Metóda vyplakania
ahojte baby chcem sa spytat mam 7 mesacneho syna,papa UM
akurat som zacala s tou vyplakavacou metodou, za nami druhy den a uz sa to lepsi len on sa mi este budi ze je hladny medzi 23:00 -24:00 a potom o 4 a potom spi do 6
Chcela by som ho odnaucit to prve jedenie..tak neviem ked sa zobudi mam mu dat vodu? odgrgnut a ist prec a nechat plakat alebo nedat vodu a len tam ist kazde 3,5,7 minut alebo vobec neist?
A poobede alebo doobedu to tiez aplikovat tuto metodu?ja som myslela ze to je len na vecer...cez den ho na rukach uspavam...ale bola by som radsej keby uz sam zaspal
raz som poobede skusila no plakal a potom zaspal ale po pol hodine sa zobudil...
ak ma niekto tu knizku prosim poslite mi ju na adresu kfilipekova@gmail.com
No neviem...precitala som prvu a poslednu stranu a mam dost :D Celkovo sa mi zda ze aj zakladatelka chce iba to aby dieta nevyrusovalo.. ALE najst napr. dovod preco chce este v noci papat a napr. zaviest nieco ine na jedenie aby bol maly sytejsi... alebo si to zariadit inak. Mne teda dcera priblizne v tomto obdobi uz urcite nejedla, pokial viem davala som jej na noc uplne ine UM ako cez den (neviem ci Good night alebo ake). Nebudila sa, lebo od mala som ju viedla k pravidelnosti. Predtym ako mensia dostavala jest o pol noci normalne a potom rano ked sa zobudila cca o 6tej.. vyrevanie ako metodu som si predstavovala tak ze ked je dieta najedene, prebalene, pomojkane a iba "vymysla" lebo chce byt napr. na rukach a pod... a nie ked je dieta hladne :D Ja nie som zastanca ziadneho prilisneho tutuli mutuli a spania s mamou v posteli, nikdy sa to u nas nepraktizovalo kym mala nebola vacsia a vyslovene si nezelala ale aj to vzdy nakoniec spala vo svojej postelli... ale ked nieco potrebuje tak som tu od toho a nie ju nechat tak ;) Rovnaky pristup by mal byt samozrejme po cely den.. nebudem jej skakat okolo ritky s prepacenim cez den a plnit zelania jedenia/pitia a potom ju odstrcim, s mierou sa treba starat stale a na jedenie mat rezim casovy od mala a teda nebude sa nikdy vymyslat.
Necitala som vsetko len som zachytila ze sa tu riesi ze ucky v skolke piju kavu...poprosim dotycnu pani aby si sla na jeden jediny den vyskusat tuto pracu a potom nech sa ozyva!!!! Nozik vo vrecku sa mi otvara ked niekto pise nieco o com nema vobec sajnu! Len primitiv moze nieco take napisat a este plus ostatne bludy!
@simca06022011 Vo vaccine s tebou suhlasim,ale dotycna sa snazi 7 mesacne babtko tou metodou odnaucit od pitia mliecka,co si myslim,ze nieje obskakovanie,ale normalna detska potreba v takom veku...Ja som uz davala papt aj nekau zeleninku v tomto veku,ale mlieko /moja bola tiez na Um/ dostavala do cca 1,5 r vtedy,ked potrebovala........
@nelinka2009 nerozumiem príspevku, to sa nemajú prezliekať či ako?
Ja mam dojem, ze zakladatelka je uplne mimo a aj zopar mamiciek. Vy, ako dospeli prespite celu noc? Pokial viem, tak vacsina dospelych nie, len si to casto krat nepamata. A ja sa bezne idem v noci napit a niekedy aj hodim nieco do zaludka. Neocakavam od svojich deti vojensku disciplinu, ked ju sama nedodrziavam.
Sedemmesacna sa mi budila 2x za noc, teraz ma 2 roky a stale vstane niekedy medzi 4-6 a pyta trochu mliecka.
