Metóda vyplakania
ahojte baby chcem sa spytat mam 7 mesacneho syna,papa UM
akurat som zacala s tou vyplakavacou metodou, za nami druhy den a uz sa to lepsi len on sa mi este budi ze je hladny medzi 23:00 -24:00 a potom o 4 a potom spi do 6
Chcela by som ho odnaucit to prve jedenie..tak neviem ked sa zobudi mam mu dat vodu? odgrgnut a ist prec a nechat plakat alebo nedat vodu a len tam ist kazde 3,5,7 minut alebo vobec neist?
A poobede alebo doobedu to tiez aplikovat tuto metodu?ja som myslela ze to je len na vecer...cez den ho na rukach uspavam...ale bola by som radsej keby uz sam zaspal
raz som poobede skusila no plakal a potom zaspal ale po pol hodine sa zobudil...
ak ma niekto tu knizku prosim poslite mi ju na adresu kfilipekova@gmail.com
@nelinka2009 Si na drogách? Čo sem montuješ hygienu?
@juhseverzapad ako preco by matka nemala peist k 7 mesacnemu dietatu ktore place? To ze ho naucila hojdat je len jej problem a twraz ten maly ma byt za to trestany?
@juhseverzapad maria terezia aj povydavala a pozenila svoje deti len tak,ako to vyhovovalo jej politickym ucelom a nie je ziadnym tajomstvom,ze ju jej.deti nenavideli...bola skvela.pokiticka a.vladarka,ale matka nic moc
@arwen88 Prečítaj si knihu Dcéry Márie Terézie, je tam veľa o jej vzťahu s deťmi.
nelinka2009 Tak ho treba od naučiť a bez plaču to nepôjde
@arwen88 a? čo tym chcel spisovatel povedať? Niečo urobila dobre a niečo zle.....je to mimo temu cele.
@juhseverzapad tak odnaucit ano... Ale nie ze mu neda jest alebo tam nepojde... Praveze ma byt pri nom... Len ho nehojdat alwbo to chvilku nechat na niekoho ibeho nech uspava ale nue ze sam v tme... Vsak mu poskidi psychiku.
@juhseverzapad akoze co ,,poriadne najest,,? Halusky s bryndzou?! 😂
@katuliena82 nie ale uz ked tak nieco hustejsie ako je mlieko.. Trebars kasu...
@nelinka2009 Treba poriadne nakŕmiť večer, aby v noci nepýtal. Psychiku nenaruší, iba malý pochopí, že keď začne plakať, tak nie všetci budú okolo neho hneď skákať.
@katuliena82 Skôr knedlu s vajcom, haluškami by sa mohol zadusiť.
@juhseverzapad iba maly pochopi, ze ked vyjadri svoje pocity a potreby svojim prirodzenym sposobom, pretoze iny nepozna, tak ani len matka nezareaguje... Tak o tri roky dotycna zalizi temu napr. moj 3.5 rocny syn v skolke hryzie spoluziakiv, kebo im inak nevie dat najavo, ze sa mu nieco nepaci, alebo moj 6 rocny predskolak sa syale v noci pocikava.. A pojde s tum psychlogovi no to mu uz zabudne spomenut ze pred 5.5 rokom skusala metodu vyplakania...
vbavlnce.blogspot.cz/2014/04/vzdelavame-experty-lekce-prvni-plac.html?m=1
@nelinka2009 knedla s vajcom potom pomoze 😂 hlavne sa riadne najest. Lebo ako vsetky vieme, decko treba len natlacit, lasku a blizkost nepotrebuje
@nelinka2009 Blbosť, moja najstaršia ničím netrpí a to som použila upravenú metódu. Prvý deň 1h plaču, druhý 3/4h, tretí pol a na štvrtý uložila, dala pusu a dobrú noc.
@nelinka2009 nam kase nezaberali, jednoducho som nechala maleho spat pri mne...bol kojeny. A svokra to nesla predychat. A najkrajsie bolo citit to telicko pri mne 🙂
@juhseverzapad sak ono vsetko ma svoj cas... Len skoda, ze ziadna z tychto maminiek si potom na danu metodu nespomenie... Napr. puberta - moja 14 rocna dcera so mnou odmieta komunikovat, nemame ziadny vztah.
