icon

Nechali by ste dieťa v kočíku pred obchodom?

jednamamapodcast
22. jan 2019

Chcem sa opýtať na váš názor. Niekedy nechám 11 mesačného syna napr. pred pekárňou, kam vyslovene vbehnem na 3 minúty (vedie tam niekoľko schodov a nechce sa mi trepať kočík/najskôr sa uistím, že tam nie je dlhý rad), alebo pred kaviarňou, kým si kupujem kávu so sebou (pred skleným oknom, takže vidím rovno do kočíka). Pred pár dňami ma napomenula jedna pani, že ako to môžem, že ona by nikdy dieťa len tak na ulici nenechala. Ani na chvíľu. Akože na veľký nákup ho beriem so sebou, ale keď ide o takéto bleskovky - a navyše ak ešte aj spí v tom kočíku - tak si myslím, že je to v pohode. Ako to robíte vy?

Strana
z4
7kaciatko7
23. jan 2019

Nikdy v živote!! Keď už prázdny kočík ale bábätko brat so sebou

hope87
23. jan 2019

@lienka77 strasne ☹ ...ale chvalabohu, ze sa naslo a bolo v poriadku...lebo stacilo, ze by ju niekto z toho kocika vytiahol a uz by ju nemuseli nikdy najst...

sasa1310
23. jan 2019

@jednamamapodcast raz dávno bolo v súdnej sieni (podľa skutočnej udalosti), že matka nechala dieťa vonku pred obchodom v kočíku. Zo strechy padla masa snehu s ľadom na chodník a rovno na kočík. Dieťa umrelo. Takže všeličo sa môže stať.
A keď sa kočík nezmestí do obchodu, tak dieťa vyberiem, alebo nejdem do obchodu.
A kávu? Radšej budem bez kávy, ako bez dieťaťa. Niekomu stačí aj pár sekúnd na trestný čin.

janickacrazy
23. jan 2019

Len pre tie, čo píšete, že na malej dedine je bezpečne, tak poznám prípad, kedy psychicky narušená dievčina ukradla dieťa spred obchodu, lebo sa jej páčil ten farebný kočík a bolo to fakt na malej dedinke. Ušla s ním do mesta a kým ju našli, tak matka dieťaťa skoro umrela strachom. Našťastie mu nič neurobila.

kate_cs
23. jan 2019

@jednamamapodcast Môj muž je na toto tiež háklivý, aj keď sme v obchode a ja som pri kočíku a len sa otočím, aby som si niečo vybrala, tak hneď, že aby som dávala pozor na dieťa, že je veľa prípadov, kedy novorodencov ukradli z kočíka a predali.
Ale bývam na dedine, kde je len pár obyvateľov, vtedy ho pred malými potravinami nechám v kočíku (dnu by som sa s kočíkom ani nedostala), ale aj to vždy tak, že na neho cez okno vidím.
V meste by som to neurobila. Ani psa nikdy nenechávam mimo tohto obchodíku bez dozoru vonku.

dianarimavska
23. jan 2019

Ja mam na to manzela

ovaaa
23. jan 2019
sarinka2012
23. jan 2019

@jednamamapodcast To nejde o to že by plakalo alebo sa zobudí keď ho chvílu necháš, ale že ho už nenájdeš, jasne šanca je asi 1:1000 000 že sa take niečo prave tebe stane ale napr. a to teda ešte bola iná doba a dnes celkovo všetky ilegálne obchody maju väčši priestor a akteri o to väčšie možnosti, mama môjho bývalého manžela s nim išla ( mal asi rok) do obchodu s takou karičkou kde sedel - proste ako kočik no 🙂 a nechala ho pred výkladom hračkárstva pozerat na hračky a len vybehla do vedlajšej večierky kam sa karička nezmestila a ked vyšla za minutu von už tam nebol...v panike sa rozbehla, hladala a nakoniec za rohom videla ako ho ťaha na karičke taký dedko preč, tak sa za nim rozbehla a on karičku pustil a stratil sa v uličke medzi ludmi. Dedko iste nebol uplne v poriadku, ale ak by bola v obchode co i len o minutu dlhšie bohvie či by ho za tým rohom ešte zbadala. Ja som žial paranoidna 🙂 Moju dcerku sa bojim nechať samu aj v siedmych rokov, je to krasne blondave modrooke dievčatko a nikdy by som si to neodpustila...raz ju nechal priatel v naštartovanom aute na pumpe kym šiel zaplatiť za naftu a som myslela že ho zabijem 🙂 možno extrém ale žiaľ, nejak to mam v sebe. Ale zase aby ste si nemysleli hysterka nie som, ked chodievam cvičiť tiež dcerka čaka na recepcii kde je stol, hra sa a robi si ulohy a vie že s nikým cudzím nesmie odisť ani keby jej povedal že ho posiela maminka a že idu za mnou a tiež nepredpokladam že 7ročnu bude niekto nasilým odnášať z pred recepcie ale jednoducho na niektoré situácie som opatrná.

terezka1947
23. jan 2019

@janickacrazy to by aj z dvora mohla,cize ani na dvore potom dieta clovek nemoze. Myslim,ze kazda normalna zena vie,co kde moze,co.nie....

minuskad
23. jan 2019

Nikdy by som nenechala ani keby som na neho videla. Nech si ine nechavaju ked chcu. No potom, ked sa nieco stane budu musiet niest nasledky same.

gabanna1991
23. jan 2019

Nikdy

rajona
4. feb 2019

Nie nikdy.. Nemám odvahu a nechcem si ani domyslieť možné Nasledky...

anjika44
4. feb 2019

I8nak toto je hrozná doma. Kedysi matky kľudne nechávali deti v kočíkoch a nič sa nestalo, päťročné decká samé behali po ulici a takisto sa nič nestalo a dnes? Škoda písať.

petra199099
4. feb 2019

Ja nechavam ked len vbehnem a su napriklad schody ale byvame na dedine v meste bysom asi nenexhala len ked vidim na ten kocik vtedy ano

gabikula
4. feb 2019

Nie , nikdy som nenechala. Ani v škôlke na prízemí, keď som musela ísť po staršieho na poschodie. Ak mi ho nemal , kto známy postrážiť, radšej som ho brala na ruky, hoc sa aj zobudilo. Učiteľky sa mi veľmi čudovali, že ho tam nenechám, ale ja si hovorím, že stačí raz a bude neskoro si potom niečo vyčítať.

klarissa25
4. feb 2019

mna nechala mama raz pred potravinami, a skoro ma cigáni zobrali... takže ja by som syna nikdy nenechala

katkabg
4. feb 2019

Sorry ale nikdy by som to neurobila

evabb35
4. feb 2019

@jednamamapodcast nenechávala som samé dieťa v kočíku pred obchodom. Väčšinou som si to naplánovala tak, že mi v čase nákupu dieťa niekto blízky z rodiny postrážil, aj to musel byť niekto, kto sa s dieťaťom fakt dobre poznal - manžel, stará mama....a zatiaľ som expresne nakúpila. Chodievala som nakupovať v noci, neskoro večer alebo okolo 6 h ráno a samozrejme dávala som prednosť predajniam, ktoré poskytovali aj kuriérske služby. Vo veľmi výnimočnom prípade som išla na nákup s dieťaťom a to len do takej predajne, kde som sa vpratala aj s kočíkom. A pravdupovediac nebavilo ma nakupovať s dieťaťom v kočíku. Pekárničky, kaviarničky som vtedy vôbec nenavštevovala, to až keď dieťa bolo väčšie.

eliska13
4. feb 2019

@jednamamapodcast nechala, ale iba ak naňho vidím

Strana
z4