Pravidla mame, ale nie nalinajkovany zivot.
@alchemilkazltozelena ja si pamatam jedinu ucitelku, ktora nam v skole pila kavu, nosila si ju rano na prvu hodinu a my sme tiez mohli pit na jej hodinach, aj ked sme sa nestihli doma najest (ved pubertaci, kto by si privstal, aby sa najedol), tak sme rychlo mohli nieco zjest. Trvalo to prvych 5, maximalne 7 minut z hodiny a pritom opakovala, co bolo na predchadzajucej a pytala sa na nas nazor, proste volna debata. A predpokladam, ze v kabinete netravila cas tym, ze drzala palce kanvici, nech jej rychlejsie zvari vodu.
najdebilnejsi argument, ze ucitelia iba kavu piju
@zuzankasm nenapisala som ze dat mu v noci pit je obskakovanie, iba to ze ak mu cely den skace ako piska a nema rezim, tak potom v noci to neotoci a nemoze zrazu dieta ignorovat 🙂 Ja by som skusila ine mlieko na vecer. Dieta nemusi mat mlieko k dispozicii vzdy ked chce, je tam denna davka, ktoru treba dodrzat a rozdelit. 7 mesacne dieta uz ma dost vela prikrmov a teda aj inu stravu. Moja dcera pila UM do 2,5 roka, ale nenalievala som ju cely den na poziadanie, pretoze inak by sa nenaucila jest normalne jedlo tak ako treba. Ale to uz je ina tema ;)
@alchemilkazltozelena nech piju... budem hnusna ale vacsina zamestnancov pocas dna v akejkolvek pozicii vypija kavu alebo nieco tiez ;)
Vela tehotnych hovori, ze su velmi hladne. Aj v noci. Ja sama som v 1.trimestri musela dost jest. A to som dospela. A 7mesacne babo si ma vediet rozkazat a najest sa do zasoby? To nie je 2,3 rocne dieta. Chapem tomu, ze nekolisat. ALE napr.moj syn mal taky reflux, ze bol odnoseny po kazdom krmeni. Ale toto nie je o tom. Kto vie odhadnut, ci babu fakt neskvrka v brusku od hladu? Zvlast, ze toto dietatko sa nebudi kazde dve hodiny. Asi nejaka premudrela tetka poradila, ze ,,by sa malo,, uz naucit spat celu noc. Absurdne
Bože, ženyyyy.. veď učiteľ je tiež len človek, snáď nie je na baterky, aby sa napiť nemohol a počas toho, ako deti oddychujú nemohol kávu piť. Čo je na tom čudné? Azda popri pití kávy nezvládne dohliadať na deti, či? Ja zvládam aj kávu piť, aj sa s deťmi hrať. Aj iné veci popri tom. Predpokladám, že učiteľka je tiež len žena, a zvládne to 😉 Či má tým spiacim deťom spievať meditačné piesne k spaniu? Či čo má robiť? Aj popri čítaní rozprávky sa káva dá piť 🙂 Ale to sme už riadne off topic...
@lubi40 - no neviem, keby si Ty bola smutná, a potrebovala svojho partnera, a on by chodil k Tebe každých 5 minút a hovoril Ti, že je noc, a máš spať, a aká si šikovná a samostatná a neviem čo všetko, asi by si ho ovalila panvicou po hlave. Lebo by si ho potrebovala pri sebe a nie v obývačke pri telke (alebo už kde). Podľa mňa to znamená nechať vyplakať, akurát kontrolovane. Keby to dieťa totiž bolo pripravené na tú samostatnosť, do ktorej sa ho snažíme zatlačiť predčasne, tak by zrejme nepotrebovalo plakať a zaspalo by samé aj bez toho plaču.
