Odplienkovanie 16 mesačného, skúsenosti?

bobula46
3. okt 2019

Ahojte maminky, zaujímalo by ma či sa to nejakej podarilo. Syn asi od roka chodí na nočník, hneď od začiatku žiaden problém, každá návšteva skončí tak, že sa aj vyciká, dokonca veľkú potrebu už vykonáva iba na šerblíku, do plienky nechce, iba výnimočne. Plienky ale stále nosí.
Cez deň keď sme doma tak vie kedy chce ísť cikať, aj začne hovoriť cici (cikať) a keď ho dám na nočník sa vyčúra. Ale keď sa hrá sám, tak sem tam nájdem aj trošku počúranú plienku. Doma ho neupozorňujem keď chce tak sa vyciká. Spánok má už len jeden obedný, keď sa zobudí tak plienka z 10, deväťkrát suchá.
Vonku sa ale nepýta vôbec. Asi to bude tým, že je moc zažratý do hry a lieta hore dolu.. V noci už nepije mlieko ani vodu takže tiež plienka suchá.
Myslíte že je pripravený na odplienkovanie? Alebo ešte počkať? Zdá sa mi to príliš skoro, ale zas na druhej strane nechcem premrhať šancu. Cez zimu dosť blbý nápad učiť cikať, či?
Každá rada poteší.

ngl
3. okt 2019

@bobula46 moja je od 15m odplienkovana,proste plienku nechcela,pekne sa pytala na nocnik.
podla mna je uz pripraveny,necakala by som.

nelca84
3. okt 2019

My tiez cca v 14-15 mesiacoch, na konci marca mal rok a v lete sme sa oducili od plienok...predtym to bolo uplne normalne, ze rocne deti sa uz pytali, to len tato doba je nejaka divna...moja mama nikdy v tejto suvislosti nezabudne spomenut, ze nas s bratom naucila uz ako 9-mesacnych na nocnik...je to o vytrvalosti rodica...vacsina voli radsej lahsiu cestu.... a do mna tie co mate este dvojrocne deti s plienkami 😀

daisynka_
3. okt 2019

@nelca84 áno, pranie bavlnených plienok bola kedysi dostatočná motivácia na odplienkovanie dieťaťa :D

nelca84
4. okt 2019

@daisynka_ a teda je jasne, ze to ide, len ako to tie nase mamy robili 😉

martinusik91
4. okt 2019

Tu nejde o vytrvalosť maminky ale ide i zrelosť dieťaťa každé dieťa je ine. Vy už máte pekné začaté tak by som skúsila nedať plienku.Chvilu sa bude utierať ale dieťaťu musí dôjsť že to má držať a ísť až na zachod.Treba vysvetľovať keď to pusti do gatí a už to je len potom o jeho chápaní či je už zrelý. Milujem mamičky ktoré začnú že od 9m odplienkovane alebo od 12m.Je rozdiel že dieťa ide na nočník ako keď mama sleduje a pri náznaku ho supne na nočník a ono sa vycika a potom že jeeej ja mám odplienkovane dieťa...Keď to niekomu robí dobre nech to robí ale každé dieťa do toho veku príde kedy mu to docvakne...

bobula46
autor
4. okt 2019

@ngl môj tiež už iba tie nohavičkové ktoré sa naťahujú. Viem že máš dievčatko ale kde ste zohnali také mini spodné prádlo? Syn je taký slíž, všetko mu padá.

bobula46
autor
4. okt 2019

@martinusik91 u nás to začalo najskôr večer, vždy pred kúpaním na nočník. Strašne sa mu páčilo že niečo ostalo v nočníku, postupne ho začal nosiť z kúpeľne a hovoriť cici a tak sme začali skúšať a darí sa mu. Nechcem ho ale do toho nútiť že by musel sedieť na šerbli a robiť všetko pre to aby aspoň čosi z neho vyšlo.
Teší ma že to chápe len som nevedela či to nie je priskoro a či nie je blbosť začať s tým takto na zimu, hlavne čo sa týka toho chodenia von a zrazu cikať 😀

ngl
4. okt 2019

@bobula46 v kiku som vtedy kupovala,fakt ako na babiku to vyzeralo 🙂

eriksonka1234
5. okt 2019

@bobula46 môj syn tiež presne v 16 tich zostal bez plienky, sam od seba začal mať suchu plienku, často chodil na nočník a dcéra bola májová, tá bola už v júli bez plienky, čiže 14 mesačná.

kuriatko84
19. apr 2024

@bobula46 určite je pripravený! moja bola tiež takto od 14m nepremrhaj to! Keď sa vonku nepýta, tak ho daj ty trebárs 1x za hodinu časom interval predlžuj. Alebo ho preruš v hre a spýtaj sa ho či nechce cikať ale musí sa ti pozrieť do očí lebo len tak vieš, že neodpovedal automaticky keď je zažratý do hry. Vieš čo myslím?😀 Držím päste a teším sa s vami👍😁