icon

Môj manžel umýva špinavé vedro (z prebaľovania plienok) v kuchynskom dreze.

happy_mommy
1. aug 2019

Caute,
mam taky problem. Pocas prebalovanie nasho babatko pouzivame vedro s vodou, kde si namocime handricku a potom utrieme zadocek pocas prebalovania, ak je babatko pokakane.
Funguje to velmi dobre, pretoze vedro sa moze prepouzit pocas celeho dna a zbytocne sa neminaju nejake servitky na dodatocne utieranie...
Ale problem nastava, ked ide o vycistenie vedra. Ja ho zvyknem umyvat v kupelni, vacsinou mydlo alebou jarou to vydezinfikujem a premyjem vodou. Avsak moj manzel kludne vezme vedro so spinavou (pouzitou a pokakanou vodou) do kuchyne, kludne si vezme spongiu na umyvanie riadov (drezu) a to spongiou zacne umyvat to zakakane vedro. Samozrejme, pouzije aj jar, ale predstava ako lahko sa mozu preniest bakterie priamo do nasich riadov, kedze to je rovnaka spongia.
Celkovo niekedy mam pocit, ze si pletie kuchynu s kupelnou (napr. aj spinavu vodu z umyvania podlahy vyleje do drezu). Ja chapem, ze clovek by nemal byt citlivka, ale ked ho poprosim, ze nech to deli (kuchyna/kupelna), tak mi len povie, ze to urcite nevadi.
Na druhej strane, velmi by ma mrzelo, keby sa nahodou clovek nakazil nejakou chorobou/bakteriou, lebo staci len raz, ale moze to mat fatalne nasledky.
Vopred dakujem za Vase nazory a pripadne rady, ako to riesit...

herecka234
1. aug 2019

Prepáč ale ja keby to vidím tak sa u Vás v živote ani nenapijem je mi na vracanie už len pri pomyslení na niaké "vedierko s osratou vodou" žena preboha buď ho umy pod tečúcou vodou v kúpelni alebo používaj vlhčené ( ak si eko matka existujú aj vlhčené čo sa rozložia https://www.mojadm.sk/aquaint-vlhcene-utierky-h... ) ale koledujete si minimálne o žltačku. Keby môj manžel niečo také spravil tak mu tu hubku asi napchám do krku.

obleckozaecko
1. aug 2019

What? No to sa mi sníva 🙂 Ja by som ho prizabila keby mi to vyleje do drezu. Musíš byť dôraznejšia, nie je to v poriadku.

martinape85
1. aug 2019

Velebnosti, jdu blejt ... 😫

janulik2008
1. aug 2019

@pallacinka29 my do nocnika kedze mala tam kaka a cika a veru nastriekame tam toho dost 🥴

blackcat8885
1. aug 2019

Keď tak pozeram autorku registrácia august 2019 možno sa len niekto nudi 😉

sapa20
1. aug 2019

A toto je akože reálne?😂
Podľa mňa sa niekto fest nudí.

lilitela
1. aug 2019

@sissy27 Hahaha, ja uz ani nedocitam diskusiu, vsak mu moze to hovienko aj samotne na tanier naservirovat. Sorry za nechutnosti. 🙂

sissy27
1. aug 2019

@lilitela akože ak je toto skutočná story, tak si nemajú čo vyčítať 🤷‍♀️

mravvcek
1. aug 2019

Zmazte tu temu...ved ta otazka je na hlavu...ze by jeden muz nedokazal pochopit ze hovna sa nevylievaju do drezu...to rovno nech unyva taniere v hajzli. Fuj humusaci,hygienu na vas poslat fakt!

haanovajana
1. aug 2019

Fuj to je fakt nechutne.