Ja som staršiu uspávala tak, že po rozprávke som pri nej chvíľku ostala, držala za ruku, a ak už náhodou nezaspala dovtedy, odišla som, keď som videla, že si spokojne leží. Zapla som jej hudbu z projektora, hviezdičky na strop a bolo. Zaspala väčšinou do 10 minút (šla som skontrolovať). Akonáhle však začala plakať, šla som k nej HNEĎ (nečakala som 5 ani nikoľko minút - znovu som pri nej ostala, kým sa neukľudnila, neupokojila, a až od pokojného dieťaťa som odišla, ak začala opäť plakať, zase som sa hneď vrátila. Ale naša neplakávala ako bábätko pri zaspávaní, veľmi máličko, dalo by sa spočítať na prstoch 2 rúk, kedy bolo zaspávanie ťažšie. Pri mladšom táto metóda absolútne nezabrala. Jeho uspať, hotové rodeo.
Ale aj tak si nedovolím paušalizovať zase, lebo každé dieťa je iné, čo platí na jedno, nemusí na druhé - synček má so zaspávaním problém (viem prečo, ale odstrániť sa zatiaľ nedá, bohužiaľ, ale verím, že aj na to príde). To je ako s tým, že 7-mesačné dieťa fyzicky môže prespať celú noc. No môže, čo by nemohlo. Aj 2-mesačné môže. Ale to neznamená, že to dokážu všetky deti v takom veku, a že to platí pre každé tým pádom. No neplatí, niektoré tú noc proste neprespia, nech sa aj na hlavu postavíš - a nemusí to vôbec súvisieť ani s jedlom (aj keby áno, každý človek má iný žalúdok, niekto potrebuje jesť viac, niekto menej, niekto častejšie, niekto menej často). Dcérka mi od narodenia spávala tak, že sa budila pár týždňov 2x za noc, neskôr cca od 2-3 mesiacov už len 1x . Zato cez deň jedla aj každú hodinu. Synček síce jedol cez deň ukážkovo každé 3 hodiny (cca), ale čo z toho, že aj v noci sa budil skoro každé 2, prípadne aj častejšie. Obaja plne kojení 6 mesiacov. Teraz ma synček cez 2 roky, a aj tak sa v noci budí ešte aspoň 2x. Odstaviť ho chcem, ale priznám sa, nemám odvahu - pretože mm vstáva ráno o 5 do práce, dcérka do škôlky, okolo nás sú susedia, ktorí majú školopovinné deti, a pod. a keď malý spustí zo spania rev (keď som skúšala zrušiť), tak to je tak, že on aj trištvrte hodinu v kuse plače (nie, nezaspí, viac som nemala srdce rušiť nočný kľud v paneláku + predstava, že sa mi chlap ráno o 5-tej vykotí s autom na ceste a zo mňa zostane vdova a z detí siroty... ), až sa zadúša a alarm na celý panelák (pýtala som sa susedov, či počuli - počuli, zbudilo ich). Takže mám smolu musím si počkať na nejaké prázdniny a zároveň na čas, kedy aj môj chlap nepôjde do roboty. Ale to je už zase iný level, lebo riešiť toto s 2-ročným, ktorému sa vysvetliť dá, je úplne iné ako 7-mesačné dieťa. Plus to, že pri prvej problém nebol, jej som vysvetlila, pomrnkala 10 minút (doslova a dopísmena, viac nie, a nie rev, ale také tiché mrnkanie) a viac mlieko v noci nepýtala a spala. Zo dňa na deň. 2 rôzne deti, tá istá metóda (v mnohom) - a u každého zaberá/nezaberá inak.
