Mám nechať dieťa vyrevať?
Ahojte maminky, prosím vás, čo si myslíte o tom, že by sa malo nechať dieťa vyplakať? Máme skoro 3 mesačného synčeka, máva koliky, ale niekedy plače len tak, keď som sama doma nevládzem ho už tak dlho nosiť a utišovať na rukách... Vraj by som ho mala nechať vyplakať.. neviem no aké máte skúsenosti?? A ešte jedna otázka, nevadí keď mi malý spí dosť často vo vybračnom kresielku?? Kôli chrbátiku, alebo nemôže sa mu niečo stať?? Ďakujem vopred
@anicka246 Viem, ze sa mi to mozno pise lahko, pretoze koliky sme nemali. Ale tiez sme mavali zle dni, obcas plakal niekolko hodin v kuse. Tiez sme ho uz s manzelom nevladali nosit. Ale nikdy sme ho nenechali tak, aby sa vyplakal. Ked nic ine, tak som proste sedela na posteli a mala som ho na rukach. Aj ked plakal, ale citil moju blizkost, pocul moj hlas.
ahoj, ako keby som citala svoj kedysi pridany vlastny prispevok 🙂 dietatko sa moze aj nudit, chce sa nosit, alebo chce byt jednoducho hore, ale nie lezat, mozno aj to brusko. Ja som nase babo nosila potom stale, vela. Casto bola v tom kresielku co pises, nema problemy z toho. Tam sa mi praveze vedela ukludnit, lebo videla aj nieco ine ako plafon. Mala tiez aj koliky. Vyplakat je zbytocne take male babo, nema to vyznam, lebo je este moc malicke a nechape to. moze dostat vekly strach, ze mama ho opustila. Nam pomohlo radio, ticha muzika, spolocnost, prechadzky, isty cas spanie vonku pocas kocikovania, to kresielko velmi pomohlo tiez, alebo ked uz nevies co, kupanie, skus ten cas co je hore vymysliet nejaky maly program, mozno aj systematickost zaberie, nam to tiez pomohlo. Napr. ranna prechadzka, poobedna prechadzka, hodinka muziky, pol hodinka spievania, 15 minut plysakovania a take vacsinou dobre ked su to kludne aktivity, ukludnujuce pesnicky, take pre najmensich. vela stastia 🙂
@sante81 ze sa nehanbis. len teraz citam tuto temu, ale povedz mi, to ako sa opovazujes sudit chuda maminku..ak by si lepsie citala jej prispevok, tak by si zistila, ze nevie ako dalej, a pyta si radu. Najhorsie na MK su prave prispevky podobne tomu tvojmu. miesto toho, aby sa snazili poradit, hned odsudia.
@zimmi1 presne toto som chcela mamicke napisat aj ja 🙂
Nie, nenechat vyrevat.

Ahoj. Sla by som na to vylucovacou metodou. Cize nenechavat zachadzat od revu ale patrat po pricinach. Za vsetkym nemusia byt nevyhnutne koliky. Prvy syn ich maval strasne silne. Susedia museli mat pocit ze ho tyrame. Ale on mal proste "svoje" vecery. Pomohla nam nahriata plienka prilozena na brusko. A nosenie s natriasanim. Pri druhom nam pomaha okrem teplej plienky podavanie tepleho fenikloveho cajiku hoci je plne dojceny. Prdi ako dospelak 😉
Ale ta vylucovacia metoda... Si najedeny si? treba ti poriadne odgrgnut? Pokakany? Chces sa iba pozerat na svet? Pohrat? Pritulit? Alebo len tak prilozit a pocuckat? Pomaha teply kupel? Mame aj kresielko. Maly je v nom cez den obcas a pozera ako umyvam riad. Alebo varim. Teraz mame obdobie ze cez den spat dole bruskom. Mozno aj to pomaha na prdiky. A na zachod by som dieta sebou nebrala. Jednak tam niesom pol dna a tu chvilku vydrzi hoci aj placuci. Ale vyrevat URCITE NIE.