icon

Požičiavanie bicyklov a drahších hračiek na ihrisku

14. sep 2022

Baby ako ste na tom na ihrisku? Poziciavate bicykle ,elektrické auticka , a také tie drahšie veci? Nemyslím formičky a kyblik do piesku...ja nechcem byť lakoma ale nemám rada donicene veci , a ešte keď to nedonicilo moje dieťa..a moje dieťa tiež veľmi nechce požičať , keď príde na tom ,tak sa chce s tym hrať..a tam deti ktoré to chcú tiež ...ja neviem ako reagovať ,teda viem povedať nie ,len či to nie je sprosté

veronicka88
14. sep 2022

Tak si mala riešiť náhradu s rodičmi...hneď ozdaj si svojpravna a dospelá osoba....ozvem sa....nie ponfunuse ale hneď....

dominikamacakova
14. sep 2022

@mandzula veď ale sú to deti a treba ich to naučiť a vysvetliť. Samozrejme, že malé dieťa tomu nechápe 🤦 Ale však je to každého vec a prajem vám aby ste na ihriskách stretli len také deti ako sú moje, že si nič nebudú požičiavať 😁

dusankomoj
14. sep 2022

@dominikamacakova sú to hračky,ale niektoré deti sa fakt nevedia správať k požičanému a ich rodičia sa vtedy tvária,,však čo,sú to hračky." Keby moje dieťa zničilo,tak som ochotná a príde mi slušné škodu nahradiť,ale poznám také,čo sa tvária,že nevidia.

autor
14. sep 2022

@veronicka88 riešila som a bolo mi povedané že to je len hračka🤷

dominikamacakova
14. sep 2022

Autorka: načo je tvojmu dieťaťu autíčko za 300€? Podľa mňa sú tie autíčka strašná kolotočarina 🙈

autor
14. sep 2022

@veronicka88 pre dobré vzťahy som to potom nechala tak ale za to veľmi rozmýšľam už čo áno ,čo nie, ale väčšinu samozrejme poziciame

autor
14. sep 2022

@dominikamacakova tvoj názor ,moje dieťa to autíčko má ,a miluje ho

anjelicek26
14. sep 2022

@dominikamacakova su to ich veci, viacej neriesim. Rovnako neberu inym detom ine veci, proste "poziciavanie" nepraktizujeme... to neznamena, ze sa nedelia, ked sa hraju s kamaratmi, to robia uplne automaticky, tam plati to "hrame sa spolu"... Ale dobre chapu rozdiel clovek "cudzi" a "kamarat". Velky rozdiel pre dieta a aj pre dospeleho, na co dieta ucit, co dospely tiez nepraktizuju 🙄 Priklad - prijde cudzi chlap k tebe cestou do roboty na parkovisku viete co, poziciam si vase auto, moje som si nechal doma, ja vam ho vratim nebojte, len skocim do obchodu a nazad... yes, dovera, pozicias? Pretoze akokolvek absurdne to pre teba vyznie, pre dieta je to presne takto...

dominikamacakova
14. sep 2022

@anjelicek26 jasné, že dieťa to nechápe tak preto mu to treba vysvetliť. Sme na ihrisku, sú tu deti tak musíte aj požičať hračky. Pre mňa normálne, pre väčšinu matiek evidentne nie 🙂

tosomja
14. sep 2022

No zase 6-7 ročné deti už si dajú vysvetliť, že to autíčko, či kolobežka atď už nie je vhodná pre nich. A keď aj tak chcú, tak proste nedovolím. Iné dvojročné, iné 6r

lenqua_12325
14. sep 2022

@anjelicek26 požičiaš mi to Tvoje super auto ?
Veď je to len auto a nevadí, že bolo drahé.
Len vec. Išla by som do ZOO. 😀😀😀😀😅👍
Naše nemá takú výbavu. 😅❤ (samozrejme joke)
Chýba nám stolík a mám len zadnú kameru🙏.

zuzudrnda
14. sep 2022

Na ihrisko syn hračky nenosí. Ak áno a iný chlapček má o hračku záujem,navrhnem im nech sa hrajú prípadne spolu,ak syn chce pozicia. Rovnako odrážadlo,ak ho práve nepoužíva. Nemáme problem. Ak nechce,učím ho pekne odmietnuť a zároveň akceptovať odmietnutie. Nepočítam škrabance. Sú to veci a pre mňa je dôležitejšie, aké vzťahy si syn buduje,ako spolupracuje a ako sa cíti. Drahé hračky malému dieťaťu nekupujeme. Pokladám to za zbytočne a v tomto kontexte aj kontraproduktívne.