@juhseverzapad citala som a okrem toho aj ine.knihy,nakolko ma historicke obdobie,v ktorom.vladla zaujima....ta kniha nie je jediny a smerodajny zdroj informacii
@katuliena82 A ty čím kŕmiš decká? Mrkvou, šparglou a hráškom? Bez bielkovín sa nevyvíja správne mozog, tak potom veľa štastia v prvom ročníku.
@sardinka335 reagovala som na.prispevok juhseverzapad..
@juhseverzapad
@juhseverzapad myslim ze je zbytocne marnit cas...len si nezakladaj poradnu pre matky, cim krmit deti. Neviem ci smiat sa...skor je tragicke co pises
@juhseverzapad no ak 7 mesacnemu da na veceru s prepacenim zrat len um. mlieko tak sa nema co divit, ze sa v noci este dvakrat zobudi ze ano...
@juhseverzapad presne tym!!! Ale hlavne v 7.mesiaci mm 🙂
@katuliena82 Skôr je tragické a ko sú mnohé matky ovplyvnené internetom
Tu chýba zlatý stred - mnohé matky aj tu na fore su benevolentne, chcu mat klud tak radšej dovolia len nech je ticho, a hlavna zasada je ,,nenutiť,,. Ja by som to skor nazvala ,,neusmernovať,,. Potom tu čitame take, ze mamička ma 1dieťa a nič nestiha - neviem teda kde jej ten novorodenec utečie ze nestiha ale budiš, batola detto. Metoda ,,vyplakavania,, je tu vždy a stale vykreslovana ako gestapácka metoda - len extrem pritom u starších detí, ktore evidentne s rodičmi len manipuluju funguje 100% tne. ....
7 mesačne dieťatko - ja by som nič nemenila na tom ako to zakladatelka ma...moja ma 8 mesiacov a teiž sa budi, potrebuje to pohladenie, dudel...raz mlieko. Nejdem ju teraz od toho odučat lebo si myslím, ze ešte je skoro. Vstavam 2-3x čo sa da. Ak by to bolo 10x no tak potom by som uz premyšlala čo dalej. Metodu ,,plaču,, sme robili az po roku aj viac...kedy to bolo len o tom,,hopa, hopa,, a to by sme ju do postele nikdy nedostali, dvere mala otvorene, uistovali sme ze sme tu ale z postele von nepojde, pomrnčala ale pochopila, ze ja sa do 22:00 odmietam cvancigovať s dieťaťom. Ja nevidim nič zle na tom, ked si chcem večer sadnut ku telke, pokecať s mužom, alebo pozehlit.
@juhseverzapad skoda, ze sa niektore matky nedaju ovplyvnit ani vlastnym.pediatrom..
@juhseverzapad moj syn je uz v 7. 🙂 celkom uspesne. Evidentne mu ta knedla s vajcom nechybala. Sikovnik to je. Aj ten druhy ;)
Niektore zeny by nemali mat deti....nechapem..deti ste chceli...to vazne ma v dnesnej dobe niekto to srdce nechat vyplakat dieta? Nereagovat? Na margo toho - vyse 2.5 roka sa starsi budil v priemere 10krat za noc..ale vazim si, ze mam zdrave dieta (verim,ze to tak ostane), a nikdy by som ho necitlivo nenechala plakat...
@sardinka335 prepac ja len zdoraznim z tvojho prispevku ' VSTAVA V NOCI K 8 MESACNEMU 2-3 KRAT, METODU VYPLAKANIA POUXIVA OD 1 ROKA' dakujem
@nelinka2009 nevytrhavaj z kontextu prosím ta...ked tak po roku a viac...a nie od roka.. O tej metode vieš prd a vprvom rade si pozametaj pred svojim prahom...lebo viem svoje o tvojej nevychove. Zatial k dieťaťu vstavam lebo viem ze nemrnčí z rozmaru lebo so mnou manipuluje...ked začne vymyšlať...tak ako staršia dcera, ktora najedena, prebalena, zdrava proste nechce byt v posteli lebo neviem čo, tak to nie. Takto to u nas nefunguje. A je mi jedno kto si čo myslí. Ja nemám problémy potom ako ty, ze sa mi dieťa nevie začleniť do kolektivu, obliekat sa, chodiť a neviem čo....takze tak.

@juhseverzapad no ze maria terezia sa ani poriadne neumyvala a nebudeme to po nej opakovat vsak?