Nočné pozeranie televízora dvojročným synčekom
Ahojte.. chcela by som sa spýtať a poradiť..máte niekto skúsenosť s tým, čím prechádzame teraz my? trvá to už vyše pol roka, skúsila som všeličo, ale stále sme na tom rovnako.. môj dvojročný Šimonko sa zobudí v noci cca od jednej do tretej a nasleduje to, že pozeráme televízor 3-4 hodiny a potom zaspí a niekedy už ostaneme hore..večer ide spať o pol deviatej, je stále ešte kojený,spí do tej 1-2-3tej, vyciká sa, lebo už sme bez plienky a potom sa posadí ako za bieleho dňa a ide sa pozerať Jim-Jam takmer do bieleho rána..skúšala som všetko možné..skryla som ovládače, nedovolila som zapnúť telku, nevšímala som si plač s domnienkou že zaspí, tvrdila som že je telka pokazená, "vyhrážala " sa doktorkou s injekciou, smetiarmi..nič nepomáha..ked mu tú telku nepustím tak reve, kričí tak strašne silno, že nakoniec musím povoliť, lebo by zobudil celý činžiak..lebo aj to som skúšala, ale neprestal plakať a kričať ani po pol hodine.. Volala som s detskou lekárkou, ta mi odporuččila Sedaliu - na prrodnej báze, to nezabralo, potom mi povedala aby sme skúsili Novo-passit, to som ešte neskúsila,ale je to toho istého charakteru ako sedalia..poraďte mi čo by som ešte mohla skúsiť.. dakujem pekne za každú radu-názor..
vypni telku zo zastrcky, alebo ju daj do pivnice. a zober sa ze idem spat. poobedny spanok zrusit, preto sa ti budi v noci, my nespime uz od jedneho roka a fungujeme, takisto cucnutie by som zrusila
Jedine, čo.môžeš urobiť je nezapnut telku a vydržať...krik, plač...nezapinat svetlo, nerozpravat sa, nevstavat. Vycikat vrátiť sa do postele. Bude to boj, ale dlho to nepotrvá.
@miriem
veľmi ma nahnevali tie obvinenia..ja si priznám že som urobila v prvom rade ja chybu, ale viem aj to, že sa môjmu synovi venujem na 100% a neznesiem aby ma súdil niekto, kto ma nepozná a nevie ako žijeme.. všetky ostatné baby čo mi napísali som zobrala ako ok..v podstate je v každej odpovedi kus pravdy,ale toto čo si ona dovolila, je dosť!!!
@simonkovamamina no to som este nezazila. Vecer o siedmej ci osmej malo dieta hefty, ze jim jam, pustila som prvy dospelacky kanal - vidis zlato, jim jam spi, nevysiela. Konec. Vybavene. Tak syncekovi pekne pusti nocne zrnenie a dorazne mu vysvetli, ze jim jam spi, ako aj cely dom! Vybafco. 😉
@simonkovamamina eee, telka v spalni nema co hladat. Uz len pre ten elktrosmog. 😝 To zrus.
Pripájam sa k ostatným babám - okrem malého tyrana, ktorému treba nastaviť hranicu, pomôžte aj sebe a zo spálne telku dajte preč. Nemá tam čo robiť. Zabijete 2 muchy jednou ranou.
@katrinka8
Presne to zajtra urobím..Bude jednoduchšie keď tam nebude ako mu vysvetľovať že je pokazena alebo že mu ju nepustim..ďakujem za názor
Necitala som prispevky a za mna strucne ziadne vyhrazky ale telku by som nezapla....par dni bude kricat ale potom prestsne kazdu noc by som mu len zopakovala telka sa v noci nepozera ak bechce slwt o.k ale bude ticho lezat...ak je telka v spalni al. V detskej izbe prec....celkovo 2jrocne dieta by malo pozerat televizor regulivane....par minut al. Polhidku doobeda a poobede preco nie ale nie v hlboku noc ci pri jedle a v tomto oripade by mi bolo jedno kto vsetko sa na rev zobudi....
