icon

Mám pocit, že syn videl ducha

kikaaa579
4. sep 2023

Ahojte, možno si poviete,že som úplný blázon, ale možno sa tu nájde niekto, kto sa stretol s niečim podobným. Mám 8 mesačného synčeka a mám pocit,že videl ducha. Dnes kolo 19tej hodine pred spaním sme sa trosku hrali asi po piatich minútach sa pozrel syn na plafón pozeral sa tam asi 3-4 sekundy potom sa začal zase hrať po 2 minutách sa zase začal pozerať na plafón ale už to trvalo dlhšie a začal sa zlostiť a stále pozeral na plafón potom ho to zase prešlo, keď som sa mu začala prihovarať a ukazovať jeho obľubeneho plyšaka... no po minúte zase to isté, ale to sa už začal neskutočne zlostiť, ako keby ho niekto provokoval takeho nazlosteného som ho ešte asi ani nevidela... cca pred 3 dňami som mala kočík v izbe proste stál pri komode asi pol hodinu a po pol hodine sa posunul dozadu ako keby ho niekto postrčil a asi deň na to sa mi sníval sen, že malý spal a že v tom sne ho nejaký duch chcel zobrat von z kočíka, nevidela som toho ducha v tom sne len som proste vedela že je tam a že je pri malom a chce ho vybrať vonku. (Malý este nie je krstený, tak sa dosť bojím, lebo moja stará mama vždy vravela, ak nie je dieťa krstené, tak je Pohan.) Myslíte si,že by mohol vnímať nadprirodzené bytosti, keď ma len 8m? Doktorka síce tvrdí, že je dosť vnímavý na svoj vek, ale neviem či až natoľko aby vnímal niečo takéto... vopred ďakujem za Vašu radu a poprípade skúsenosť. A komentáre typu "si chorá alebo daj sa liečiť" si prosím nechajte pre seba.

vanilkovazmrzka
9. sep 2023

Musela som sa pozriet do kalendara, ci je skutocne rok 2023… 😅

beatris0777
9. sep 2023

@tanyag aj ja si prosím vedieť vás pribeh

katka2505
9. sep 2023

@nika_17
Nám sa raz ešte keď sme byvali v byte zapla detská mikrovlnka presne o polnoci

ajka006
9. sep 2023

@stanulienkat to že je 21. storočie, neznamená, že sa určité veci nedeju.... a vôbec, na čo prispievaš a komentuješ v téme, ktorá ťa ale že vôbec evidentne nezaujíma?! nudíš sa veľmi?

stanulienkat
9. sep 2023

@ajka006 tie veci sa deju akurat vo vasich hlavach. Prispievať budem, kde sa mi zachce.

stanulienkat
9. sep 2023

@katka2505 detske hracky sa zapinaju, ked hapsruje elektronika a aj ked su slabe baterky. Vsetko je vysvetlitelne.

mimka1402
9. sep 2023

@tanyag zažila som si veľa vecí.. Smiem poprosiť tvoj príbeh? Možno mne osobne pomôže... Ďakujem

menly86
9. sep 2023

Moja dcéra,keď mala myslím 3-4 roky sa stále hravala a rozprávala s nejakým stvorením 😃 keď som sa jej opýtala,kto to je,tak mi povedala “tufon” ,tak ho volala. A keď som sa jej pýtala ako vyzerá….nema ani ruky a ani nohy 🤦‍♀️,ale vždy sa s ním pekne hrala a rozprávala. Trvalo to nejaké dva roky a potom to prestalo. Do dnešného dňa si to slovo pamätá,ja som presvedcena,že sa vtedy s niekým hravala…vždy bola usmiata,tak som ju nechala tak. Ja verím,že detičky vidia niečo viac ako my.
Teraz mám 9 mesačnú dcérku. A boli dni,keď sa stále pozerala do rohu sedačky a stále sa usmievala. No nebolo mi všetko jedno. Ja som vtedy ale vždy cítila,že je tam niekto pri nás. Proste som to vedela. Tak som sa usmiala aj ja a bolo mi lepšie.

