icon

Pobúrenie supermamiek - fajčenie

dada13288
22. máj 2021

Baby potrebujem sa vyrozprávať, lebo nechápem zmýšľanie ľudí. Bola som tuhá fajčiarka a fajčila som niekoľko rokov. S manželom sme si povedali, že predsa sme spolu dlho a chceme bábo a tak som postupne prestávala fajčiť a obmedzila. 3 mesiace pred snažením som úplne prestala úplne a začala brať vitamíny. Otehotnela som a porodila. Syna som kojila asi len mesiac kvôli mojim zdravotným problémom, ktoré som nadobudla počas tehotenstva. Lekárom sa to nepáčilo, že tak dlho čakám .. ja som bola rada aspoň za ten mesiac. Malého som odstavila bez problémov, je spokojný aj koliky zázrakom prešli. Po preliečení som znova začala fajčiť max ale 3 cigarety za deň a niekedy sú dni čo ani nefajčím. Problém začal vtedy keď som kočíkovala malého a som natrafila na mamičky. Vtedy strašne zlaté dobre sme si pokecali, bolo to v čase keď som kojila. Asi po 3 mesiacoch som sama išla do obchodu a zapálila som si cestou a natrafila som na jednu z tých mamičiek. Doslova bola zhrozená, že vôbec fajčím a začala ma poúčať, že kojím a či som taká sprostá (doslova), že si zabíjam dieťa. Ja som jej vysvetlila, že nekojím už dva mesiace. Ona ešte zhrozenejšia, že ako som tomu malému mohla toto urobiť. Začala som aj vysvetľovať dôvody ale ona zakaždým ta čosi si mala odsávať a neviem čo, A ja že som bola na rtg a brala mesiac antibiotika. A ona, že takých lekárov by zažalovala, že mi pokazili kojenie. Ona ja som bola rada, že som nedostala sepsu a ona, že mám zažalovať lekárov. Prišlo mi to veľmi vtipné. Po pár dňoch som sa stretla s partiou tých mamičiek .. ako pozreli na mňa a hneď kde máš cigaretu. Ja, že pri malom nefajčím ani nechcem. Potom začali do mňa navádzať, že som egoista keď som kvôli cigaretám prestala kojiť !!! a ja že to máte zlé informácie, Oni len áno počuli sme, zdravotné komplikácie ako každá, ktorá prestala kojiť z pohodlnosti. Odišla som od nich. Ja sa ani k nim už neprihováram ani nič ale just ich stále musím vonku stretávať. Tie pohľady by mohli zabíjať. Najlepšie bolo ako som sa od švagrinej dopočula, že nič iné na ihrisku neriešia len mňa ... stále má majú ako tému dňa už 2 mesiace. Ja nie som pupok sveta ani nechcem byť, nikomu sa neryjem do zadku, tak neviem prečo vkuse riešia moje kojenie a fajčenie ... Pri malom nikdy nefajčím, zapálim si len keď zaspí. Následne si umyjem ruky a zuby ani nebolo nič cítiť. Manželovi to nevadí ... len nejakým super mamkám ...

Strana
z2
andreatytler
23. máj 2021

@dada13288 To ako sa k tebe spravaju tie zeny je riadne cez ciaru. Neosudzujem, ale zial nemozem ta podporit, lebo fajcenie je zlo... aj keby si dieta nemala, by som ti poradila aby si prestala.
Co ma ale zaujalo je, ze vravis ze si si zapalila po ceste do obchodu... ja som mala kolegu, fajciara a on nikdy nefajcil na verejnosti... myslim tym na verejnom priestranstve... bud fajcil doma, alebo v praci ale nikdy na verejnom priestranstve. Vravel ze na verejnosti fajci len spodina. Vzdy si na to spomeniem, ked vidim niekoho na verejnosti s cigaretou v ruke a badam ze mal pravdu. Nevyzera to dobre.

miadi
23. máj 2021

@andreatytler Ja u nas v okoli nikdy tusim som nevidela ludi fajcit ale ze fakt a zeny uz vobec nie ., urcite ked ludia fajcia tak doma. Na dvore .. Jednu tetku som stretla v superstore ze smrdela cigami. Fuj . Tu skor ludia fajcia Mary Jane.😃a potom na Svk mi to viac vadi ludia fajcia pomali na zastavke .. pred 2r vonku posedenie v restike este to malo znacku ze nefajciarska zona ., sedeli sme tam s malou Ja teho dosli dve zeny a bum obe cigi a dym rovno Mne do nosa. Hnet vedla nas videli nas ani ich nenapadlo ze by ti mohlo vadit -fajciarsku zonu mali v nutri. Som ich upozornila ze to je nefajciarska zona a poprosila aby to respektovalii. Tipli cigi no vyzerali dost zdute 🤣zlate casi pred covid19 😃

miadi
23. máj 2021

@dada13288 tie mamicky neries kasli na ne. Hlavne ze nefajcis pri malom. Bolo by idealne Keby si nefajcila vobec -koli tvojmu zdraviu. Ale to uz je tvoja vec .Musia mat velku nudu ked 2m riesia teba 😃akoby aj raz Nebolo viac nez dost. Ludia su vselijak drzi ., Mne sa zas na Svk vysmiala očna ze co kojim 2r dieta ze to je trapas. Som si kusla do jazyka koli mame lebo ona k nej asi este chce chodit, O rok sposobis zas senzaciu ked das dietatu sladkost.

cacianka
23. máj 2021

Viem ze ta to trapi, ale kasli na ne. Premotivovane mamilodebilky kt.mlieko fest drblo do hlavy. A k tomu primitivne osoby. Tieto ti nemusia chýbať v živote. Priateľ sa s normalnymi.

