Moje dieťa nedokáže spať
Ahojte zeny. Prisla som si sem po radu,po podporu,ani neviem...som zufala z mojho 11 mesacneho syna. Uz niekolko mesiacov mame problem so spankom, vecer chodi spat medzi 22:00-22:30 a rano vstava medzi 7:00-8:00. Co by bolo fajn,ale on je medzitym v noci hore 5-10krat. Ked sa zobudi musim ho vzdy uspat bud na prse,v nosici alebo na rukach. Proste uz nedokaze sam zaspat. Skusali sme uz vsetko: nurofen, viburcol, krupicu na veceru, menej spanku cez den, zodac...zistili sme,ze jedina pricina je v tom,ze sa stale prehadzuje a ked sa prevrati na brucho,automaticky sa da na styri a sadne si. Cez den spava trikrat po 15-30 minut,budi sa zrejme z tej istej priciny ale bohuzial sa mi ho uz nepodari opatovne uspat. Vzdy ked sa zobudi stale ziva, je na nom vidno,ze mu bolo spanku malo. A cim menej spi,tym je uspavanie horsie. Je to zacarovany kruh ☹ rano sa s muzom budime unavenejsi, nez sme vecer...je mozne,ze toto niekedy prejde? Ja uz ani nedufam v lepsie noci, len som potom vzdy sklamana. Mate s tym nejaku skusenost? Vdaka za rady 🙂
Pozri www.prosimspinkej.cz
@ajka_paradajka ahoj tak ja som mala toto iste detto.presne co pises.id a po z.len maly sa mi vkuse budil zo spanku aj ceu den aj v noci.ale toto preslo tak cca jed nal rok a ked som ho vecer kolisala na rukachvzacal sa odtisat.rak som maleho polozila vedla mna a sam zaspal a odvtedy zaspava viac menej sam a co sa tyka kvality spanku nic moc.a ma malinky reflux a kojis?
Ahojte 🙂 tak nasa spankova kriza stale nie je uplne vyriesena...ale zlepsilo sa to hlavne u mna. S muzom sme sa na tuto temu bavili a obaja sme prisli len na jedno. Krpcek nechce byt poleziacky. Akonahle aj v noci zisti,ze lezi,hned sa da na styri a sadne si. Cez den mam velky problem ho prebalit, prezliect. Vzdy pri tom ruci ako pavian. Uz ho nedokazem ani zabavit krabickami,hrackami, ovladacmi 😀 nase spanie cez den je teraz omnoho jednoduchsie, spava 1-2 krat, podla toho kolko potiahne. Vacsinou ale spi jeden krat dve hodinky hned po desiate. Po pol hodine spanku sa zobudi a vtedy ho rychlo supnem na cicku a zaspi znova. Samozrejme musim byt pri nom cely cas, uz som sa zmierila s tym,ze si veci neporobim...na druhej strane si aspon oddychnem 😊 niekedy mame horsie noci,niekedy lepsie. No co je podstatne - naucili sme sa na novy rezim, chodi spat medzi siedmou a osmou vecer, konecne spi viac. Som preto aj kludnejsia. Snazim sa byt menej nervozna, hlavne ak sa v noci budi castejsie. Vzdy ho nakojim a on pritom zaspi. To co sa ja nevyspim cez noc, mozem dohnat s nim cez den. Rozhodli sme sa to dalej neriesit. Doteraz sme odsledovali hadam vsetko, zuby, bolest bruska, ci mu nie je teplo, ci nie je hladny, ci mu nevadi daka potravina...nic z toho nemalo vplyv na to, ako casto sa v noci budi. Takze sme sa rozhodli to len preckat, zmenit pristup a venovat mu viac casu. Myslim,ze to ma suvislost aj s jeho povahou, momentalne je dost bojazlivy a na nas oboch velmi naviazany. Vzdy nas potrebuje mat pri sebe, vtedy sa citi v bezpeci. A ozaj, predtym som zabudla pripomenut,ze vzdy ked sa nam zobudil, budil sa s placom. Zmenilo sa aj to, niekedy uz dokonca ani nepostrehnem hned, ze vstal. Dakujem vam baby za vsetky rady, vela z nich sme si naozaj zobrali k srdcu. A neda mi nespomenut @marika3678 dakujem za podporu a naozaj som nieco take potrebovala pocut/si precitat. S tvojim nazorom sa plne stotoznujem 🙂
@ajka_paradajka to sa tak dobre číta, keď rodičia počúvajú/čítajú, rozmýšľajú, vyskúšajú a ono to funguje 🙂 🙂 🙂
@jabucko ahoj prosim kolko ta vyslo poradenstvo u lenky ?

@ajka_paradajka mam 3 deti a kazde ine, vo vsetkom. Jedna spala od narodenia celu noc, sama zaspala .... druha nevedela sama zaspat, ale potom priblizne od pol roka spala celu noc. No a tretia, cista katastrofa. Prisli sme s porodnice a ona spala cez den 3 x po 30 min. Vecer uz bola taka unavena, ze zas nevedela zaspat. Zacarovany kruh. Naivne som si myslela, ze to proste len musim vydrzat a aj za cenu placu ju to musim naucit. A vies ako to nakoniec dopadlo? Kaslala som na vsetky mudre knizky a rady o tom ako ju mam vytrapit a vydrzat rev, ze to prejde. Vsetko som prisposobila svojmu dietatu. Jednoducho potrebovala moju pritomnost aj v spanku. Tak som to robila tak, ze som ju zakazdym uspala dojcenim, spavala s nami v posteli a kedykolvek sa v noci zobudila (a ano bolo to velakrat aj 10 razy za noc), jednoducho som ju nadojcila (neskor som to robila automaticky v takom polospanku, cize som sa celkom neprebrala). Vecer som najprv okupala malu a potom rychlo seba a isli sme spolu do postele- ano o osmej vecer. Potrebovala som aj zredukovat to spanie 3 x po 30 min., najprv som jej zrusila vecerne a ked to zvladla, tak aj to predpoludnim a zrusila som spanie v kociku asi okolo 11.mesiaca, a poobede, ked sme sa naobedovali, normalne som si k nej zasa poobede lahla a ked sa po 30 min.prebrala, normalne som ju opat nadojcila a spala dalej vzdy take 2 hodinky. Vzdy, ked som od dcerky z postele odisla, do 5 minut bola hore. Takze vecer sme zaspali spolu a poobede som ten cas travila citanim knih. Pre niekoho plytvanie casom, vela z vas toho cez poobedny spanok svojho dietatka toho tolko stihne. Ja som to musela stihnut inokedy. Ano poviete si mozno, nebudem takyto otrok svojmu dietatu, ale deti su rozne a niektore nas skratka potrebuju o nieco viac. A co som tou mojou obetou ziskala? No predovsetkym pokoj a hlavne spanok, pre svoje dieta a hlavne pre seba. A ked je dieta stastne a vyspate, tak he spokojna cela rodina. Nie je to jednoduche obdobie, ale da sa to zvladnut (ja som to zvladla s dvoma starsimi, skolopovinnymi detmi). Akokolvek sa rozhodnes, poradim ti len jedno, je to tvoje dietatko, kasli na vsetky muuudre rady mamy, svokry, sestry, kamaratiek. Ty najlepsie citis, co je najlepsie! A hlavne nebojuj, skus sa prisposobit svojmu dietatku! Potrebuje ta najviac len veeeelmi kratky cas! Drzim velmi palce, zvladnete to spolu, chce to len trosku casu 🙂