Nechcem dávať dieťa strážiť iným
Ahojte. Asi si mnohé pomyslíte, že som úzkostliva mamina. Ale proste to tak je a neviem si pomôcť ani neviem čo mám s tým robiť. Neznášam ten pocit, keď mám ísť preč od dcérky. Momentálne má jeden a pol roka a na prstoch dvoch rúk spocitam razy čo som išla niekde bez nej. Ak ešte idem len na hodinku tak to zvládam. Ale viac je pre mňa nočná mora. Ja viem, že sa o ňu v danej chvíli proste niekto nestará tak dobre ako by som sa mohla ja. Že jej tak nerozumie. Úplne pre ňu dýcham a robí ma to šťastnou. Je len málo chvíľ kedy by som od nej chcela vypnúť. S mužom ju ešte nemám problém cez deň na tú Max hodinku nechať.. ale dlhšie nie.. problém je ten, že muž si narokuje po tej dlhej dobe na spoločný čas. Na večeru, kino. Ja si to neviem predstaviť .. ja s ním nechcem ísť 😀🤷 nemám nikomu komu by som verila tak ako jemu . Moja.mam určite nie.. nikdy nespraví nič ako ju popytam. Svorka si tiež robí po svojom.. chýbala by mi mala.. nonstop by som na ňu myslela.. . Nevadí mi keď máme.romanticku večer vedľa v obývačke ale keď treba odbehnem za malou. Ešte sa zvykne zobudiť raz až dvakrát za noc na mliečko. Kojim. Ako ste to prekonali vy ? Vďaka.
Začni sa prosím venovať svojmu mužovi, lebo to zle dopadne... A dcéru si mala od malička učiť na to
,ze ju bude niekto občas strážiť (ak su ochotne mama, svokra), aby si zvykla - ale není neskoro začať ani teraz - jej sa nič nestane ;) to len ty máš v hlave ze bez teba neprežije...
@domibed uprimne, nikdy som nerozumela, ako mozu byt niektore zeny take "posadnute" svojim dietatom. Dat muza na druhu kolaj a vytvorit si svoj vlastny svet 🤦♀️
Ja sa neviem dockat, kedy bude mat mala na tolko vytvoreny vztah s babkou, ze ju necham strazit a zbehneme s muzom do kina a na veceru!
Manzelstvo netreba zanedbavat ani ked su deti.. to ze sa to "neda" su len vyhovorky, lebo zenam je prednejsie dieta ako ich muz... S dietatom su zeny pomaly 24/7 a nedajboze chce muz 3 hodinky z tyzdna pre seba a zenu.. chudak chlap! V mojom pripade sme s muzom najlepsi kamosi, milenci, partneri, rodicia a teda manzelia ako sme si slubili..
Moja svagrina je presne jedna z tych mamiciek, ktorej dieta je na vrchole a potom dlho dlho dlho nic a mozno muz 🤷🏻♀️ ked sme ich vztah pozorovali, este pred tym, nez sme si dieta spravili, sme si slubili, ze takto sa k sebe spravat nebudeme, a ked mi prepne z hormonov, tak nech mi to urcite povie a pripomenie 🤷🏻♀️🤣
@domibed a vieš, že dieťa ti vyrastie a odide a kto ti potom ostane? Resp pri tomto prístupe možno neostane. Tvoj muž. Dieťa potrebuje aj otca a hlavne vyrastať v šťastnom a fungujúcom manželstve. To čo robíš sa vola opicia laska. Ako bude dieťa rast, začnes ho touto láskou dusiť. A potom neskôr tu budú diskusie, moja matka mi nedáva slobodu. Nemusíš dať strážiť dieťa hocikomu. Ani ja nedávam. Ale zmieriť sa aj s tým, že aj iný človek sa dokáže o neho postarať. Nie presne ako ty, ale nijako mu to neublíži. Keby teraz na dlhy čas musíš odísť napr do nemocnice, tak by si sa tam zbláznila. A úplne mimo je, že nevieš dlhšie nechať samé dieťa ani s jeho otcom. Je to rovnaký rodič ako ty. Zamysli sa nad sebou, lebo co robíš nie je normálne
@petulda333 lenže vyslovene muž s ňou ani nebol ochotný ostávať sám. Iba keď som niečo potrebovala. Aj to kopukrat prekrútil očami či nemôžem ísť s ňou. Poa mňa istým spôsobom má do toho dostal aj on. A keď tu nie som chvíľu, vedia sa aj pekné zahrať, idú na pol Hodinku von a tak .. ale keď som musela byť napr tri hodiny vrátila som sa a mala bola podráždená a uplakaná a vyslovene sa mi vrhla okolo krku. Muž nemá na ňu trpezlivosť lebo ešte nerozpráva . Je to lepšie odkedy povie aspoň tam a ne ale na nejaké dohody nemá chuť a ona ide do amoku že jej nerozumie...
