icon

Nechali by ste deti kúpať sa samé vo vani?

8. máj 2024

Nechali by ste svoje skoro 2,5 ročné a 4,5 ročné dieťa kúpať sa bez dozoru vo vani? S tým, že rodič odíde do obývačky a nech sa kúpu

Strana
z2
veklipo
8. máj 2024

Nie

simi82
Autor odpoveď zmazal
jazula
8. máj 2024

Máme 3r dcérku, kúpať zvykne ocko a keď vytrčí nos z kúpeľne, hneď ho ženiem naspäť 😅. Ona sa v tej vani jaší a šmyknúť sa vie ľahko aj dospelý. Ešte keď sú dvaja malí, určite by som ich nenechala samých. Zbytočný risk.

anjelicek26
8. máj 2024

Prvý krát sa kúpili keď mali 6 rokov.. ja som v tomto príliš paranoidna.. a dodnes nutim 8 rocnu,ked sa kupe, vo vani spievat,ked si zavrie dvere😇 Sprchovat sa mohli sami omnoho skôr..

janickacrazy
8. máj 2024

Určite nie, dieťa do 6 rokov by malo byť pod dozorom. Ešte keď sú dvaja, tak sa ľahko posmykne jeden a môže to zle dopadnúť.

autor
8. máj 2024

Presne tento názor zdielam aj ja,byť pri nich. Ale bolo mi povedané, že či im ideme behať za riťou do 18tky 🤦‍♀️

lujza123
8. máj 2024

4,5 ročne už asi hej ak viem ze je kľudné, je tam 10 cm vody, sedí a hrá sa s hračkami

2,5 ročne same nie a spolu obidve deti uz vôbec nie

simca06022011
8. máj 2024

2,5r urcite nie... 4,5r ano, s tym ze som na skok a nesedim pri nej, ale v klude sa umyjem alebo nahodim pracku atd, ale od 2,5r som sa nepohla dalej ako k umyvadlu (to je tak 50cm:D)
sama sa uz sprchuje a kupe od cca 6r, od 8 jej uz nemozem ani d okupelne vkrocit, ledva sme sa parkrat dohadali, kvoli oplachovaniu vlasov :DDD

ariannazara
8. máj 2024

Jasne ze nie..

jazula
8. máj 2024

No…max ten 4,5r na chvíľku možno, ale 2,5r ešte nedokáže dobre odhadnúť pohyby vo vode a ak sú tam dvaja, tak riziko násobne rastie…nech sa muž (alebo kto) nebojí, do 18 nehrozí, sami vás z kúpeľne vyhodia oveľa skôr 🤣

luccija
8. máj 2024

Ale veď to je jeho reakcia na to, že máš pravdu🙂hneď útok.Dve by som samé určite nenechala a, keď rozmýšľam ani 4,5 r vždy som sa motala v kúpeľni, keď bola vo vani.

saxana000
8. máj 2024

@anjelicek26 presne toto aj ja.. spievat alebo spliechat.

nika23t
8. máj 2024

@anjelicek26 aj ja chcem od mojej už 11rocnej, aby spievala, keď sa kúpe 🤣 Som nevedela, ze nás je takých viac 😊
A mám 2 a pol ročnú a ani na sekundu ju nenechám samu.

olimuc
8. máj 2024

Nie, mala by som strach. Maly sa od ca 5,5 moze kupat sam, ale len s otvorenymi dverami a ked zbehnem dole tak max minuta inac mam usi na stopkach. Ked nespliecha voda alebo nie je pocut hlas idem skontrolovat. Pri sprchovani tiez nezatvara dvere …sila zvyku. 2,5 rocneho v ziadnom pripade a 2 deti spolu tiez nie. 4,5 samu ano ale nie v plnej vani

denithestrange1993
8. máj 2024

Zena preboha,bolo ti povedane??? Vsak rozmyslaj logicky,jedno z deti sa moze posmyknut a nechcem si predstavit tie nasledky. Ja obcas necham 3 rocnu samu na par sekund ked idem po uterak, nieco zobrat ale hned za nou bezim. Podla mna deti kym nie su skolaci tak by mali byt pod dozorom v kupelni pocas kupania.

