icon

Nechali by ste dieťa v kočíku pred obchodom?

jednamamapodcast
22. jan 2019

Chcem sa opýtať na váš názor. Niekedy nechám 11 mesačného syna napr. pred pekárňou, kam vyslovene vbehnem na 3 minúty (vedie tam niekoľko schodov a nechce sa mi trepať kočík/najskôr sa uistím, že tam nie je dlhý rad), alebo pred kaviarňou, kým si kupujem kávu so sebou (pred skleným oknom, takže vidím rovno do kočíka). Pred pár dňami ma napomenula jedna pani, že ako to môžem, že ona by nikdy dieťa len tak na ulici nenechala. Ani na chvíľu. Akože na veľký nákup ho beriem so sebou, ale keď ide o takéto bleskovky - a navyše ak ešte aj spí v tom kočíku - tak si myslím, že je to v pohode. Ako to robíte vy?

bobricek1979
23. jan 2019

@erickatt a vieš čo som učiteľka a jedna mamička mi rozpravala že v lete poslala svoje 8 ročne dieta o dom dalej k banke ako išla po chodníku pristabila sa k nej dodavka a lakala ju na cukriky nastastie banla stala za plotom tak hneď na nu zakricala a dodavka odišla spatne si to potom pozreli aj na kamere a nikto tu dodavku nepoznal znacku mala z požičovne Bratislava je to dedinka na východe malicka.

terezka1947
23. jan 2019

Zalezi od miesta,od toho,ci je to mesto,cize.dedina...umiestnenie obchodu. Byvam na, dedineze,stavalo sa mi,ze som nechala dieta von. Obchod mimo cesty,s velkym sklenenym vykladom a malicky,cize.som videla na dieta a bola max 2m od neho. Keby idem do.samoobsluhy,ci vacsieho mesta,vonku nenecham. A myslim,ze nijaka nas by.dieta nenechala vonku.hocikde...takze nemozme zovseobecnovat.

terezka1947
23. jan 2019

@bobricek1979 male dedinky banky nemaju,cize to musela byt vacsia dedina,resp.nejaka strediskova obec,co uz je o inom.

bobricek1979
23. jan 2019

@terezka1947 malo byť k babke oprava o dom ďalej

bobricek1979
23. jan 2019

@gasinka1983 presne tak

terezka1947
23. jan 2019

@bobricek1979 vies,dnes je ozaj vela nebezpecenstva...a veru,deti bez dozoru niekde poslat same,to uz ani na dedine.nie. paradoxne,ja by som dieta same nikde nepustila. Niekedy sme do skoly chodili sami,teraz deti nosia rodicia,lebo maju strach. ....co sa ani nedivim. A obzvlast o dievcata.

ada510
23. jan 2019

Nikdy dieta si vezmem na ruky a necham tam radšej prazdny kocik...

asia83
23. jan 2019

@taskataska Porovnávať dieťa a psa je choré...

asia83
23. jan 2019

@vektricka16 👍👍👍

alexandra1509
23. jan 2019

A keď hovoria že ťa napomenula tak by jej vysvetlila že nech sa stará o seba je to tvoje dieťa tvoja zodpovednosť

beky1813
23. jan 2019

Zase porovnavate a staviate psa a dueta na 1 uroven? Hrozne 🤦‍♀️ a co sa chudatkovi psovi stane von? Ohrozi to jeho dusevny vyvin?

siska53
23. jan 2019

@jednamamapodcast v dnesnej dobe ani na minútu. Kedysi sa tak robilo a starsie deti strazili mladsie v kocikoch, ale teraz? Este niektoré nechávaju v skolke v priestore dvoru pred dverami..

beatik3
23. jan 2019

tazko povedat. ono niekedy je clovek k tomu prinuteny okolnostami a tiez si povie, ze to je len chvilka. no na druhej strane treba chapat aj tych, ktori idu po vonku, aj ja som sa kolko krat zhrozila, ked som kocik videla vonku

bobricek1979
23. jan 2019

@beky1813 čítaj od začiatku každá píše, že by ani psa nenechala tobôž nie vlastné dieťa, ako matka by som to nikdy nespravila kôli rohlikom alebo niečomu inému, zariadim sa alebo vezmem dieťa zo sebou

beky1813
23. jan 2019

@bobricek1979 ale preco vobec zacali spominat psov?

beky1813
23. jan 2019

@bobricek1979 ale preco vobec zacali spominat psov?

