icon

Mám nechať 5 mesačné bábo vyplakať?

cicamica1980
11. júl 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte,

s manzelom mame na plac nasej skoro 5 mes. dcery rozne nazory.
ja plac hned riesim, nenechavam ju plakat.
manzel tvrdi, ze s nami placom manipuluje. ked ju chce uspat v kociku a ona place, a ked ju vyberie z kocika, prestane plakat, tak vravi, ze "aha manipuluje".

moj nazor je, ze dieta do ca. 1,5 -2 rokov nevie manipulovat.
citala som knihu, rodicovstvo je veda /on nie je ochotny si to precitat/, kde sa pise, ze ked dieta place, vyplavuje sa mu hormon kortizol. a ze ked dieta nebudeme ukludnovat/tisit, tak sa mu vytvori zla reakcia na stres a ako dospelak moze mat z toho "nasledky" - v knihe sa spominaju depresie, nizke sebavedomie, utiahnutost, neschopnost riesit tazsie situacie a pod.
naviac, ja ked malu pocujem plakat, moj instnkt mi hovori, ze je to zle - nemam to srce ju nechat plakat.

manzel tvrdi, ze ked ju hned pri placi budem brat na ruky, tak ze bude mamin cecek, bude rozmaznana a nebude chciet byt s nikym inym okrem mna.

prosim vas, aky mate na to nazor?
potrebujem si precitat nieco objektivne, ja som mozno uz zmagorena ....
tie, co mate uz starsie deticky a nenechavali ste ich vyplakat - ake su to deti? su to rozmaznanci a mamkini ceckovia, alebo su to sebavedome deti a maju radi spolocnost inych ludi?

dakujem za nazory
prosim vas, piste vsetci, co mate k tomu co povedat, cim voac nazorov, tym lepsie
pripadne ak mate linky na nejake clanky, sem s tym

Strana
z7
vierocka27
9. nov 2014

@nani7278

mas uplnu pravdu a robila a robim to velmi podobne (babo ide vsade so mnou) 😉

lensam
8. apr 2016

nenechávajte dieťa vyplakať. Moj najstarší syn vydržal plakať vždy dlhšie než som ja uniesla a potom som to vzdala. Teraz pri tretom synovi už viem, ze to bolo zle. A hned ako sa ozve, tak idem za ním a on vlastne ani neplače. Iba ked sa udrie. Inak ho to ani nenapadne. Tak to ma podla mna byť, aby dieta cítilo lásku rodičov. Je ešte maličké na výchovu. Užívajte si svoje bábätko, o chvílu vyrasie a už vás nebude chcieť vo svojej posteli 🙂

candii
8. apr 2016

Ja by som tiez nenechala dieta vyplakat.. presne ako pisala.pani vyssie dieta ma citit lasku rodicov a citit sa v bezpeci.. hned ako placka idem za nim 🙂 nech vie ze som tu len pre neho

eririka
8. apr 2016

ja môjho synčeka ani sekundu som nenechala plakať, a podľa môjho názoru nemá tvoj manžel pravdu že ich nemáme brať na ruky - práve že máme, lebo ich môžme brať na ruky iba dovtedy kým sú maličké ! môj synček už má 10 rokov a na ruky ho brať už nemôžem , ale každé ráno ho pohladkám na líčka 🙂

sandrasstini
8. apr 2016

mna mama nechavala plakat a cela rodina o mne vie a vzdy mi to povedali ze som nic ine nerobila len vrieskala :D ci najedena, prebalena, brusko ma nebolelo, ze od narodenia som len vrieskala. a nie som utiahnuta, dokonca som aj sebavedoma a nejsom ani zavisla na mojej mama ako vyssie spominala jedna mamicka na priklade. ja osobne dieta nemam takze nvm ale co vidim tak kamoska co neskace hned ako mala zaplace, aj ked bolo jej to trochu luto ale teraz nelutuje lebo mala ma pol roka, uz sama spava v izbicke bezproblemo a vydrzi s hocikym a na druhej strane znama co ma 1,5 rocneho chlapca od narodenia ho len vlacila na rukach, tak ako nahle ho polozite hned zacne plakat, a ked ho zoberie stichne. neda s nim ist ani von lebo ked nevidi mamu hned krici a poviem vam ona je z toho zufala, musi byt nnonstop pri nom aj ked zaspava, bez nej nezaspi no nic proste. ale kazde dieta je individualne.

lensam
30. máj 2016

@sandrasstini jasné že nie je dobré dieťa celé dni vláčiť na rukách. to je ale zase druhý extrém k nechať vyplakať. to neuznávam ani ja. treba ho nechať aj poležať si a pokopkať nožičkami. proste tak rozumne, všetko s mierou a láskou. Radšej inštinktívne ako nadupaná zaručenými informáciami z internetu. Pred prvým pôrodom by ma ani nenapadlo skúšať nechať dieťa vyrevať ako spôsob výchovy. Ale na nete nájdete všeličo.

nanervy_2
30. máj 2016

@cicamica1980 necchaj mu casopis s clankami na tuto temu na zachode. u nas to vzdy funguje ;)
a ano, manipulovat take male dieta nevie, to chce chapanie priciny a nasledku a vztahov... osobne si myslim, ze ani potom nemusi manipulovat a vydierat, to je vec, ktoru sa nauci od dospelych

a okrem toho si sadnite a vazne sa porozpravajte na temu jednota vo vychove. ty sa vzdelavas hlavne na tuto temu a mal by dat na teba v tomto. ak uz teraz veci chce riesit uplne inak, budete mat velke problemy, ked bude dieta v obdobi vzdoru,nehovoriac o puberte

nanervy_2
30. máj 2016

necchaj mu casopis s clankami na tuto temu na zachode. u nas to vzdy funguje ;)
a ano, manipulovat take male dieta nevie, to chce chapanie priciny a nasledku a vztahov... osobne si myslim, ze ani potom nemusi manipulovat a vydierat, to je vec, ktoru sa nauci od dospelych

a okrem toho si sadnite a vazne sa porozpravajte na temu jednota vo vychove. ty sa vzdelavas hlavne na tuto temu a mal by dat na teba v tomto. ak uz teraz veci chce riesit uplne inak, budete mat velke problemy, ked bude dieta v obdobi vzdoru,nehovoriac o puberte

bielavila
30. máj 2016

@cicamica1980 ja som za tvoj nazor, ja som maleho nenchala vyplakat a nerobim to ani teraz, iba ked robi divadlo lebo uz ma obdobie vdzoru si ho nevsimam a do minuty je po divadle, ale take male babatko nevie manipulovat, chce byt proste pri maminke,chce citit lasku, teplo, chce sa pritulit a nebyt samo a vacsinou ked dietako vezmes na ruky utisis ho do minutky a pocuvat ako reve 20 minut by mi roztrho srdce, ale je to iba moj nazor a moja skusenost, mozno inym mamkam vyhovuje ine...

nanervy_2
30. máj 2016

tema z 2013, teraz som si vsimla 😎

Strana
z7