@katrinka8 Ako si vravela, kazde dieta je ine. Ja som tuto metodu aplikovala, lebo som si bola ista, ze maly vymyslal. Moj syn nikdy nevedel zaspat sam, ked bol uplne malicky, tak sam zaspal iba v kociku (teda ani tam nebol sam, lebo som ho kocikovala). Vecer som ho drzala za rucicku, kym nezaspal, nemohla som odist a nechat ho tak (skusala som hudbu, svetlo, ...). Ako si pisala, bol malicky a smutny a vedela som, ze ma potrebuje. Okolo roka, ale zacal vymyslat. Behal po posteli, nechcel lezkat, ked som ho dala k sebe, tak lozil po mojej posteli, skratka des. Navyse sa v noci velmi casto budil a chcel ist k nam do postele (postielku ma hned pri nasej, ale to, ze som tam a drzim ho za rucickunestacilo, musel spat u nas. To by mi tiez nevadilo, ale on sa strasne metal, ja som vobec nemohla spat, navyse sa v noci budil a potom mi v spanku daval hlavicky, tak som chodila pomaly s monoklami a nastiepenou kostou. Tak sme si povedali, ze takto to nejde. Ja som potrebovala pracovat, ale do prace som chodila ako troska. Tak sme premyslali ako ho naucit zaspavat sameho a verili sme, ze mu to potom pomoze spinkat v noci. A to aj pomohlo. Samozrejme, ze ked sa zobudi a zacne plakat, tak necakam 5 minut, ale hned k nemu utekam, ale aj to sa vyrazne zlepsilo.
Akoze vsetko je vec nazoru. Ja sa tu nechcem hadat a dohadovat s mne uplne cudzou osobou o tom, ci robim dobre alebo nie. Nepoznas ma, ja teba tiez nie. Verim, ze obe robime pre nase deti to, co si myslime, ze je spravne a dobre pre nich a pre nas.
Ak si myslis, ze svoje dieta som nejako tyrala, prosim, je to tvoja slobodna vola, ja ti nazor neberiem. Ja si myslim, ze so svojim synom mam dobry vztah a nemam pocit, ze by som mu nejako krivdila a spravala sa k nemu ako krkavcia mat. Ale ak si to ty mylis, prosim je to tvoja vec a mne je to po pravde uplne fuk🙂
@lubi40 - lenže to, čo Ty opisuješ, nie je to, čo sa píše v knihe Každé dieťa sa vie naučiť spať 😉 Tam sa odporúča predlžovať intervaly, kedy máš prísť k plačúcemu dieťaťu (každých pár dní o niečo neskôr, čiže každých pár dní dieťa plače o niečo dlhšie). Ty keď prídeš hneď, ako píšeš, tak nepraktizuješ danú metódu a nenechávaš si dieťa vyplakať - lebo na jeho plač reaguješ adekvátne vtedy, keď Ťa potrebuje 😉

@katuliena82 Ja som metodu aplikovala od roka, v siedmych mesiacoch som ho drzala za rucicku az kym nezaspal. V roku zacal vymyslat, ze zaspavanie trvalo 50 min a viac. Rocne dieta si uz co to uvedomuje (teda aspon ten moj si uvedomoval az az 🙂) Ale hlavne citi z toho ako sa mu rodicia prihovaraju, ze ho chvalia, lebo nieco dobre spravil, atd.
7 mesacne dieta je fyzicky schopne prespat celu noc. To som tvrdila a za tym si stojim (Kedze moj ju prespal). Aj lekarka mi to potvrdila, ze od 6 mesiacov fyzicky dieta nepotrebuje jest (niektore ano, ale vacsina nie).
Akoze sa tu mozme chytat za slovicka, ale pointa je predsa niekde inde.
Ja som nikde nikoho nenutila uspavat dieta podla tejto knizky, len som ju odporucila, pretoze sa mi zda vhodnejsia, ako metoda vyplakania. Navyse podla svojich skusenosti (3 dni a zaspavanie nebol problem) funguje.
A na zaver este jeden koment: Deti nie su hlupe, oni su len male 🙂 A 7 mesacne dieta uz velmi dobre chape, ze placom sa da vselico ziskat. Je na rodicoch, aby stanovili hranice (opat je na kazdom jedincovi, kde si tie hranice stanovi).