katrin21
1. aug 2019

Necitam vsetko,ale preboha!!! Hubkou!!!????
Toto je totálny humus A nechápem manžela ako to môže urobiť a vôbec nechápem na čo používate vedro Veď normálne v kúpeľni v umývadle kde malo prebaľuje stock rovno tam si tu handričku a nechaj a prepláchni ju..naco vedro??????
Okrem toho Ja som prvu dcéru vychovala bez vlhčených obrúskov a nikdy som také niečo nepotrebovala normálne dnešnej dobe keď sú plienky jednorazové tak poutierala som najväčšie hovienko ešte hneď do tej plienky tou časťou ktorá bola čistá / na brusku co je/ A zvyšok som normálne vždy umyla riťku pod tečúcou vodou.. A aj keď som používala v teraz vlhčené vreckovky pri druhej tak som vždycky riťku aj umyla v umývadle v kúpeľni.
Ak by si sa chcela vyhnúť zvlhčenym tak jednoducho použité a letný papier a nemusíš nič prepierať Veď to je už samo o sebe dosť nechutné.

Ale teda toto Čo robí tvoj muž to je nemysliteľné Apes lutne nehygienické a Preboha živého nikdy v živote by som neumyla už s takou hubkou riady a mužovi by som tak nakričala že už by sa to nikdy neodvážil urobiť.

elementissa
1. aug 2019

Niektorí si asi mýlia umývanie dieťaťa s umývaním podlahy 🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ handru na dlážku môžeš macat vo vedre a opätovne používať... Vedro na dieťa je mimoriadne podivný zvyk... Tečúcu vodu doma nemáte? Ako beriem, ak bývate niekde na lazoch a nemáte tecucu vodu, len vodu v studni, ktorú si musíte nacapovat a ohrievat v hrncoch, tak ok,to ešte chápem. Ak žijete v civilizovanej oblasti s vodou, kanalizáciou a potrubiami, tak tento výdobytok stredoveku považujem za taký.... No stredoveký... Ale ved "moderní" ludia sa radi vracajú v čase do doby mamutov. Lebo to, čo sme ako civilizácia nadobudli je zle a neuzitocne, poďme aj s**ť do hrncov a vyhadzovať to z okna na ulicu... Však ľudia to kedysi tak robili... Možno sa nám podarí vrátiť aj mor naspäť a aspoň sa preriedi trochu toto degenerovane ľudstvo 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

elementissa
1. aug 2019

@mrkvicka060 copy paste autorkin príspevok :
Funguje to velmi dobre, pretoze vedro sa moze prepouzit pocas celeho dna a zbytocne sa neminaju nejake servitky na dodatocne utieranie...

Takže áno, je tam ta okakana voda celý deň

pieksamaki
2. aug 2019

@happy_mommy

Ahoj.
Ocenujem napad.uplne tomu rozumiem.

Asi si teraz sklesnuta....
No musis si to s muzom vydiskutovat medzi 4 ocami preco nie do drezu.kazdy z vas ste prisli z inych rodin...kde su ine zvyklosti....urcite to pochooi po zoparkrat vysvetleniach,ked nie,tak to rob iba ty v kupelni.....ty si gazdina....ty rozhodnes v tejto veci....on je dost mozne ze odovodneniu nikdy nepochopi.muzsky mozog funguje inak.
Moji rodicia davali vodu z drezu (po umyvani riadu) do vedra a splachovali tym zachod. Ako mladej sa mi to nepacilo,dokonca som sa za to hanbila....samozrejme pred navstevou nie....ale zacala som to chapat az ked mam vlastnu rodinu a platime ucty a nikto ti ani korunu neda len tak....a nie kazdy je turbo zarabajuci,alebo ma studnu,ktorou splachuje alebo povaha na to,aby sa presadil k vyssiemu platu. Setrili preto,aby radsej kupili jest detom..

