icon

Metóda vyplakania

tina1712
14. feb 2016

ahojte baby chcem sa spytat mam 7 mesacneho syna,papa UM
akurat som zacala s tou vyplakavacou metodou, za nami druhy den a uz sa to lepsi len on sa mi este budi ze je hladny medzi 23:00 -24:00 a potom o 4 a potom spi do 6
Chcela by som ho odnaucit to prve jedenie..tak neviem ked sa zobudi mam mu dat vodu? odgrgnut a ist prec a nechat plakat alebo nedat vodu a len tam ist kazde 3,5,7 minut alebo vobec neist?
A poobede alebo doobedu to tiez aplikovat tuto metodu?ja som myslela ze to je len na vecer...cez den ho na rukach uspavam...ale bola by som radsej keby uz sam zaspal
raz som poobede skusila no plakal a potom zaspal ale po pol hodine sa zobudil...
ak ma niekto tu knizku prosim poslite mi ju na adresu kfilipekova@gmail.com

kvieta
14. feb 2016

Na každom obale UM máš dennú odporúčanú dávku. Je treba sa riadiť týmto. Počíta sa tam aj s vypúšťaním jednotlivých dávok, ja už ale nepamätám, v ktorom mesiaci sa konkrétne kt. dávka vypúšťa. Je pravda, že dieťa môže veľmi priberať, ak sa presiahne odporúčané dávkovanie UM, čo nie je tiež dobré, je to iné ako kojenie. S týmto sa radšej obráť na svoju pediatričku, tu veľa pochopenia nenájdeš.

nelinka2009
14. feb 2016

Co to som chekla na nete a myslum, ze si si tu netodu velmi nespravne vysvetlils... Nieje aolikivatelna u tak malwho babatka

silvia62256
14. feb 2016

@katrinka8 ja som sa nasrala jak pes to mas pravdu...ale skor je silna kava ze zena skusa na svojom dietati,zivom tvorovi ktoreho porodila taketo metody! Na 7 mesacnom krasnom uzlicku ktory si to ani najmenej nezasluzi...to je podla mna silna kava...nase vyjadrenia su uz len nasledok...

katuliena82
14. feb 2016

Moje deti boli ,,nosene,, čičíkané na požiadanie. Na taketo prirucky a americke rady nedam. Ze budu rozmaznane? Absolutne nie. Su to skromne a poslusne deti. Starsi ma 13 a mladsi 7. A ten treti bude takisto. Boli obaja kojeni, aj 20x za noc, len som vyhrnula tricko. Takze neporovnavam s UM. Ale ,,ucit,, 7 mesacne babatko toto?! Nie

8291
14. feb 2016

@tina1712 ja som s uspavanim na rukách,hompálaním,a celodenným nosenim sekla ked mala malá dva mesiaca,jednoducho premna to bolo neunosne aby bola malá cele dni na rukách a aj uspávať večer narukach.Trvalo to necelé dva týždne a zvykla si,pohojdat a do postieľky,ked poslala tak som ju pohladkala,trošku potriasla,ked veľmi revala,tak som ju zobrala a každý den som uberala na intervale hompalania,revala,to je jasné ale zvykla si.Má 1,5 roka zaspáva v postieľke,sama uz ide do nej,lezim prinej a zaspinká,od tretieho mesiaca ani raz nezaspala na rukách,proste sa jej nedalo na rukách zaspať,lebo už bola zvyknuta na svoj klud.Nikdy nespala snami v postely,nosenie na rukách ani nevyzadovala,teraz sa niekedy vypyta hopa,tak ju zoberieme ale dlho jej to nevydrží.A nemá žiadnu taumu z toho že sme ju nechavali vyplakať.Ked budem mať druhé dieťatko budem postupovať rovnako.Ja si neviem predstaviť celodenne hompálanie,ano bábätko sa 9.mesiacov nosilo v brušku ale rodí sa ako jedinec aby sa prisposoboval zivotu.

