icon

Nočné budenie 20 mesačného syna

barborkaza
15. sep 2015

Ahojte. Kedy sa Vaše deti prestali v noci budiť? Náš 20-mes. syn bol ešte pred mesiacom kojený (posledné obdobie kojenia však už bolo o kojení len ráno cca 1x za 3-4dni). Už keď sa takto pomaličky odstavoval sme mali lepšie obdobie, budel sa 1-2x za noc. Tak som sa celkom tešila. Ale teraz sa nám to opäť zhoršilo a neviem prečo. Môže to byť tým, že ešte mu nevyšli všetky zuby, momentálne sa nám chystajú vykuknúť spodné očné a ešte budeme čakať na tie posledné.
Dokonca začal spať už aj vo svojej izbe, sám sa tak rozhodol. Tak sme sa celkom potešili, pretože v postielke mal už málo miesta a stále končil v našej posteli. Ale teraz ako sa začal budiť častejšie, aj tak vždy skončím pri ňom a ostávam tam až do rána.
Takže zopakujem otázku - kedy sa prestali budiť vaše deti?

Strana
z2
drutyn
15. sep 2015

@ingmiriama tofaakt? Tak "malo" u vas zabera? Na mojho nezabera nic ,aj ked dnes som mu prvykrat nedala ani na obed ,ani teraz vecer ,tak uvidime :/

ingmiriama
15. sep 2015

@drutyn no jasné že sú plače ale nejak to ustúpi a zaspí....kamoška keď odstavovala tak si normálne si zalepila bradavky že má boo a zabralo to toho staršieho som neodstavovala on sa sám lebo sa mi menilo mlieko ked som bola tehu tak povedal že je to voda 🙂

evia1212
15. sep 2015

@barborkaza DObry vecer, osobne ja vobec nepoznam co je to budenie dietata v noci. asi patrim k tej scastnej maminke, vo veku do 3 rokov svojej dcerky - ked sme nespali ca 10 dni dokopy za 3 roky jej zivota - je to vela,,,... dcerku som odkojila 3,5 roka, nechcela ma pustit, ten posledny rok to uz bolo vyslovne na spanok... Osobne si myslim /zase, vychadzam z vlastnej skusenosti/, ze Vase dietatko skonci vo Vasej postele len s dovodu ze psychicky este nie je vyspele byt sam vo vlastnej izbe. Moja dcera sice nema vlastnu izbu, ale ma svoju postel. ale vyslovne - ked povie - mami, ze budem dnes spat v svojej postelke - tak tam spi... ma 5,5 roka. a ja ju nenutim k spanku vo vlastnej postele. osobne si vyslim ze Vase dieta, ktore ako pisete, ma 20 mesiacov - nie je este vyspele na samostatnost, ma strach, boji sa, hlada istotu v teplote Vasho tela. doprajte mu to teplo, spat s Vami pod jednou dekou, a verte ze ta samostatnost a jeho vlastna istota - pride same.oznami Vam to, este budete s toho aj prekvapena. chce to len cas, podla mna je este moc maly byt sam, aj ked nechate zapnute svetko a otvorene dvere....je to moja osobna skusenost a moj osobny nazor. proste Vase diatetko je este moc male nato, aby si zodpovedne a plnohodnotne si prijal rozhodnotuje. podla mna sa budi len preto, ze niekde v svojej dusecke sa boji ze je sam, je moc maly ako na mna...A s tym kojenim - nech si mysli kto a co chce - osobne ja som velmi spokojna ze moje dieta bolo kojene tak dlho, ako som len dokazala mat mlieko.do konca ja som dcerku neodstavovala, odstavila sa sama - jedneho dna vo veku 3,5 roka mi jednoducho oznamila ze uz nebude papat moje mliecko, lebo je velka /uz chodila do skolky/...dokonca, rozdiel medzi dlhokojenymi detmi a skoro nekojenymi je velmi viditelny, napriklad na ihrisku - moje dieta je kludne a vyrovnane, pri com nie je v nicom obmedzene, moze uplne vsetko, aj na hlavu sa postavit, ale nejako sa jej nechce... a este vie, ze moze mi povedat uplne vsetko, aj ked urobi nieco zle, vie ze mi moze doverovat a doveruje, vie ze maminka vzdy dodrzi slovo a povie pravdu - ja neviem klamat vobec, takze tak aj ucim svoje dieta. to urobil prsnik, to sukromie, co som mala ja zo svojou dcerkou pocas kojenia. to je vsetko co som chcela napisat.

