Metóda vyplakania
ahojte baby chcem sa spytat mam 7 mesacneho syna,papa UM
akurat som zacala s tou vyplakavacou metodou, za nami druhy den a uz sa to lepsi len on sa mi este budi ze je hladny medzi 23:00 -24:00 a potom o 4 a potom spi do 6
Chcela by som ho odnaucit to prve jedenie..tak neviem ked sa zobudi mam mu dat vodu? odgrgnut a ist prec a nechat plakat alebo nedat vodu a len tam ist kazde 3,5,7 minut alebo vobec neist?
A poobede alebo doobedu to tiez aplikovat tuto metodu?ja som myslela ze to je len na vecer...cez den ho na rukach uspavam...ale bola by som radsej keby uz sam zaspal
raz som poobede skusila no plakal a potom zaspal ale po pol hodine sa zobudil...
ak ma niekto tu knizku prosim poslite mi ju na adresu kfilipekova@gmail.com
@sardinka335 milacku a to si ty ako na to prisla, ze nieje zaclenena do kolektivu? To ja nechcem, aby sa musela zaclenovat, tak ako je to v nasom skolstve zvykom... V skolke ux bohuzial zaclenena je a v skole to nefovolim, aby to takto fngovalo, alevto je na inuvtemu. Oblieka sa, tak ako kazde dieta v skolke... Ale je fakt, ze nerozumiem, preco 6 rocne deti v skolje sa ptezliekaju do pyzam a idu spinkat... Pricom ked sa na to deti dotazuju pani ucitelky same ( nie ta moja, ta bezhlavo posluchne bohuzial) tak im mila ucitelka idpovie:' ze ju boli hlava a potrebuhe si id nich oddychnut, preto musia ist spinkat' mas pravdu nas sk. system mne ako matke absolutne nevyhovuje, ja sactym netajim, to neznamena, e ho moje dieta nezvlada, tak ako ibe deti... Dokonca podla pani ucitelky zvlafa vela vevi omnoho lepsie ako jej rovednici... Ale to je pohlad lenivej ucitelky, ktorej sa mala vzdy podvoli a prihttp://hnporadna.hnonline.sk/clanky-168/zivot-b...
Vždy som sa riadila vlastným inštinktom, čo moje deti potrebujú, žiadny internet a ani pediater.On povedal a ja som si spravila po svojom. A tak by to malo byť, lebo v dnešnej dobe skoro všetci zabúdajú ako sme boli my a naši rodičia, prarodičia vychovávaný. Chorá to doba.
katuliena82 Ešte nie som zajac, aby som žila aj s mojimi detmi iba na zelenine
@juhseverzapad tak zas nikto z neba uceny nepadol... A ked si neviem poradit tak sa v prvom rade pytam overenych zdrojov...
@juhseverzapad cize pediatra ako vajce a knefla no neviem...
@nelinka2009 Overené zdroje?Napr. tam povedzme cukry škodia, na inom prospievajú, inde repkový olej je ťažký inde prospieva. Vedci si každým výskumom protirečia.
@nelinka2009 Veď som povedala, že si robím po svojom. Keď malej dovolili suchý rožok, tak malá ho jedla už dva mesiace s maslom - klasickým
@juhseverzapad to je fakt... Tak ani nefajme deti povinne ockovat... Ved sacten ockovaci kalendar stale meni? Neposli me ich do skoly... Ved aj tam ichvteda vlastne uciavtie mylne hluposti... Ja neviem co ty mas za pediatra, ale moja doktorka vychadza hlavne z praxe a individualne ku kazdemu dietatu... A nie podla najnovsich cyskumov a modnych metod... Vef nie vsetky deti su rovnake tako ako ani my dospeli niesme.. Mama ma v prvom rafe citit, no tato co to tu zalozila ocividne neciti... Tak by sa mala poradit adpon s tym pediayrom... Knizky a roznych netodach vyplakania a inyernet zrejme niedu velmi doveryhidne zdroje
@juhseverzapad mojactiez jefla vanilkovy pribinscik 4 mesacna... Vsetko ale s citom...
@nelinka2009 Nepleť sem očkovanie, to treba, školu tiež. Nemiešaj jablká s hruškami. Ja som žiadnu knihu o vyplakaní nečítala a aj tak som to aplikovala.
"Moje drahé sladké děťátko, tolik tě miluji. Tohle je večerní pomazlení – čas jít spát. Ukládá své sladké děťátko, které k ní vzhlíží, očka široce rozevřená, bezzubá pusinka se směje. Vrní a usmívá se na mámu, která se otáčí a odchází z místnosti. Leží ve své postýlce, obklopené plyšáky na komodě a plachetnicemi na stěnách, a očima začíná hledat mámu. Jak ubíhá čas, pomalu se vkrádá strach. Začíná naříkat, pobrekávat a volat mámu. Nic. Kňourání přechází v pláč a pláč se mění v křik. Maminka sedí v jiné místnosti, otírá si pot z čela. Uvnitř jí všechno říká „běž a pochovej ho“. Panika pohlcuje drobné tělíčko, hlásek se třese s každým nádechem, nožičky i ručičky jsou zaťaté a ztuhlé. Touží po teple jejích paží, po tlukotu jejího srdce, po ukolébavce. Uběhne půlhodina a ona se neukáže. Malé je vyčerpané, jeho pláč se mění v rychlý chvějící se dech a přemožený drobek zavírá oči.
