Metóda vyplakania
ahojte baby chcem sa spytat mam 7 mesacneho syna,papa UM
akurat som zacala s tou vyplakavacou metodou, za nami druhy den a uz sa to lepsi len on sa mi este budi ze je hladny medzi 23:00 -24:00 a potom o 4 a potom spi do 6
Chcela by som ho odnaucit to prve jedenie..tak neviem ked sa zobudi mam mu dat vodu? odgrgnut a ist prec a nechat plakat alebo nedat vodu a len tam ist kazde 3,5,7 minut alebo vobec neist?
A poobede alebo doobedu to tiez aplikovat tuto metodu?ja som myslela ze to je len na vecer...cez den ho na rukach uspavam...ale bola by som radsej keby uz sam zaspal
raz som poobede skusila no plakal a potom zaspal ale po pol hodine sa zobudil...
ak ma niekto tu knizku prosim poslite mi ju na adresu kfilipekova@gmail.com
Ved to je normalne budiace intervaly u 7 mesacneho. Jasne, su aj pripady kedy prespi celu noc, skor vynimky by som povedala vzhladom na travenie v tom veku je to budenie sa vlastne zdravsie a prirodzenejsie, ale to sa nema nasilu preboha, nejak preucat, vyplakat. Aby sme mali ako susedove dieta. Kurnik matky, naco ste na tej materskej ked sa vam leni vstat 2x za noc. Pracka vam opere, plienky su jednorazovky, mlieko je umele (ziadne vycucanie z vitaminov a inych latok ako kojace)..mate vsetko pohodlie a uz 2x za noc je vela?! Aka to pohodlna doba. Vsak zoberte vlastnemu dietatu istotu matky, len pre pohodlie 😖
Ach ženy, mám pocit, že darmo píšete, nezdá sa mi, že by si zakladateľka vzala k srdcu dobré rady... (podľa reakcií).
Ak Ťa bolí chrbát, tak skús riešiť spôsob uspávania, to bábätko Ťa potrebuje pri sebe. Nemusíš ho hompáľať a ani nosiť na rukách, sú aj iné spôsoby, ako byť spolu blízko - lebo to je to, čo potrebuje. Si to Ty (a ešte to jedlo/pitie), koho potrebuje aj v noci. Si jeho mama, mala by si tu preňho byť vtedy, keď Ťa potrebuje. Keď bude mať 15, už Ťa potrebovať v noci pri zaspávaní nebude. Váž si tie chvíle, keď môžeš byť nablízku svojmu dieťaťu, nie každej mame je dopriate cítiť blízkosť dieťatka - čo by za toto dali maminky, ktorým detičky umreli? Celý svet by dali za to, aby mohli k nim v noci hoci aj 50x vstať. Už nikdy nebudeš pre svoje dieťa tak absolútne a neotrasiteľne potrebnou a nevyhnutnou ako v tomto období. A to obdobie ujde tak rýchlo, a tvorí len nepatrný, kratučký úsek života, že je neuveriteľná škoda sa nechať oň obrať. Len pár mesiacov, pri väčšom šťastí pár rokov naše deti potrebujú cítiť našu blízkosť v takomto rozsahu, neskôr už budeme my prosiť ich, aby k nám prišli sa postískať, potuľkať @tina1712
@tina1712 7 mesacne dieta naozaj uz nemusi v noci jest (niektore maju este potrebu, ale fyzicky uz nepotrebuje). Ak ta unavuje k nemu 2x v noci vstavat, tak aspon jedno krmenie by si naoyaj mohla zrusit, ale predtym si bud ista, ze dieta naozaj nie je hladne (ja by som na vecer zarobila 210ml a to by ti mal vydrzat). Ja som oducila od nocneho jedenia za 3 dni (tiez mal 7 mesiacov, ale uz sa budil iba raz). Ked sa zobudil, nevyberala som z postielky, dala som detsky cajik. parkrat si cucol a spinkal dalej, druhy den to iste a na treti sa uz ani nezobudil.
Metodu vyplakania, ale neschvalujem. Skus si zohnat knihu "kazde dieta sa vie naucit spat same" a postupovat podla nej. Do tyzdna by sa ti dieta malo naucit zaspat same a mozno sa potom to budenie v noci zlepsi. Mozno naozaj nema hlad a aj ked ma, tak casom pochopi, ze v noci sa neje (urcite nie 2x UM, kojenie je ine) a bude jest viac cez den, co je vlastne aj ovela zdravsie.
