icon

Plný dom ľudí po príchode z pôrodnice

vieruska25
9. jún 2014

Ahojte, mám neskutočnú dilemu a neviem sa rozhodnút ako sa správne zachovať. O necelé 2tždne máme termín pôrodu. Žijeme s manželom v jednom dome so svokrou. Týžden po termíne dovezie švagriná synovcov ( 7r. a 10r.) a 8r. neter na prázdniny na 6 týždňov. Ja už pár nocí nespím a som strašne nešťastná z toho, že keď prídeme z pôrodnice, budeme mať plný dom ľudí. Je to moje prvé dieťatko a predstavovala som si, že po príchode domov budeme mať pokoj, budeme si na seba zvykať, vytvoríme si spoločný režim..Teraz mám z príchodu domov absolútnu paniku. Bojím sa, že toľko ľudí a hluku a bacilov malej ublíži - že bude nervózna a uplakaná, a najmä že môže ochorieť. Naši mi navrhli, že môžeme ísť aspoň na prvé týždne k nim, majú veľký dom a tam by sme určite mali pokoj. Ale manžel o tom nechce ani počuť. Druhá možnosť je porozprávať sa so svokrou, ale to je už vopred prehratý boj, keďže nemáme dobrý vzťah a ona už len z princípu urobí naschvál to, čo sa mne nepáči. A manžel to riešiť nechce, vraj to zbytočne preháňam a podľa mňa sa aj bojí ozvať. Ako by ste sa zachovali na mojom mieste? Ozaj to preháňam a som príliš úzkostlivá alebo mám odísť k rodičom..alebo iný nápad...

Strana
z6
janinah
8. júl 2014

@lussi2 presne tak,šestonedelie nie je len slovo a vedeli to dobre aj naše babky....je to čas zotavenia sa ženy po pôrode,ale aj čas kedy si dieťatko zvyká,že je na svete...babetka v našej rodine idem pozrieť až ked majú cca 3 mes. ,nasačkovať sa k rodičke v deň príchodu domov je drzosť a takú návštevu by som okamžite poslala tam,odkiaľ prišla / ja som aj poslala,samozrejme veľmi slušne 😉 /

danielahamar
8. júl 2014

@janinah a nie? však aj muž bol pritom, keď sme ho robili 😀 našťastie ja mám muža, kt. mi nenormálne pomáhal s deťmi, keď boli malé, mal viac času ako teraz, ale tak nie je to zlé ani teraz....

emocia
9. júl 2014

@vieruska25 ahoj, moja milá. Si veľmi zodpovedná a vnímavá matka 🙂 Intuitívne cítiš, že budete potrebovať chrániť svoje kruhy, aby ostali celistvé. Ak nie je istota, že budete mať vo svojm byte pokoj, ak je dom poprepájaný a nie je istota, že deti nebudú brúsiť aj k vám, viackrát za deň, zdvihni kotvy a zabaľ si k tomu aj manžela a odmotajte sa k vašim. Manželovi to oznám. Že tak a tak. odchádzaš na čas, kedy si v šestonedelí. Chceš mať istotu pokoja. Nemyslíš si, že ho budeš mať tu. Preto ideš na tento čas preč. A budeš rada, ak sa on pridá. Očakávam to od teba – tak to formuluj. Ak ťa teraz neberie vážne, tak mu ukáž, že ťa vážne treba brať. Matky a bábätká potrebujú, aby ich ocko chránil a podporoval. A toto nie je od neho podproa, ak to bagatelizuje. To je veľmi zlý signál! Neradím Ti vadiť sa ani dupať nohou. Žiadny konflikt ani dohadovanie. Oznám to. 😉 Iba to oznám a povedz, že očakávaš, že pôjde s vami. VY STE JEHO RODINA. Veľmi Vám držím palce! Obráť sa na mňa keby dačo s dojčením. A šatku pre svoje bábo a seba už máš...? Šatka je veľký dar, veľká pomoc, veľmi veľký komfort pre mamu a bábatko 😀 Srdečne laktačná poradkyňa Alena

renka40
9. júl 2014

Ja som bola po pôrode a príchode domov vyčerpaná 3 týždne. Doslova vyšťavená!!!! Hneď poobede po príchode z pôrodnice prišli sestry, tým som sa veľmi potešila, ale chcela som mať kľud, spať , odpočívať... Určite by som šla na tvojom mieste k mame!!!! Nech si hovorí čo chce!!! Ty si po pôrode! Nie ON! On bude plakať len pri soplíku 🙂 keď bude chorý. Presaď si svoje už teraz, lebo nikdy nebudeš mať takú príležitosť a taký adekvátny dôvod ako teraz . Držím palce moja zlatá.

simca06022011
10. júl 2014

isla by som k rodicom, pred svokrou a manzelom by som to vytiahla stilom, ze aj ostatne deti maju pravo si uzit prazdniny a nie chodit po spickach okolo babatka (o tom ze moze plakavat, mat koliky atd ani nehovorim, nevyspia sa:P ) ... to sa neda porovnat so surodencami, ani ty k nim nemas pravdepodobne taky vztah a budu ta rozculovat... ja by som to riesila takto. Manzel nech sa uvedomi, kolko casu on asi tak travi s babatkom, ak cez den pracuje, byvaju chlapi s detmi tak akurat v case kupania a potom ked spia... ;) Ja si myslim, ze sme sa prave tym kludom okolo malej (totalnym) vyhli vsetkych babatovskym neduhom 🙂))

bambinomio99
Autor odpoveď zmazal
bambinomio99
Autor odpoveď zmazal
Strana
z6