@nelinka2009 Prostredná v tom období jedla asi kilo banánov denne + mlieko a ešte sem tam banány v čokláde. to trvalo cca 2 mesiace
@juhseverzapad tak si to nastuduj a daj mi vediet ci by si to riesila az takto... Dost kruta metods.... Ja som tiez urciye casti z nej pouzila a ani sim nevedela ale nie tak ako zakladatelka... Ze nedajme mu v noci jest...
@mmisenka A spí.
@nelinka2009 Nebudem sa opakovať, nemôže ísť hladné spať.
@juhseverzapad ale ona niecze ho uloxi hladneho... Ona mu nefa jest, ked sa on v noci od hladu prebudi, lebo ho potom po nocnom nakrmeni musi hojdat, aby znova zadpal, lwbo ho tak naucila zadpavat...
@nelinka2009 Viac večer, netreba v noci.
maminy a čo by ste poradili mne ? maly bude mat 3 roky a dodnes sa budi na mlieko. Prespate noci poratam na dvoch ruke ,je to otras . Niekedy mu nedam a zaspi ,inokedy si ho vybojuje lebo inak nezaspi. 😠
@arwen88 zle spi od narodenia a každy ma utešoval že to prejde po 3 messicoch,potom ked prestname kojit a po roku sa to upravi a teda nič moc 😖 V aprili bude mat 3 roky a naozaj zle spi v noci ,snažim sa ukladat v rovnakom čase aj sam sa pyta spinkat ale ma taky plytky spanok stale .Neviem kedy prespi fakt že cele noci .
@babulka82 Je to blby zvyk...tak ako si si ho naučila, tak ho maš...ked mu nedáš a zaspi, tak potom je to len o tom, ze si nedosledna a podlahneš lebo dieťa si ,,vybojuje,,. 3 ročne dieťa uz v noci mlieko naozaj nepotrebuje, ale je zvyknute, ma to rad, je mu to prijemne....tak to pyta. Proste nedať, povedat ze nie je, je len voda chceš, nechceš sa napit vody. Kazdé ,,odučanie,, ,,bolí,, a je sprevadzane nepohodou a plačom - dieťa skuša či slzy nepomozu vydobyt si svoje. Samozrejme hovorim o ,,velkých deťoch,, a nie o batolatách a novorodencoch aby to tu zase niektore neprekrucali.
@babulka82 plytky spanok ma ja nasa mala 2,5 roka...a tiez som.dufala,ze sa.to.spravi v urcitom.obdobi...onedlho pribudne este babo,tak.som.zvedava,ci ju bude aj ono budit alebo nie...keby si vynechala poobedny spanok?...nasej je.napr.jedno,ci poobede spi,alebo nie..vecer ide spat v cca rovnakom case,sama sa vypyta spinkat..ale vo vasom.pripade by tto mozno pomohlo
@nelinka2009 a ty sa prečo prezliekaš večer do pyžama milačku??? Sak chod spat oblečena v tom v čom si sa valala po koberci pri hrani, do čoho si si utrela ruky od desiaty - natierky, masla, džemu, kakaa, čaju.....neviem čo je na tom nepochopitelne neliezt do perin v beznom oblečení ale v pyzame. Nehovoriac o nacviku sebaobslužných činnosti pretoze doma by to mnohe deti same nerobili - obleču ich mamky lebo je to rychlo a je ,,klud,,.
Učitelka ale naozaj divne reagovala - to ,,čumím,,. To naozaj nebolo vhodne.
@sardinka335 doma sa vecer prezlieka sama... No netrebalo by sa ptezliekat do pyzam v skolke keby nesli spat... Len to by sa ima ucitelky museli venovat... Takto ich na 20 min zabavia prezliekanim.. Potom hodku spia... Potom dalsich 20 min prexliekanie potom olivrsnt... No a potom sa uz s detmi juc neda... Uz sa caka na rodica...
@babulka82 no ked uz zistil ze si nieco vybojuje... Tak uz fakt len nepovolit a nechat plakat...
@sardinka335 @arwen88 na obedny spanok sa pyta sam chce ist spinkat aj si pospi tak 2 hodky ,takže ten by som nerušila myslim že by to noc neovplyvnila ,možno je to fakt len moja chyba že je tak naučeny ,no vzhladom k tomu že mam ešte jedno dieta nechcem aby v noci vrieskal na cely panelak a všetkych pobudil . Snad sa nauči spat do 18 rokov. Už v porodnici ked sme boli a niekto treskol dverami on hned sa obzeral a to bol novorodenec 😀 som vedela že to bude tažky oreišok,všetko ho vždy zobudilo ,dodnes ked spi chodime po špičkach doma. Starši v pohode spaval.
@babulka82 no vidiš, vieš aj sama v čom je problém...pokial ti to nevadi tak čo, daš mlieko. Mne by to vadilo a moj muz detto - chceme sa vyspat takze u nas to nehrozi....ako myslím v 3 rokoch v noci davat ,,moloko,,. Inak samozrejme poctivo vstavam noc čo noc....tak ale mala ma ešte nárok. 😉
Nechcem nikoho sudit! Bola som na exkurzii v detskom domove...zostala som prekvapena, ze tie babatka v postielkach neplacu...bola som zvedava, ze ako je to mozne...odpoved bola: po case zistia , ze aj ked placu nikto nepride...
@kristiju chudatka... Ako si sa dostala k tej exkurzii?

7 mesacne je dost malicke aby prespalo bez krmenia celu noc, neviem ako ostatne maminy, ale mne s adeti v noci budili do 2 rokov, a nebrala som to ako tragediu, dostali flasu mlieka a spali dalej 🙂