sheila72
15. sep 2015

Naša má 2,5 r a budí sa stále. Treba len vydržať. Btw pozrite si paródiu pár nenormálních aktivit 2 a je tam srandovne popísaná výchova typu nechať decko v noci vyrevať, zasmiala som sa :D

tjaden
16. sep 2015

@barborkaza malá sa prestala budiť približne od 8mes., do vtedy som jej dávala um 1/3x za noc, proste som prestala, ak sa začala budiť len som jej dala ruku, uspávala som ju znova. no vlastne to ani nebolo potrebné, ak som jej nedoniesla fľašu ale dala dudu spala ďalej, takže zrejme sa nebudila na hlad, ale na to, že nemá dudu a ja som jej len zo zvyku nosila stále fľašu. To, že sa dieťa budí neznamená, že je hladné, netreba hneď dávať cicok, ale skúsiť ho uspať inak. Moja dnes pije um ráno a večer, zuby jej začali vychádzať na 1r. odvtedy odmieta mlieko, troška sa napije odtlačí fľašu, dá si dudu a spí do rána.

evittam
16. sep 2015

@ingmiriama Nočné budenie nemá nič spoločné s tým či má alebo nemá cumlík 😉 . Starší syn tiež nemal cumlík a začal spávať ako som písala. 😉

bubelko
16. sep 2015

@barborkaza obaja ked mali ca. 5m. v tom 5m som kojila tak, ze o 22.30/23.00 a potom rano o 5.00. a od toho roka dostali mlieko pred spanim, ca. 19.00, o 20.00 isli spat a vstavali okolo 7.00 rano.
teraz maju 8 a necelych 6 a chodia spavat o 19.30. starsi zaspi okolo 20.30 a vstavaju o 7.00 (na budik).

bobsent
16. sep 2015

v 4 rokoch 😉 ...aj teraz ešte 1-2x ma zobudí keď sa moc hádže alebo vykrikuje zo sna

cica869
16. sep 2015

V 3 mesiacoch

akvi
16. sep 2015

tak ja zase patrim k tym menej stastnym, moje dieta sa budilo aj 10 x za noc a vobec nepomohlo ani to, ked som ho prestala kojit. Budil sa stale a to stylom ze nie ze som hladny, smadny, ale ok, podme sa hrat.. Okolo 18 mesiacov to bolo total zle, zlepsilo sa to az ked mal 3 roky.. Mne dieta nechcelo spat ani cez den, bola som z toho znacne na nervy. V roku uz mal len jeden spanok cez den, v dvoch uz ziaden, alebo max. pol hodku zdriemnut..

monhla
16. sep 2015

Staršia /kojená 17 m/ sa prestala budiť oklo 3,5 roka. Odvtedy väčšinu nocí prespí, hoci občas sa budí aj dnes - má 5 rokov.
Mladšia /kojená 22m/ sa budí stále, hoci pár nocí nám od cca 2,5 roka aj prespala. No stále je viac tých s budením - a nie len jedným za noc 😝

Ja som v "spánkovej lotérii" ešte nevyhrala. Našťastie mi to dcérenky kompenzujú v iných oblastiach 🙂

iinuska
16. sep 2015

nocne budenie skoncilo ked som prestala kojit, t.j. v 2 roku

meusicka
16. sep 2015

@siska53 no moje skor tak mrncia, sa im daco sniva a potom casto aj na mna zavolaju z detskej ako keby kontrola ze som nablizku. ked mali 4m tak my vstavali uz len 1x ale potomsa to proste zhorsilo a odtedy je to pohroma. odsledovala som aj tie gfazy spanky, cca to sedi, ta faza hlbokeho a potom sny a tak. no tak mne uz ostava len dufat ze to bude jedneho dna ok,

siska53
16. sep 2015

@meusicka aha,lebo ja som mrncanie nikdy neriesila. Az ked naozaj plakali a boli realne hore.
A casto fakt slo len o to ze chceli ist ku mne a po presune okamzite zaspali... Ale to bolo naozaj malokedy.. V tomto mam stastie,ze v noci spali...
Horsie je to so mnou a behanim na wc,plus sa vzdy musim napit...vrrr.

