Od akého veku ste deti nechali spať u babky?
Mam 2 ročne dieťa a moji rodičia strašne chcú aby tam už spával. Ja sa na to absolútne ešte necítim, syn nezaspí bezomna, ani len s manželom. Ma ešte dosť zle noci, často sa budí. Vôbec ho nechcem vystavovať zbytočnému stresu keď to nie je nutné. Kedy ste vy dali deti spať k babke a boli ste s tým už v pohode?
Dala som v roku ale syn zaspával sám v postieľke a bol, stále je totálne naviazaný na moju mamu. Vtedy spal s ňou v posteli a úplne v pohode zaspal, ráno sa tešil že tam je havo. Majú psíka v dome, čo doma nemá.
Az ked sama chcela. Myslim, ze mala presne 3 roky. Teraz mam mladsiu, co ide mat 3 roky, ale ona sa nehrnie do toho 😃 povedz rodicom, ze si ho este uziju, ked im ho das na cely jul na prazdniny 😃 ono, ked dieta musi, tak zaspi. Ked mala presne 2 roky, bola som v porodnici s malou 4 dni. Tak prvy vecer vraj trochu plakala, ale potom si zvykla
Keď mal presne 2 roky a ja som rodila jeho brata. Dovtedy hoci svokra chcela, nedávala som. Nepotrebovala som to, aby spal mimo domu a zdalo sa mi to skoro. Zvladol to v poriadku, vôbec neplakal. Mladší mimo domu ešte nespal, opäť, nemám tú potrebu. Má 2 roky aj niečo. Za mňa na toto majú ešte čas.
Moja má 5 r a ešte nespala, tiež to tak necítim a zaspáva so mnou, manžel občas uspáva. A naša ani nechce u rodičov či jedných alebo druhých spať. Netrapime, keď bude chcieť môže. Ale postráži aj jedna aj druhá strana, ale vidno na nich že po 2-3hodinach majú dosť.
Nasa ma 3 a pol a este nespala u babky, lebo nechce...ked bude chciet, tak potom tam prespi...nebudem ju predsa nutit
10 mesiacov
Moji mali 2 a 3,ked sme to skusili. Mladsia sa zoplakala a prisli o 21 domov. :D (Este tam nespali.)
Moje deti ešte u starých rodičov nespali. Necítia tú potrebu a ani my rodičia. Nie sme ten typ rodičov, čo sa potrebuje detí čo najskôr zbaviť, aby mali chvíľu pokoj. Osobne nemám rada takéto nátlaky zo strany starých rodičov resp. kohokoľvek. Prioritu má u mňa spokojnosť dieťaťa a nie plnenie predstáv a požiadaviek iných ľudí.
Podla mna je to male dieta... od 4roch rokov ok... vela deti chodi na "prespavacky" az od nastupu do skoly... na spanie dieta potrebuje ritualy a istotu, maloktore je tak zrele, ze od mala nema problem spat hocikde...
Mladšia mala 6mes. staršia 19 mes.keď prvý krát spali u našich. Od 1,5 r. pravidelne.
Myslím, že 6m mal keď prvý krát spal u babinky
Pol roka
Prvy ked mal 2 tyzdne, musela som ist do nemocky na cistenie po porode. Druhy v roku, isli sme na svadbu daleko, len by sa tam trapil. Dali to perfektne.
Ved skuste a dohodni sa s babkou, ze ak bude zle zaspavat, pridete vecer po neho.
5 rokov a chcela ona.. je jedno čo chceli rodičia, nie je to "hračka" ktorú musím požičiavať podľa požiadaviek. Nebol dôvod nechávať ju tam pred tým a keď malá sama chcela, nechali sme ju
Uff,neviem,či tak skoro by som dieťa dávala prespať u babky a dedka,že 1,5rpcne,dvojročné...ja som dlho kojila a malý sa sám vypýtal,keď mal 4,že chce spat u babky. Skôr to nikto nesilil.
