Mám pocit, že nezvládam starostlivosť o deti
Ahojte mamyni volam sa simona mam 22rokou som 2 nasobna mama mam chlapčeka 4 ročneho aj dievčatko 5 mesačne moj problem je to že sa onich staram sama muž ten je odrana do večera v praci pričom si nemožeme dovoliť aby dal vipoved citym sa tak sama mam depresie že všetko je namne som vystresovana stoho všetkeho v noci nemožem zaspat pripadam si ako keby som svoju osobnost us davno stratila som mervozna stale v kuse musim niečo robit nemožem si ani odichnut letže na malu som sama
Hm ty čo si dovoluješ súdiť ma podľa pravopisu veď ma nepoznaš nič omne nevieš a z huby vypuštavaš same somaryni to ty bi ši še mala hanbic za to že šadzik ten rapavy ksicht pchaš kebi ši len videla co moje dzeci znaju a co maju ta bi ši na šupu jebla epileptycky zachvat od zavisty ty ket ty možes sudzic mne zato jak pišem tak pošli svoju fotku atake špinavosci na tebe najdem ze umreš
Ty si mamou roka narozdel moje dzeci maju všetko co potrebuju aj to co nepotrebuju a neboj sa moje dety budu mac lepši život než som mala ja.. A si trapna obchaj si ten rapavy ksicht dagde hh
A čo som zač si iny človek ako ja alebo si niečim obdarena alebo čo konkretne dumaš ze som romka ano som a som na to hrda lebo ne šicke su take jak o nich hitorice su aj sluštni romovia čo žiju pracuju. Staraju sa o dety o šicko
@vrds jezis,to co jej pises???? Moja mama rodila v 22 a x zien rodi, deti podrastu a moze si spravit vysku,karieru vybudovat,cokolvek!
@laurinnqa prosim ta,tu vrds neber do uvahy, prejde to,len by si potrebovala byt v kontakte s ludmi v okoli a mat aj cas pre seba trosku. Keby vedel muz,ked tu nemate rodinu, ti deti postrazit aspon raz do tyzdna na 2hodiny,se by si sla.niekam sa odreagovat? Idealne cvicit? Nabije ta to energiou..
@laurinnqa došla si sa sem poľutovať a pre pekne slovo, nie po radu ani preto žeby si sa chcela zmeniť aby rodina fungovala a aby deti boli vychovane dobre tak aby sa v budúcnosti vedeli presadiť. Došla si sa sem len poľutovať a posťažovať. Všetko čo Som napísala je pravda a práve preto si rozčúlená, lebo si si myslela že tu získaš podporu pre to svoje ničnerobenie, ničvzdelavanie a pohodlnosť. Tak smola. Už aspoň aj tie ostatne chápu a pochopili o čo tu išlo. Keby si chcela skutočnú radu takto by normálny človek nereagoval.
@laurinnqa Nauc tvoje 4.r dieta na nocnik, hadam uz aj na WC a daj ho do skolky.
Prepac, 4r dieta s plienkami ??? Je takto zdravotne ok ?
@vrds súhlasím,bohužiaľ smutné ale ozaj pravdivé.
Suhlasim ze pre svoj lepsi zivot ste mali najskor dobre dostudovat a potom mat deti. Nije to fer voci vašim deťom, že raz ich budete chciet niečo naučiť a sama to nebudete vedieť. Skuste sa nad tym zamyslieť a prave svojim snažením sa zlepšiť budu raz motivovane aj vaše deti. Ale kvôli pravopisu a romskej narodnosti vas zhadzovat, tiez svedci o charaktere tej pani. Vidno uz len z pisania ze vam zalezi na detoch.Chlapcekovi treba nejake denne aktivity, motivovat ho ze dostane pizzu, hamburger nieje nic dobre. Potom ma to jedlo na svojom piedestaly a to si mysli ze je najlepsie. Skuste ho tak ucit aj na zeleninu, preco papame mrkvu aby sme lepsie videli a takymto hravim stylom. Chodenie na zachod, skuste mu urobit bunker a dat mu nočník dnu, niektorim deťom sa to paci a naucia sa ze sami idu na zachodik. Niekedy im vadi aj ten rodic stojaci nad nimi. Treba vyskusat viac variant. A malinka... Pockajte este zo 2 mesiaciky a uz to bude lepsie uz sa bude vediet aj viac pohrat. Ja osobne mam leb jedno dieta neviem si predstavit mat dve skori po sebe. Drzim palce a hlavne neupadat do depresii. Niesu dolezite domace prace ale vase deti su na 1 mieste.
