Môžem cestovať s novorodencom autom tri hodiny?
Ahojte mala by som takú otázku že čo si myslíte mohla by som cestovať s malou po pôrode z Viedni na Slovensko ? Cesta trvá 3 hodiny autom a neviem či by to nebol problem? A musím ísť na Slovensko vybaviť rodny list malej a občiansky preukaz lebo ich odomna pýtajú tu vo Viedni.
Ďakujem za odpovede.
Na cestovanie potrebuje doklad (pas alebo OP).
Cesta tri hodiny je dost a neodporuca sa to ale tak chodia tak aj s malymi babatkami no. Naspat nepojdete?
Ja len blbu otazku- myslis si, ze dietatu vystavia rodny list a obciansky na pockanie? (Dedukujem, ze bude narodene v rakusku a byvate v rakusku...). Ci to sa budes premavat hore dole bez dokladov?
Kto od teba pyta doklad? Musis sa na sk objednat na isty datum aj cas a az potom prides aj s dietatom.Ja by som to nechala na neskoru jar.teraz je vsade chripka neťahala by som babetko po uradoch.
Vsak mu vybav pas vo Viedni na ambasade
Cestovať bez platných dokladov by som neriskovala
Rodis vo Viedni? A tam jej nevystavia nejaký dočasný rodný list? Po skusenostiach s porodmi na Slovensku som posledne rodila v Prahe a dali mi dočasný RL. Cesta Praha- BA bola dlhsia ako 3hod, ale celú cestu prespinkala, bolo to nakoniec úplne v pohode, aj keď vtedy mi nebolo všetko jedno.
Ja som normálne rodila v Rakúsku a po pôrode cestovala 2 hodiny autom domov na Slovensko. O týždeň znova do rakúska na poradňu kvôli predčasnému porodu. Na slovenský rodny list sme čakali asi 4 mesiace.
Rodila som v zahraničí.
Malej treba vybaviť cestovný pas vo Viedni na ambasáde. Vystavia ti jednorazovy aby si ju mohla zobrať domov a následne tu jej vybaviť cp alebo OP. 🙂 neriskuj zbytocne cestu domov bez dokladov . Čert nikdy nespi ! Občas policajti nakuknú do auta, pozrú doklady, nikdy nevieš, možno práve teba by zastavili.
Kedysi davno sme cestovali aj viac ako 3hodiny a cez hranicu s novorodencom a bez dokladov iba s rodnym listom. Ja bezne pendlujem cez hranice a este nikdy nikto nekontroloval, len pocas covidu.
My to mame cez hranice ani nie hodinu, takze do prahy na ambasadu to nepripadalo do uvahy (s novorodencom by som taky kus a taku otrasnu cestu nesla, ist na otocku narocne a riesit ubytko cudzie tiez blbost). Viem ze tak by sa to malo ale z praktickych dovodov som sa rozhodla to risknut. Ale bala som sa tiez no..
Mozes
Ja som cestovala s mensim dietatom cez dva staty bez akehokolvek dokladu
Ides vybavovat doklady, kludne chod
Dopredu sa objednaj na urady, na pockanie to nebude
Ano , neni problem. Len treba mat doklady pre dieta. Normalne spravis nejaku pauzu, my sme isli 3,5 hod z Viedne do Korutanska
@soraya25 ale mas stale ten rakusky, s tym sa da prejst v tomto pripade. Na ten sk sa caka aj mesiace. My sme tento problem nemali, ja som nikdy nedala to druhe obcianstvo uznat, nakolko sama o to moje behom roka alebo tak pridem. Cize predpokladam, ze potom ta moznost zanikne uplne. Ale vela ludi to dava, musia a trva to
@vevesh to je pravda, na rodný list sa čaká 3 mesiace, a na pas, ktorý sa dá vybaviť len s rodným listom, dva mesiace. My to riešime tak, že na cestu na sk pôjdeme len s náhradným cestovným dokladom, ktorý sa dá vybaviť na počkanie na ambasáde. V tej dobe ale už budeme mať rodný list a na SK potom vybavíme len pas, aby sme sa mohli vrátiť späť.
@soraya25 Ved musia s tym na Standesamt, alebo ambasadu. Niektore KH maju Babypunkt, ze vydavaju uz tam. Ale ten docasny RL vydaju na ambasade ihned, s tym moze dieta cestovat do krajiny, kde ma obcianstvo po rodicoch. Na SK potom ihned spravit ten zrychleny pas. To je najlepsie riesenie
@kiki68 nie, s rodnym listom cestovat nemozes podla platnych zakonov-nikam. Ze niekto to zariskuje, okej, ale nech sa potom necuduje a nevyplakava, ked socialka vezme dieta na niekolko dni, dokym sa potvrdia dna testy a ine papierovacky a nasledne bude udelena nemala pokuta ....🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Neni dobre bez dokladov
.nemozezes dat babatko niekomu podtrazit?
@terezkaarthuramax ked ho da postrazit ako vybavi napr OP alebo pas?
@really8 babatko musi byt pri tom pritomne?
@terezkaarthuramax musia ho odfotiť na občiansky preukaz
@terezkaarthuramax ved ho fotia na doklady.

A keď ta niekto zastaví? Aký doklad dáš, že dieťa je tvoje