Nechcem dávať dieťa strážiť iným
Ahojte. Asi si mnohé pomyslíte, že som úzkostliva mamina. Ale proste to tak je a neviem si pomôcť ani neviem čo mám s tým robiť. Neznášam ten pocit, keď mám ísť preč od dcérky. Momentálne má jeden a pol roka a na prstoch dvoch rúk spocitam razy čo som išla niekde bez nej. Ak ešte idem len na hodinku tak to zvládam. Ale viac je pre mňa nočná mora. Ja viem, že sa o ňu v danej chvíli proste niekto nestará tak dobre ako by som sa mohla ja. Že jej tak nerozumie. Úplne pre ňu dýcham a robí ma to šťastnou. Je len málo chvíľ kedy by som od nej chcela vypnúť. S mužom ju ešte nemám problém cez deň na tú Max hodinku nechať.. ale dlhšie nie.. problém je ten, že muž si narokuje po tej dlhej dobe na spoločný čas. Na večeru, kino. Ja si to neviem predstaviť .. ja s ním nechcem ísť 😀🤷 nemám nikomu komu by som verila tak ako jemu . Moja.mam určite nie.. nikdy nespraví nič ako ju popytam. Svorka si tiež robí po svojom.. chýbala by mi mala.. nonstop by som na ňu myslela.. . Nevadí mi keď máme.romanticku večer vedľa v obývačke ale keď treba odbehnem za malou. Ešte sa zvykne zobudiť raz až dvakrát za noc na mliečko. Kojim. Ako ste to prekonali vy ? Vďaka.
@domibed Áno, je to vyhrotené. Druhé dieťa som nemyslela. Myslím situáciu, keď si muž povie stačilo a čau. A dieťatko stále nebude pripravené do MŠ, budeš mu chcieť napĺňať potreby lásky atď. A osteneš ako samoživiteľka s výživným.
@zuzanockamt
tak som to aj ja myslela
@zuzanockamt
keď sa bude plodiť druhé, tak už jej sex s mužom nebude vadiť.
@gabu_lienka predstav si ,ze moje deti mali problemy. Prave preto,raz za cas sli k babke ci tete. Nech sa vyspim a ukludnim. Neviem si predstavit,nedat ich starkym a nie kvoli pohodlnosti,ale vidiet ako ich nosia na rukach ako sa hraju atd je radost. Sama pises,ze chodite aj po samo niekam,ona nie. Nikomu totiz neveri,co je smutne
@domibed Učiteľka ma vedieť dieta zaujať, upokojiť, aby neplakalo . Ak to nedokáže, chyba asi nie je iba v dieťati, nie?
A jasne ze revu najma také decka, ktorym ich milujuce matky nedajú dýchať a vytvárajú im auru ze su nenahraditeľné.
Susedka mi robí v skolke, ma práve takýchto malkacov a vraví, ze presne vidno, ktoré deti ake sú. Mamocecky bývajú najkomplikovanejsie. Takže ti gratulujem, nie ze by si mala vedieť co a ako, ale ty ešte robíš vsetko aj proti. No a potom ze učiteľka nie je diagnóza 🙈 (tymto sa nechcem dotknúť všetkých normálnych učiteliek, vopred sa ospravrdlnujem).
@lienka.7 ak mám iný názor tak mám aspoň tú slušnosť druhého neosocovat a nepretlacat svoj názor a odsudzovať druhého za jeho postupy ... Áno učiteľka má dieťa aj vychovať a dať do poriadku keď si s ním mamička nevie dať rady však? To je také ihrisko s čo často počúvam. Veď počkaj v škôlke ťa dajú do poriadku... 👍 Zaujať dieťa sa samozrjeme dá a väčšina detí pripravená je v tých troch rokoch. Moja má len 18 mesiacov.. nie tri.. tak myslím že času má až az.. Nepovedala som nič čo by nebolo podstatou respektujucej vzťahovej výchovy. Povedala som že keď dcérka bude ok tak ju dám. Vidím že nie je tak ju proste nechcem dať. Keď už ale s niekým sme.. nevisi na mne.. občas skontroluje či som tam..
