icon

Od akého veku dôverovať opatrovateľke?

17. aug 2024

Ahojte, ak nemate pomoc rodiny/kamaratov a chceli by ste s manželom niekam ísť večer/v noci, napr. nejaká oslava/svadba/narodeniny do 1-2 v noci, od akého veku dieťatka by ste boli s tým OK, že ho stráži babysitterka?

pribinak
17. aug 2024

Asi záleži aj od dieťaťa, niektoré dieťa je aj v roku úplne v pohode s nejakou slečnou na stráženie, nie aj v 2 rokoch bude hysterické až kým neprídu rodičia

Pre mna by bolo rozhodujúce ako dieťa reaguje

minesasubu
17. aug 2024

my sme išli s mužom na koncer ked mal malý 2 mesiace , babka ho strážila bol uplne v pohode čím menšie dieťa tým lepšie
teraz má 2r a v decembri tiež ideme na koncert takže ho bude strážiť babka zase
za mňa je to každého osobná vec všetko záleží od dieťaťa , babysitterku by som kludne dala vtedy ak dieťa reaguje velmi dobre na ňu
kamoška chodí cca od pol roka malého s mužom aj na vikend preč nemajú rodinu stáži taká baba čiže je to všetko o dohode

30katrusa40
17. aug 2024

Nedala by som cudziemu človeku dieťa strážiť. A už vôbec nie na noc. Skrátka nikam nechodime.

ada510
17. aug 2024

Strazim deti od svojich 14 rokov veru a naozaj rôzne vekové kategórie aj v noci v pohode mi nechali 3 mesačne a keď som pracovala v jasliach mali sme deto od 6 mesiacov 🤷‍♀️

janinah
17. aug 2024

nedávala a nedala by som ani teraz strážiť dieťa cudzej osobe.Keby to už bolo ozaj nutné,tak jedine zdravotníčke.

martinka13
17. aug 2024

V akomkoľvek veku povedzme od 4 mesiacov. Osobu by som musela dôverne poznať.

zuzanaete
17. aug 2024

Napisem z tej druhej strany. Strazila som deti od novorodenca v noci, ked sa mama chcela vyspat. Takze rozpatie novorodenec - 11 rokov. Nebyval problem. Niektore rodiny robili tak, ze som prisla skor a oni dali spat dieta, ale zaroven malo dieta moznost spoznat ma a ak by sa zobudilo, tak by tam nebol niekto cudzi. Niekedy som uspavala ja aj tie najmensie. Bolo to v krajine, kde opatrovatelky su beznou sucastou zivota rodin a nikto to nejak extra neriesi. Mala som deti, ktorych jazyk som nepoznala alebo deti mali len zaklady angglictiny. Vsetko sme zvladli. Rodicia chcu mat aj zivot bez deti. Urobte, ako vam vyhovuje.

colsami
17. aug 2024

Od 5 tyzdnov, overene dievca, ale na zaciatku 2-3hodinky to bolo iba o tom ze sa s nim mala rozpravat, ponosit ho, pohojdat, proste venovat sa dietatu aby neplakalo kym som si porobila veci (pracovne, alebo domace), kedze nonstop plac, ak clovek na chvilu chcel pustit z ruk. Bola som cely cas pobliz, vedla v izbe atd, ked bolo treba som nakrmila prebalila a zas dala jej do ruk. Inak by som sa sama ani na wc nedostala. Ale dieta bolo super v tom ze nemalo problem s cudzimi, blabotalo spokojne ked sa mu hocikto venoval.

tim23
17. aug 2024

Nikdy.

sissy27
17. aug 2024

Ja som mala opatrovatelku od 6mes - kvoli praci, na cca 4 hod denne.

nairia
17. aug 2024

1. musela by som urcite poznat dotycnu, dieta by malo byt na nu zvyknute
2. ked mam istotu, ze dieta mi minimalne do casu, kym pridem domov vydrzi spat/bez jedla alebo v pripade prebudenia je mozne ho bez problemov douspat.
3. ked ja sama budem citit, ze som mentalne pripravena odist a v klude si uzit vecer.

dankagirl
17. aug 2024

@janinah akosi zdravotnícka môže zlyhať .
Ja sama mám osobnú skúsenosť keď dieta prestalo dýchať a poskytla som prvú pomoc a pomohla som a nie som zdravotnícka