Asi som divna ale postavit dieta na piedestal, mat z neho priam modlu a vsetko mu obetovat. Tato opicia laska no fuj. Ten chlap pojde prec, kde sa mu lasky dostane a to dieta tiez ked bude velke mozno zisti, ze ani rezen nenakraja lebo mama vsetko zariadila..
@domibed 1.5 ročná ti zasoava vylucne na cecku??? Prepac ale ty fakt nie si normálna 👌👌👌 a dokedy ju "planujes" dojčiť? Dovtedy aby si sa mohla vyhovárať? Co píšeš su uplne hluposti, aj keby sa v noci zobudila, da si mlieko a ide ďalej spať. Jaj, ale ty jej musis pchať do ust stále prší, aby si sa cítila nenahraditeľná, co? Ako si si ju naučila, tak mas. Ale tebe to vyhovuje, lebo aspoň mas dobru vyhovorku. A sorry, ale všetky baby co poznám si v pohode vybehnúť na hodinku 2 von pokecat, hovorí sa tomu psychohygiena, vieš? Vtedy strážia deti ich otcovia, babky alebo dedkovia. Uprimne, ľutujem tvoje dieťa lebo takýmto spôsobom mu nijako nepomáha, len ho "nicis" ty sama. Uprac si to v hlave cim skor.
@domibed tak,ze nechce byt. No moj tiez sa nevedel hrat ked boli taki mali. Teraz uz ano,uz je to ine. Mna ale viac zarazilo,ze pises,ze ti muz nechyba a pod veci. To si neviem predstavit. Ja zas by som bola keby deti niekto vzal,dcera by aj sla a syn zas nie. A ja by som si aj oddychla. Resp moje usi 😃
@domibed nebude spokojná. Lebo ju nepozná, nie je na ňu zvyknutá. Nedala si jej možnosť, aby si zvykla. Keď ju budeš držať v takej bubline, ani o 4 roky nebude zvyknutá. A co potom? Stále budeš sedieť s nou doma?
Pre dieťa je prirodzené poznávať ľudí, ak na to má možnosť.
A čo sa týka toho, že "predsa možné ísť s kočíkom si sadnúť na terasu".. Ver mi, že je úplne dačo iné ísť niekam s dieťaťom a byť stále v strehu, ako si vyraziť len tak, úplne bez starosti a sledovania ho
@gabu_lienka tak sme aspoň dve nenormálne teda 😀🤷 a ako to zvláda tvoj muž?
Pozri, ono by to bolo v poriadku, keby ste to tak citili obaja. Ale bohuzial, nie je to tak. A vyjadrenie, ze TEBE to tak vyhovuje, je sebecke. Vies o tom, ze vztah je o kompromosich?