autor
14. sep 2022

@anjelicek26 ty máš stolík v aute? Požičaj aj mne😅

lenqua_12325
14. sep 2022

😅👍

dusankomoj
14. sep 2022

@dominikamacakova ja ti ukážem presne načo je také auto. Tu mal rok,teraz má 5r a tvári sa uplne rovnako.

autor
14. sep 2022

@dusankomoj presne u nás tak isto , miluje ho ...

anjelicek26
14. sep 2022

@dominikamacakova tvoja logika ako vidis nie je velmi rozsirena... to, ze su to deti je prave dovod, preco taketo emocionalne "delim/nedelim/revem" vystupy provokovat su uplne zbytocne...

dominikamacakova
14. sep 2022

@anjelicek26 chvalabohu sa nestretávame na ihrisku, lebo by nebodaj moje dieťa chcelo nejakú tvoju luxusnú vec 😆 Mňa nemusíš presviedčať prečo nemám učiť deti aby sa delili o hračky. Akú to má logiku?

dominikamacakova
14. sep 2022

@dusankomoj aj moje majú také auto u mamy a vidíš to nadšenie. A kľudne by som ho požičala hocikomu

anjelicek26
14. sep 2022

@dominikamacakova tam nejde o luxusnu vec, ale o akukolvek pre moje dieta dolezitu vec. My nepoziciavame zasadne nic (a ani naopak moje deti nechodia drankat od inych). Logika tam je, len ju treba chciet vidiet.

mikadooo
14. sep 2022

Hmm blbé. By som sa opýtala kde býva a išla by som zavolať jej rodičom. To by mohlo postačiť na to aby sa zľakla a kolobežku vrátila. Ináč len hrubá sila...🤷

autor
14. sep 2022

@mikadooo maminka tam bola 🤷 potom až keď som to začala vybavovať tak dala

tamvtme
14. sep 2022

Nenosime hracky na ihrisko, je tam kopec "erarnych" aj ked ponicenych hraciek....ked sme vonku na nasej ulici, tak samozrejme poziciame, teda ak mala chce poziciat, lebo tie deti pozname a aj ich rodicov, kedze su to susedia

lasoli
14. sep 2022

podla mna nemusis ak nechces,nemusi ani tvoje dieta nic poziciat,ked nechce.A to su uplne cudzie deti alebo susedy co sa poznate?Uplne udzim by som nic nepozicala.A znamym tiez asi ako co.

dusankomoj
14. sep 2022

@dominikamacakova tak potom inak! Keď máš na to,aby cudzie deti zničili vaše veci,tak je v poriadku,ak požičiaš. Ja niesom ochotná takú vec kupovať každý rok. Keď si zničí môj,tak vie,že iné nebude.

vierka0508
14. sep 2022

Ja si myslim, ze toto je skor o rodicoch ako o detoch. Mas dva typy matiek, tie ktore si pridu na ihrisko od deti oddychnut a je im jedno s kym, s cim a ako sa ich deti hraju a spravaju alebo tie ktore pridu na ihrisko aj za ucelom vychovy svojho dietata. Ked mal syn 2-3 roky, samozrejme ucila som ho sa s hrackami podelit (formičky, auticko...) teraz ide mat 5rokov a nechavam rozhodnutie na neho, nenutim ho. Ma na ihrisku kamosov ktorych stretavame denne, takze dokonca doma pobali hracky aj pre nich, aby sa mohli spolocne hrat. Potom su na ihrisku deti, ktore su tam tiez "stálice" ale ani za boha im tie matere nikdy nic nedonesu a potom chodia a dramkaju, len sa tam clovek objavi. Pri lacnejsich veciach ma to netankuje, ked syn nachvilu hracku odloží a vystrieda si ju xy deti, ale minule sme mali na ihrisku auticko na ovladanie, tiez nebolo najlacnejsie. S jeho kamosmi sa pekne hrali, ale ked sa dostalo do ruky chlapcovi ktory ho zacal hadzat z hora zo šmýkačky, syn si to samozrejme nevsimol, hral sa inde.. bez mihnutia oka som k nemu prisla a auto si vypytala spat a bolo mi uplne jedno co si jeho matka mysli, kedze ona nebola schopna ho ani raz napomenut. Neviem kolko ma tvoja dcera rokov, ale ak uz nie je najmensia, nauc ju nech danu vec jednoducho nepozicia a deti co pribehnu, treba odpalkovat slovami, dcera sa s týmto autickom nedelí, stalo vela penazi, davame nan pozor. A kazda jedna matka co ma aspon trochu v hlave, vysvetli svojmu dietatu, ze je to draha vec, ktora sa nepoziciava, nech sa idu hrat inde. Tie co sa len prizeraju ako ich dieta nici cudzie veci su pekne mimo, takze ti môže byt jedno co si o tebe pomyslia. A ked ma ine dieta hysak z toho ze chce vase, opat je to ich problem a netreba sa pre to citit zle.