V uvodnom prispevku nie je nic o tom ako a klko spi pocas dna ale ak dlho regulovala by som denny spanok a cez den stravila co najviac casu vonku za kazdeho pocasia nech sa unavi...ale nie vozenie v kocari aktivny pohyb
@simonkovamamina ked uz sukromnu postu tahas aj sem, tak mozem aj ja "verejne"
Ak takto reagujes aj na svoje dieta, tak dakujem pekne. To, ze s nim "chodis" na ihrisko/plavanie a si mu stale za zadkom neznamena, ze sa mu venjes.
Pchas do dietata lieky kvoli vlastnej neschonosti. Na tom trvam. Aj moje lieky na predpis na srdce su cisto na prirodnej baze. A tvoje dieta by mozno zabili. Takymto dristom mozno obhajis podavanie liekov pred sebou, ale holt to neznamena, ze nepodavas decku lieky preto, lebo si s nim nevies urobit poriadok.
Boze ty si fakt do seba zaslepena, nie ze nevidis ostatnych, ale ani svoje dieta. Napriek tomu, ze si stale s nim. Dost smutne.
Myslis, ze sa bude v zivote chvalit tym, ze je vdaka obetavemu pristup maminky od 15m bez plienok? Vazne si toto myslis?! Si konecne uvedom, ze to dieta nie je tvoj pes, ani tamagoci.
@maslenka47 Nemas ty ze sebou nejaky problem ktery si tady kompenzujes? V kazde teme, co jsem zatim cetla vystupujes jako agresor.
Ahoj. Ja som ten sused, co pocuva detsky plac. Mame semi detached house (dva zlepene domy dokopy).
Susedia maju dve male deti, jedno ma okolo roka, druhe tri rocky.
Pravidelne plakavaju, revu o dusu, hlavne vecer a robia hluk.
A vies co? Absolutne nas to netankuje. Sme radi, ze mame milych a dobrych susedov.
Takze smelo do toho oducania, susedia to v pohode zvladnu, momentalne ide o tvoje a tvojho dietata mentalne zdravie.
@simonkovamamina nemat telku doma vobec. Ja uz niekolko rokov nepozeram (vynimocne na navsteve ked sme a pod) a vobec mi nechyba (odvykla som si na intraku pocas vs). Alebo menej radikalne riesenie - nejaku inu aktivitu, napr skuste spolu citat nejaku obrazkovu knizku, alebo pustit nejake cd s relaxacnou hudbou,ci uspavankami. Pripadne mu dat nejaku "pracu", neviem teraz odhadnut,co by zvladol,napr parovat ponozky ci triedit gombiky... pocas aktivity nechat spalnu vyvetrat, mozno ho este raz okupkat, zahrat sa hru na "zivanie" (zacnes pred nim zivat a natahovat sa akoze sa ti chce spat, on zacne po tebe opakovat). Mozno ho "len" ku sebe pritulit, porozpravat sa s nim, pripomenut mu,co cez den robil, al co ho caka zajtra a prevo musi ist teraz a spinkat. Alebo aspon urobit nejaku "dohodu", ze pozrie nejaku chvilku,par min nejaku rozpravku dvd,ci z archivu a ked skonci,tak ze uz ide i televizor spinkat.
@maslenka47 prosim ta, mas deti?
@simonkovamamina u nas to bolo uplne rovnake a vyriesila som to nasledovne (podotykam, ze my deti nebijeme ani ich nenechavame vyrevat do kym nepadnu od vycerpania):
Skratka som telku nechala zapnutu 24hodin denne (nie uplne nahlas ale tak tichsie). Nedala som na pozeranie ziadne obmedzenie. Povedala som, ze moze pozerat co chce a do kedy chce.
Asi dva-tri mesiace bezalo pozeranie v noci (niekedy az do rana, ani nezaspala ako opisujes) a potom mala sama zistila, ze ta telka vlastne nie je az taka uzasna. Kedze to pre nu nebolo nic zakazane, prestalo ju to lakat a sama od seba ju na vecer zacala vypinat. Ani cez den uz nepozerava casto a radsej si prinesie knizku 🙂 .
@jahodnicka
Tiež ma to napadlo.. Je to určite obmedzená chudera ktorá si môže otvoriť hubu akurát tak tu..ale poviem vám baby,veľmi sa ma to dotklo... A ďakujem za podporu!!!
