a nevedeli ju pribuzni ukludnit, az ja ked som prisla. To je uplne klamstvo,ze je rozmaznane, take male babatko sa rozmaznavat neda, potrebuje vzdy pozornost a lasku mamy, nervovy system je este nezrely, kazda taka zmena je obrovskym stresom. A najma ak pises, ze na svokru nie je zvyknuty.
A nemyslim si, ze som vychovala potom nejake nesamostatne dieta, ma cez dva roky a tesi sa na kazdeho z rodiny. Jasne, ze mama je mama.

simca06022011
31. okt 2013

ja by som nedala... ked tak isla by som aj ja

libka1
31. okt 2013

mne vzdy svokra tahala malu z ruk ked plakala ze ona ju lepsie ukludni, ze ja to neviem 😕 som mala vzdy penu u huby od jedu v takychto situaciach, potom som jej vysvetlila ze odkial pokial a u syna si to nedovolila uz ani raz....
k otazke zakladatelky: na cely den by som nedala, na par hodin pokocikat a tak urcite ano, ale pokial to nemusi byt, tak na cely den fakt dovod nevidim a nechapem svokrinu poziadavku... 😅

tanja111
31. okt 2013

@nathuska pokial ti maly cez den spinka a pokial nemusis tak len nech je pekne pri maminke..svokricke das postazit ked maly bude mat 8,9,10mesiacov aby si ho do sytosti uzila 😀 😀 😀 😉.A manzel nech to rozdycha lebo podla mna ti si MAMA a vies co pre maleho a pre teba je najlepsie..napr.moj MM ani na take nepomyslel nieto este povedal zeby mala isla ku svokre.

pragmaticka
31. okt 2013

len tak bezdovodne by som ja osobne dvojmesacne babo svokre na cely den nedala. to by som jej radsej navrhla, nech pride ku nam a cely den si ho u nas uziva..ak by som ale potrebovala nieco vybavit, nemala by som ziadny problem. rovnako ako napr. na popoludnie, ci dvoj-troj hodinovu prechadzku..ale cely den take malicke babatko urcite nie!