icon

Neznášam svoje dieťa

leni3012
6. júl 2019

Mám depresiu. Pravdepodobne už od pôrodu a neviem ako sa jej zbaviť. Nemám peniaze na sedenie u psychológa a obvodnej lekárke to povedať nemôžem. Ako mám prežiť a nezabiť pritom vlastné dieťa?
Nechcela som ho. Tie čo máte rady typu - čo by iné ženy za to dali - prídete si ho vziať na vám ho darujem. Teraz sa tu s ním pol roka trápim, lebo musím a on noooonstop reve, na rukách, v postieľke, v kresielku, v kočíku, v nosiči,... vôbec neviem čo mu je. Nič nezaberá. Reve zásadne len keď je so mnou. S ostatnými je to zlaté milé dieťa.
Mám stavy kedy mi je to úplne jedno že mi tu reve a proste ho nechám kým neprestane. Nevládzem k nemu ani vstať, mozog mám úplne vypnutý.
Ako sa mám toho pocitu a nechuti starať sa o neho zbaviť? Čo pomôže? 😢
Účet je nový, na MK chodím pod iným účtom. Prosím nerýpať. To mu vôbec nepomôže... niekedy by som ho najradšej dala na adopciu, ale priateľ nesúhlasí. 😢 ja som úplne na dne.

eliska13
7. júl 2019

@los_andreos chapem, ale stoji to za to😉ale stihas dobre varit ako vidim nebude to take zle.Si mi dala inspiracu na obed.moj syn prespal celu noc v 2,5 r.to je asi najnarocnejsie nespat, nemat energiu tak sa drz!mas polovicu za sebou

katrin69
7. júl 2019

Maminko, ja mám vytúžené dieťa a tiež prídu momenty, kedy by som ju tak vycápala po zadku, že by si týždeň nesadla.
Som veriaca a pomáhajú mi modlitby alebo idem do druhej miestnosti predýchať, narátať niekedy aj do sto. Moja je už veľká kočka, ale vystrája niekedy za 20 malých čertov.
Mám jednu výhodu, a to je to tá, že sa mám o koho oprieť. Ale mnoho krát idem aj za mamou. Keď máte dobrý vzťah, nebojte sa vyrozprávať jej. Ona vás vychovala a vie vám poradiť lepšie, ako ktokoľvek iný. Ani doktor (ktorý má príkladné deti, alebo ich pre istotu vôbec nemá) vám tak dobre neporadí. Literatúra nie je prax a každé dieťa je iné.
Má ešte len polroka. A tie krajšie časy a radosti prídu.Ľahko sa mi píše o tom, keď nepociťujem to, čo vy, ale dieťa cíti každý váš nepokoj, preto sa správa tak, ako ste písali. Treba to dostať zo seba von. Prvé ohlasy možno nebudú podľa vašich predstáv, ale nie všetci ľudia okolo vás nie sú z kameňa.
Ak mi dovolíte, budem na vás myslieť na modlitbách

miruschkar
7. júl 2019

@leni3012 ahoj babo môže plakať aj kvôli tomu, že citi ako ho nemáš moc rada a nevieš čo s ním .. to že je kľudne pri druhých je len zrkadlo toho ako ho majú radi ... a keď si s priateľom doma tak sa podľa mna cítiš lepšie a preto je aj babo lepšie.. samozrejme môže mat aj zdravotné problémy .. reflux a podobe ale skôr by som to tipla na psychiku... a to som sa jej aj niečo naštudovala ...🙂 držím palce aby si našla rados z toho, že máš to babo ... sama som mala poporodne depresie a viem aké je to ťažké ... nebyť manžela a rodiny asi to nedám 🙂

marca12
7. júl 2019

@leni3012 to mi je tak luto,ze sa matke toto musi prihodit. Niekto si od prveho dna uziva a niekto musi takto trpiet. Viem,ze za to nemozes,ze sa to deje same. Dieta to z teba vyciti,preto stale place. Neda sa ti odist aspon na jeden,dva dni ku kamoske a vklude sa tam vyspat,prist na ine myslienky? Ak by bola ochotna mama sa postarat o dieta za ten cas. Urcite si aj vycerpana a pomohlo by ti to. Tieto stavu mas denne alebo to na teba dolahne po dlhsom obdobi? Na poporodnu depresiu je to dlho.

