icon

Metóda vyplakania

tina1712
14. feb 2016

ahojte baby chcem sa spytat mam 7 mesacneho syna,papa UM
akurat som zacala s tou vyplakavacou metodou, za nami druhy den a uz sa to lepsi len on sa mi este budi ze je hladny medzi 23:00 -24:00 a potom o 4 a potom spi do 6
Chcela by som ho odnaucit to prve jedenie..tak neviem ked sa zobudi mam mu dat vodu? odgrgnut a ist prec a nechat plakat alebo nedat vodu a len tam ist kazde 3,5,7 minut alebo vobec neist?
A poobede alebo doobedu to tiez aplikovat tuto metodu?ja som myslela ze to je len na vecer...cez den ho na rukach uspavam...ale bola by som radsej keby uz sam zaspal
raz som poobede skusila no plakal a potom zaspal ale po pol hodine sa zobudil...
ak ma niekto tu knizku prosim poslite mi ju na adresu kfilipekova@gmail.com

zita19
14. feb 2016

@tina1712 vies co, nevies sformulova ani par viet, ktore by mali hlavu a patu, vypovedaciu hodnotu a ostatnym tu nadavas do teliat? Chod sa radsej nad sebou zamysliet. Najradsej by som ta poslala vypchat, ale neda sa... 😝

nelinka2009
14. feb 2016

@lulistek no moja 6 rocna uz je... Ale muz to nevie pochopit...🙂

miciluci
14. feb 2016

@desszi pekne si to napisala a uplne s Tebou suhlasim 🙂

@tina1712 je vedecky dokazane,ze hoci dieta rezignovalo a uz neplace,tak sa mu neustale(ako pocas celeho vyplakavania sa)do tela vyplavuju obrovske mnozstva stresoveho hormonu,ktore dokonca sposobuju fyzicku bolest.nenechavaj svoje dietatko trpiet,potrebuje ta a urcite ho nenechavaj hladne.ani tebe by sa nepacilo,keby ti niekto odoprel zakladne prava!

nelinka2009
14. feb 2016

@miciluci ale ona ho nenechava hlafovat len si nevie zjest to, co si sama navarila...

vejula
14. feb 2016

@tina1712 nemusíš hojdať, proste lež pri nom, ale nenechavaj svoje dieťa plakať samé. To je absolutne zufasltvo čo prežíva. Same so svojim strachom.

bibi78
14. feb 2016

@tina1712 Podla mna malemu ani tak nejde o to hojdanie ako take, ale chce byt s maminkou. Je to uplne prirodzene a v jeho veku ziaduce, aby si sa prisposobila, ak chces mat syna, ktory bude citlivo vnimat neskor na oplatku Teba a potom aj ostatnych. Verim, ze uz mas toho dost a niekedy sa to zda, ze dieta "vymysla a manipuluje", ale on sa len riadi svojimi emociami a potrebami. Ked na ne budes citlivo reagovat, v buducnosti sa Ti to vsetko zuroci. Ja by som zvolila metodu spolocneho spania. Ked ho uspavas skor, ako chodis spat, lahni si vedla neho, mozes pridat tichu hudbu alebo mu spievaj, kym sa skludni a pockaj, kym zaspi. V noci, ked bude citit, ze si vedla neho, mozno sa ani nebude tak casto budit.

Co sa jedenia tyka, v tomto veku deticky rychlo napreduju, maju viac pohybu, takze aj potrebuju doplnat zasoby 😉. Moj syn sa budil kazdu hodinu (ja som ho kojila), ale preslo to po par mesiacoch a bolo zase fajn, rychlo po prvom roku prespal celu noc.