Ci uz su to dovody ekonomicke alebo ekologicke....chapem vas...no je len na vas aby ste si to s manzelom vykomunikovali. Fatalne nasledky si uvedomujes....cize si rozumna....uz len komunikaciu s manzelom dotiahni.....a bude fajn. Drzim palce.

pragmaticka
2. aug 2019

Ja som taku malu nadobku pouzivala tiez ale trosku inak..vzdy som si tam namocila len cisty jednorazovy bavlneny tamponik.druhy krat som ho tam uz nedavala ale vzdy zobrala novy. Mne takyto sposob max vyhovoval,na velkom prebalovacom stole vzdy tepla voda..predsa len nie kazdy ma to umyvadlo take velke a hlboke a hned po narodeni vie tak lahko manipulovat s babatkom. A vanicku napustat pri kazdom kakani,noo na to som bola asi velmi pohodlna..
No ale ak tam davaju spinave handricky ,osobne by som tam ruky do toho uz nedala..nieto este do dresu..
Inak su aj take dezinfekcie v spreji..ja to casto pouzivam napr na serbel..vysprejujem a vytriem uz iba kuchyn. papierom

piamia0
2. aug 2019

@happy_mommy no nauč ho veľmi rychlo rozoznávať kuchynu od kupelky
Pokial človek nemá možnosť tak jediná alternatíva je to vylievať a umývať v kupelni hubkou určenou len na to.
Prepac ale toto čo robí je naozaj nechutne
V drese a na hubke je veľké množstvo bakterií a on ešte pridáva niečo čo tam naozaj nepatrí a už vôbec nie do kuchyne !!! To je choré nechápem takych ľudí

jm1988
2. aug 2019

To musí byť vymyslená téma toto 😁

ada309
2. aug 2019

Tak hneď potom ako som sa bola vyzvraciat po prečítaní témy, som sa riadne zasmiala.. To už ako veľmi by som sa musela nudiť, aby som takéto čosi vymyslela??? 😂 Toto určite nemôže byť realita..
Námet na ďalšiu temu: manžel utiera psie výkaly do uteraka, do ktorého sa utiera večer po sprche 😂😂😂

mrkvicka060
2. aug 2019

@elementissa ja som sa to snazila pochopit tak, ze vedro sa da prepouzit, ze je to ekologicke a nie ako obrusky. Ale ze tu vodu tam menia. Teda ze vodu vymienaju, ale vedro stale to iste a nemaju odpad. Ale hovorim, tak sa to SNAZIM chapat, lebo ine vysvetlenie (ze ta ista voda je tam cely den) nejako neviem stravit. To je megahumus 😀

fokuska
2. aug 2019

@mrkvicka060 Aj keby to menila po kazdom prebalovani, tak pise, ze v nom ma pokakanu vodu. Cize namocim handricku, utriem dieta a vzapati tu handricku namocim zas do vody a zas utieram? Brrr

suesue1983
2. aug 2019

Boa ale to je pekne nechutne😑to vám je za ťažko zobrať dieťa a umyť mu riť ???! Radšej sa budete vedierkovať?! A ešte hentak??? No ja chápem že nikto učený z neba nespadol ale toto je moc.

0silvia0
2. aug 2019

@happy_mommy no ako si dopadla, už si ten kýbeľ vyhodila niekam do pivnice alebo šmarila mužovi o hlavu? 😎😎

veronikaszabova
2. aug 2019

@0silvia0 ta uz sa nevyjadri.

elementissa
2. aug 2019

@mrkvicka060 aj keby to vyliala po jednom prebaleni... Preboha, ona v tej hovnovej vode máča ruky a zmyka v nej 3-4-5x jednu a tu istú handričku pri jednom prebalovani (a tú handričku ma pravdepodobne celý deň tu istú 🤮🤮🤮)
1.ta handricka je humus už po prvom otreti dieťaťa nieto ešte, ak ho nou utiera celý deň.
2.hned ako v tej čistej vode prvýkrát preperie tu handričku - ona si asi myslí, že to hovno sa rozpustí v tej vode.. No nerozpustí, ono je tam - zaspinilo vodu - takže tou špinavou vodou druhý krát umýva dieťa. Zase to tam vyzmyka - voda je ešte spinavsia. A tou zahovnenou vodou potom "do čista" premyje svoje babuliatko. Potom zasa vyzmyka handričku v tej mega hovnovej vode a asi si nechá tu handričku smradlavu zaexkrementovanu niekde vysušiť a pri ďalšom prebalovani ju použije znovu
3. To dieťa nie je nikdy čisté, lebo ho umýva špinavou vodou, koleduje si o nejaký fajný ekzém... A to ani nehovorím, že vo výkaloch sú baktérie a látky, ktoré napomáhajú k rozkladu a hnitiu a tieto látky ostávajú na kozi bábätka...