ktochytavzite
7. júl 2019

@rubinka no i ked to nieje len mliekom UM problem nevyriesi,ved pisala ze aj dokemuje UM,to je typ dietata,drazduve,neuroticke ,mozno sni problem nema,len vrieska,su take deti poznam 2,aj ja sim mala podobnu dceru akurat ze na rukach bola dobra

smiles0
7. júl 2019

On potrebuje citot svoju maminu kludnu. Coto z teba ze ho nechces a preto reve... Ja neviem ja nepochopim toto. 😠

rebellefleur
7. júl 2019

@ktochytavzite - presne tak, mne Dr pri tom mojom mladšom povedala presne toto iste, sú proste dráždivé deti a môžete robiť čokoľvek.. A tak aj bolo. Všetky potreby mal naplnené, vyšetrenia na histamin, laktózu, negatívne, gastro vyšetrenie negatívne, zo zdravotného hľadiska úplne ôk a vrieskal stále a stále a to nielen pri mne ale u všetkých, takže tiež to nebolo tým, že zo mňa cítil zúfalstvo alebo nervozitu a aj tak..

jess31
7. júl 2019

@leni3012 napisala som ti suk.spravu😘

rubinka
7. júl 2019

@leni3012 - 40ml a 110ml to je žalostne málo pre také veľké dieťa. Ja mám 7 mesačného už dávno pije 180ml mlieka inak by ma zožral od hladu.

nikusiak9
7. júl 2019

Citi z teba nervozitu a je tiez nervozny

gregora
7. júl 2019

@leni3012 napísala som Vám správu,prosím odpíšte mi. Ďakujem.

weli184
7. júl 2019

@leni3012 urcite by si mala vyhladat psychiatra a nie psychologa ten ti nic nepomoze...prveho syna som mala takeho isteho ako mas ty bola to hroza vkuse len reval a reval nic nepomahalo nastastie sme byvali u rodicov a ty mi velmi pomohli ale aj tak som bola zla na maleho lebo on vkuse len reval a noci nespaval stale bol hore a ja som bola zvyknuta spavat a vela dokonca som mala aj horucky z vycerpania ale vkuse som si vravela v hlave zvladlo to vela zien predomnou zvladnem to aj ja ved do 18 tky hadam nebude revat a veru preslo to vsetko ani neviem ako a teraz ma 8 rokov a nedala by som ho zanic aj ked ma svoje muchy aj tak ho lubim velmi..teraz uz mam druhe dieta velmi som sa bala ze bude taka ista ako on ale opak je pravdou od narodenia prespala cele noci a aj teraz ma u, skoro 2 roky a malo co place vkuse je vysmiata od ucha k uchu ...neboj sa vsetko to prejde ked bude kus vacsi ale urcite vyhladaj psychiatra tam vymenny listok nepotrebujes

iamkate
7. júl 2019

@taskataska absolútne nevhodný rýpavý komentár... to neznamená, že keď má teraz depresiu a pociťuje nelásku k svojmu dieťaťu musí to tak zostať navždy...možno by naozaj stačilo niekoľko sedení u psychológa, utriedenie myšlienok v hlave... je plno takých žien, ktoré s týmto bojovali a teraz sú z nich skvelé MILUJÚCE matky !!!
A ak by sa aj táto žena rozhodla pre adopciu lebo by to inak nešlo vždy je to lepšie ako odstrániť ľudský život lebo k nám prišiel nevhod...
❤ Názor moralistky, ktorá bojuje za ľudský život za každú cenu !

milenke
7. júl 2019

Ty máš po pôrodnu depresiu.... Len lekári ti pomôžu... Kezde babo chceš dat preč nemáš silu k nemu ísť keď plače a potrebuje ta.. Ja byť tebou idem na pohotovosť a rovno sa dat hospitalizovať na psychyatrii tam ti najrýchlejšie pomôžu nastavia lieky denne sa budeš rozprávať zo psychológ mi... Výhoda je v tom ze dieťa pôjde s tebou do nemocnice ak muž nemôže pri nom ostať doma... Hlavne to rieš toto je vážne!!! Kľudne ti môže prepnúť ešte viac a môžeš ohroziť život svoj alebo babetka vážne táto diagnóza ktorá sa nelieči ma katastrofálne následky!!!!