Neviem preco si mnohe myslia, ze to ze sa stali matkami ich robi akymi si nadludmi (podla hesla:ja som matka, kto je viac). Nezabudajte na to, ze to ze ste sa stali matkami neznamena, ze ste prestali byt manzelkami a zenami. Muz to vnima inak ako my. Co je pochopitelne. A muzske ego odtlacene na druhu kolaj sa rovna pohroma 🤷♀️
A nie nemusi to byt debil, co to nepochopi, ze ty si teraz iba pani matka. Nepochopi to 99% muzov.
A btw, neviem co je toto za novum, tvrdit, ze ked babky, dedkovia, ujovia a mimozemstania strazia deti je to ich odkladanie 🤦♀️
@bodkolienka81 ďakujem že mám aspoň zo stotiny pocit že sa to dá aj "nenásilným zvykanim" na iného. Tiež si myslím, že dieťa keď do toho dospeje tak bude chcieť ísť samo k babke alebo tak. Mňa moja mám nepustila späť ani ku kamoske keď som mala 10.. a viem, že taká byť nechcem.. ja len proste čakám.. zatiaľ vnímam že potrebuje mňa.. o rok to bude podľa mňa už úplne inak.
@anonymous87 ona to nechce pochopiť. Ma svoju pravdu a svoj svet. Škoda slov. O pol roka pribudne nová téma - manžel má inú a chce sa rozviesť. Ako zachrániť manželstvo.. ale už bude neskoro.
@domibed A tebe vôbec nechýba ani trochu život bez dieťaťa za zadkom? Nechýbajú ti len tvoje záľuby, práca, spoločnosť, kde sa vôbec nerieši dieťa a materstvo? Či tvojím poslaním bolo len plodiť, rodiť, starať sa? A manžel ti má na to poskytnúť prostriedky.
Manzelstvo je o kompromisoch. Bolo by fajn obcas vyhoviet aj manzelovi. Mozete zacat malymi treningami, nemusi to byt hned cely vecer. V profile mas DNV. Poobede mozete ist s manzelom na zmrzlinu do Favorit a babka moze byt s vnuckou kusok na ihrisku. Ak by mala babka nejaky problem, tak ste blizko. Na zaciatku budes mat aspon trochu pocit istoty, ze vies zasiahnut. Postupne predlzovat cas alebo ist kusok dalej - na poobedny film do Borov. A babky nemusia robit veci presne rovnako. Staci, ze dieta bude v bezpeci. Postupne si budete vsetci zvykat.
@paulinadreamy ono ti vyzera, zeby jej to vyhovovalo 🙄
@anonymous87 pre mnoho žien je chlap len darca spermií. Bohužiaľ.
@domibed napíšem ti presne to iste co som prave písala do inej témy. Keď prídeme k mojej mame, tak môjho mladšieho, teraz mal 1 rok, jej podávam so slovami Na, ber si ho 😅 strážila ho zatiaľ najviac 8 hodín. Ja by som jej ho kľudne aj na noc supla, škoda ze ona sa ešte boji. Staršieho si brava každý víkend na jednu noc. Ja milujem svoje deti, ale par hodín bez nich, to je paráda 😄ale niesom úplne bezcitna mamka, minule išiel muž s deťmi von a boli preč 6 hodín už som si v telefóne fotky pozerala ako mi chýbajú 😅
@lienka.7 nie nebudem mať traumu. Ak bude chcieť ísť do škôlky pôjde ak nebude chcieť ísť a budeme amt na výber napr budeme mať druhé tak ju rozhodne tlačiť nebudem.. a moja dcéra je veľmi spoločenská. Deti zbožňuje. Chodíme do Montessori hernicky, na krúžky. Všade sa teší. Deti na ihrisku obijma. Beží za nimi keď ich vidí. Takže sa nebojím že by ísť nechcela.
@domibed 😅🤣😆😄chudak manzel. Asi tolko. Keby to bol vedel, nerobil by si deti ( s tebou).