@lia261 a kde som ju zhadzovali kvôli národnosti prosím vás? To som ja nespomenula ani raz. Spomenula to sama a doslova sa tým obhajuje. Je to pre ňu ako poľahčujúca okolnosť. Ukážte mi príspevok kde som ju zhadzovala kvôli národnosti???? Napísala som len pravdu. A pravopis sa učí na základnej škole! Tak ani to nedokončila?
@jana_eyre nakopem? Veď na to je neskoro. Ja to vidím reálne. Na VS proste nemá, ale pevne verím že maturitu zvládne a bude aspoň zamestnatelna v budúcnosti.
@vrds Nechapem tvoje reakcie.....akoby si o tom nevedela, ze iba mizive percento Romov je vzdelavstelnych. Nechapes, ze oni na to nemaju mozgove kapacity ?
@vrds nemyslela som doslova nakopes, ale nakopnes ako posunies.. 🤦
vies ja chapem co chces povedat.. ale nepozname autorku ani ja, ani ty, pokladat niekoho za zlu matku len z toho, ze pise strasne je proste premna nepochopitelne - aj jednoduchi ludia mozu byt dobrymi rodicmi.. ked niekoho chces motivovat, tak to tazko urobis urazkami, ktore tu predvadzas aj na margo zien, ktore ju nezhadzuju len kvoli tomu ze nevie dobre pisat..
@vrds Co teda nezamena, ze nemozu byt dobrymi rodicmi alebo ludmi. Nechapem, preco sa na nej vyvrsujes. mas zly den ?
@charlie1980 ale vyucit sa môže... nie? Veď niečo v živote by robiť mala. Preto píšem že maturitu, výučný list, čokoľvek, nech majú deti pozitívny príklad.
@charlie1980 a nie nevyvrsujem sa a nemám zlý deň, len neviem napísať negatívnu pravdu pozitívne.
@jana_eyre keby šlo o motiváciu tak ok. Ona sa ale nechce meniť, chce si len ospravedlniť svoje konanie, lenivosť a doterajší život , ktory mieni aplikovať do budúcna bezo zmeny.
Ja ju neľutujem. Ľutujem tie deti.
@laurinnqa no ak máš pocity, ako píšeš, môže ísť aj o naozajstnú depresiu. Kým sa nemáš ako odventilovať (šport, tanec, stretávanie s kamarátkami), tak by si, podľa mňa, mala zájsť apsoň za obvodnou, aby posúdila, či ti treba predpísať antidepresíva (niektoré môžu aj obvoďáčky predpisovať).
Môže to byť bežná únava matky na materskej, ale môže za tým byť aj niečo viac, to my posúdiť nevieme.
@charlie1980 toto je zasa viac poniucuje ako cokolvek napisat ze romovi ako etnikum nemaju na vzdelanie mozgovu kapacitu....moja najlepsia kamaratka je romka a ma VS a doraba si druhu, kazdy z ich rodiny ma minimalne maturitu a jej sestra je dokonca na medicine ...romovia su strasne sikovni ludia ked chcu len na to kaslu a vyhovaraju sa na etnikum a zle srartovacie podmienky...ano maju tazsi start najst si pracu ci priatelov bez odsudzovania ale ked ukazu ze vedia makat na sebe rovnako ako ostatni a necakaju lutost ci privilegia zapadnu dokonale .... a predstav si to uz zacina v materskej ci zakladnej skole ked sa maju ucit ako ostatni ale oni namiesto toho od rodicov iba vedia ze musia vydrzat v skole prve 2 hodiny aby dostali socialku alebo ze maju ist na obed do skoly lebo jedlo maju za 10 centov (ano fakt to tak je aj ked ostatne deti maju obed za euro) a na uradoch tiez sotva vedia spravne napisat svoje meno ale podmienky toho a onoho prispevku vedia citovat....
@laurinnqa pozeram ze si tu z krajneho vychodu takze nejake vyhovorky ze ti dieta nezobrali do skolky lebo nevie na nocnik ti nezozeriem ... tu je o deti bitka a mna nabadali ucitelky nech dam malu uz od roku a pol a teraz uz viaceri na mna zazeraju ze som vadna ked nedavam ani od dvoch rokov lebo si myslim ze este nieje pripravena ...plienka nikomu v skolke neprekaza a nieje podmienkou aby dieta rozpravalo ci bolo odplienkovane ... takze starsieho daj do skolky nauci sa pravne stravovat aj mozno bude opakovat po detoch a bude sa pytat na zachod aj sam... ty sa venuj malej a domacnosti a ked zvysi cas skus sa dovzdelavat hoci len doma ...pomoze to ked sa budes s detmi ucit do skoly aby si zvladla aspon ucivo 1-4 rocnika (vybranne slova, pravopis, zakladna matematika) pomozes im hoooodne do buducnosti aby sa vedeli zaradit do normalneho zivota a nepozerali na nich zvrchu.