kofoluska
16. sep 2015

@barborkaza Suhlasim s tym, co tu par prispevkov dozadu odznelo. Syn este nie je pripraveny spat sam vo vlastnej izbe.
Moj ma pomaly 26 mesiacov, celu noc prespi od piatich mesiacov, ale odkedy nepije vobec mlieko (cca od jeden a pol roka), budi sa v noci na vodu. Posadi sa na posteli, zahlasi "vodicku", dam mu napit a doslova odpadne nazad a spi dalej. Spi so mnou,manzel spi v jeho posteli v detskej. Donedavna sme ho vecer museli uspavat, pomaly si aj toto sam zacina menit. Staci par minut, kym sa upokoji, ulozi, potom mozeme odist a on zaspinka. Bez mrncania, placu. V pohodicke. Sam si to tak urcil. Ale cas na to, aby siel do detskej do svojej postele a manzel nazad ku mne do spalne este neprisiel. Mne to nevadi, manzelovi to nevadi a syn je spokojny. Aj ked nebol kojeny, je rovnaky ako pise o svojej dcerke @evia1212 . Cize osobne si myslim, ze to nie je len kojenim, ale aj tym, ze ma ma pri sebe aj v noci, neoddelujem ho od seba a neplanujem to urobit kym sam nepride s tym, ze chce ist do svojej izby.
Vyskusajte si syna opat zobrat na par noci k sebe a uvidite, ci nastane zmena. 🙂

barborkaza
autor
17. sep 2015

dakujem vsetkym za reakcie

barborkaza
autor
17. sep 2015

@siska53
nie, on sa len zobudi, sedi na posteli a caka kedy pridem. popri tom mrnka, vola ma. obcas sa dokonca stane, ze pocujem ze vzlika, myslim si, ze sa budi, ale ked nakuknem do izby, spi pokojne dalej. a ked spim pri nom, tak su noci, kedy spi pekne pokojne a na druhej strane su noci, kedy sa stale hemží, niekedy sa aj posadi, pozera, naspat lahne a tak dookola

barborkaza
autor
17. sep 2015

@evia1212
@kofoluska

dakujem za reakcie a nazory.
mozno mate pravdu. ale ako som pisala v uvodnom prispevku, do vlastnej izby sa rohodol ist sam. dokonca dnes vecer, ked som ho sla uspat, som skusila, ci nepojde do spalne. a on sa stale vracal do svojej izby a ukazoval "haja tu". nie som uplne presvedcena o tom, ze je problem, ze je vo svojej izbe. pretoze som ho tam nikdy nenechala plakat. vzdy ked sa zobudil a ja som bola este hore, prisla som hned k nemu, lahla si a on znova zaspal. v noci to iste. ale pri druhom zobudeni uz beriem perinu a ostavam pri nom. a ked spim s nim (ako som aj pisala vyssie), tak su noci, kedy spi pekne pokojne a na druhej strane su noci, kedy sa stale hemží, niekedy sa aj posadi, pozera, naspat lahne a tak dookola. zobrat ho naspat k nam do spalne sme skusali na tri noci, ale bola to hotova katastrofa, nevyspal sa nikto z nas troch, pretoze dieta sa neustale mrvilo. myslim si, ze je pre nas troch uz postel mala.
tak to zatial nechame tak, ze spim s nim ja v detskej izbe a MM v spalni. pride mi to lepsie riesenie ako sa tlacit na spolocnej posteli vsetci traja

siska53
17. sep 2015

@ingmiriama nocne budenie nema nic spolocne s.cumlom.. Obe moje deti boli bez cumla dojcene a budili sa minimalne.

ingmiriama
17. sep 2015

@siska53 no ja som chcela stým povedať že keď plakal nemala som ho ako utíšiť len cicíkom a tým si zvykol na to

Strana
z2