@natalipor ďakujem presne tak to cítim. Skúsim to takto vysvetliť aj mužovi. Veď ja mám v podstate rada čas keď na obed mala zaspí a máme čas pre seba. len keby som vedela že prvé čo bude chcieť bude sex... asi aj to ma odrádza od trávenia času s ním ... Lebo proste v konečnom dôsledku mám pocit že v našom voľnom čase chce len to... Večer proste teraz je prioritne malej ale keď už nebude chcieť ja ju do toho tlačiť nebudem.. som tam lebo chce ona nie naopak..
Zaklad je uvedomit si,ze problem nie je u dietatka,ale u teba.Nie ona je na teba extremne naviazana,ale ty na nu a nevyvolaj v nej svojou naviazanosyou nejake uzkostne stavy alebo neprimerane strachy z toho,ze nebude stale s tebou.To ze to vies ti to vsak nepomoze prekonat.Odpoved-tak to nerob.Nenechaj sa nutit do toho co necitis, ze je pre malu a teba spravne,pokial nemusis.Ked to bude nevyhnutne,tak to skratka potom urobis,lebo nebude ina moznost.Nechaj to zatial plynut tak a budes to riesit,ked budes musiet.Malu svokre nedavaj zatial len preto,ze ona to tak chce,1 a pol roka je aj tak velmi malicko.Skus sa s muzom dohodnut,ze bybste mohli este nejaky cas robit take aktivity spolu,kde moze byt s vami aj mala.Ved aj do restiky nanveceru ju mozete vziat.Hlavne mu neodopieraj sex,snaz sa aspon tak,bude spokojnejsi a kludnejsi.
@paulinadreamy mrzí že že vaše manželstvo skončilo rozvodom. My spolu spavame. Nie tak často ako kedysi a s tým mi pili uši a to je asi najväčší problém... Problém u mňa je ten že viem že každú voľnú chvíľu ktorú máme bude chcieť využiť na sex. Mám pocit že inak so mnou čas ani tráviť nevie 🤷
@domibed a vieš prečo to robí??? Lebo potrebuje aj spoločnosť INYCH ludi, nie byt neustále zavesená vylucne na tvojom cecku (teraz nemyslím iba pri dojceni, ale celkovo). Tak ju nedus tou tvojou opicou láskou preboha 🙉🙉🙉.
Mimochodom moja mala takto uteka za babkou, dedkom. Ked ich vidi z diaľky, rozbehne sa za nimi a vyska od radosti. Idu spolu na ihrisko a hrajú sa, dôjde domov šťastná vybehana. Ano, kuknem na nich z okna, ci je všetko ok, ale to je všetko. Chapes uz tu podstatu? Aj mne mala chyba, ale nevidím ju tum ze ju obmedzuje co sa tyka spoznávania inych ludi.
To ze spavas s mužom, neznamená ze ti manželstvo funguje. Každý zdravý chlap sex potrebuje. Pokial si najde inu, nebude ta potrebovať uz ani na to...
Ja som asi krkavcia mater,ked idem dat dnes svojho 7mesacneho k svokre,lebo chcem zobrat jeho starsich bratov do kina. 😂Uvolni sa,nic by sa nestalo,keby ju das niekomu postrazit na 2hodky. Skus ist k mame,alebo k svokre najprv s nou a nechaj ich robit s nou ako uznaju za vhodne. Uvidis ci bude mala uplakana,alebo spokojna.

Tak pozri sa na to opacne. Predstav si, ze by ta muz zacal ignorovat skrz dieta, alebo inu zenu. Mne je tych muzov fakt luto, ako sa z niektorych zien stanu uz len matky, a manzelsky zivot uz prestane existovat. A vobec ale ze vobec sa necudujem, ze potom zacnu hladat niekde inde. Len pekne dietatko nauc na babky, nemusis odchadzat na tyzdne, ale dopraj tomu muzovi aspon raz za mesiac veceru mimo domu, alebo kino, alebo hocico. A bud zase manzelka, nielen matka. Dieta ma rok a pol, uz to nie je mimino ku ktoremu vstavas 10 krat za noc a preto nevidis od unavy 😉