0izidora0
23. jan 2019

Nikdy nezabudnem na situaciu kt.sa nam udiala.Isli sme na mensi vylet do vascieho mesta. Mala sa odrazala na odrazadle cez pesiu zonu. Isiel cez nu chlap,bol fakt zdrogovany. Na ten nepricetny pohlad nikdy nezabudnem. V duchu som trpla hoc dieta bolo meter odomna.Plus moj chlap vedla mna.Chlap ako hora ziadne tintitko. V tom momente som trvala na odchode. Nepricetne sa pozeral,niekolkokrat sa zastavil na konci pes.zony otocil sa a takto nas prenasledoval.Pan boh vie co sa mu odohravalo v hlave. Vylet sme okamzite ukoncili. Nikdy,nikdy dieta nenechavat bez dozoru. Nasa mala dozor i tak ten strach obrovsky. Ulicami sa ozaj potuluju kadejaki ludia.

beky1813
23. jan 2019

@0izidora0 stacilo zmenit trasu a pokracovat vo vylete inde

0izidora0
23. jan 2019

@beky1813 Mne toto ozaj stacilo. Este sme pokracovali v nasom meste prechadzkami.

barboraalexej
23. jan 2019

@jednamamapodcast nie, nikdy som ho nenechala ani nenechám aj keby do obchodu viedlo 100 schodov a ja tam idem na minútu. V dnešnej dobe určite nie ...

beky1813
23. jan 2019

@0izidora0 tak ja si kvoli magorom nedam pokaziť vyket. Ale tak ak jie si zvyknuta na vacsie mesto a taketo indivíduá tam nemate, tak to cloveka moze rozhodit

puskaruka
23. jan 2019

Nie je to tak trestný čin? Opustenie maloleteho dieťaťa? Keby sa niečo stane, ešte takú matku môžu zavrieť. Nie ja nenechavam dieťa v kočíku pred obchodom.

0izidora0
23. jan 2019

@beky1813 on proste isiel za nami ,nepricetne na nas pozeral. Nebolo to tak,zeby presiel. Drzal v ruke akusi igelitku sam sa so sebou rozpraval. Bol totalne zdrogovany. Mimo.Mohli sme ist kam chceli aj tak isiel za nami. Chlapovi som zakazala sa s nim rozpravat. V tejto situacii spravanie nevies odhadnut. Bala som sa aj o neho.Odisli sme.

zonjushe
23. jan 2019

Nie nikdy som nenechala deti pred obchodom..nemam dovod..su tam schody??a co ma byt..neviem,ale ja tie schody uz nejako nevnimam,treba ist po schodoch s kocikom tak idem..nie vsade je bezbarierovy pristup a keby som sa mala zaoberat tym,ci su v danom obchode schody,tak asi nikde nechodim..aj keby sekery padali,dieta je stale pri mne!

mmoni89
23. jan 2019

Nie ani nahodou.Ked vidim aky rozny ludia a psychosi sa pohybbuju po meste tak ani na sekundu.Niekedy mam strach ist aj po ulici za bieleho dna.Nedavno nejaky chory clovek nahanal mojho muza s nozikom ze este raz ked ho bude sledovat -v zivote toho cloveka nevidel-ze ho zabije.No blazon

asocial
23. jan 2019

@jednamamapodcast nenechala. ked som vedela, ze idem do obchodu, isla som bez kocika, s nosicom, alebo dietatom na rukach....
a na velke nakupy sme a aj stale chodime spolu s manzelom a cela rodina (ked boli babatka chalani, tak na tu hodinu, co sme sli do obchodu - prvych par mesiacov, ich postrazili stari rodicia)

lienkalululucka
23. jan 2019

Kvôli káve isté nie..to si ju radšej nekúpim..

lubina
23. jan 2019

@jednamamapodcast ja by som nenechala, je blba doba a ani nevies co sa moze stat....

hope87
23. jan 2019

Urcite by som nenechala...aj za kratku chvilu sa moze nieco stat. Ludia su kadejakí a nikdy nevies. Ja som v tychto veciach "posera". Vzdy myslim na to najhorsie, co by sa mohlo stat. Ja som ho mozno 2-3x nechala ale dnu vo vchode v kociku...uz sme vysli von a ako na potvoru, nieco som si zabudla...tak som ho nechala dole v zavretom vchode a vybehla do bytu...byvame na 1.poschodi, takze to bolo asi 30sekund. Ale aj tak som letela rychlostou blesku, aj ked som vedela, ze tam sa mu nic nestane...
Radsej si ho vzdy vyber z kocika a zober so sebou...a ak spinka, tak pockaj, kym sa zobudi...toď moj nazor a rada 🙂

lienka77
23. jan 2019

Pre tie čo vedia po anglicky..včera bol tu vo Švédsku prípad zmiznutia dieťaťa aj s kočíkom. Mama ho nechala na 5 minút pred škôlkou. Našiel sa až po dvoch hodinách 6 km od škôlky pred nákupným centrom....

https://www.thelocal.se/20190122/huge-search-af...