Drzim palce!
Jdu blejt....A tato kreatura caka dalsie dieta? No potes koste. Toho 7mesacneho dostatocne velkeho manipulatora, ktory uz svojou existenciou a prirodzenymi potrebami svoju mater otravuje mi je uprimne luto.A je mi uprimne luto aj to, co z neho vdaka studenemu odchovu vyrastie. Mozno ale bude mat stastie na rozumnu a dobru manzelku, ktora taketo zverstva nebude robit jeho detom.
Stacilo by si precitat fora pre matky s tazko chorymi detickami, co musia denne hodiny cvicit, odsavat hlieny, krmit striekackami atd.... To vstavanie 2x za noc by sa zdalo ako nic. Lebo to aj je nic. Nic v zlom, ale fakt nechapem tomuto PROBLEMU
@tina1712 este aby sme neboli len take negativne ... ja som svojho casu tiez zo zufalstva zvazovala vyplakavaciu metodu a nakoniec velmi mi pomohla tato knizka/tento postup ktora respektuje babatko aj mamicku ... osoba co ju napisala ma 4 ci 5 deti takze vie o com pise 🙂
http://www.mybabysleepguide.com/2010/04/no-cry-...
Zaklad je mat realisticke ocakavania (co teda celonocny spanok u 7 mesacneho nie je) a zaviest rutinu, pevny harmonogram, uvedomit si ze vzorec spania ma tendenciu pretrvavat - takze ak sa niecim narusi chvilku trva kym sa da zasa do normalu. Ze sa da postupnym posuvanim a predlzovanim spanku dosiahnut zaujimave vysledky atd.
prepacte ale ta kniha je katastrofa a katastrofa ten co to praktizuje
@desszi Prečo by mali deti spať spolu s rodičmi do piatich rokov? To si, prosím ťa, zase kde čítala?
Inak súhlasím vo väčšine s ostatnými. Taktiež nie je pravda, že všetky deti majú potrebu jesť cez noc minimálne do roka a aj neprespať celú noc do roka - a až potom ich to odúčať - ako to tu tiež bolo prezentované - všetko záleží od samotného dieťaťa - obe moje deti (dojčené do 10.mesiaca) od 5.mesiaca prespali celú noc. 🙂 😉
@evittam mne tiez a kojili sme sa dlhoooooo ale od 5 mediacov na veceru kasa a kojenie spala celu nic ( cca 8-9 hodin)
Ako v piatich rokoch s nami? To dom zbedava kto by ju potom presvedcil, ze ma spat sama... Xixi
@nelinka2009 Tak to napísala @desszi .....takže ja ti na to neodpoviem. Môj starší syn s nami spával cca do 1,5 roku - vo vlastnej postielke a to len preto lebo sme nemali ešte hotovú spálňu, dcérka spí vo vlastnej postieľke v detskej izbe s bračekom od 3.mesiaca - nevidím na tom nič nenormálne ani divné....
@evittam no ved jasne... My sme dali malu do vlastnej izby od 17 mes. ale doteraz sem tam len tak v noci pride... Nieje hladna smadna nic... Proste len tak a to ma 6 rokov... Ale neva je to zlate... Uz nas ani nebudi len manzelivi povie, ze ' tato uhni, chcem ist k mame' tato v spanku uhne a je to... Ale to je tak raz - dva krat do mesiaca...
Ako niekore prispevky az beru dych...je zaujimave,ako vela mamiciek dava pocas tehu fotky na mk,akobsa tesi na svoj uzlicek a pod...potom sa male narodi,a vetu typu,je to moje stastie,slniecko a pod..a o par tyzdnov uz ho netreba brat na ruky,lebo sa rozmazna,nevsimat si,ked place,donutit ho,aby spalo.celu noc,aby neotravovalo a pod...haloooo materska je aj velka.drina a vstavat v noci k dietatu patri k tomu...zeny,chcete od malicka od deti.prilis..ani si nemozu uzit dojcensky a batolaci vek,uz v jednom roku musia byt samostatne,odstavene,odplienkovane,nemat potrebu blizkosti rodica,proste dospely clovek...fakt smutne
@arwen88 suhlasim s tebou
Na hranicu s ňou! 😀 😀 Bože, všetky tu píšete ako by ste ju chceli ukameňovať. decku dať treba večer poriadne najesť, nie kašičky zo zeleniny. Za hodinku mliečko alebo kakao a bude spať celú noc. @tina1712 Pokračuj ďalej, malý sa naučí a ty si v noci dopraješ zaslúžený spánok.
