icon

Návšteva novorodenca po dovolenke

michala11111
24. aug 2019

Ahojte, o par dni sa mi narodi babo. Ako kazda matka ho chcem ochranit. Brat so zenou sli na dovolenku do egypta tak som ich poprosila ze najskor o mesiac mozu prist pozriet maleho predsa afrika.... Nechapu to ani on ani mamina. Kazdi ma povazuje za precitlivenu. Uz si pridem ako debil kazdemu vysvetlovat ze novorodenec nema imunitu, tiez som mojej rodine povedala ze ani pusy na usta si neprejem aj to pozeraju ze som divna.... A to este aj muzova sesternica bude urcite chciet dojst co bola v tunise q samozrejme najlepsie hned na druhy den do nemocnice este... Este dodam ze ani krv sa mesiac po navrate z egypta nesmie darovat...

nyusika
25. aug 2019

ja budem reagovat iba na tie spomenuté štvorhodinove návštevy - tvoja chyba, že to toleruješ.
asi nevieš vhodné komunikovať a z toho potom vznikajú pre teba nepríjemné situácie.
Návšteva nemá ani tušenie, že niečo nie je v poriadku.

rovnako aj teraz - keď slusne, ale veľmi rázne povieš, že kvôli pobytu v Egypte ti nie je návšteva príjemná, mysia to rešpektovať.
a je úplne jedno, či sú tvoje obavy opodstatnené.
ide o tvoje bábätko a rodina musí rešpektovať tvoje rozhodnutie.
keď sa im nepáči, vôbec nemusia chodiť.

michala11111
autor
25. aug 2019

@maciatkolulu no nemyslim si ze je skoro riesit tieto veci. Idem na sekciu za 3 dni a mam uz dieta takze vychadzam z vlastnej skusenosti, ze uz v porodnici sa u mna vystriedala cela rodina a v den ako sme prisli domov sa k nam nasackovala svokra kavickovat 4 hodiny a brat s frajerkou

nyusika
25. aug 2019

@michala11111
najvyšší čas začať sa správať "dospelo"
návštevy v pôrodnici neprijať a doma len tých a na tak dlho, ako si určíš ty.

v tomto prípade ani názor manžel a nie je dôležitý- ty si pi pôrode a ty teraz určujes pravidlá.

manžel môže príbuzných pozvat na kávu mimo vášho domu, keď je extrémne príbuzensky naladený.

evittam
25. aug 2019

@maciatkolulu Nie JPP ale Dr.Brezina.😉

evittam
25. aug 2019

@michala11111 Ale to je len tvoj problem kam sa ti kto nasackuje. Jasne poviem ze si to neželam ak si to nezelam. Napr.mne aj do pôrodnice volali alebo muzovi ci mozu prísť...

jelsi
25. aug 2019

Odvolávaš sa tu na Egypt, Afriku... to tu toho nemáme doma dosť? Koľko špinavých rómov tu behá po uliciach, tých sa nebojíš? Sú všade, stretneš ich v pôrodnici, v lekárni, v potravinách, všade kam sa pohneš. Ak sa na návštevu necítiš, tak im to povedz, ale neargumentuj Egyptom :D Lebo potom si fakt divná 🙂 Povedz že sa potrebuješ vyspať, spoznať s dieťaťom, že si vyčerpaná, ale nerob zo seba hysterku

nyusika
25. aug 2019

@jelsi
Po ulici nebehaju iba romovia špinavi...

maciatkolulu
25. aug 2019

@evittam ale nieeee to JPP povedala, že po cisáraku je slabšia imunita, Dr Brazina tvrdí, že lietať do šesť rokov je nebezpecne

maciatkolulu
25. aug 2019

@michala11111 a s tými doktor mi a celým personálim nemocnice to ako chceš riešiť 😂ver tomu, že ich bolo fKt dosť veľa pred mesiacom kade tade po svete.... A normálne môžu nastúpiť do práce a to rovno k rodička, novorodencov atď. Tak ako? 😂Presne ako tu niekto píše naozaj sa neihanaj dovolenkou v Egypte ako dôvodom pre odmietnutie návštevy, ale upl e normálne povedať, že si ubolena, unavená, že návštevy trochu neskor a ďakujem za pochopenie a nie egypt😂😂😂

michala11111
autor
25. aug 2019

@maciatkolulu ahoj uz som tu pisala, ze mi niektore prispevky prave v tomto otvorili oci, ze ved ano aj lekari a sestricky niekde boli... Uprimne ma to nenapadlo 😂 takze to uz neriesim... Ale chapem ze temu som zalozila vcera a ma 4 strany tak sa neda vsetko precitat...

siska53
25. aug 2019

@ervenka ale to je arabska spolocnost, ona zije v Emiratoch...

evittam
25. aug 2019

@maciatkolulu No moja skoro 6rocna dcéra, narodena akutnym CR. Na cca 6.den vonku (december)-predtym este odchod z pôrodnice. Od malička vsade. Syn bol predškolakom cize s kočíkom ráno do skolky, poobede zo škôlky. Nakupy a spol....Do dnes nebola chora az na par soplov a kiahne, ktore obaja zvládli perfektne.. Nikdy nemala ATB...

lucyl13
25. aug 2019

@maciatkolulu nie sú to reči typu jpp - normálne jej to povedali a aj iným, čo rodili v Tej istej nemocnici.
To,že to nebolo povedané Tebe, neznamená, že iné ženy si to vymýšľajú...ďalšia kamoska rodila tiež cisárskym a v inom meste a tiež jej nič take povedané nebolo...

lucyl13
25. aug 2019

@michala11111 tak o doktoroch a spol nevieš kde boli, ale keď o rodine to vieš na 100%, je úplne normálne ,že ich nechces mat prvé týždne doma...