tinapa
7. júl 2019

@leni3012 AhoJ Leni, naozaj pomôže proti tv.stavu len psychológ.. Zrejme mu idú zúbky, možno preto tak plače..ale keď píšeš, že s inými je kľudný, bude to najskôr tým, že naozaj cíti nepohodu z teba.. A to vlastne aj vieš.. Nehanbi sa požiadať o radu nejakú kamarátku, kt. má deti, keď ti plače.. Môj syn tiež niekedy dosť plakával v prvých mesiacoch a tiež som chytala paniku, a vtedy som zavolala sesternici, kt. má štyri deti, ja jedno a hoci som bola už vtedy "stará koza"- a ona mladšia ešte, ale skúsenosťami ma prevyšovala teda..a nehanbila som sa ju požiadať o pomoc, keď som si nevedela dať rady..hanba, nehanba. Veľmi mi to pomohlo. To som ani depku nemala. Obráť sa teda fakt na niekoho v okolí a vyjdi zo svojej ulity..aby si to lepšie zvládala..

ukulela
7. júl 2019

@klarissa25 tak ak otehotnela neplanovane, nemusela to privitat s radostou .. ael ano, aj tehotne zeny mozu mat /a aj mavaju depresiu z tehotenstva, ta potom prechadza do tej poporodnej a moze to koncit az fatalne, ci pre matku, ci pre dieta. nedavno som o tom citala s vypovedou zeny, ako sa za to hanbila, ako nevedela, co sa deje ... pri tom to bol tusim pripad, ked tehotenstvo planovala a chcela, ale skoncila z neho v zazkej depresii.

klarissa25
7. júl 2019

@ukulela každopádne mala by to začať riešiť lebo to naozaj neskončí dobre....

sue
7. júl 2019

@leni3012 moja, toto je normálna choroba ako každá iná :( viem o čom píšem. K psychiatrovi ti netreba výmenný lístok. Objednaj sa, povedz ze je to súrne. Sú antidepresiva, ktoré sa môžu užívať i pri dojčení. Uvidíš, pomôže ti to a budeš ľutovať, že si pomoc nevyhľadala skôr. Odkiaľ si?

veverickav
7. júl 2019

Neviem ci to sem uz niekto nedal....ale pozri si toto ... @leni3012 https://videoportal.joj.sk/supermama/epizoda/61...

ukulela
7. júl 2019

@leni3012 este k prikrmom, uz davaj. ze nechce - to je normalne, na zaciatok zje lyzicku, dve ... moj starsi tak jedaval od zaciatku, dopoludnoa tri lyzicky, tak som aj popoludni ponukla dalsie tri. takzo jedol prve dni(dva tri tyzdne) ten polovicny vyzivovypoharik na dva krat. od zaciatku teda jedaval dva krat denne - akoby desiatu a olovrant, namiesto obeda 🙂 po 2 mesiacoch sme to poposuvali na desiatu, neskorsi obed a olovranto-veceru. ale pred spankom mal uz len mlieko, nikdy nie kasu.
v BB je gazdovsky dvor na foncorde aj pri zeleznicnej stanici, maju tam biotelacie pre deti vyborne, aj hydinu v bio kvalite. a na foncorde este jeden bio obchod so slovenskou zeleninou a vyrobkami a mozno aj masom, v terminaly v tom zdravom obchode zasa kupijem instantne bio kase (spaldovu, kukuricnu, psenovu, ...) - tie sedeli starsiemu a ma ich rad aj mladsi. ten uz ma 8 mesiacov, tak na desiatu dostava vyzivu zahustenu tou kasou, niekedy uz aj jogurtom a na olovrant (okolo 1č - po spanku) to obedne zeleninove menu a co nedoje z neho mu ponuknem este neskor. takze sme uz tia na 3 jedlach denne.
takze neries tabulkove mnozstva a casy, prisposob to dietatu - par lyziciek dopo. par popo, nemusi zjest celu davku na jeden krat ... a inac, ked moji nieco nechceli vzdy ma zachranili bataty, s tymi zjedni vsetko ...
drz sa a pokojne napis aj IP, keby si sa chcela o niecom poradit,