@lienka.7 ved ty to robis tiez super, samozrejme, ze nie si krkvacia mama, ked mas moznost niekomu malu dat strazit, tak ti aj ver tomu zavidim 🙂 ide o to, ze autorka ziadala radu/pochopenie ako sa ma odputat od svojho 1,5 rocneho dietata, tak potom naco sa vyjadrujes uplne agresivne, ze pomaly mam pocit, ze ked je 1,5 rocne dieta kojene, ze to matka prehana a ked ju nechce na vecer nechat prec, ze je na nu nezdravo naviazana.... ved kazdy z nas to ma inak a aj deti su uplne ine... ak komentujem niekomu tak sa mu snazim pomoct a dat radu, pripadne skusenost a nie uplne agresivne napisat ako si si urobila, tak mas?!? a prepac, 1,5 rocne dieta nie je velke... nas maly bol extremne spolocensky, mal rad ludi od narodenia, ale aj tak nas chcel mat na blizku. A aj ked bol so mnou nonstop, skolku zvlada vyborne, cize pekne sa osamostatnuje
@vlado818 ja som taký snilek 🙂ja stále verím že nájdem ešte lasku, partnera s ktorým nám bude dobre🙂minimálne do dôchodku by som to chcela stihnúť 😄to mám ešte takých 20 rokov....., ale mohlo by byť aj skôr 😄😄😄nehovorím že ma to nepoznacilo každý jeden vzťah ktorý je vážny sú tam deti......tak to zlyhanie, ten koniec si každý musí prežiť sám......ale nevzdávam sa🙂ja sa nikdy nevzdám🙂
@domibed a načo ma potrebu kontrolovať ci si tam, hm? Co z diaľky jej das očný signál ano, môžeš sa ďalej hrat so sofinkou? Vsak ju pustím na ihrisko s babkou a ja som zatiaľ doma. Kde je problém? Ci ty aj keď ju s niekym nakoniec pustíš, to ju kontrolujes a stále si jej za zadkom? Tak to sa potom ani nedivím tvojmu mužovi. Fakt. Moc by som chcela poznat jeho názor a pohľad ma vec (mozno aj pravdu).
A ja som sa mojej staršej nikdy nevyhrazala ze skolka ta da do laty a pod. Dieta sa nema strašiť, dieta sa ma vychovávať.
Ale neznášam také keci typu, neboj sa Ivanka, vsak poobede po teba maminka pride. To vidím ze dieta chyti hysak uz pred školkou.
A myslím, ze ty budeš presne takýto úzkostlivo typ matky. Urcite, treba posúdiť ake dieta je, pokial nie je propravene na škôlku, jasne ze ho silou mocou nedavat. Ale dieta si nema co vyberať, ako ty stále poukazujes. Proste su v živote etapy, ktoré ma zvládnuť a tvojou úlohou je ich na neho pripravovať a nie brzdiť. Prepac, ale to aj keď bude mat ist do skoly a bude plakať, tak.ju tam nedas?
@domibed 18-mesačné je už dosť veľké dieťa, aby ostalo napr. na pol dňa s otcom, babkou. Môj ročný ostal s manželom na MD. Ja som išla konečne do práce. Teraz má dva a chodí do jaslí.
@zuzanockamt tam nebude všetko s kostolnym poriadkom ako sa vraví. Ked nechce ju dst ani cez deň postrazit nikomu, decko je na nu fixovaná a reve len keď ma byt s mužom, tak sa mu ani nedivím ze ma nervy keď ju ma strážiť. Ale autorka si tu furt musi ist svoje aka je ona perfektná a ini aki su zlí a nechapavi.... no budis.
čítam opakovane úvodný príspevok a nechápem teda akú radu autorka očakáva. svoje konanie obhajuje a chce len potvrdenie, že robí správne, že dcéra je stredobodom vesmíru a muž si má zvykať na druhú koľaj.
@mondolina Ona neočakáva radu. Očakáva len odobrenie, že to robí super a správne. O to ide v tejto diskusii.
@mondolina ona si neuvedomuje ten problem ktory v uvodnom prispevku opisala ( to co jej vyhovuje) a vlastne chcela radu ako mà vydrzat tlaky zleho manzela ktory chce spet svoju manzelku.. nieco nehorazne od neho. Taka studovana odbornicka MS ucitelka no nevie ze dieta si potrebuje zvyknut aj na inych ludi z rodiny? Ze ona svojmu muzovi ani nedava sancu naucit sa to s ich dietatom Lebo on gula ocami a dieta snim nie je tak spokojne ako snou. 🤦♀️ Ved to dieta nema 6m Proste netreba pestovat svoju nenahraditelnost. A ze dieta sa musi naucit aj spracovat svoju nespokonost. Za tym su nejake komplexy chce byt “ nenahraditelna.”
Ale Ved to je tak ci tak mama je len jedna . Neubudne z nej ked necha dieta dve hodky s babkou., ona na to casom pride len aby Nebolo neskoro .. pri striedavke ju porazi.. alebo len ked pojde mala k otcovi na vikend.