8291
14. feb 2016

Ale zasa nocne papanie som neriešila,koľkokrát si vypýtala tolkokrat dostal,ked mala asi 8.mesiacov už pila mlieko len 1x v noci a asi od roka mi prespala celu noc a ráno o 5 si vypýtala mlieko

blankaj
14. feb 2016

Ty prestaň jesť a keď budeš hladná tak plač až od únavy zaspis... Tela..

andrejta
14. feb 2016

Nechapem naco chcu zeny deti, ked ich potom obtazuju. Nikdy by som nenechala revat az do vycerpania. Devat mesiacov ho vlacim vsade so sebou a zrazu ked sa narodi, tak uz ma obtazuje, ze ho mam uspavat, ze je v noci hladne? Nechapem... Som divna?

nelinka2009
14. feb 2016

@andrejta dufam ze jek to mudruje do hlavy nejaka dobra dusa z rodiny s 50 rocnymi skusenostami... ZLATKO NECITAJ NAVODY... NEPOCUVAJ LEN CIT CO TVOJE DIETATKO POTREBUJE...

andrejta
14. feb 2016

@nelinka2009 no je to jej dieta, ale uprimne mi je luto, ked si predstavim ako srdcervuco take babo vyplakava, lebo mame saho nechce cicikat :-/

maria_u
14. feb 2016

@tina1712 k tejto metóde len toľko... pozri si toto video, možno potom pochopíš, čo je táto metóda za volovinu...

https://www.youtube.com/watch?v=5OV3BZJPU2k

je síce dlhé, ale stojí za to si ho pozrieť.

zuzana2000
14. feb 2016

no ja ti napíšem náš opačný prípad.....keď sme boli šťastný, že Adamko niečo zje.....nakoľko mal silný reflux a veľa vracal.....my sme boli radi, že papá aj tri krát za noc.....a po každom jedení sme ho minimálne pol hodinu nosili, aby mlieko nevyvrátil....a už tobôž sme ho nemohli nechať vyplakať, pretože aj vtedy vracal.....takže nám nevadilo nočné jedenie a ani nosenie.....v roku a pol to prešlo....tvoj je ešte naozaj malý na to, aby v noci nejedol....pekne mu daj papať aj v noci a choďte spať...🙂

amairim
14. feb 2016

no az ma z hrozy striaslo, toto by som nedokazala urobit ani mojej pomaly trojrocnej dcere. A to ma este stale dni, kedy sa budi a robi cirkus- najma, ak je spln. a u maleho-teraz mal rok, mi pride samozrejme, ze si v noci este pyta. V 7 mesiacoch toto chciet o dietatka je nonsens. Keby sa samo rozhodne, ze chce prespat celu noc, tak v tom nevidim problem (ja by som celu noc nespala, co by som ho stale kontrolovla, ci je vsetko v poriadku). A nepostehla som dovod, preco si sa na tuto bezcitnu torturu dala. Si "uz" unavena z neho, ci preco? @tina1712
Kedysi som zakopla o fakt dobry text. Pisalo sa tam, ze male dietatko je mimozemstan, ze nevie, ako sa zije tu na Zemi.My -matky sme jeho jediny spojenec a prostrednik, ktory mu to tu vsetko ma predstavit a ulahcit mu pristatie na Zemi. A ty mu robis toto!?!?

tina1712
autor
14. feb 2016

@8291
no a to ja som ho do teraz este balila do zavinovacky a hojdala ale uz dost zacal vymyslat ako nahle som ho polozila zacaal kopat nohami a toto stale doookola a uz nemam sil chrbtica ma strasne boli takze to vyskusam a hotovo ...chvilku po place uz to ide treti den ta metoda a pekne zaspinka vzdy pridem k nemu.. dufam ze za par dni pekne bude spinkat

tina1712
autor
14. feb 2016

@8291
mne stava dvakrat takze to je v pohode o 11 a o 4 rano vacsinou a to ked som ho hojdavala my o 4 vstal a koniec lebo som ho uz nechcela hojdat a od vcera pekne do 6 pospal

tina1712
autor
14. feb 2016

@andrejta do akeho vycerpania?? vsak za dietatom sa chodi
moje dieta sa inak nenauci
ten keby mohol aj do 5 rokov sa neha balit do zavinovacky a hojdat sa a ja uz mam toho dost..uz zacal vymyslat a vstavat o rano hore lebo som ho uz nechcela hojdat ako sorry chrbticu mam dobre v riti z toho.bodka

tina1712
autor
14. feb 2016

ano po 7 mesiacoch je to unavne hlavne ked zacne vymslat a ty sa aj 5000 krat postavis z postele a znova to iste
asi az kym mi chrbtica z neho neodide..je uz dost velky nauci sa zaspavat aj sam.

