Nočné budenie sa 2 ročného dieťaťa
Ahojte kočky, viem, že tém ohľadom spania a nespania je tu neúrekom a sama moc nemám rada,keď sa stále zakladajú nové 😅 ale už si ozaj neviem rady s tým naším pokladom 🙂 Ide o to, že malý sa mi stále v noci budí, ale ozaj netuším, že prečo... Ako, keby sa budil s plačom, tak ho poľutujem, že mal nejakú nočnú moru, alebo zisťujem,čo ho bolí, ale on sa jednoducho zobudí, smeje sa, voľačo si rozpráva, kope a búcha do postieľky, ale nie s nervami, skôr len tak zo srandy...keď sa ho pýtame, prečo nespinká, len nám voľačo povie tou svojou hatlaninkou, ktorej niekedy ani vlastná mať nerozumie 🙂 a ide si svoje ďalej... Takto je hore niekedy hodinku,niekedy dve, potom zaspí a o hodinku zase... Doteraz som to nejako neriešila, aj keď pár krát som už mala riadne nervy🙂 ale teraz čakáme ďalšie bábo a vstávať v noci ku dvom, to by už na mňa bolo moc psycho 🙂 už aj teraz som niektoré dni úplne mimo, čo som nevyspatá...dnes som napríklad spala asi tak 3 a pol hodiny, aj to nie v kuse 😖 Máte niektorá podobnú skúsenosť s vašimi drobcami? Ako ste to riešili? Alebo to prešlo samé? Ďakujem za rady a postrehy🙂
@zivika Aj moj to robil, dokonca sa chcel hrat, potom som si tu na MK precitala radu, ze v ziadnom pripade v noci sa ist hrat, treba vysvetlit, ze je noc a ze sa spinka, tak som skusila, parkrat zaprotestoval a potom ho to preslo...takze asi trpezlivost, vyrastie z toho...ale poobednajsi spanok mu nerus, este ho potrebuje... 😉
ako keby si opisovala môjho syna. 🙂 my sme na tom presne rovnako. má noci ked pekne spinká a zase sú noci ked je bud 1 hodinku hore, alebo 2 a aj 3 hodinky. vypýta sa k nám, tak si ho zoberiem. niekedy zaspí hned, muž ani nezaregistruje že som ho k nám preložila. Niekedy (napr. včerajšiu noc) bol zase skoro 3 hodiny hore. On sa medzi nami prevaluje, čosi si rozpráva, posadí sa, zatlieska si. štuchá chvílu do mna, chvílu do muža. teraz sa na tom smejem, ale v noci mi to veru nie je jedno. Nechápem, čo nespí. cez obed spáva hodinku, hodinku a pol. a aktívny je až až. 🙂 takže ako to tu čítam, dúfam, že ho to raz prejde. 🙂
Po precitani príspevkov sa pomaly musím zmieriť, že sa asi dlho nevyspim. Mame 14 mesiacov a je to čím ďalej tým horšie. Aj so zaspavanim. Niekedy ju uspavam aj hodinu☹ v noci sa budí aj každú hodinu. Ked je noc dobrá, tak je hore len 3-4 krát. A pomedzi to je ešte hodinu hore úplne, občas aj viac. Tajne som dufala, že ked bude mat dva roky, tak sa konečne vyspim, ale ako vidím baby, že to tak nie je. Ach jaj. Treba vydržať, viem. Ale niekedy uz nemám síl.
moj ma dva roky prec a tiez sa v noci budi, nevydrzi spat ani hodinu vkuse, stale sa prehadzuje, mrnci, musim ho uspavat....no hroza, viac ako dva roky som sa nevyspala. cez den uz nespava, chodi spat o 7 a o 6 je uz nadobro hore. nechapem, ako mu moze stacit tak malo spat, ale viem, ze mne to veru nestaci, vypadam ako prisera 😠 . a potom si precitam clanok o celebritnych matkach, ktorym dieta od narodenia prespi celu noc vo svojej postielke a vo vlastnej izbe od 8 do 8 a cez den este 3 hodiny a ide ma roztrhnut 😀. sa im necudujem, ze sa potom nudia na materskej, ked im babo cely den spi....