zuzkaa1991
8. máj 2024

Ja mam 6rocnu a nechám ju samu. Kupat sprchovat to.este.ja ked sa mi nechce tak sama ale v kúpeľni som stále. A.ked sa obcas kupe tak sedím v kúpeľni kedze robi rôzne veci takze ju upozorňujem

autor
8. máj 2024

@denithestrange1993 to mne nemusíš vravieť,hneď som išla k nim a vždy som pri nich,ked ich kúpem ja😉 len som si prišla pre názor iných žien , aby videl,že nechať tak malé deti spolu samé vo vani je úplne nezodpovedné.

selest
8. máj 2024

Vyse 3r a 5r ano ale nie spolu lebo mam skusenost ze ked sa jednemu nieco stane ten druhy to ma v pazi, dvere otvorene a musi vkuse spievat alebo rozpravat. Ak nespieva hned kricim co robi. Aj tak beham kazdu chvilu kontrolovat aby nevytopili kupelnu..

januska12323
8. máj 2024

Nie, sú to príliš malé deti a vymýšľajú kraviny.

candii
8. máj 2024

Samozrejme že nie 🫣

lulu0123
8. máj 2024

Ja som v pohode nechala.Mali otvorene dvere, par cm vody a pekne sa spolu hrali.Ked sme robili ulohy s najstarsou prvackou,mladsich som bezne supla do vane, nech je od nich vtedy klud.Starsia dala v pohode pozor na mladsieho.Ta hlasila vsetko.Ale oni sa v klude hrali s nadobkami,prelievali si,akoze varili a pod.Nejasili sa.

dzejny656
8. máj 2024

Tak my našu nechávame samu vo vani asi od 3 rokov, dvere do kúpeľne nechávame otvorené alebo minimálne pootvorené a občas ju prídeme pozrieť.

annm81
8. máj 2024

Na utopenie sa stačí aj trocha vody a malá chvíľka. K tomu ešte vysoké riziko úrazov kvôli pošmyknutiu sa. 4 ročné som už nechávala samé v sprchovom kúte, samozrejme s protišmykovou podložkou, s otvorenými dverami a ušami neustále registrujúcimi či počujem ako sa hrá. Postupne som nechávala aj vo vani za rovnakých podmienok. Ale dvojročné určite nie. A už vôbec nie pod "dozorom" škôlkara.

jana_eyre_2
8. máj 2024

V takom veku určite nie.. teraz ma najmladší 7rokov až v tomto veku ho tam nechávam a každu chvíľu ak je ticho (čo sa moc nestáva on stále kecá) sa ho pýtam či je ok..

henka123123
8. máj 2024

V sprchovom kute ih nehavam samych s tym ze maju otvorene dvere...ale vo vani a v bazeniku v ziadnom pripade

pbra40
8. máj 2024

... toto je presne dokaz toho, ze preto ludstvo nevymrelo, lebo ma svet nás matky ❤️... u nas nenechavame, ak aj musim vybehnut, mam bobky a max 5 sekund, co utekam pre uterak.. staci posmyknutie a nestastie je na svete....

jesenzima
8. máj 2024

Dcéru som nechávala tak od 3 rokov, ale mala máličko vody, a musela si nahlas spievať 🙂

moonlight1210
8. máj 2024

Nie, ak sa posmykne a zleti do vane tak, ze si pri pade naberie vodu do nosa (aj v 10 cm sa da takto utopit), nemusi uz ani pipnut a bude koniec za par sekund. Nepomoze ani rozdychavat.

Nenechavala som deti osamote. Az od cca 6-7 rokov.
Ak nebol cas kupat, tak som ich radsej len osprchovala.

1mata
8. máj 2024

Minimalne to mensie nie. Ja mam teraz tak stare dieta a nenechala by som ho ani v malej vanicke same

chrumka333
8. máj 2024

Ja mám 2 tornáda (4 r a 2,5 r) a teda určite nie 😃

Strana
z2