ajka006
9. sep 2023

@stanulienkat asi ťažko sa to stáva v našich hlavách, keď aj v tu viaceré potvrdili, že sa to stalo aj im,.... to, že tomu ty neveríš, neznamená, že to neexistuje......keď máš potrebu komentovať a "hejtovat" diskusiu, ktorá ťa nezaujíma, problém máš ty, nie my

seahorse27
9. sep 2023

Ja mam so synom viac zaujimavych zazitkov 🙈 Ma narusenu komunikacnu schopnost, takze hovorit zacal az okolo 3,5-4 rokov…ale ked bol babo okolo 1 roka +\-, tak sa takto zvykol pozerat pocas uspavania na plafon a zretelne hovoril “teta” a usmieval sa tym smerom a natahoval rucky. Bolo to hrozostrasne, este teraz mam zimomriavky, ked si na to spomeniem. Po case to preslo a chlapec neprehovoril do 4 rokov 😅 Pokracovanie je take, ze ked sa naucil rozpravat celymi vetami, rozpovedal mi pribeh, ako on mal kedysi davno inu maminku v Norsku! a potom si vybral mna a narodil sa mne 🙈 Mal 5 rokov vtedy cca, pred spanim mi o tom zvykol rozpravat asi tyzden, potom to preslo a je uz klud. Bude mat 9 rokov, NKS je prec, komunikuje a tieto “schopnosti” su fuc. Je to zahul, ale nieco na tom asi bude. Radsej sa nad tym velmi nezamyslam, len tento prispevok ma zasa vratil o par rokov spat 😬

tetaandulkova
9. sep 2023

@stanulienkat tiež som typ, ktorý sa snaží vysvetliť logicky. No nie vždy logické vysvetlenie existuje. Uvediem ti pár prípadov udalostí z môjho života, fakt ma zaujíma ako by si to logicky vyhodnotila 🙂
V kuchyni na pulte som mala položený hrnček s vodou a z ničoho nič sa mi posunul o 10 cm doprava, rovno pred mojimi očami.
Situácia číslo 2: máš na stene zavesený obraz a z ničoho nič neže spadne zo steny, ale akoby ho niekto odhodí smerom k tebe, pre mňa dodnes nepochopiteľné ako sa zdravou logikou dá toto vysvetliť, háčik ostal v stene. A posledná situácia: zobudíš sa ráno o 2 hej na to, že niečo je v rohu tvojej spálni a plače, vzlyká. Áno, najprv som myslela,že som cvok, ale zobudil sa na to aj môj muž, reálny zvuk, žiaden zvuk zvonku. O Tom, že v noci pri mojej posteli stála postava čierna z rohami, ani písať radšej nebudem. Ale fakt teraz nerypem ani nič, ako by si si vysvetlila tieto veci ty, ak by sa ti stali ?

ckocka
9. sep 2023

@tetaandulkova To že logické vysvetlenie nepoznáme neznamená ani náhodou že neexistuje.

stanulienkat
9. sep 2023

@tetaandulkova halucinogeny, vycerpanie, videnie veci, ktore v skutocnosti nie su, zemetrasenie, pokazene veci, statika, pracuje stavebný materiál vydáva zvuky..... vsetko je vysvetlitelne. Ženy sú oveľa menej racionálne vybavené ako chlapi a majú tendenciu veci vidieť inak ako sú, alebo ich zvelicuju. Alebo im pripisuju význam aký nemajú. Tieto veci sú oveľa výraznejšie u takzvaných veriacich, ktorí veria doslova každej blbosti. Mám veľa takýchto známych a čo niekedy dokážu vypotiť z úst... Až mi je smutno.

vista4
9. sep 2023

@kikaaa579 daj si vysvatit byt farárom, nech to spravi exorcisticky. Nie každý farár to môže robiť, ale je ich dosť. Verím, že pomôže.

bucko555
9. sep 2023

Sestra keď bývalá doma pár rokov nad jej posteľou stávalo dievča, dlhé čierne vlasy, vek okolo 6 rokov .....nikdy. sa s nikým o Tom nebavila len so mnou lebo by jej nikto neveril, nazvala ju melinda lebo to fakt trvalo pár rokov ....keď sme prerábali dpm bývali sme s mužom dva mesiace u našich ....muž bol v noci dole v kuchyni sa napiť vody a zrazu tam to dievča bolo.....na druhý deň to vravel pred sestrou povedal opis a presne ten opis sedel na to dievča ....(dotial sa so sestrou o Tom nerozprával)

venusa85
9. sep 2023

@kikaaa579 moj krstný syn tiez videl, mal sice viac ako tvoj. On uz vedel povedat co vidi, opisal...a nebolo to raz. Zavolali kňaza, vysvätil im dom a šli aj na hrob zapalit sviečku. Uz sa mu neukázal

pohodacka03
9. sep 2023

@kikaaa579 hmm. Ja som presvedcena ze moji videli duchov. Najstarsia bola extremistka v tomto. Zo zaciatku som to popierala, potom povedala manzelovi, ktory ma vysmial. No potom zazil take situacie s nou aj on. Trvalo to do jednej zlej prihody, potom sme vsetko kropili svatenou vodou. Ak by mi niekto povedal, neverila by som 🤷