@zivika no musím sa priznať, že tiež čítam tému s nádejou, že nájdem zázračnú pomoc, ale žiaľ nič, len fakt vydržať, ja tiež čakám ďalšie bábo a neviem si moc predstaviť vstávať k obom, moja tretia babuľa od narodenia nespí moc dobre, najskôr som to pripisovala kojeniu, že má zo mňa cumeľ, po 15 mesiacoch som ju odstavila, že sa to zlepší, ale aj tak sa stále budí, teraz je to síce len 2-3 krát, ale budí sa a nie je to len také, že vypije mliečko a spí, ale sa dlho hádže a mrnčí a kope kolo seba, pýta sa k nám do postele, keď ju nezoberiem ryčí ako tur, no nič moc spanie každú noc som dokopaná kde trafí a poslednú dobu spím len na jednom boku, lebo sa bojím, nech ma nekopne do bruška a neviem ju akosi od tohto dovádzania odučiť, staršie dve to nerobili, keď sme prestali s kojením chvíľu sa budili jedne až dva krát a cca od 18mesiacov spali celé noci a tento divoško stále dorába a to má už 2 roky aj takmer 2 mesiace 😖 tak asi som ťa nepotešila, že tiež nič neporadím, ale aspoň vieš, že nás je viac spolutrpiacich 😅
Tak my máme taky problém se spaním, synovi jsou 3 roky a ještě NIKDY mi nespal celou noc. Když byl malý, tak jsem kojila i po 3 hodinách v noci, pak do 2 let se mnou spával v ložnici v posteli a do těch 2 let jsem ho ještě v noci(večer) kojila. Po 2.roce šel spát do pokojíčku, uspávám pohádkou celkem dobře, ale on se za tu noc tak většinou 3x vzbudí, a volá mě, někdy chce napít, někdy se jen přitulit, takže to dopadá tak, že většinou celou noc spím u něj v posteli anebo chodím mezi ložnicí a pokojíkem. Takže můžu říct že za celé 3 roky jsem se ještě pořádně nevyspala. Myslím si, že má asi návyk na to pití (snažím se odbourat) nebo prostě na mě. V srpnu čekám druhé mimi a ráda bych, aby syn už spal normálně. Přes den už spát nechodí asi od 2 a třičtvrtě roku. Nevím co s ním.... 😢
@zivika ahoj 🙂 takmer rovnaký problém s buden ím som mala aj ja... ked bol drobec ešte menší tak ked sa zobudil išli sme do obývačky pozerať telku. hocikedy aj v noci o tretej, aby sa ocino vyspal do roboty (mme iba 2+1) lebo po tom zobudení bolo zbytočné ho aj dve hodiny na rukách nariasať...ale potom som si povedala že takto to nepojde lebo aj dve tri hod. bol hore a ja som ledva dýchala od unavy. tak raz sa malý zobudil, muža som poslala na gauč. malému som prísne povedala že bude spať a hotovo. svetlo bolo vypnuté a ja som dalej spala. alebo sa tvárila že spím. samozrejme aj si mlaý poplakal. vždy som povedala že aj hračky spia aj on musí spať. potom sa to už zlepšilo a teraz sa nebudí. proste musel si uvedomiť že hrá sa cez den a v noci sa spí, možno toje trošku tvrdšia metoda ale podla mna niekedy treba aj to
@nanulik tak toto urcite nie je tvrdsia metoda 🙂 to uz mame davno za sebou 😀 takto sa budieval, ked mu isli zuby, vtedy vyzadoval, aby som sa mu venovala, ale aj ked som s nim isla do obyvacky, nesvietila som, ani telku som nepustala...len sme si spolu lahli na gauc a tulili sa...tak sa upokojil a do hodiny zaspal... vies, len teraz je u nas problem ten, ze ten nas anjelik nepotrebuje ani hracky, ani svetlo, ani nas, on si jednoducho po tme rozprava, smeje sa, bucha a kope do postielky...a my mu mozme aj milion krat povedat, ze je noc a vsetko spi, on je minutku ticho a potom vybuchne smiechom...proste s tym asi fakt nemame co urobit, len vydrzat😅
@mamama11 tak to ti nezavidim, nas maly nastastie nervavy nie je, len hlucny 🙂 nerozmyslala si nad tym, ze by si zrusila nocne mlieko? mozno keby si jej dala vacsiu veceru, spala by dlhsie...aj ked to ma len tak naplo, ci by to zabralo, to netusim...ale aspon viem, ze nas je viacej takychto, som potom kludnejsia, ze to je v podstate normalne 🙂
@janca26 hrozne, ze som otvorila temu, v ktorej si vlasne ani nevieme poradit 😅 mozno sa najde jedna zazracna mamina, ktora nas problem vyriesi, tak zatial fakt len slova utechy, ze to musime vydrzat 😉 skus teda odnaucit od toho pitia a uvidis, mozno to zaberie...a pomalicky to hadam pojde, predsa len, tvoj uz ma 3 roky, ked mu budes dookola vysvetlovat, ze uz je velky chlap a musi pekne spinkat sam, hadam to pochopi...lebo ten nas je este take trdielko, on sice chape, ked mu povieme, co nie a co ano, ale do nejakej suvislosti si to este neda 🙂 a do augusta je este pol roka, hadam urobite nejaky pokrok, kym sa druhe bejby narodi 😉
