Odplienkovanie
Ahojte chcem sa spýtať o radu lebo moja svokra aj manzel dokopy su mudry vo veľkom a neviem ci je správne mu davat nohavičkove plienky cez den a každú chvíľu davat tak na nočník aby sa naucil , ja som doteraz dávala len kratase a kuse pocikane viem ze to trva a vela trpezlivosti treba bude mat 2roky v júli
Chcela by som aspoň skúšať a ked nie tak prelozime na inokedy.
Trikrát sme nášho odplienkovali kým sa nám to podarilo a vyzrel na to, prvé dva razy nechápal nevedel to odhadnúť korigovať týždeň sme sa trápili, za hodinu aj štyrikrát cvrkol a uvedomil si to až keď mal mokré gate, tretíkrát čo sme ho odplienkovali (mal 2 roky a 9 mesiacov) za dva dni bol odplienkovany hneď pochopil čo treba robiť. Netreba sa zbytočne trápiť 😊
@kris_tin257 lebo sa nevie vypýtať este si myslim ze to ma akoby nahaku ze cika do gati niekedy
@kikula21 aj náš to mal tak, veľakrát sme mu my povedali že má mokré gate vôbec si to neuvedomoval... Nevedel že potrebuje cikať, sedel a zrazu bol pocikany... Musí na to vyzriet to zbytočne budeš jeho aj seba trápiť
@kikula21 Ahoj. Nedávno som dozvedela od doktorky našej, že dieťa vtedy sa dáva na nočník a je aj zrelé na to, keď už sám vie chodiť po schodoch. Vraj vtedy už má tie svaly vyvinuté, ktoré potrebuje na to, aby moč udržal a vtedy už aj vie, že potrebuje ísť na nočník. Dúfam, že som pomohla😊
@kikula21 Podla mna musi dieta ukazovat znaky ze je pripravene na odplienkovanie. Oznamuje ze cika/kaka (moze aj neverbalne naprilad tak ze sa pobucha po zadku aleho predku 🙂), schovava sa ked kaka, zaujima sa o to co sa robi na zachode, vdi mu ked je mokry. Podla toho co si napisala, myslim ze nie je pripraveny.
@andreatytler neviem sestra tiez bola tak ze ked ucila pomaly 3rocneho tak tiez mu to bolo jedno , sak skusim uvidim co bude max prelozim na inokedy pokiaľ nema 3roky este ma casu
My sme na tom opačne, moja má úplne totálne všetky znaky pripravenosti a nejde to. Vyciká sa, keď ju posadím, sama sa ale nevypýta a potom narieka, že je mokrá a chce sa prezliecť. Rozpráva, chodí po schodoch, vadí jej mokré, všetky bábiky ponúka na nočník, atď... Čiže v teórii to malo byť za pár dní vybavené, v praxi sa snažíme už tri týždne a nič. Tiež v júli dva roky.
Na tvojom mieste by som skúsila aspoň týždeň a uvidíš. Neplietla by som v tom čase plienkou.
@jarnajar aj moj sa vycika len musím vychytať spravny cas 🤣 pekne sedi nema problem sediet nenarieka len mi pride ze mu nevadi ze je pocikany a nevie ukazovat a povedať este . Moj uz tiez vie chodit po schodoch 🤷
Chcem len skúsiť ako to pôjde dlhsie lebo viem ze par dni bude viac mokry to je normálne si myslím
@kikula21 To ano, urcite skus este par dni. Neskusala si ho nechat na holo?
Nas syn nemal rad ked bol morky takze ja som davala nohavice a ked ich pocikal tak ho to motivovalo aby uz nasledne isiel do nocnika, ale citala som prispevok od iej mamicky, ktorej dieta pekne chodilo ked bol naholo ale v momente ked dala nohavice, zacalo cikat do nohavic. Asi ho to pomylilo a mal pocit ze ma zase plienku ked nebol holy.