@lienka.7
@zuzanockamt pýtala som si radu a zopár som aj našla ďakujem. Napríklad dať malú niekde poblizku na ihrisko so strasimi rodičmi a my ísť na kávu, alebo skúsiť obed s mužom miesto večere a mať možnosť dobehnúť z blizka. Začať menšími krokmi. Neviem prečo musíte byť arogantne a útočné. Veď ja vás neodsudzujem čo robíte a čo cítite k svojim deťom. Deti vám všetko vrátia na starosť ako sa k nim správame.. nie som sudca ani nič podobné. Vyhrotinymi situáciami sa mi snažiť nahovoriť píšem doslovne že nie som normálna mi má byť k čomu užitočné? 😀 Alebo rada typu proste ju daj a hotovo .. newkoncite dobre.. tak ďakujem veľmi pekne. To má nakoplo.. 💪 Čakala som skôr opis emócií mamičkami, ktoré to mali tiež tazke, skúsenosť. Možno keby ste si prežili skoro smrť v 24KE po pôrode oboma spôsobmi mala prirodzene a placenta pre krvácanie cisárskym by ste si viac vážili čas s deťmi a nemalú potrebu ich niekam dávať ako nemám ja hlavne v čase kedy viem že ma potrebuje (noc), čo mi muž vytykal. Čakala som nejake skúsenosti vašich partnerov. A predstavte si našla som aj užitočné komentáre, ktoré má podporili v Tom sa mužovi viacej venovať. Že problém nie je že sa bojím nechať s ním dcérku ale že tým aký je otec a ako nám nechával priestor len pre nás dve, lebo sa mu nechce ísť s nami lebo je unavený lebo radšej zavolá moju mamu akoby ju mal strážiť on q následne som ja večer išla uspať malú a zaspala s ňou tak sme nemali čas na nič. A aspoň viem čo mu mám povedať. Čo mi vadí. TakE veľmi pekne za prínosné komentáre ďakujem. Viac už odpisovať osobné nebudem. Dúfam že ste si odfiltrovali emócie 🤣💪
@domibed Ja sa o deti starám, neodkladám ich. A to, že pracujem, nevidím ako problém. Je to v dnešnej dobe úplne bežné.
A pri pôrode netrba skoro umrieť, aby som mala rada svoje plánované deti. Chcela som ich obe, boli nadmieru naplánované, takže ich mám obe rada.
@zuzanockamt napísala som dať nie odložiť. Dať na stráženie, dať k starým rodičom. Treba čítať naozaj nie to čo chcem aby tam bolo napísané
@domibed este raz, je to chore ako píšeš ze mala bude na ihrisku s babkou a ty ju s mužom z kaviarne budete pozorovať. Načo preboha???? Co ked náhodou spadne budeš od kávy utekať jej fúkať kolienko nebodaj? Prepac, ale ty nie si normálna. Ani sa nedivím tvojmu mužovi, ze nie je ochotný sa zúčastňovať tejto tvojej saskariny. Fakt to nie je normálne co toto ty stvaráš, hoci si presvedčená ze je to v najlepšom zaujme dietata.
@domibed a co sa tyka toho tvojho porodu a komplikácií, to je mi ľúto. Nie, neprežila som nic také chvalabohu. Možno tam sú korene tvojich problémov. Naozaj teraz uprimne ti odporúčam sedenie s nejakým terapeutom, lebo tam budu korene vsetkeho toho, co ty považuješ za normalne a prirodzene...a to tvoje priveľké ochranárstvo. Všetko dobre ti prajem
@lienka.7 nenapísala som, že ju potrebujem vidieť z tej kaviarne... Len že vieme dobehnúť keby mala bola už protivna a často má spomínala.. že by jej už nebolo komfortné.. určite by som tam nebežala že sa udrie a nebola žiadny záchranca.. to nie.. veď by sa aj divila kde som bola.. nebodaj potom padala náschval aby som sa objavila.. nieeee... Len tá možnosť že sme blízko.. možno po pár radoch sa to zlepší.. neviem.. zatiaľ v polovici prípadov keď sa vrátila s niekým alebo psom dosla.ja domov bola nejak nespokojná.. asi to má zneisťuje..
A ďakujem. Možno to bude ozaj koreň veci. Za pokus to stojí .
@domibed moja, vidis, ty by si bola znepokojena... prepac, ze som na teba tak vyletela, uznávam.
Ale zase aj ty uznaj, ze to trosku preháňas... chapem, ze malu miluješ z celého srdca, dýchala by si za ňu... ale ver, je to pre jej dobro. Nemusis mat pocit, ze sa jej niečo stane a pod. Ze sa iny nepostara... fakt nie. Skus fakt pouvažovať nad rozhovorom s nejakým psychológom, nedas nic za to. Poskytne ti nrzaujaty názor na problem, led ho hlbšie aj preberiete. Hm?
