Pokakávanie u 4 ročnej
Ahojte, idem si k vám po radu.
4 ročná dcérka sa začala pocikávať a kľudne sa aj pokaká. Cez deň aj v noci. Už aj v škôlke medzi spolužiakmi.
Má 2 ročnú sestru a 3 mesačnú sestričku a bračeka.
Začalo to asi pred mesiacom. Prosím vás poraďte mi ja som už zúfalá. Budem rada za každú radu.
Možno bojuje o pozornosť. Vidí,ze toto robia aj mladší a potom sa im venuješ.
Urcite by som riesila psychologa. Budes sa tu trapit a skusat "babske" rady. Mozno bude stacit jedna navsteva, kde sa lekar, autorita s dcerkou porozprava a budete mat po probleme.
@stanulienkat súrodencov má strašne rada. Hrá sa s nimi a nemáme žiadne problémy. Venujem sa jej naplno.
@hanata u psychológičky sme už boli pred týždňom až 2 krát. A nič
A co ti na to povedala?
@hanata nič, dcérka sa jej zdá ako normálne zdravé dieťa
@stanulienkat moj syn to zacal tobit ked sme doniesli z porodnice dcerku.ja myslim ze to moze byt ziarlivostou takou tou detskou.preslo to same,trvalo to dva tri tyzdne.
Venujete sa naplno, pri jednom dvojročnom a dvoch 3mesacnych🤔, tak to gratulujem
Určite je to malými súrodencami. Aj keď to nedáva najavo určite je to pre ňu tiež stresová situácia, proste zmena v rodine. A čo som počula, pomohlo zdôrazniť, čo všetko bábätká nemôžu a ona môže (sladkosti, telku atď.)
@maciatkolulu a vy si akože myslíte že sa to nedá?
Zvlastne. Mali sme podobny problem a synovi stacilo "dohovorit", dvihnut sebavedomie, ja som dostala instrukcie. Proste sa mi nechce zdat, ze by psychologicka mykla plecom a na celu zalezitost povedala, ze mala je zdrava a trpte to? (Viem, ze to takto doslova asi nebolo...)
@hanata veď už som som jej dohovárala, zakazovala a tak ďalej
Ja myslim dohovorit od psychologicky. Netusim ale presne, o com vsetkom sa s nim rozpravala, kedze bol v miestnosti sam.
@hanata vraj aj ona jej to hovorila
Noooo🤔😉
@maciatkolulu čo tým chcete povedať, že sa im nevenuje? Ja som mala so starším synom rovnaký problém, ako opisuje pani, a vedzte, že to vôbec nie je jednoduché, častokrát nepomáha vysvetlenie, kde má kakat a pod.
@jannali nie, chcem povedať, že dieťa najstaršie a pritom ešte dosť male, môže ziarlit😉a plnohodnotne sa pri ďalšom dvojročnom a dvoch trojmesačných naozaj nedá venovat a to ani v prípade, že ma doma 24 hodinovú pomoc. Tu doslova zožerú momentálne mladšie deti. Je to dosť normálna a bežná reakcia dieťaťa na novú situáciu.

A neprekonala nejaku stresovu situaciu?