@simonkovamamina Mne sa napr. vobec nepaci, ze ju nazyvas obmedzenou chuderou... Ja som sa nezastala ani tak teba konkretne, skor volam po vseobecnej tolerancii a urcitej kulture vyjadrovania. Co sa tyka vas dvoch tak si nemate velmi co vycitat, lebo vase vyjadrovacie prostriedky su rovnake- agresivita, urazky, obvinenia... A je uplne jedno, kto s tym zacal, nie sme v skolke, aby sme to riesili...
@maslenka47 no tebe by tie prirodne lieky na nervy mozno prospeli :DDD
@simonkovamamina skončilo sa to telkou, lebo si ustúpila, síce nechápem prečo, ale ustúpila si jeho nezmyselnej požiadavke. Dieťa v jeho veku nepotrebuje TV ani cez deň, nie to v noci. Nezapnem a hotovo, lenže on už zistil, že ak bude revať dostatočne dlho, mama ustúpi. Teraz to bude vyzerať ako trest, ak mu ju nezapneš, včera ešte áno a dnes nie? Odnes TV do pivnice -pokazený a vydrž zopár dní. Alebo choď na nejaký čas k rodičom, sestre....tam bude iná situácia. Tvoje dieťa je vo veku, kedy skúša, kam až môže posunúť hranice, ty si mu ukázala, že hodne ďaleko, už to druhý krát neurob.
@maslenka47 to si trochu prehnala, obviňovať niekoho toho, či sa dieťaťu dostatočne venuje....chyby vo výchove robíme všetci, aj ja profesionál, predstav si.
uz ti tu asi vsetky napisali to iste, tak ja len dodam k vete: "vyhrážala " sa doktorkou s injekciou, smetiarmi.." ze sama si zhadzujes autoritu u svojho dietata, kedze to nesplnis... samozrejme ze ma v pazi tvoje strasenie... stras ho niecim co vies aj realne splnit...
By ma zaujimalo,ci este Simonko pozera v noci telku 😀
@simonkovamamina tak ako ste dopadli?
podla mna staci odopriet mu hodku zo spanku,vyniest telku,cez den ho vybehat,vecer kupel a aj kojenie by som zvazila
@mysuliatko7
Ďakujem za opytanie.. Zrušila som telku v izbe a spiiiiimeeee..som rada ze sa to vyriešilo bez plaču..mala som to urobiť skôr..
@simonkovamamina gratulujeeeem,viem preco si stojim za svojim ze telka v izve ee(muz ma opacny nazor 😀 )
@mysuliatko7
Ale chyba bola hlavne vo mne,nemala som to dopustiť.. Ale hlavne ze už je dobre.. Si milá že si sa opýtala 🙂
@maslenka47 detí máš toľko ako tvoje číslo v nicku? čítala som aj iné tvoje príspevky vo fórach a radiť by tu mali ženy tebe. To je na viac diagnóz.
Čo sa týka tej telky - Hranice a nepovoliť. tak ako píšu baby. Držím palce. Napíš potom ako postupujete. V noci je zdravé spať a ty si tá, ktorá chce pre svoje dieťa naj, preto sa zatni a neupusť od toho. On si ten plač či rev nebude nikdy pamätať keď vyrastie - neboj,bude ťa ľúbiť stále. 🙂
tebe @maslenka47 poradím tiež (už som sa stretla aj s vážnejšími prípadmi..založ si tému,aby ti pomohli so svojou osobnosťou. To ber ako radu,lebo neviem si predstaviť ako ťa vníma tvoje okolie ak sa správaš takto medzi nimi. Dobrú noc.
@lara1507 ano, dakujem za radu, rozhodne sa problemy s osobnostou riesia zakladanim tem na modrom koniku. Predpokladam, ze ty tiez nemas 1507 deti... Dobru

@simonkovamamina Tak zo spalne telku urcite prec, ak, tak len v obyvacke a urcite nezapnut, ani keby reval ako tur a postavil sa na hlavu. Ved ty si autorita, ty vies, preco to robis. Fakt to nie je vobec koser