ukulela
7. júl 2019

.. nemôžem si odpustiť napísať všeobecne všetkým, čo zakladeteľku hejtovali, nadávali, posielali dať dieťa na adopciu atď: ešte raz: popôrodná depresia je choroba! ženy pre ňu prežívajú hrozné psychické stavy a úzkosti, opúšťajú deti, ubližujú si. je to choroba a dá sa liešiť. jasné, keď sa X rokov snažíte o dieťa, tak sa vám to ťažko číta a ešte ťažšie chápe, ale neliečte si svoj bôľ z toho, že vám zatiaľ nebolo dopriate vlastné dieťa tým, že budete ponižovať a ubližovať žene na pokraji priepasti. a netvrďte, že vy by ste to nedopustili, keď vám rupne v bedni, nei je to svojvoľné rozhodnutie človeka (ako nie je žiadna iná choroba) - takže nekričte hop, vstúpte si do svedomia a keď už nepociťujete potrebu zakladateľke sa ospravedlniť, aspoň jej nepíšte pixoviny! a @viki113, za tvoje nesmierne neempatické drísty a vulgárne útoky som ťa nahlásila.

derdia
Autor odpoveď zmazal
rebellefleur
7. júl 2019

@viki113 - čítajúc tvoje názory a vyjadrenia, začínam chápať, prečo Ti zatiaľ nebolo dopriate mat dieťa.. A do budúcna Ti prajem, aby si sa bábätka dočkala a neocitla sa nebodaj v situácii s podobnými pocitmi ako zakladateľka tejto témy.. Aby si si raz na túto tému veru nespomenula..

derdia
7. júl 2019

A hlavne nebojte sa psychiatra navštíviť....na tom nie je nič zle...naozaj môžete mať popôrodnú depresiu, a plus je dieťatko náročnejšie...tak on vás vyšetrí a uvidíte ak vám dá lieky že vám bude KONECNE dobre😊

hettinka
7. júl 2019

@leni3012 si prípad nie pre psychológa, ale pre psychiatra. Treba sa dat liečiť, ak je zo takéto vypuklé. Dieťa plače pri tebe preto, že cíti tvoj stav, že ho nemáš rada.
Ak si dieťa nechcela, mala si to riešiť skôr, ako si šla s chlapom do postele. Teraz už je neskoro, to babatko za to nemôže.

ktochytavzite
7. júl 2019

@leni3012 preto moze byt urevany,na tvojom mieste by sim ten spanik riesila a neprekladala ho ked zaspi do postielky,maj ho nacrukach nech spi a je vyspaty.Viem ze je to zly navyk ale tvojecdieta pravdepodibne ma nezrely a pkytky spanok,to sa napravivaz bohuzial po roku,dovtedy sa vytrapis s nim este;(A myslim si ze reve a je nevrle lebo malo spi a vzdy sa zobudi ked ho prelozis,ja mam rake deti,je to na slucku

rainbow82
Autor odpoveď zmazal
malenacka33
Autor odpoveď zmazal
redzi555
7. júl 2019

@leni3012 dieťa place kvoli tomu ze citi z matky nervozitu a vycerpanost, cim viac budes nervozna tym viac bude dieta plakavat a to nie je dobre ked dieta vkuse place s toho moze dostat horucky a bude to este horsie.....ja mam 2rocnu dcerku no v zivote by som ju nedala za nic aj ked bola neplanovana ale dam jej vsetko co jej mozem a budem vediet dat.... Ano aj ja mavam dni kedy sme na nervy tiez som na nu sama lebo priatel robi ale vzdy to zvladnem aj ked z nervami a unavou ale o adopcii som v zivote nerozmyslala a ani by som ju nedala je to skratka ta materinska laska ktoru by som za nic nevymenila a som velmi rada ze ju mam lebo jej dam aj to posledne... Alebo sa skus este na par dni odventilovat a prejst na ine myslienky a uvidis ze sa zacnes na svet pozerat inymi ocami a budes rada ze to babo mas... Zaciatky su vzdy tazke... Je to len na tebe ako sa rozhodnes.... No ja by som urcite skusila dat babu druhu sancu lebo materstvo je ta najkrajsia vec aku zena zazije

ktochytavzite
7. júl 2019

@miruschkar prosim Ta ty tomu veris ze babo je odrazom matky a jej psychiky???Ja nie skor ,skor subto typi deti,kludne a narocne.Kazda matka bude kludna pri kludnom dietati akevto drazdive dieta da zabrat aj najvasej pohodacke.