@cickamon Ja sama som mala vo svojom okoli plno Romov- aj takych, aj onakych. Moj sused oproti nikdy nezatvoril dvere bez toho, aby mojmu synovi nedal banan, hrozno, sladkost....pracoval v zahranici, jeho brat ucitelom na strednej skole.
Doteraz sa zdravim s jednou mladou romskou mamickou, pritom tam uz davno nebyvame, xkrat sme sa po ceste rozpravali nuz o detoch, ako to uz byva. Keby boli rovnako vzdelavateni, vacsina z nich by sa neucila na specialnych skolach s roznymi variantami vzdelavacimi, vsakze....
Takze nie, nebola to urazka, je to hola skutocnost, ze nie su schopni sa vzdelavat, az na to mizive percento. No nech to je 5%.
@charlie1980 no mozno preto ze v nasom mestecku je iba jedna mala specialna skola skor pre postihnute deticky s diagnozami ako pre klasickych romov co sa im nechce ucit tak som mala na zakladke x,y romov spoluziakov... a teda ti co zili v domoch v susedstve s bielymi a rodicia im vsetpovali ze maju chodit do skoly mali aj take znamky ako ostatne deti sice mozno obcas 2-3 ale to mala aj vacsina chlapcov co sa im nechcelo ucit...teda ziadna tragedia to nebola aby nemohli ist aspon na priemyslovku, zasa ti co im rodicia zili v romskych svrtach bohuzial fakt vedeli kolko hodin maju odsediet v skole aby dostali davky a nikdy sa nezdrzali dlhsie, ucebnice videli tak v den ked ich dostali a do jedneho zosita pisali vsetko ked vobec pisali poznamky a nekreslili si blbosti ... jasne ze vacsina z nich sa nedopracovala ani k vyucnemu listu ... takze nieje to podla mna o mozgu ale o podmienkach v akych vyrastaju a ako su tie deti vedene ....okolie robi vela a ked sa nehladaju vyhovorky ale rodicia dokazu fakt motivovat a ucia sa s detmi nemaju o nic horsi zaklad
@laurinnqa ale gramatika je zaklad,este i/y dajme tomu to sa da ale take chyby ako ty pises to je katastrofa,to ze si mala skoro deti nieje vyhovorka,zakial si mala jedno mala di ho ucit na nocnik,moj tiez nechcel kakať,zapekalo ho nesurila som ho,ale aspom cikat chodil a tak sa naucil aj kakat,a tiez pri jednom ked si sa nenaucila nieco rychlo uvarit,upratat pri dvoch to uz nebudes stihat,a co chcez od muza ked je cely den v praci aby ti este pomahal,su aj zeny ktire su same,nema im kto pomoct a stihaju,treba varit ked deti spia,hoci aj skoro rano ,ale to treba planovat den predtým co budes varit ,vsetko sa da len treba chcieť,a kto nechce hlada výhovorky
Ja mám síce len 1 dieťa a ani to nie je extra náročné, no tiež má " svoje dni". Chlap pracuje od pondelka do piatka od rána do večera, no napriek tomu nemám pocit že som na všetko sama. Nie je na mieste sa porozprávať s chlapom? Mám pocit že si vyhorela. Na mňa ked v práci naložili veľa, dávali ma robiť tri 12stky po sebe samú, robila som za dvoch som mala tieto pocity. Nemohla som spávať, o robote sa mi snívalo a budila som sa s plačom. Vete nemôžem si oddýchnuť nerozumiem. Ved ked je chlap doma vychystaj deti a nech ide na prechádzku s nimi na ihrisko, ty sa na všetko vybodni, vylož nohy a oddychuj - napríklad.
Porozprávaj sa s chlapom o svojich pocitoch a nesnaž sa byť dokonalá čo všetko zvláda a chodí dokonale upravená. Nemaj nervy neznervoznuj sa nad kravinami ako porozhadzované hračky. A hlavne toto je len obdobie ktoré skončí.
