Nedarí sa mi odplienkovať 4-ročné dieťa
Skúšali sme všetko. Rôzne nočníky,detský pisoar, detský zachodik.
Nechať bez plienky tak sa pocikál ebo pokaká do gatí, keď mu dáme boxerky vydrží byť suchý aj tri hodiny, vie zadržať moč. Nechce ísť na nočník alebo zachodik lebo že sa bojí,boli sme aj u psychologický detskej všetko čo radila sme skúšali , čo robiť aby sa chlapec zbavil plienky????
Veru mam 4 deti ale ani jednemu som nedala gate prat. To teda ani ja nebudem. Ved to perie práčka. Ked sa pocikali na podlahu videli ze utieram tak pomohli ale inac?! Potom bodaj by sa dieta nebalo...
@maryetta a teda si denne prala a cistila po 4,5rocnom pocikane pokakane gaze s uplnym kludom ved raz sa to nauci?
@maryetta a teda si denne prala a cistila po 4,5rocnom pocikane pokakane gaze s uplnym kludom ved raz sa to nauci?
@natalka13 no nie. A prave o tom hovorim ze niekedy staci aj to dieta korigovat. Nie mu davat cas cas cas....
ak bolo dieta pripravene tak do tyzdna bolo bez plienky.
A to prvy-mal od 2,5 roka iba na noc do 3 rokov. Dalsia dcera na 2roky uz nemala vobec plienku. Proste zalezalo od toho ako boli pripravene.
Dalsi syn mal 1,5 roka uz sa pytal. Len na spanie este mal dalsi rok 🙈
Ked ten "tyzden" trebalo prezliekat tak sa to da.... ale nie niekolko mesiacov.
@natalka13 no nie. A prave o tom hovorim ze niekedy staci aj to dieta korigovat. Nie mu davat cas cas cas....
ak bolo dieta pripravene tak do tyzdna bolo bez plienky.
A to prvy-mal od 2,5 roka iba na noc do 3 rokov. Dalsia dcera na 2roky uz nemala vobec plienku. Proste zalezalo od toho ako boli pripravene.
Dalsi syn mal 1,5 roka uz sa pytal. Len na spanie este mal dalsi rok 🙈
Ked ten "tyzden" trebalo prezliekat tak sa to da.... ale nie niekolko mesiacov.
@maryetta tak si potom protirecis s tym pranim. lebo coskoro 5rocne velmi dobre vie co robi, tak nech si to uprace podobne skoked rozhadze hracky.
@maryetta tak si potom protirecis s tym pranim. lebo coskoro 5rocne velmi dobre vie co robi, tak nech si to uprace podobne skoked rozhadze hracky.
@natalka13 vzdy nechapem to pranie. Ja tiez veci hodim do kosa na pranie alebo do pracky. Tak? Moje male deti davaju spinave veci do kosa na pranie a to staci.... proste pre mna je ponizujuce dat malemu dietatu rucne prat pocikane alebo pokakane oblecenie? Proste nie.
@alojzinka s tymto sme so synom bojovali do 3,5 roka.. 3 doktorky mi povedali ze chlapci s tym maju často problem.. syn bol na cikanie a spanie bez plienky hadam od 2 rokov ale kakat do nej musel asi do 3,5 nikde inde ked sme mu nedali plienku aj týždeň to drzal.. nam pomohol prichod súrodenca.. tym ti teraz nechcem poradit aby ste zariadili dieta ale najbližšie ked budes kupovat plienky kup nejske najmenšie jednotky a treba vysvetliť ze ine nemajú.. na nasho to zafungovalo velmi dobre.. prisla som s obchodu s balikom jednotiek a ked pytal. Plienku na kakanie povedala som mu ze take velke pre neho uz nemaju a ani nevyrabaju ze ak chce dam mu jedine taku maličkú pre bábätko.. obzeral si ju a zahanbene povedal že to mu bude male ze teda ide na ten zachod radšej 🙂
4 roky jendost takze sa spytam otvorene-po mentalnej stranke je 100% v poriadku
@maminkadeticiek trapny predpoklad, ide o dozrievanie neurologickej sustavy, do piatich rokov je toto normalne napriek tomu, ze vacsina deti to uz v styroch rokoch bez problemov dava. Nie, nie su tieto deti mentalne zaostale.
@maminkadeticiek trapny predpoklad, ide o dozrievanie neurologickej sustavy, do piatich rokov je toto normalne napriek tomu, ze vacsina deti to uz v styroch rokoch bez problemov dava. Nie, nie su tieto deti mentalne zaostale.
@medea2003 fakt mi chces nahovoriť že je normálne aby 5 rocne decko malo hysaky z nočníka a nakladalo do plienky? Pracovala som v jaslickach a deti do dvoch rokov,aj tie čo mali mierny autizmus to zvládli. Max do troch rokov a potom šli do škôlky odplienokovane od nás. A nie,nič sa nerobilo násilím. Ak sme mali dieťatko čo malo v troch rokoch plienku tak málo nejaký zdravotný problém a to sme rešpektovali. Ale inak nie,ani jedno nebolo neodplienkovane v troch rokoch.
@medea2003 fakt mi chces nahovoriť že je normálne aby 5 rocne decko malo hysaky z nočníka a nakladalo do plienky? Pracovala som v jaslickach a deti do dvoch rokov,aj tie čo mali mierny autizmus to zvládli. Max do troch rokov a potom šli do škôlky odplienokovane od nás. A nie,nič sa nerobilo násilím. Ak sme mali dieťatko čo malo v troch rokoch plienku tak málo nejaký zdravotný problém a to sme rešpektovali. Ale inak nie,ani jedno nebolo neodplienkovane v troch rokoch.
@mizoko som rada, že si to tu napísala, lebo dnes je "in" napísať, že dieťa na to musí dozrieť. Chápem, ak má 2 roky, nechápem, ak má 3,5. A neverím tomu, že pred pár rokmi dozrievali deti skôr, len si to mamičky asi nenechávali na posledných pár mesiacov pre nástupm do MS

@maryetta to by bol asi prvý krok, ale predpokladala som, že to už autorka robí. Dostala v minulej diskusii rád viac, ako dosť, či sa nimi aj riadila....Vieš, ja neverím, že by boli deti dnes iné ako pred desiatimi, dvadsiatimi rokmi. Možno boli mamičky pozornejšie, všímali si viac dieťa, kedy spozornie, keď ciká, venovali tomu viac času. Chápem, že je zbytočné siliť odplienkovanie, ak si dieťa ani neuvedomuje, že robí potrebu, nemá zmysel ho stresovať prezliekaním a seba neustálym umývaním a praním. Ale aby bola väčšina detí zrelá na odplienkovanie okolo troch rokov, to zase nie. Tu sa zrejme niečo zanedbalo, opakujem, že predpokladám, že ide o dieťa zdravé aj po fyzickej aj mentálnej stránke
@anonym_c58618 niekedy staci byt "prisna". Proste nepovolit. A ano ako pises aj viac si to dieta vsimat.
Mam 4 deti a kazde malo svoju "cestu odplienkovania". A mohla som tiez robit cokolvek. Niekedy aj masilu lebo som uz videla ze dieta ide svoje aj ked iba trebalo jeden krok.