čo keď mu zrovna idú zubky, a potrebuje pomojkať, a cítiť, že na to trápenie nie je sám....mne sa malá budí x-krát za noc, nerátam to....je pravda že nemusím zarábať mlieko, lebo ju dojčím ale veľakrát nezaspí na prsníku a potrebuje uspať na rukách...asi potrebuje cítiť, že som pri nej, pokolísať....idú jej zúbky...ja keď si pomyslím ako ma bolelo keď sa mi prerezávala osmička....fúúú...a také bábätko nechápe čo sa deje...prečo ho bolia ďasienka...tak si ju pritúlim a pohojdám ju...som rada že si ju môžem pritúliť, koľké ženy nemali také šťastie a koľkým nám to bude chýbať, keď nám tie detičky vyrastú...
Ze sa tu vobec hadate medzi sebou! Metoda vyplakanie je jedna z najnernomalnejsich metod!!! Dieta potrebuje rodica za kazdych okolnosti ci v noci ci cez den. Kedysy nasi stary rodicia spavali spolu s rodicmi, nasi rodicia so svojimi rodicmi, iba tato drbnuta generacia ludi chce mat v noci POKOJ od svojho dietata a necha ho spat a plakat v inej ozbe len aby sa mlada pani vyspala...je mi luto vasich deti, ale vsak raz vam tento nezauhem vratia! Ci pomocovanim, ci zasluzenym odmietanim, ci inymi poruchami....
@lubi40 - neschvaľuješ metódu vyplakania a odporúčaš jej knihu Každé dieťa sa vie naučiť spať... To si protirečíš ale. Tá kniha pojednáva o tom, že dieťa nechávaš vyplakať - síce "pod rodičovskou kontrolou", ale stále len vyplakať - záver je rovnaký, dieťa plače, rodič neprichádza, nereaguje (resp. reaguje stále neskôr a neskôr) - dieťa prestáva plakať, rezignuje. Naučí sa, že nik nepríde, keď ho potrebuje, tak si pomôže samo tým, že zaspí samé. Čiže ho človek učí umelo neprirodzene skorej samostatnosti.
Je niečo úplne iné, pokiaľ dieťa pokojne samé - bez akéhokoľvek predchádzajúceho plaču - dokáže zaspať aj v nízkom veku bez toho, aby ho to niekto musel "učiť" spôsobom, že mu odopiera základnú potrebu - potrebu prítomnosti a blízkosti rodiča.
@vhlave Podobnú metódu používala aj samotná Mária Terézia, žiadny výkrik modernej doby.
@vhlave tak vieš...mali jednu zemlanku tak preto spali v jednej niestnosti - milujem taketo zovšeobecnenia bez zanlosti akej takej minulosti. Spali s detmi z nutnosti iste nie koli tomu ze chceli. 😉
Kazdoapdne dieťatko mi pride ešte velmi maličke na taketo procedury. Ja by som ešte počkala s tym vynechavanim mliečka.
@juhseverzapad za cias marie terexie sa nedodrziavala hygiena - pouzivali maximalne vonvky... Tak ti prajem vela zdaru vo vychove a vyhni sa zltacke..
@nelinka2009 O čom točíš?
@juhseverzapad o tej super metode z cias marie terezie
Jaka super metoda? ...tato metoda je tu vzdy podavana len extremnym sposobom..nikdy nie tak ako sa da robiť normalne...
@nelinka2009 Čo má žltačka spoločné s tým, že Mária Terézia nerozmaznávala deti a zakázala chodiť aj opatrovateľkám k deťom, ak len zamrnčia.

@tina1712 inak skus tieto nocno uspavaciecrotualy nechat par dni na mbazela/ priatela... On si s malym vytvori iny spodob ( nesmie ho hojdat a ani nosit, len trebats hladkat) a maly bude pokojnejsi a aj ty... My dmevto aplikovali ked som prestavala kojit trvalo to cca 14 dni a uz potom nehlafala cicik ani u mna ( v tvojom pripade to bude to hojdanie)