060106
9. sep 2023

@tanyag aj mne prosim

tetaandulkova
9. sep 2023

@stanulienkat chápem. Chápem že čím viac hláv tým viac nazorov. No toto čo som teraz tu uviedla je len zlomok zo všetkého. Naschvál som uviedla udalosti, ktorých som svedkom nebola sama aby nemohla byť reč o žiadnom vyčerpaní alebo zemetrasení (keď takto zletel zo steny len jeden obraz z viacerých). Lebo keby som to videla a zažila len ja tak dobre poviem si, že som cvok. Ale dobre, hádať sa určite nebudem, len má fakt zaujímalo ako by si si to vysvetlila ty, už viem 😀 inak k tomu "vzlyku, plaču" v rohu spálni, o nejaký čas na to mi môj otec hovoril, že aj doma počuť plač, vzlyk, až zadúšanie niekoho na chodbe na schodoch a budí ho to ráno, presne tak isto ako aj u nas. Ale dobre, nebudem to rozoberať.
Možno tak ako píšeš, to je dominantnejšie u veriacich, ale netreba zabúdať na to, že náboženstvo s videním niečoho "nadprirodzeného" nemá nič spoločné. Ja by som skôr povedala, že tzv. Zarytí veriaci hneď zháňajú sv. vodu, kňaza, ale to problém, prečo sa to deje... nevyrieši ani neodstráni. Ale to už nebudem tu rozoberať, lebo na to všetko máme iný pohľad 🙂

ckocka
9. sep 2023

@tetaandulkova Náboženstvo má s videním niečoho nadprirodzeného vela. Oboje spadá pod tzv. magické myslenie, čo je zas vlastnosť/prejav určitej štruktúry mozgu.

060106
9. sep 2023

@kikaaa579 a co sa stalo mozes napisat aj mne prosim

radoslava3
9. sep 2023

@tanyag ahoj aj ja by som poprosila príbeh.. ak teda môžem

tetaandulkova
9. sep 2023

@ckocka myslela som to tak, že "nadprirodzený jav" alebo ako to nazvať sa neudeje len "kresťanovi, moslimovi, luteránovi alebo svedku Jehovovemu atď" a ateistovi nie. Len on to vyhodnotí inak. Tak, že sa nič nestalo, aj keby sa čo dialo. Netreba zabúdať, že svet nie je len to, čo vidíme očami. A je jedno, či tomu veríme, alebo nie. Ale to už som sa tu zbytočne rozpísala, tu je to posledné miesto na svete kde sa o takom treba rozpisovať 🙂

ckocka
9. sep 2023

@tetaandulkova Može sa udiať komukolvek, a ten kto má tendenciu myslieť magicky to vyhodnotí ako nadprirodzeno. Mnohí ateisti veria niečomu magickému, to neznamená len veriť v nejakého boha.

tetaandulkova
9. sep 2023

@ckocka čomu magickému môže veriť ateista?

ckocka
9. sep 2023

@tetaandulkova Astrológii, liečivým vlastnostiam drahých kameňov, horoskopom, ličitelom - to len tak čo ma narýchlo napadne.,

ckocka
9. sep 2023

@tetaandulkova Sakra, to najdoležitejšie som zabudla - predsa vešticiam.

tetaandulkova
9. sep 2023

@ckocka nechce sa mi veriť, že ateista, ktorý všetko vyhodnocuje logikou uverí žene, ktorá mu predpovie budúcnosť a uverí že má dar- vidieť. Veď ako logicky tomu uverí? Detto horoskopy? Ako uverí že preňho kus šutra má magickú moc? Alebo človek čo lieči. Nie je to preňho šarlatán? To nieje u mňa ateista potom 🤔🙂

ckocka
9. sep 2023

@tetaandulkova S tým ja ťažko niečo narobím, že ty tomu neveríš. Možno až tu zas budú hladať nejakú vešticu, vykladať sny, alebo hladať návod ako sa brániť urieknutiu skús urobiť anketu - kolko z nich verí v boha. Logiku by som do toho zrovna nemontovala, tá s tým práve nemá nič spoločné.

ankare
9. sep 2023

@lolita555 to je krásne ❤️