@kikula21 je teplo, idealne nechat aj uplne naholo, druhy den nemoze chapat, co od neho chces, daj tomu aspon tyzden.
@andreatytler tak davam len kratase chcela som ho ucit aby citil mokro ale neviem ci to pomoze , inak ako si riesila cestu autom? Lebo neviem co mam dat nechcem aby precikal autosedačku nevie este rozpravat tak mam este smolu
@senta_sofia tak viem este ratam vela veľa precikavania bude ratam s tym ze to bude dlho trvat
@senta_sofia kratase dávam len 🤷
@kikula21 Hlavne netlač na pílu a riaď sa svojim inštinktom. Ty si s dietatom najviac a sama musíš vidieť, či už na odplienkovanie dozrel. Ja som na tu pílu tlačila, lebo múdre reči okolia a tiež som len utierala mláčky + som u malej vybudovala až panický strach z nočníka. Vykašlala som sa nato a skúsila o dva týždne, opäť nič, skúsila som opäť o mesiac a zrazu bum, malá už to chápala, vedela co od nej chcem a za 3 dni s menšími nehodami bola bez plienky (mala 2r3m). Na noc mala plienku ešte asi pol roka a sama mi povedala, že ju už nechce.
A odporúčam zapojiť nieco motivačné - za každé vycikanie nálepka, či niečo malé na papanie (ja som malej dala kúsok ovocnej kože, agaroveho medvedíka...) a afektované divadlo, keď sa dieťa vycika/vykaka do nočníka je samozrejmosť 🤭😃🙂
@kikula21 pokial musis ty vychytat spravny cas na malu potrebu, nevadi mu ze je pocikany, a navyse nema este ani 2 roky - to su vsetko uplne jednoznacne znaky, ze pripraveny nie je.
Zbytocne tlacis na pilu. Ano, su deti, co sa v takom veku odplienkuju, ale odplienkuju sa samy. Pokial ty do toho musis takto aktivne zasahovat, nie je ani zdaleka pripraveny.
Nechaj plienku, nestresuj seba aj dieta. Ked to pochopi, pride to samo.
@mima172 tak netlačim na pílu pekne mi sedi aj klude dlhsie len ked uz ozaj nechce sedieť tak dobre tak ho zdvihnem a dam hore kratase a moze ist ,tak strašne vela vela chválim pusinky všetko mozne robim vtedy ked sa vycika aj som mu dala tycinky co lubi za odmenu len ked nic neni tak nechvalim samozrejme
@zuzuliennka1 dobre ďakujem
@kikula21 Asi zatiaľ nechápe, načo presne je nočník, berie ho skôr ako "stoličku". Neboj, ono to príde. Ide leto, teplučko. Moja sa odplienkovala v auguste, sama pochopila, že bez plienky je lepšie, nie je jej tak horúco. Tak som len vysvetľovala a vysvetľovala a dookola, že plienočku nedáme ale treba cikať na šerblik. Predtým, keď som skúšala, tak mala na háku, šlo to až keď chcela ona.
Držím palce ✊💪
@kikula21 Presne, nohavice su podla mna dobre aby dieta citilo mokro, ale ak mu mokre nohavice nevadia, tak to nema ucinok.
V aute som mu dala plienku, lebo v tych zaciatkoch treba utekat okamzite kedze dieta to vie zadrzat len na par sekund a tak by sme nestihli niekde zastavit a ist. Asi mesiac som davala plienku na cestu autom.

Ahoj, ak teraz nedávaš plienky tak už nedavaj vôbec.
Môže rozprávať kto čo chce. Pokial dieta akceptuje nočník a necirkusuje a je spokojne nedavala by som plienku.Zbytocne mu buees motat hlavu plienkou cez den.Teraz je teplo je idealny cas oducit ak je dietatko zrele a pyta sa na cikanie alebo chape čo sa na tom nocniku deje a preco tam sedi.Zalezi vzdy od dietatka ako je vyspele 🙂