Môže mať 4-mesačné bábätko zmysel pre humor?
Ahojte, dcerka bude mat za týždeň 4 mesiace. Pri kojení rada robí opicinky a so šibalskym úsmevom ma pozoruje, či sa budem na tom smiať 😂 ak sa smejem, smeje sa tiež... je možné, aby tak malé babo malo zmysel pre humor?
jedného času boli inzeráty, že učia anglický jazyk 4 mes. bábätká...tak to je tak podobná otázka...blbosť.😉
ja si myslím, že áno, niektoré deti už ako bábätká vedia vycítiť smiešnosť situácie, zasmiať sa na tom, neviem, čo je niekomu na tom divné. Áno , je to ešte taký detský nezrelý zmysel pre humor, nie taký ten rozumový, ako si to niektorí predstavujú a preto povedia, že je to blbosť - ale bábätka majú vrodený zmysel pre srandu, je to určitý spôsob komunikácie. Je to dané aj evolúciou, schopnosťou prežitia - mláďatká "vedia" že milotou, úsmevom, kontaktom si zabezpečia pozornosť a starostlivosť dospelých a teda aj svoje prežitie. Je to aj o povahe detí, ja už od pôrodnice som videla, že napr. moje dve dcérky majú rôznu povahu. Tá prvá tiež bola taký "škerko", smiala sa , usmievala, žartovala už od útleho bábätka. Tá druhá bola vážna a prvého nesmelého úsmevu som sa dočkala od nej až koncom 3.mesiaca a doteraz je taká vážnejšia, odutá a netýkavka (má 14 rokov), proste rodený pesimista 🙂. Prvá je jej opak.
Zmysel pre humor predsa nie je o tom, že poviete zložitý dvojzmyselný vtip pre dospelákov a bábo sa zasmeje. Takémuto žartovaniu nerozumejú často ani 8-9 ročné deti. Ale takému jednoduchému detskému typu, že zakryješ si tvár a KUK alebo akože zo žartu "spapáme" dieťatku rúčku,nôžku (jemne sa dotýkate perami) a podobne, rozumejú často aj malé bábätká, tak cca od 3-4 mesiacov.
@dominika_sk plačeeeeem

@denka259 nie, nie, tema je super, mna to pobavilo velmi. Vies, ono tu tak ani nejde o to slovickarenie, ze co ten zmysel pre humor vlastne je, ide skor o to, ze co vsetko niektore zeny dokazu riesit. Je to samozrejme uplne normalne, ale treba uznat, ze aj poriadne usmevne. Ja sa tiez spatne smejem na reakciach samej seba ako prvorodicky...
@denka259 podľa mňa veľmi dobrá téma, už tu bol daný link, že áno zmysel pre humor sa začína prejavovať a vyvíjať v tomto veku. Mamičky, čo téma moc pobúrila a reagujú pobúrene by si mali dať relax, nájsť čas pre seba, zrejme to na ne všetko dolieha, sú unavené a frustrované zo stereotypu. Baby vypnite, šup ho niekam sa zabaviť, alebo ku kaderníčke, kozmetičke, pedikérke, na masáž, proste niekam kde sa aj o vás niekto postará, zaslúžite si to a váš zmysel pre humor sa zlepší 🙂
@lenadka Ty by si mala robiť psychologičku 🙂 Myslim ze nikoho to tu nepoburilo natoľko aby mu bolo treba urobiť takýto profil s radami ako žiť a čo robiť 😁😁😁
@misinka0611 aké rady však napísala pár voľnočasových aktivít mimo detí 😃 a hrozne veľa žien sa tu rozčuľuje pre nič 😂
@kahanikova Čítala som si to včera, čítala som si to zbežne zas a nikde nevidím že by sa niekto veľmi rozčuloval natoľko aby potreboval čítať odporúčania na voľnočasové aktivity, kedže je frustrovaný a unavený. Vidím tu, že každá má iný typ humoru. Všobecne - niekto má rád čierny, ten mne nepasuje a zas druhý má podpichovačný. Ten koho to silno nepobavilo neznamená že nemá zmysel pre humor, možno sa mu len mozog zastavil nad otázkou ale zasmeje sa ti na xy iných veciach na kt. sa napr. ty nepobavíš a nad kt. sa napr. tebe ten mozog zastaví 🙂
Povaha deti je dana uz v brusku.mne nik neveril ked som vravela ze dcera v 3mesiacoch je a bude netrpezliva.ma 5a je veru taka. Tie nuansy povahy sa daju niekedy citat dost skoro a najlepsie ich cita mama. Tajze ano ak ma dieta zmysel pre humor ma ho uz brucha, neziska ho neskor, je to o jeho povaje.ale badatelne je to az neskor,omnoho.ale ci je vesele zive sibal vidno uz dost skoro. Takze je to len o slovickareni a fakt nevidim dovod na poburenie ci vysmievanie sa z autorky. Ine blbosti tu zeny riesia, tak klud. Aspon mila ina otazka. A podla mna to dieta zmysel ore humor ma, ak ho ma tata a evidentne aj mama, zrejme zdedilo🙂). Peace prepana!