canany
23. máj 2021

Ja uz druhe mamicky neriesim, ked boli krpci mali, aj ma to trapilo, ze nepatrim do nejakej skupinky, komunity. Jedmoducho nepatrim k nijakej skupine, kvoli detom sa stretavam s jednou partiou na ihrisku. Oni sa pozyvaju na oslavy, chodia na vikendove vylety, ja som raz skusila pozvat k nam, vyhovorili sa, tak odvtedy sa nesnazim, ja sa nikomu do zadku pchat nebudem. Poslednu dobu si pripadam ako vzduch pri nich, ked nieco hovorim, akoby som ani nehovorila, tak sa im snazim vyhybat, lebo je to dost frustrujuce, ked povies nejaku myslienku a zistis, ze ta aj tak nikto nepocuva. Ina mamicka mi raz povedala, ze ma obcas poohovaraju. No co uz, aspon maju nejsku temu.
A potom su mamicky take bezne kamaratky, s ktorymi sa obcas nahodou stretneme vonku a porozpravame co a ako sa maju a deti sa vyhraju. Aspon moje deti maju sirsi okruh kamaratov ako len z nejakej partie.

sense
23. máj 2021

Nemusíš sa pred nikým obhajovať... Prečo kojis ci nekojis, fajcis ci nefajčís...
Ja ani nefajčím a kojila som mesiac a bud by som prestala alebo skončila na psychiatrii... A vieš čo moje dieťa je zdravé.... Tiež neodsudzujem mamičky kt koja ešte dieta v predškolskom veku...

zuzkavladko
23. máj 2021

Ja som tiez kojila max. mesiac, proste to neslo. A raz som sa vracala z kocikovania, s UM pod pazuchou a suseda, ktora ani netusim ako sa vola, ma zastavila, ze vraj dufa, ze s tym nekrmim syna (no nie, davam si to do kavy) 😂 Vtedy ma to rozrevalo, dnes po 5 rokoch mi je to smiesne, ze som to tak prezivala.
Nikoho nie je nic do tvohjo kojenia ci fajcenia. Skus sa nad to proste povzniest. Zabavne mi je, ze druhe matky nemaju nic ine na rozoberanie, len tvoje fajcenie, to musi byt pekne nudna skupinka matiek 😂

mamamasama
23. máj 2021

ved fajci... o par rokov uvidis... aj moja mamka fajcila az po porode a to len na balkone mimo nas a od 3 rokov sme so sestrou chodili nonstop po liečeniach... doteraz mame astmu, alergie a respiračné problemy... ,ale vdaka mamke nenavidim cigarety.. sestra tiez...,takze kasli na rady inych mamiciek, rob co chces, ale mysli trocha na svoje dieta..

ofzuza
23. máj 2021

Mne sa paci ako tu na dvoch stranach slepicite o inych sliepkach 😂

dada13288
autor
23. máj 2021

@mamamasama to zas nie je pravda.. Ak ma mat babo problemy s alergiou alebo astmou bude mat. Ja pochadzam z rodiny kde od mojho narodenia vsetky fajcili...nikdy sa nebralo ohlad na deti, ze su miestnosti a neislo sa ani na balkon. Aj moji bratranci a sesternice fajcia proste ano pokazili nas nasi rodicia a stary rodicia riadne. V 90 rokoch sa ale tomu nepridavala taka vaha. Je len sranda, ze ziadnu astmu ani alergie nemame. Ani deti sesternic co fajcili pocas tehotenstva nemaju ziaden zdravotny problem... Ale toto mi uz prislo pritiahnute takto fajcit pocas tehotenstva. Moj dedo mal dokonca po 50 rokoch fajcenia ciste pluca, co sme totalne nechapali a to daval 2 krabicky denne. Zomrel v 90 v klude na starobu, bez rakoviny. Moj manzel je astmatik a v jeho rodine su nefajciari, cize je to skor o genetike a imunite.
Dalsia sranda, ze som videla z dialky jednu mamku z tej partie ako si veselo fajci a jej deti okolo nej pobehuju. Vodu kazem a vino pijem? Ja neviem uz. Kamosky mam moje milovane, tie damy da mi same prihovorili a tak, ze sa rozhovor nic nedam.. Ano suhlasim podla mna si len kompenzuju ich nejake problemy na mne. Smutne

sasitimi17
23. máj 2021

Vidíš aké majú nudné život tak musia rozoberať ten tvoj

mamamasama
23. máj 2021

@dada13288 neviem, no nam cely zivot spájali diagnostiku prave s mamkinim fajčením... 🤷🏼‍♀️

akbara77
23. máj 2021

@ofzuza kotkodaaaaak🤣

cacianka
23. máj 2021

@mamamasama no urcite ste neboli chore z maminho fajcenia na balkone.
Moj chlap ma astmu, v jeho širokej rodine nefajcil nikto, pracoval vonku a 100m od neho nefajčil nikto

mamamasama
23. máj 2021

@cacianka astma nevznika len z fajčenia 🤦🏻‍♀️

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
cacianka
23. máj 2021

@mamamasama ved to píšem

andreatytler
23. máj 2021

@miadi Hej aj ja som sa uz uplne odnaucila od fajcenia v restauraciach, na zastavkach a proste vsade kde sa zdruzuju ludia. Ked som stravila leto na Slovensku a v Cechach pred 4 rokmi, tak mi skoro vzdy ci vyleteli z jamiek ked som videla ludi fajcit v restike. Proste taky sok... ze to co je preboha. Som rada ze tu kde zijem je iny postoj k fajceniu.
Ale zase muzovi sa naramne pacil ten uvolneny postoj k pitiu alkoholu na verejnosti. On bol z toho hotovy, ked videl ludi sediet v parku a popijat pivko.🙂

Strana
z2