Drzim palce!

lulistek
14. feb 2016

@nelinka2009 tak je rozdiel aj zaco place dieta 🙂

andrejta
14. feb 2016

@tina1712 ty vies... ja mam dvaapolrocne dieta a tiez mam chrbat v riti, ale chcela som ho, tak sa s nim nadrapujem, ked treba. Aj teraz ked ma skoro 17 kil a v noci sa zobudi, ze chce ist von z postielky a lahnut si k nam. Raz z toho vyrastie a uz ma nebude potrebovat...

nelinka2009
14. feb 2016

@tina1712 inak ak si si neni ista jeho vahou tak na to mas poradne... Ale tie kase a um... Skys doma varene prikrmy zemiacky, mrkvicka, kuracie masko... My sme tie kase jedli popri kojeni... A ja uzasna som ich dojedsla ( lebo ved nevyhodim... Drahe je to) a to ste mali vidiet co je priberanie... 🙂 a mizem sa opytat kolko maly vazi a meria? Ako fakt k tebe nechcem byt zla... Neviem preco nekojis, ale nemozes mu jedlo nahradit cajom... Zajtra na obed si daj liter vody a potom az veceru...

miciluci
14. feb 2016

@nelinka2009 ja som ani nenapisala ze ho nechava hladovat,len nech to neurobi 😉
inac s tymi "zlozvykmi"uspavania,moj mal obdobie,ze sme museli kocikovat na kamenoch a postupne to preslo,nijako sme ho to nemuseli odnaucat 😉

nelinka2009
14. feb 2016

@andrejta tak tu uz by skor pomohla metoda vyplakania.

andrejta
14. feb 2016

@nelinka2009 nerozumiem

nelinka2009
14. feb 2016

@andrejta no ak 2,5 rocne dieta takto place tak je uz ozaj dost stare na uspavanie na rukach... Ak nieje hladne ani smadne... Tak je to len zlozvyk z uspavania... A to ze vie, zecsa dostane k vam do postele a vie, zevto ma vyznam v noci za to plakat... No jiekdecsa stala cjyba

nelinka2009
14. feb 2016

@miciluci ani ja moju... Ani sme take zlozvyky nemali... A nikdy nespavala v postielke... Najprv s nami a potom uz sama vo velkej posteli vo svojej izbe... Ale svagrone som to malu oducala... Lebo fakt ako trieskat postielku o stenu ki prislo chore

nelinka2009
14. feb 2016

@bibi78 aleluja

miciluci
14. feb 2016

@nelinka2009
@andrejta
myslim,ze je normalne,ze ked sa 2,5 rocne dieta v noci zobudi a nevie vyliezt samo z postielky,tak mu pomozem,ulozim ho ku sebe a pekne spime az do rana 😉
my spavame od narodenia spolu a tiez sa chystam,dat syna az do velkej postele,no az ked sam bude na to pripraveny.dobre si pamatam,ako som milovala spanie pri rodicoch ako mala 🙂.

andrejta
14. feb 2016

@nelinka2009 jezisi, ty si jasnovidka? sak ja som nenapisala, ze reve jak najaty, ale niekedy sa z casu na cas, asi tak raz za mesiac, zobudi a mrnka ze ideme von, tak ho vyberem, dam ho k sebe a po chvili ide do postielky a spi dalej. Uz aj lutujem, ze som sa vobec ozvala. Ze niekde sa stala chyba 😀, sak je moje decko, preboha, tak mam o neho starost, moze sa mu nieco zle snivat, alebo hocico, ach jaaaj

nelinka2009
14. feb 2016

@andrejta no tak to si tiez potom ale zle napisala

andrejta
14. feb 2016

@nelinka2009 to nemyslis vazne?