@zivika no ja sa to mliečko snažím riešiť ale postupne, každé dva týždne jej pomaličky uberám z každej dávky 10ml, teraz sme na 130ml, už neplače keď to dopije, že má málo, ale neraz ho pýta aj keď už tie dve dávky vypije a to už jej len vysvetľujem, že ho vypila a už nemám, tak sa upokojí ale ona sa fakt takmer celú noc hádže a mrnčí a s tou väčšou večerou to nemá cenu, ona papá až dosť, veď už teraz má 19kg, tak to jej fakt stačí a vlastne sme aj to už skúšali natlačiť ju ale nič to neriešilo, to je u nej zvyk a aj tak sa zobudí a pýta to mlieko, čaj nie, ten nechce ani vidieť a potom reve ako divá, tak to riešim tým uberaním, ale aj tak neviem, čo s tým hádzaním a kopaním, tiež by som ju už rada presťahovala k do druhej izby, ale najskôr musíme doriešiť to mlieko 😒
@mamama11 ja by som s tym mliekom bola drsnejsia, zrusila by som ho rovno, ale ty sama najlepsie vies, co je pre tvoje dietatko naj 😉 vahu ma fakt riadnu 😀 nas ma 14,5kg a vsetci sa mi do neho navazaju, ze je buclaty 🙂 to jej ozaj nedavaj viac 🙂 ale ked je taka nepokojna a hadze sa ti a mrnci celu noc, to by som mozno uz riesila s doktorkou, ci tam nemoze byt nejaky problem...neviem, ako lepsie poradit 😅
@zivika ďakujem moja za radu, no priznám sa, že neseknem s tým mliekom tak rázne aj z pohodlnosti, lebo to aspoň mám istotu, že sa na chvíľu upokojí a zaspí, býva mi totiž ešte stále zle a som stále strašne unavená, tak zatiaľ nemám energiu to tak ráznejšie riešiť , ja sa snažím ju aj zvoziť, keď sa tak hádže a mrnčí, niekedy to zaberie, že sa upokojí, ale nie na dlho, skúšam postupne s tým mliečkom, uberať a chystám sa , keď mi bude konečne lepšie, zakročiť ráznejšie, kúpiť jej veľkú posteľ, nebrať ju k nám aj keď bude ryčať a postupne to mliečko vysadiť úplne a to ešte chcem začať ju dávať v noci na nočník, nech ju konečne aj v noci odplienkujem, ale na to fakt potrebujem dosť energie, tak to stále odkladám, tak si navzájom držme palce a ozaj dr. to si nechávam už len ako krajné riešenie, keď to nepôjde mojimi metódami , tiež ma už viac krát napadlo, či nemá nejaký neurologický problém, keď tak nepokojne spinká, ale zas nechápem, že na obed spí ako drievko pomaly sa ani nepohne 😒 inak čo sa týka únavy, tak ešte musím napísať, že u nás to funguje opačne ako by malo, čím je viac unavená, či už od toho že sa na obed dobre nevyspí, alebo sa moc vyblázni vonku, tak ona vtedy spí oveľa oveľa horšie ako normálne 😒
@mamama11 u nas, je to rak isto, ked netrafim spravny cas na ulozenie, tak spi uplne zle, aj ked je menej unaveny, aj ked viac...ja ti uplne rozumiem, ze nemas silu teraz vsetko naraz riesit, v prvom rade ty odpocivaj, kolko sa da (ako neviem si predstavit, ci sa pri 3 detoch vobec da 😅), ked ti bude lepsie, aj vam to lahsie pojde 😉 inak, ja som tiez chcela drobca odplienkovat, kym sa druhy narodi, ale nedari sa mu ani cez den, tak som mierne frustrovana aj z toho, neviem si predstavit, ako ho budem nahanat na nocnik s babom na rukach...no co, uvidim, ako to bude...hlavne ho nechcem moc stresovat, lebo coskoro bude mat mrata, zaroven sa stahujeme, chcem ho od tych plienok oducit a este aj cumel mu chcem zrusit (aj ked ho ma len na noc) a do toho mame este problem, ze nie je moc zhovorcivy, sice rozumie vsetkemu, ale povie len par zakladnych slov a ku tomu uz len volake tie jeho hatlaniny ☹ no nic, ostava mi verit, ze to bude vsetko dobra a zvladneme to 🙂 a to zelam aj vam 😉
Tak zkoušíme už 4 noci bez plínek, první dvě jsem pořád převlíkala peřiny 🙂 a nakonec řval že chce pití, tak sem mu dala trošku napít a pak plínku. Další dvě noci lepší, 1x se počural a pak spinkal super bez plíny a bez počurání, pití jsem mu teda odmítla. A spal klidně bez buzení 🙂))) ale já teda ležela s ním 🙂 Tak uvidíme, snad to půjde.
jaj, baby, skusila som maleho ukladat neskor (cca o 21:00) a normalne mi to dva tyzdne fungovalo, vobec sa v noci nebudil, spal az do pol osmej!!! ale to bola asi len dobra konstalacia hviezd, lebo po dvoch tyzdnoch sme tam, kde sme boli doteraz...zase sa zacal nadranom budit a vykecavat 😒 ach, porazi ma...aj dnes sme hore od pol 5tej...

@kolinia Ja som si tiež povedala, že sa hrať nebudem, ani nevládzem 😒