Odplienkovanie 2-ročnej dcérky

lamonila
18. nov 2023

Ahojte, ako sa vám podarilo aby deti kakali/ do nočníka? Ako sa vám podarilo aby sa dieťa vôbec vypýtali cikat/kakať?
Mala (2r) vie cikat do nočníka, nepýta sa ešte. Keď ju tam posadim, vždy sa vycika. Učím ju vypýtať sa, ale zatiaľ nič. Som tehotná a bolo by lepšie čím skôr ju to naučiť. Za aký čas si vaše deti uvedomili že sa majú vypýtať na nočník alebo utekať ku nočníku?

mamamasama
18. nov 2023

Nechať to na ňu? Ak sa nepýta, pripravená nie je. A čo ak si tehotná? To je taký problém dať druhej plienku? 🤷🏻‍♀️

msnesquik
18. nov 2023

@mamamasama to, ze sa nepyta podla mna nie je signalom, ze nie je pripravena 🤦 moje dieta sa zacalo pytat az v skolke, stale som jej to hovorila, ale nic, musela som ju v pravidelnych casoch davat na wc...inak by v plienkach chodila neviem dokedy

lamonila
autor
18. nov 2023

@mamamasama ide o to že by mohla ísť do skolky

lamonila
autor
18. nov 2023

@msnesquik a aj sa vykaka či sa len vycikala?

lossless
18. nov 2023

@lamonila nas sa zacal pytat, ked sme sa ho my prestali pytat a davat ho na nocnik, lebo sme vedeli ze mu treba pisat. Po par nehodach sa zacal pytat sam od seba (nie je 100% ale vacsinou pride). A tiez sme davali odmeny napr ze vypytas sa 5x pisat, pojdeme do telocvine, pozrieme video a pod. Cokolvek co ma rad no nerobi casto resp. len tak a na papierik si daval sam ciarky ze sa vypytal.

Kakanie neviem, to nam hlasil ked mal este plienku a potreboval sa opriet o niekoho 😀

lia2022
18. nov 2023

@lamonila Ja som jedno ráno hneď po 2.narodeninách zobrala plienky a bolo. Hneď v to ráno som povedala že už je veľký ne plienky a budeme chodiť cikat a kakat do nočníka. Samozrejme prvý deň cikal každých 10-15 min. nehôd neúrekom ale zakaždým som v kľude upratala a vysvetlila že chodíme na nočník, nemá plienku a musí sa pýtať. Na druhý deň som sa taktiež každú chvíľku pýtala či sa mu neda a nejdeme sa na nočník vycikať. Intervali sa už predlžovali a už vydržal povedzme 30-45min. Nehody boli stále ale aj sa darilo. Dookola ako papagáj vravela že sa musí pýtať. Na 3.den som už tak nepripomínala ale skôr čakala či sa začne pýtať sám. Samozrejme mu bolo nepríjemné keď sa pocikal, pokakal a ostal špinavý, videl dôsledok toho čo sa stane keď sa nevypyta a potom ani neviem ako ale behom týždňa sa pýtal sám a nehôd bolo stále menej a menej až sme ostali bez plienky cez den do teraz .. už budú 3mes. 😉. Na spanie ešte pre istotu dávam aj keď je väčšinou suchá. Takže išlo to celkom ľahko až na tie prvé 2-3 dni,tie boli náročné.

milanemila
18. nov 2023

@lamonila ani som ju nesadala ani sa ona nepytala 🤷🏼‍♀️ mesiac alebo 2 pred 2 narpdeninami jednoducho zacala sama chodit na nocnik a vzdy iba zakricala hotovo, aby sme ju utreli. Dieta na to musi proste dozriet, niektore v 1,5 roku niektpre v 3,5. Vobec by som na to netlacila, lebo nie je malo deti kt potom zadrziavaju stolicu a podobne.

msnesquik
19. nov 2023

@lamonila aj aj..v skolke po nejakom case zacala, ona neskor zacala aj rozpravat, mozno to suviselo, ale toto pochopila celkom rychlo (ze nema cikat a kakat do plienok)