alex2018
14. sep 2022

Ja som tiez toho nazoru ze na ihrisku netreba automaticky vsetko pozicat ( tak ako medzi dospelymi nepoziciavame hocikomu hocico)...tiez kupujem radsej kvalitnejsie veci, bicykle maju deti woom, su naucene si veci vazit a davat si na ne pozor. Tento nazor nezdielaju vsetci rodicia, co chapem- je to kazdeho vec ako sa k tomu postavi. Na ihriska zase tak casto nechodime, radsej sme na dvore, vela k nam chodia deti od susedov ale aj tu je vidno rozdiely vo vychove. Doma su vsak nase pravidla a je lahsie upozornit ako na verejnom ihrisku. Ale tiez moje deti zamrzi a aj mna, ked niekto rozbije tanieriky v maileg domceku alebo kuchynke 🤷 Ucim skor deti hracky posunut dalej, predat a potom mozme kupit ine za zarobene peniazky. Nemusia vsetko znicit- setrime zivotne prostredie a tiez nevyhadzujeme peniaze zbytocne

cerz
15. sep 2022

@whatever1 prepáč ale neviem kde som napísala ,že nutim dceru požičať?
To že jej poviem že nech požičia hračku z ktorou sa práve nehrá nieje nutenie alebo áno? Príde mi normálne že neúčim dieťa byť lakomé od malička. Jasné že sa stane že nechce požičiat . A pri takýchto malých deťoch je to len o mamickach na ihrisku . Ja som nie jeden krát zažila že mamička povedala svojmu dieťaťu zober si to je to tvoje aj keď sa stým to jej dieťa nehralo a ani nejavilo záujem . Ale dotyčné dieťa sa hralo s našimi vecami . Tak to je podľa teba správne ? Je jasné že deti chcú vždy to čo donesú iné deti a nieje to o Tom že také nemajú "doma"ale nie všetko môže zobrať mamička von .
Keď si zoberie odrážadlo a potom vidí loptu čo je na tom že si ju chce požičať ??????
Kedysi keď sme boli my mali tak sme sa vedeli hrať všetci spolu a nebol problém si požičať ale teraz je problém vo všetkom .

monulienkamt
15. sep 2022

Akonáhle vidím, že nejaké dieťa ničí veci môjho dieťaťa a jeho rodicia nereagujú, v momente hračku beriem a neriešim či to dieťa bude robit scény lebo ono to chce. A po tvojej skúsenosti by som tomu dieťaťu už nepozicala nič, keďže rodičom je jedno, že ničia cudzie veci, to kde sme...my na dvore sme tiež veľká skupina, deti tu majú kadejaké hracky, kolobežky,.odrazadla a autíčka, požičiavali si podľa toho, či druhé dieťa dovolilo, ak nie, smola, dieťa musí pochopiť, že nemôže mať všetko len preto, že.to ma aj niekto iný...a hlavne učíme svoje deti, že si musia hracky niekoho ineho vypýtať a dávať na na pozor...a na dvore mame jedného chlapca, ktorý nemal problém hodiť cudziu kolobezku o zem, trieskat hokejkou až ju zlomil, jemu potom nikto nič nepozical a napriek tomu sa jeho mama nahnevala na nikoho, lebo to chápala...a názor, že musia všetci všetko požičať, lebo inak cu deti lakome alebo že netreba nosiť nič ak to nechceme požičať mi.pride scestné, prečo sa moje dieťa má obmedzovať kvôli tomu, že aj iné dieťa to chce

autor
15. sep 2022

@monulienkamt veď hej, mám to mať doma v pivnici a môže sa na to len pozerať pretože iné deti sa tiež prihrnu..ale základom je že si to zobralo lebo sa na tom chce vozit, a nie hneď ako vystrči nos z činžiaku tak to niekomu dať a pozerať sa na neho ako sa vozí ono..ako som písala keď sme na pieskovisku a podobne nie je problém požičať formičky , kyblik alebo podobné ak sa s tým moje nehrá , tak isto keď k nám prídu deti hrajú sa spoločne , s našimi hračkami..