Ale možno im to príde normálne a oni to tiez tak robia - spravia veľkú do záchoda (keď je tvrdá stolica, tak padne na dno, takže však zvyšná voda je "čistá") tiež majú namiesto hajzlaku handričku, tou sa utru, potom ju vymachaju v tom záchode, potom sa opäť utru, opäť ju vymachaju v záchode, splachnu a handričku si nechajú vysušiť na ďalšie použitie...
Sorry za rozpísanie tejto nechutnej analógie, ale je to úplne to isté. Aj do záchodovej misy sa napusta po každom splachnuti čistá voda. Ale už keď do nej raz padne nejaký exkrement, tak už veru čistá nie je.... Ci pri deťoch je to inak? Vymacham v čistej vode zahovnovanu handričku a teda voda ostane čistá? A potom nou utieram dieťa zas a zas? To je úplne presne to iste ako umývať seba vodou zo záchodovej misy, v ktorej už niečo pláva. Dospelý svojpravny, nenaruseny človek také niečo nespraví. A teda sa predpokladá, že niečo také nebude robiť ani dieťaťu 🤦‍♀️ ktoré ma imunitu vo vývoji a citlivú pokožku, z hocičoho dostane ekzém alebo nejakú koznu pliagu... Ale však... Na vodu síce nemajú očividne, na lieky už budu mat 😂😂😂

pininka1
2. aug 2019

Je jasné na čo bola téma založená, keď sa pani vôbec neozvala. Som sa ale dobre zasmiala na to, že viaceré so myslíte že téma nemôže byť reálna. To ste asi nebývali s väčším počtom chlapov na internáte. Lebo vylievanie vody s hovienkami je nič oproti tomu čo niektorí vedia robiť a väčšine to absolútne nevadilo. Aj môj muž keď býval na intraku, tak umývali riad spôsobom, že keď už nemali čisté taniere a hrnčeky, tak ich dali do sprchy a vysprchovali. O hubke a Jari ani nechyrovali. Takže by som v tomto absolútne chlapov nepodceňovala. Nedávno tu bola téma aké nechutnosti robia vaši muži doma a teda tam boli perly že až.

matuskova003
2. aug 2019

@maja22 😀 😀 😀 To s tou džunglou....sto bodov !!! 😀

barbellka
2. aug 2019

@elementissa vies hlavne "ze to je hovno od babatka" :D to nevadi lebo to je rozdiel jak dospelacke :D akoze myslim si (skor verim), ze je to vymyslene ale ked citam tie reakcie sulam sa kvalitne

bobricek1979
2. aug 2019

@happy_mommy to si robíš prdel? Fakt sa musíš veľmi nudiť!

katrin21
2. aug 2019

Dievcata a co na toto poviete? Kupanie v kuch. Umyvadle,hned vedla prave dopeceneho steaku... akoze bezne!!! Americania su mimo.. a este ked som to raz pisala tejto, ze preco ju tam kupe,tak ze : a why not?! 😂😂😂 strasna instablogerka , prestahovana na Hawai.

barbellka
2. aug 2019

@katrin21 tak americania su odveci cely. Sice odveci ale ked vysudia miliony lebo v navode na mikrovlnku nie je napisane, ze ked daju do nej macku tak zomrie. :D