ja mam pocit, ze ta nasa dcera si z nas strielala uz ako babatko. castokrat zakricala a ked sme prisli, ze place, zacala sa rehotat. akonahle sa naucila prikyvovat ano a nie, tak si ich so smiechom zacala zamienat a rehotat sa na nas, ked sme sa jej nieco pytali. teraz ma 3 roky a stale je taka "potvorka" 😉
Jasné, nietoré malé detičky sú teda poriadny šinteri. Veľmi dobre niektorým veciam rozumejú :D
@misinka0611 vážne nie? Už len prvý koment a koľký súhlas, alebo ďašie či to myslí s tou otázkou vážne? Čo ja viem, však nech sa opýta, veď je to fórum o deťoch a niekto sa sem príde poradiť, iný len odreagovať, napríklad aj takto. Nechápem tej potrebe zhadzovať niekoho za to čo sa opýtal 🙂 Obyčajná slušnosť nám vymiera.
@noname26 a mne nikto neveril, ze najmladsi bude nervak.. a mala som bohuzial pravdu 😅
ja si myslim, ze problemom modreho konika je, ze zeny si zvykli na to, ze ked niekto otvori novu temu, musi to nutne znamenat, ze sa niecim bud velmi trapi, alebo nieco velmi riesi.. zabudli uz, ze sa tu da diskutovat aj o obycajnych veciach, ktore sice nie su dolezite a sam autor to nemysli ako riesenie najdolezitejsej veci na svete, je to jednoducho len diskusia o milych zasitkoch, ci skusenostiach.. napriklad moja dcera bola taky skero, nepamatam si od akeho veku uz bola taka sama akcna ze sama vyvolavala takuto pozornost, ale urcite s tym necakala do prvej narodeninovej oslavy 😅 jednoducho su deti vazne (moj prvy syn) su deti vesele (moja druha) a su deti vecne nervne (moj treti) co je na tom si o ich povahach trocha popisat? 🤷
Niekedysa nedivim, ze na strankach typu Junior a Marcel, Fun radio sa obcas objavi takato perla... 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Joj zle polozena otazka este horsie komenty.
Zmysel pre humor? Co to vlastne je? Zasmiat sa na niecom smiesnom, alebo pochopit vtip?
Pamatam si ja dokukment,Neandertalci sa smiali, ked pr. Niekto spadol, ale nedokazali by pochopit vtipy. Tam sa ich mozog zastavil.
Myslim ze malo babo sa smeje, zabava, siali, hra sa, nepochybujem ze by nemalo zmysel pre “zabavu, hru”. Ale to robia vsetky. Malemu som sanschovavala za postel a rehlil sa v perine ako besny..
Ale pre zmysel pre “humor” ako pochopenie abstrakcii, obraznosti, ironie, nejaka vynaliezavost, vyrecnost, trefnost..atd atd, to nie je este urcujuce.

@ebi88 besný? mal besnotu?....🙄
@dominika_sk 😂😂😂😂😂
@deti95060810 marisky, to snad mozne nie je.
Nie nemal, sa tak silno smial, ako divy, sa tak u nas vravi.
Kks, neje mozne tento kon, za co uz baby nechytite?
Asi zacnen riadne *icovat, nech ste spokojne.
Nenormalne matky kks.
@denka259 Dúfam, že si z tých komentárov nič nerobíš, veď vieš, ako to tu chodí ;) ten ich výsmech im celkom zotrel link, čo tu jedna kočka pridala, hádam sa niečo nové naucili. Moja malá je tiež riadny šašo, len na ňu pozrieš a už sa usmieva a keď sa jej začne niekto prihovárať, rehoce sa nahlas. Kamoška má rovnako starého syna a ten je celý deň vážny, nezasmeje sa, ani keď na neho robíš opičky, takže samozrejme, že niektoré deti majú veselšiu povahu ako iné a dá sa to pekne vidieť už aj v tých 4 mesiacoch.
Akože tie komentáre majú byť čo ... absolútne absurdné ... milé mamičky buď z vás hovorí závisť alebo nechápem ...
Je to rozkošné a zmysel pre humor ?? No a prečo nie možno o ňom nevie ze ho má a možno vie no a čo .. Hlavná vec že ma radosť a aj mamičke robí radosť 😉
@denka259 ja som inak z mojej dcerky niekedy mala aj strach.ona tiez uplne od mala tak vedela kukat na mna,a reagovat na nejake veci,ze som fakt mala pocit ze mi niekedy 3 mesacna povie ze "no co mama" 🤣🤣 neviem ti to opisat,ale fakt mala v ociach take akoby ukryteho dospelaka ale v malom telicku haha. weird 😊😊teraz ma 3.5 roka,a je to mega huncut,herecka riadna,a mega mudra sikovna.dava riadne hefty.no cely moj nebohy ocino.ja mam pocit ze on sa mi vratil v jej tele fakt. no uvidis co bude z malej neskor 😊
@denka259 Tak neviem ako tvoje bábo, ale ty ho zjavne máš 🙂 ...a fakt si ma aj pobavila