tina1712
autor
14. feb 2016

@katrin21
ja som to neaplikovala ja sa len pytam pretoze tu na tychto forach zeny pisali ze by uz malo spat a nebudit sa takze sa len pytam ze kedy asi pospi dlhsie to je vse boze moj

tina1712
autor
14. feb 2016

@evita_g
dik presne tak asi by som nemala ziadne fora citat

tina1712
autor
14. feb 2016

@niky21
akeho hladneho plakat? ved pekne papa pred spanim co to trepes

nelinka2009
14. feb 2016

@tina1712 no ale mal by aj cez spanok... Zle si ale podla mna zaloxila temu... Nieze metoda vyplakania... Ale odstranenie zlozvyku hojdania pri uspavani, ktory dte ho samy doma naucili... Nasa sa nikdy nehojdala a ni cumel nemala ani sbetlo zapnute ani nic podobne... Do 17 mesiacov s nsmi s prsnikom a potom uz zaspavala sama po tme vo svojeh izbe a v posyeli vrlkej... Ty len odstranujes zlozvyk hojdania a to je rozdiel...

tina1712
autor
14. feb 2016

@blankaj
este raz to zopakujem ja ho nenehavam plakat od hladu ja som sa len na to pytala ja mu davam normalne jest kasu a pred spanim UM a aj ked sa v noci zobudi ty tela
si asi zle pochopila prispevook ako vacsina

tina1712
autor
14. feb 2016

@nelinka2009
presne tak zle som to napisala ..

nelinka2009
14. feb 2016

@tina1712 ako zle si temu zalozila... Moja svagrina takto trieskala postielkou o stenu a kkegyna vliekla kocar cez prach b izbe... Ked ichvto od mala naucite tak sa to zle naprava... A nie ze my smevtelata... Ved si precitaj co si napisala... A ktore UM sa davavraz za 8 hodin?

nelinka2009
14. feb 2016

Ako pevne verim, ze dalsie neforozumenie a to mlieko mu das aj v noci

jeennyv
14. feb 2016

@tina1712 vies necudo, ze sa baby do teba pustili najprv pises toto..Chcela by som ho odnaucit to prve jedenie..a potom, ze ho uspavas narukach a uz nevladzes..vies v tom je sakra rozdiel podla mna, ci sa ho snazis primeranou formou naucit spat vo svojej postielke alebo prosto nechces ho nakrmit jednu davku, ked sa uz zobudi na krmenie..v ptvom pripade je to blbost, lebo dieta sa na hlade neoklame nekalkuluje a ked raz potrebuje tak je hladne a v druho pripade, by som tiez metodu vyrevat nenechala..proste ulozit, kus pohladkat rukou atd. ale nechat ho v postielke....cize nabuduce citaj aj po sebe prispevok, ze ako to moze vyzniet, lebo do hlavy ti nik nevidi...

silvia62256
14. feb 2016

@tina1712 tak ty si to napisala jak hotentot a druhym tu nadavas do telat??? Ja mam dost...

zita19
14. feb 2016

@tina1712 ked sa po 4 hodinach zobudi asi je hladny. Lebo na mokru plienku sa v jednorazovkach asi nebudi. Vydrzat nepapat od siedmej (osmej) az do rana je pre take male babo vela. Mozes ho oblbnut cajom pred polnocou, ale nie je to riesenie. Zobudi sa o hodinu neskor na to, ze je hladny. Proste je hladny po troch, styroch hodinach. Kym nebude jedavat na veceru nieco co ho zasyti na dlhsie, tak bude vstavat. Ked ho nechas vyplakat v noci, tak ho nechavas vyplakat hladneho. Toto je fakt, nie ze by sme sa potrebovbali prave do teba navazat.
To co pisu v knizkach, to co sa pise na nete je nepodstatne prave pre tvoje dieta. Mozem napisat, ze ano, nechaj ho o hlade az od rana, lebo nas vnuk od svojich 2 mesiacov vypije svoju poslednu davku o osmej a spi do rana do piatej, siestej, ale nebudem zo seba robit debila a tvrdit, ze to tak ma byt. Skor ho povazujem za velmi vzacnu vynimku, lebo viac takych deti nepoznam ani z ustneho podania.

nelinka2009
14. feb 2016

@tina1712 a ak ti teda mozem poradit tak neter som to oducila tak, zevtu u nas bola 2 tyzdne a jednoducho som odmietla trieskat postielkou o stenu... Dala som ju do postielky zhasla... Sadla k nej na stolivku a hladkala hej stehienko... Sno pmakala ale len preto, ze som proste netrieskala tou postielkou... Jest dostala aj v noci... A ked sa v noci zobudila tak som ju zas po mlieku hladkala az kym nezaspala ale to zvycajne uz zalomila kym vypila flasku...

lulistek
14. feb 2016

Ziadne dieta nie je dost stare na to nechat ho vyplakat..