Prečo je kočíkovanie pre dieťa dôležité?
Aky zmysel ma kocikovanie? Dieta tam aj tak spi.
🤣 aby sa ukázali drahé kočíky po ulici 🤣
Joj ved tak aj mame dobre padne taka prechádzka, po čerstvom vzduchu, doma nechá rutinu, možno neporiadok, možno plnú sušičku a radšej stretne inú kamošku mamičku a pokeca s ňou 🥰
Pobyt na čerstvom vzduchu nielen dieťaťa ale aj matky Tesco osoby ktorá kočíkuje Plus pohyb...
A teda u mňa bol hlavný význam toho že dieťa spalo
Psychohygiena (ak tam dieťa neryčí), pohyb a čerstvý vzduch. Ja som chodila von s nosičom, hlboký kočík mi bol nanič. Ale byť von milujem.
Napr. otuzovanie dietatka, aby si postupne zvykalo i na chladnejsie pocasie, dazd... Neskor tym ziskava i nove vnemy, nasi napr. sa nevedeli vynadivat na konare a listy spod stromu...
A v neposlednej rade psychohygiena pre mamu... A to nehovorim o tom, ako dobre sa nakupuje s velkym kosikom pod kociarom 🤣 ...to aj karton muky kupit nie je problem... Alebo 20 sprchovych gelov, velke balenie prasku na pranie...
Nie kazde dieta tam spi. Moje napriklad dlhsi spanok spi len v kociku a teda aj mne padne vyvetranie sa dobre.
Nerozumiem ale otazke, ved kto chce, nech kocikuje. Kto nechce, nech nekocikuje.
Čerstvý vzduch, pohyb pre mamu, odreagovanie... Zároveň ide aj o to, že existuju deti, ktoré kočík milujú a spia aj tri hodiny a potom také, ako bol môj syn. Ten nenávidel kočík, nosič, ruky, všetko. Takže u neho som nekocikovala prakticky vôbec, maximálne pol hodinu a behom domov s extra dávkou decibelov. Dcéra opačne,to bolo kočíkove dieťa, spala len ci som ju dala dnu, tam som si mohla kočíkovat aj celé hodiny, ak by som chcela.
U nás bolo kocikovanie strata času. Len tam revala. Keď už vedela sedieť a pozerala sa okolo seba tak to bolo lepšie. Ale keď bola maličká to bol otras
@danielinda presne moju sesternicu to nebavilo strčila dieťa do kočíka pod okno zapla babyfon, dieťa bolo vonku a oba pozerala telku alebo driemala
Ja som nachodením kilometrov denne s kočíkom napr. parádne schudla.
Pre mna to u syna malo vyznam lebo z kocika.decko tak lahko neutecie a mama moze urobit napr.nakup alebo zabehnut po starsie dieta do skolky.
Inak nic, rucal tam vacsinou, ale zase o nieco menej ako v autosedacke.
Ako ktoré..pridávam sa k tým, ktorých dieťa tam bačalo odkedy doň bolo vložené, rovnako ako aj v autosedačke. Až do doby, kým nezačal chodiť. Potom sa pánko vyvážal aj ako dvojročný 😆. V tej dobe nám to slúžilo k rýchlemu premiestňovaniu a nakupovaniu. Dovtedy k pilovaniu nervov a trpezlivosti.
Ženy vyššie spomenuli viac rozumných dôvodov. Predpokladám, že si bezdetná a ani s cudzími deťmi nemáš veľa skúseností, tak do budúcna želám dieťa bez kolik, ktoré bude schopné spať aj v kľude v postielke, nie len pri pohybe v aute, kočiari, nosiči...
Cerstvy vzduch pre mamu aj dieta,chudnutie(rychlochodza)
Ale vela mamiciek doma kysne a dieta je vo vnutri🤷🏼♀️
@biglovemom neskatulkuj, prosím ťa. Ako som písala, napríklad moje dieťa bolo ťažký odporca kočíka a napriek tomu som bojovala s podvahou, chudla som kojenim a nemusela by som na to prstom pohnúť.
@kristiii neskatulkujem .necitala som komentare, neoznacila som teba , ani nikoho.
Pisala som vela mamiciek doma kysne- ked sa ty citis oslovena zato ja nemozem🤷🏼♀️
Presun z bodu A, do bodu B. Spríjemnený nákupom, koláčom, alebo proste výhľadom? 🤔
Kocikovanie hl pre mna psychohygiena
@biglovemom ľudia (nielen mamičky) kysnú doma radi, to máš pravdu. Ale v akejkoľvek situácii, nielen na materskej. Kto je aktívny pred ňou, bude aj počas a naopak. Aspoň tak to ja vnímam vo svojom okolí.
Cerstvy vzduch, socializacia na zvuky okolo, vnimanie okolo, pre mamu tiez socializacia, relax, sport v jednom. Ja som to milovala. Robila som fotky krajiny okolo vzdy pocas kocikovania. Mam nadherne zabery z toho obdobia. Kazdy mame ine zaluby, Ja som isla na 4 hodiny von.
Dieta je na cerstvom vzduchu a matka nekvasi doma na zadku, ale ma pohyb
Moj kolega vravel, ze to je skor pre mamicku. Aby sa nadychala cisteho vzduchu. Ja som po prvom porode dlho vahala a ked som po 3 tyzdnoch vysla von (tyzden v nemocnici, 2 tyzdne hnitie vnutri), tak som normalne plakala od radosti, akoby ma pustili z basy. Sice sa mi babo po 20 min zobudilo a rozplakalo, ale po case som ziskala cvik a v kociku mi spali uplne najlepsie. Doma kazdych 20min hore
Hmm, na co tak moze byt dieťaťu a jeho matke cerstvy vzduch? 🤔
@kristiii ano vacsinou je to tak…😊
Moj syn do cca 10 mesiaca inde ako v kociku cez den nevedel spat, nakocikovali sme kilometre. V kociku spal aj 3-4h, doma bol po 20 min hore. Nemysli si ze tie mamky to robia len tak z rozmaru, kazda robi co musi a potrebuje aby boli s dietatom v pohode.
@biglovemom fiha, v nicku mas síce lasku ale na jazyku jed.. Prečo tvoj príspevok musel obsahovať aj ten druhy, jedovaty dovetok? Nestačí reagovať bez stiplavych komentárov? Preto to odsudzovanie niečoho, co ani nemusí byt pravda a ak je, nepoznáš okolnosti?
@tamta preco jed? Preco to vnimas negativne?
Su mamicky co su vela vonku a su take ktorym sa von nechce a kysnu doma.Nic zle som nenapisala.

A to je veľký význam hlavne pre nás, ktorým deti majú problém so spánkom.