@domibed ale muz je velmi dolezity. Ked takto nie je spokojny, tak to ries sama so sebou, nechces predsa s malou ostat sama. Treba pestovat aj manzelsky vztah. A odist na par hodin nie je vela. Uz dcerka nie je taka malička. Mne tiez maly chyba, ked som bez neho, ale uvedomujem si, ze nie je dobre, aby som bola nanho stale nacucnuta. Laska nie je len o tom....je aj o slobode.
Síce ešte nemám deti podľa mňa najprv musí byť fungujúci vzťah aby bola aj fungujúca rodina. Nezabúdaj že máš aj manžela ktorý je súčasťou vášho vzťahu a keď chces aby ste aj naďalej boli rodina ten vzťah musí fungovať tiež.
@domibed ja ti celkom rozumiem. 1.5 ročne dieťa je ešte malé a je úplne normálne, ak zaspáva len na prsníku. Príde mi dosť smutné, že sa tu kvôli takej veci docka matka názoru, že je nenormálna. Asi si myslia ze malú kojis celé dni. Moji obaja synovia zaspávali výlučne na prse aj dlhšie.
Robíš úplne pohodove veci, problém je ze tvoj muž to vidí inak. Môj bol OK s tým, že najskôr uspim malého, potom mame čas pre seba. Sám najlepšie vedel, že ak požiadam jeho, aby malého uspal, prvý bude spať on, potom dieťa a ja môžem čakať na chlapa 😁
Áno, o manželstvo sa treba starať, lenže vyhovieť si musia obe strany navzájom. Ak chlap nevie ísť s rodinou na výlet a všetko je na žene, tak aký od nej čaká večer program a zábavu, keď dieta nechal celý deň len na ňu? Také malé dieťa netreba nevyhnutne niekomu dávať strazit, aby si rodicia oddýchli. Je to síce fajn, mat po ruke super babku a pod a vyraziť si s mužom občas, ale netreba sa stresovať a brat to ako normu, keď tu super osobu pobliz nemáš. Dvaja dospelí ľudia musia jedno malé dieťa v pohode zvládať a dokázať si pritom aj oddýchnuť. Lenže sa musia zhodnúť. Otec by mal vedieť stráviť aj pol dna s dcérou bez toho aby gulal ocami. Keď to nedokáže, nech svojej žene nevycita, že ona naopak nevie nechať 1.5 ročne dieťa večer niekomu na stráženie. Ako ocko ma dosť medzery ešte, nemá čo vyčítať.
Rozumiem aj tomu pocitu, že keď uspis dieťa, bojíš sa reakcie, ak by sa neskôr zobudilo a matka by tam nebola. Určite by sa mala len tak ľahko neupokojila, načo to hrotit? Keď sa po uspani budieva, naco nasilu chodiť von vtedy? Každé dieťa je iné.
Ja by som pri prvom synovi mala rovnaký problém, zobudil by sa a človek co by ho strážil by ho veru už do kľudu nedal, je mi jasné, že by obe bytosti boli ma prášky ným by sme prišli domov 😅. Len by som si to vyčítala. Druhý syn? Pravý opak. Uspim ho a tak by sme s mužom niekam šli.... Ale nemáme tu na blízku nikoho kto by postrazil. Človek by si tu mohol čítať, pozerať filmy a dieťa by spalo... A ak by sa náhodou zobudil, tak by roztočil poriadnu žurku a ešte by nás poslal preč, keby sme sa vrátili.
Musíte si len s mužom ujasniť, že zhoda a vzájomná podpora je dôležitá. Skus pohľadať možno skúsenu ženu s ktorou malú zoznámis, zvyknú si na seba a skúsili by ste to stráženie časom. A dohodnúť sa co ma robiť, keby sa mala zobudila. No a od muža, ktorý si na tomto tak strašne trvá by som chcela vidieť oveľa väčšiu snahu veru. Normálne so svojou dcérou tráviť intenzívne dosť času, cez víkend hádam zvládne. Uvidíš kolko mu potom ostane energie na večerné výlety. Nijak z neho neubudbe. Môj muž sa obom deťom venuje veľmi intenzívne každý deň. Je mu absolútne jasne, že ak chce od ženy vzťah ktorý má stavu aj po 20 rokoch, tak ju nemôže nechať unahanat sa za deťmi.
Ten tvoj akosi cez deň by ti malú najradšej omotal okolo krku, len aby mal pokoj a večer sa máš od nej zrazu odpútať, aby on mal zenu pre seba.

@zuzanockamt povedala som si by bola možnosť. Napríklad druhé dieťa. Neviem prečo je to potrebné hrotit 😀