Až teraz si čítam všetky príspevky. Chlapec 4 roky s plienkami kt. nechce nič iné okrem hamburgerov? 😒 🐻
Na dieťa pri odplienkovaní musíš nájsť páku, lebo 4 ročný by ju už ozaj mať nemusel aj ked neodcudzujem ťa. Ja mám 10m. a bohvie ako to bude prebiehať u nás, ale tie hanburgery ako odkiaľ ich má? Od kamaráta asi nie .. nečuduj sa že chce len to ked si mu ich ukázala a dala .. to je pre deti ako droga. To bola tvoja chyba :(
@vrds nesom zla matka jak o mne tu pises lem preto ze vraj neovladam gramatyku.. Ja svojim detom doprajem sickoho a sicko prenich z robim.. Neznam jak tak mozes sudit ludi sudit ma moze len te hore a nie ty me ani urazic nemožeš nič o mne neznaš a hlavne ze me tu očernuješ pre grqmatyku a pre vzdelanie teš som mala svoj ciel lenže prihodilo sa mi niečo co neprajem ani najvedšiemu nepriateľovi tak ta prosim neočiernuj ma tu ket nič o mojim živoce neznaš
kedysi som videla diel zo zamenymanzeliek.menila sa tam dochodkyna a taka ciganecka z dzedziny Maruska. nasminkovana si ulievala poldecaky na zaciatku. potom hadzala kufre ak si dobre pamatam. to nebude ona?
@vrds tak to je nazor za 100 bodov..fakt
Ja som prvy krat rodila ked som mala 23r..a nemyslim si ze bu som mala zniceny zivot...ano po fin.stranke je to niekedy tazsie ale noc nas nezruinovalo...aj zena kt.rodi v 35-ke moze mat fin.problemy...mam 28 r.2 deti..a niekedy som na tom tak isto ako autorka...dookola ten isty kolobeh..varit pratat pray..od rana do vecera...a to uz 4.5roka v kuse...za 4.5roka som bola 2 krat vonku sa zabavit...a ne.yslim si ze to je tym ze som rodila ako 23 rocna..
Autorke:neboj to prejde..aj ja som mala take zaciatky..mladsia ma rok. Uz je to kus lepsie aj ked su dni ze nic nwurobim lebo na mne dcera visi..a ked nie jedna tak druha...stava sa ze mam doma bordel..nie preto ze by som nepratala ale preto ze rano popratam deti urobia bordel za 5 sekund a ja nemam niekedy chut od rana dp vecera chodit aj pratat..som len clovek..nie robot ,ci otrok alebo sluzka..a este ma zdrbu ze chodim ako bez duse,ze som lemra lemrava a bohvie co este..a to len preto ze som si dovolila jeden den vykaslat sa na pratanie...ano nechce sa mi niekedy..a hlavne ked vidim ze to nema absutny zmysel.ja ta chapem..a viem velmi dobre co prezivas...ale to vsetkp beriem tak ze to nebide vecne trvat..deti povyrastu bide lepsie..neboj..si ta najlepsia mama pre svoje deti...😉
Viem je to velmi tazke, rozumiem ti. Co by som ti poradila je aby si skusila byt s detmi casto vonku a medzi ludmi. Mne osobne to velmi pomaha. A aj ked to tak reraz nwvnimas pravda je ze cas ide velmi rychlo a bude sa to zlepsovat. A mas obrovsku vyhodu pokial ide o vek a to kolko mas sily keby si bola o 10 ci 15 rokov starsia a mala dve male deti to by si si ich priala mat v 22. A ver ze nam je mnohym podobne. Len sa to nenosi hovorit.

@jana_eyre v živote sa nedokázala naučiť ani ten pravopis. Tak čo naučí tie deti? A to ,že muž od rana do večera v práci len poukazuje na to že ide o nízkopríjmovú rodinu. A aké majú vyhliadky do budúcnosti na zlepšenie ak sa nebude vzdelávať? No žiadnu. A prepáčte ak je niekto mladý a hlúpy a stane sa rodičom zrazu má nárok mat váženú pozíciu matky a všetky sa staviate do pozície sbs? To si tu podaktoré mýlite... ako fakt prepáčte, ale tie deti si zaslúžia určite niečo lepšie a mala by ona so sebou niečo začať robiť, minimálne nech si dokončí strednú školu s maturitou. Lebo to neverím že s takouto gramatikou niekto prejde maturou.
Ja nikoho neodsudzujem, ale nebudem ju ani klamať. Je to hrozné a nech začne od seba. To čo predvádza jej syn je podľa mna vizitka toho ako to nezvláda. Nebudem jej hovoriť ako všetko robí dobre a že chyba nieje iste v nej.