lucyl13
25. aug 2019

@maciatkolulu
Jednoduché a logické vysvetlenie, prečo môže mat dieta narodené cisárskym slabšiu imunitu, nájdeš napr aj v tomto článku:

https://www.google.com/amp/www.skvelamama.sk/vp...

nyusika
25. aug 2019

@lucyl13 akurát za aj po sekcii je možné dieťa priložiť na matku....osobne by som takéto dôležité informácie hľadala na serióznejšich weboch

lucyl13
25. aug 2019

@maciatkolulu
Ďalšia jpp povedala...vedecké výskumy odborníkov sú teda asi obyčajne bludy a netreba si ich všímať ...

https://www.rodnacesta.sk/RC.cisarske.porody.htm

nyusika
25. aug 2019

@lucyl13
ešte pridaj niečo z Bádateľa a zo Zem a vek 😁😁😁

lucyl13
25. aug 2019

@nyusika
Sú aj na serioznejsich weboch, len treba hľadať, ja som len povedala, čo bolo povedané Nie jednej žene po cis.porode - osobnú skúsenosť nemám ,keďže cisárskym Som nerodila... myslím ,že každý normálny človek vie,že 100 lekárov, 100 názorov, tak reči typu” jpp” podľa mna moc na mieste Nie sú...

cecilia68
25. aug 2019

@michala11111 Tak im to povedz a nesťažuj sa na MK ...my ti nepôjdeme zatarasiť dvere do bytu, preboha :( Úplne výstižne to napísala @abbey1

evittam
25. aug 2019

@lucyl13 No vidíš nemas osobnú skúsenosť ale vesas tu články... Ja mam osobnú skúsenosť-nikto mi nic podobne nepovedal a dcera je zdravá a zdravšia ako mnoho inych deti...
A reči typu "jpp" nie su na mieste? Ale články typu ake sem vesas su?😂😂😂

lucyl13
25. aug 2019

Potom asi xy pôrodníkov, ktorí majú tento názor , sú idioti , lebo stačí si nájsť pár článkov na nete , ktoré majú pôrodnici , tak pochybujem, že všetky portály ich mena berú do ust iba tak,aby to vyznelo dôveryhodnejšie ... Ale ono vlastne o články ani nejde - toro je roky stará informácia a nič nové pod slnkom...

derdia
25. aug 2019

Normálne povedz,že môžu prísť po tvojom šestonedelí a je....a vôbec ich neries...keď potom prídu na všetko za zabudne...ja nechápem vobec ľudí,ktorí sa pchaju niekam nasilu....ja pokial mi kamoska nepovie,že môžeme prísť tak rešpektujem to,že je pôrode a môže robiť čo sa jej zachce...ich dieťa ich pravidlá ...

maciatkolulu
25. aug 2019

@lucyl13 takže JPP, rodila som 3x cisárskym vždy boli pri mne top lekári, prednosta a tak, dcéra sa narodila s diagnózou nič moc a opakujem, že mi nebolo nič také povedané, ani naznačené a moje deti boli pri mne vždy po sekcii, dokonca pri poslednej bol prítomný aj manžel a nikto z toho nerobil vedú. Takže odkaz kamoška, že sa pre budúcnosť báť nemusia😉alebo sa môžu zatvoriť doma a muža a ostatných členov vypúšťať až po dôkladnej dezinfekcii😂😂😂

lucyl13
25. aug 2019

@evittam Nie, ty si začala pisat, že jpp, keď som napísala, čo povedali mojej kamarátke po cisárskom - ja som tu jasne napísala aj to, že druha rodila v inom meste a tej to napr nepovedali - Len vravím ,že to nepovedla jedna pani, ale povedali jej to lekári v pôrodnici.
Povedali jej to v NZ - tam je špecializované neonatologicke oddelenie, takze všetko sa tam berie trosku prísnejšie... nič viac, nič menej - nebudem tu ale niekoho osočovať, že to, čo napísal, je hlúposť, ja som tu len slušne napísala tuto informáciu...to, že jeden lekár povie to a druhý to, za to žiaľ nemôžem ...

maciatkolulu
25. aug 2019

@lucyl13 jaaaj a ja sa neriadi webmi a rečami tipu "kamoške povedali a aj druhej" 😂

lucyl13
25. aug 2019

@maciatkolulu ja Tá chápem a neberiem Ti to, o tom tu od začiatku píšem, že to, že Tebe to nepovedali, neznamená, že to nepovedali nikomu inému...moja dcéra sa narodila s asfyxiou 1.stupna a aj keď normálne, ešte aj naša pediatrička mi vyslovene prízvukovala, že s nou prvé 2 týždne nemám vyjsť ani von kvôli imunite - to iste mi povedali v nz...ale to je zase na inú tému 😊

penelope2066
25. aug 2019

@michala11111 je to plne na Tebe ako sa rozhodnes.Mozno návštevy najbližších by som povolila ak budeš mať chuť ale hneď ako vojdu do bytu tak umyť ruky dezinfekčným mydlom a veru žiadne pusy na ústa.To neznášam ani u väčších detí keď sa bozkávajú na usta.A to ešte niesom mama ale určite to tak budem robit

lucyl13
25. aug 2019

@maciatkolulu takze keby Tvojmu prvému dieťaťu odporučia pôrodnici aj pediater niečo podobne ako nám, tak kasles na to...v poriadku, každého osobná vec...ja som dala na rady lekárov, ona tiež a o nič sme neprisli...

maciatkolulu
25. aug 2019

@lucyl13 nič v zlom, píš svoje osobné skúsenosti, lebo inak sú to reči JPP