nelinka2009
14. feb 2016

@andrejta no vyznelo to tak akoby to bolo kazdu noc

andrejta
14. feb 2016

@nelinka2009 No... Nie je to kazdu noc a nemyslim, ze to tak vyznelo. Ale to je jedno 🙂

sense
14. feb 2016

ak ta boli chrbat z nosenia nenos....mam skoliozu a dieta som vyplakavat nenechala najprv som ho nosila, malo koliky a este aj reflux, neskor som ho uspavala stylom ze som sedela a mala ho na rukach len pre pocit blizkosti a avelakrat telo na telo kedze som nekojila, postupne sme presli z drzania na rukach lezanim a drzanim v objati, neskor za ruku , kolkokrat som si zdriemla pri nej...takze nie je dieta nutne nosit nato aby citilo blizkost matky, to ze dieta prestane plakat neznamena ze sa naucilo len rezignovalo......postupne sme presli do zaspavanie bez placu a o samote...vo svojej izbicke...

rhiannon
14. feb 2016

Strasne sa to cita :( chudatko dietatko. Potom tu budes za rok dva pisat, ze mas pocit, ze ta dieta nelubi/nerespektuje atd a ze kde si urobila chybu...normalne si zacinam myslIet, ze by kazdy kto chce mat deti, mal povinne absolvovat psychotest a skolenie...ved to su zive bytosti, preboha :( 7-mesacne o hlade a vyplakat....moje nervy :(

alchemilkazltozelena
14. feb 2016

ja som 20 mesiacov nespala a zijem,,,materstvo je aj obeta, uz je to raz tak, s tym nic neurobis, bud chces byt mattkou a stanes sa nou alebo nechces a nebudes mat deti, budes v noci spat, ale nic po tebe neostane...trosku zamyslenia neuskodi

dadulienka28
14. feb 2016

Ja by som moju lasocku nenechala vyplakat, i ked som nad tym uvazovala chivlocku, ale poznam 3 baby ktore tuto metodu uplatnili a po troch dnoch deti spali. Ale papat by si urcite mala dat este. Ja mam 8 mesacneho a budi sa za noc aj 5 krat na jedenie, dakedy menej dakedy viac, ale na kojenie.

luciferkax
14. feb 2016

a tys i myslíš, že dieťa je stroj? že ty ho chceš odučiť od jedenia a preto ho necháš vyplakať? určite by som to nerobila, svoje dieťa nadovšetko milujem, preto by som ho nenechala plakať v noci v postielke, len preto, že som lenivá mu namiešať flašu nutrilonu

andrejta
14. feb 2016

@sense fakt je kazdej vec, ako sa sprava k svojmu dietatu, ale metodu vyplakania povazujem za choru a zdravy psychicky vyvin narusujucu metodu. To dieta fakt len rezignuje. Ono nevie ako ma dat najavo nespokojnost, tak place. A ked na ten plac nikto nereaguje, tak sa zlomi a zvykne si. a uz neplace, smutne

luciferkax
14. feb 2016

a tebe jev eľa, lebo 7 mesiacov si sa dobre nevyspala???? ja som nespala pomaly tri roky, a bola som šťastná, no aj moje dieťa, nikdvy v živote som ho nenechala v postielke plakať

candii
14. feb 2016

@tina1712 nehnevaj sa ale tieto tzv. vyplakavacie metody.. su otrasne vsak to je male babatko ono este nerozumie a ty ho nechas vyplakat? Ty? Jeho mama.. on si mysli ze ti ho ochranis.. pri tebe sa citi v bezpeci.. on ta potrebuje! Nenechavaj ho vyplakat.. nema to pozitivny vplyv ani na jeho psychiku.. bud pri nom ved si jeho mama.. moj sa budi aj kazdu hodinu na papanie ale nikdy by som ho nenechala plakat lebo viem ze mi to nerobi naschval a nema sa inak ako dorozumiet iba placom.. ja by som nemala srdce na to 😕

8291
14. feb 2016

@tina1712 premňa to bolo únavne aj dva mesiace a stopla som to.chrbticu mam uz roky v prdely,malú lubim nadovšetko ale odtiaľ potiaľ,zvykla si vyplakala sa a ja naozaj neviem co je vláčenie a uspavanie dieťaťa na rukách.ked chce príde pomojkame sa pohojdam na rukách a už kope nohamy ze chce ist dole.