6 mesiacov a v pohode
Presne ako tu zaznelo, dieťa nie je hračka na požičiavanie, také malé ešte potrebuje svoje rituály a pod. Predpokladám, že im ale ze vôbec nevie povedať, čo chce, ako sa cíti a ci ho niečo neboli pripadne. Nás starší prespal u našich ako 4 ročný. Myslím, že tvoji rodicia by mali rešpektovať dieťa, jeho matku a až potom vidieť svoje túžby
Nasa mala teraz medzi sviatkami spala prvy krat u babinky. Ma 3,5 roka. Sama sa vypytala ci moze tak sme to skusili. A uspesne to zvladla ;)
Cca od pol roka. Mala zbožňuje ak môže byť a spať u babky a dedka. Mala tam postielku atď. Zvykla si od malinka a nebol nikdy problém. Režim dodržiavali ako keď by bola doma. Alebo boli starý rodičia u nás doma a my rodičia sme boli preč. A všetky vnúčatá si starý rodičia takto učili 😁
Prakticky od malicka ale len ked sme niekam isli svadba a pod....nerada davam deti prec na noc ak to nie je nevyhnutne..ked tam chcu obcas ist tak ich pustim ale max 1 noc...citim sa zle ked su tam akoby som sa ich chcela zbavit alebo co...ze moja mama ma s nimi pracu a starost a ja oddychujem ...takze fakt len ked to je nevyhnutne
od roka a pol
Prvy krat ked mal mesiace, ale to bolo nevyhnutne. Odvtedy vzdy ked chce a babka moze, Na dovolenke boli spolu ked bol odplienkovany a este nemal ani 3 roky.
Keď mal 3,5 roka na 3 noci. Ale teda smutno mi bolo riadne.
Moja ma 3 roky a ešte nebola a svokrovci tiež furt dobiedzaju. Nemala by som problém im ju nechať keby to bolo naozaj nevyhnutné (pobyt v nemocnici a pod) ale načo ju zbytočne vystavovať stresu len tak, len preto ze to chcu oni a ani ja ani dieťa po tom netuzime. Tiež nechápem tu ich večnú mantru, ved častokrát je s nimi cely deň, čo také by z nej mali v noci ze tolko na tom nastoja. Keď sama dcéra pride s tým ze chce, ale teda ze tomu aj rozumie nie preto ze do nej celý deň hustia, tam samozrejme nebudem proti.
Keby to bolo nutne, to je jedna vec, ale preto ze chcu? Dcerka ma 2 roky, ked je na navsteve niekde aj so mnou, aj tak nevie zaspat, neuspim ju ani ja niekedy. Takze ju by som urcite nedavala inde spat. Ked nejake dieta s tym nema problem, tak je to ine samozrejme.
Lenze pri takych malych detoch clovek nikdy nevie, v noci sa nieco stane, horucky, vracanie, bolesti bruska a take male dieta chce vtedy mamku a zname prostredie, ako taku istotu a zname veci.
Aj zavisi od babky no. Jej styl vychovy a postoj k detom, ci je rovnaky ako tvoj. A napriklad ja by som ani nechcela, ze tam necham dcerku, polovicu noci jej prereve, no babka vo svojom veku by uz mala konecne sa moct cez noc vyspat a nie toto riesit.
Deti by mali mat z prespavania radost a nie stres, ak ide o prespavanie len tak a nie ze je to nutne. Kazdy rodic ma tu zodpovednost a povinnost voci dietatu, aby to rozoznal u toho svojho dietata. Niektore dieta mozno bude nadsene uz polrocne, lebo je na babku naviazane dost a je u babky vacsi klud alebo co. A ine dieta bude mat z toho stres aj ako 5-rocne. Ja si pamatam, ked sa narodila jedna moja sestra, mala som asi 6 rokov. Prisla nas strazit moja teta, cize sme boli doma v znamom prostredi a ja som aj tak uprostred noci si myslela, ze co ked rodicia od nas odisli a uz sa nevratia. Vydychla som si az ked sa rano aspon ocko vratil. Deti su jednoducho rozne a kazde take veci zvlada inak.
Myslím, že by dieťa zaspalo aj bez teba 🙂 akurát sme boli na návšteve, kde 2r. dieťa zaspávalo s rodičmi asi hodinu s plačom a so starými rodičmi zaspali v podstate hneď pri knižke... Takže by som im osobne kľudne už dala šancu najprv na jednu noc. A sama som dávala od začiatku 2r., teraz 3, skoro 4 ročného už na 5 noci a úplne v pohode pre všetkých
Asi tak 5r a s nim bol ochotny ist aj mladsi 3r, pokial dieta babka poriadne nepozna ci dieta nevie hovorit a povedat co chce, tak nie.

cca 1,5 roka