icon

Prehnaný strach o dieťa

nela82
15. jan 2012

V mojom okolí žijú manželia,ktorí dlhé roky nemohli mať dieťa...Nakoniec sa podarilo a majú krásneho synčeka. 🙂 Chlapček je zdravý,krásny...nič mu nechýba-má toľko lásky...Raz som sa s nimi náhodou stretla u doktorky.Môj vtedy 6-mesačný synček bol chorý a aj ich malý.Na tom by nebolo nič zvláštne,no akonáhle vstúpili do čakárne plnej chorých deti-čo bol aj ich syn-boli zhrozený,že ich syn musí čakať aj napriek tomu,že má zvýšenú teplotu...Samozrejme všetky detičky boli choré a mali aj tú teplotu..aj môj malý mal teplotu...No ak nie som na rade-logicky čakám. 😅 Boli tam samozrejme aj menšie detičky.. 😅
Matka tomu chlapčekovi v kuse núkala čajík..cumeľ..jeho otec automaticky vyberal z tašky teplomer-merali mu teplotu...to sa opakovalo dookola...až kým sa neotvorili dvere k sestričke 😨 Vtedy ich malý začal tak hrozne plakať,že nikto nechápal čo sa deje.. 😕 Obaja ho začali čičikať..túliť si ho-no bol to krásny pohľad 😵 Obaja rodičia boli zhrozený,že ich dieťa plače..Takto sa to opakovalo pri každom otvorení dverí. 😨 Zhodou okolnosti došiel rad aj na nás a nich.No pri sestričke trebalo tiež čakať-no to už malý neplakal-ale reval..nebolo počuť slovka..Matka bola taka zhrozená,že jej syn plače,že plakala s ním a po chviľke sa k ním pridal aj ocino-oni plakali-a my sme len pozerali 😀 Bolo to naozaj smiešne..vidieť takto bez dôvodne plakať dospelé osoby..Medzi tým-matka odišla radšej preč na chodbu,aby sa malý odreagoval-lebo vraj bol v strese..Po chvíľke ak už boli na rade-zase zacal malý revať a zase matka odišla na chodbu..Sestrička gúľala očami 😀 a my tiez.. 😅 Potom nám opísala ako prebieha každé jedno vyšetrenie-každá ich návšteva doktorky..Malého doktorka počúva-len v náruči matky-lebo ináč by to bolo pre malého stresujúce.. 😕 A pri povinnom očkovaní plakal maly-plakal otec a plakala mama 😢 😔
Minule som s nimi strávila dve hodiny u doktorky...musela som to tu napísať...No ani neviem ako to pomenovať-ved usúdte sami..No podľa mňa je to prehnaná výchova..či skôr prehnaný strach o dieťa..Príde niečo vážne v živote,ako sa zachovajú?Zrútia sa.... 😒

bodka13
19. jan 2012

@ootaznik chápem,že nás hnevá neprofesionálny a necitlivý prístup lekárov a zdravotníkov....určite sa treba ozvať,sťažovať a riešiť to....ale nechápem a žasnem ako neprofesionálne sa vedia niektorí ľudia zachovať k svojim kolegom či podriadeným 😠

nela82
autor
19. jan 2012

@vlasticka185
@katrinka8
@jolinka
@bodka13 na obranu doktorky a sestricky-ktore su tiez len ludia..by som napisala asi tolko...keby ste boli na ich mieste-stale preplnene cakarne..samozrejme,ze nikto tam nesedi so zdravym dietatom 😒 No ak by Vam pravidelne nabehli do ordinacie tí istí rodicia-bez cakania-objednania..proste nedaju si povedat-lebo ich dieta je "chore"..no po vysetreni je zjavne,ze doktorka urci-ze az tak chore nie je a kolko krat netreba pisat antibiotika.. 😕 😕 😕 A vonku cakaju aj male babätka..malicke deti,ktore su tiez niecie deti a ich rodicia sa o ne boja..-tak ako opisujete vy strach o svoje deti ☹ A este musim dodat..uz tu niekto spominal,ze spravna doktorka posudi toho rodica a ak ma problem tak mu ma odporucit psychologicke vysetrenie..prosim Vas...ako by asi zareagovali tí rodicia niecim takym??Vsak by tu doktorku este aj udali 😅 😅 😅 😅 Dnes je strach ucitelky dat ziakovi zlu znamku,lebo pride mamka a ocko a budu lietat facky...myslite,ze doktorka nevidi a nevie co a ako?
Ja sa riadim tym,ze tak ako je moje dieta chore-ked tam ideme-sucitim aj s ostatnymi matkami...a ak cakaju oni-cakam aj ja...Doktorka podla mna moze zasiahnut ak vidi ze dieta je zjavne zanedbane...co nie je ich pripad..

bodka13
19. jan 2012

@nela82 asi sme sa teraz nepochopili 😒 vo svojom príspevku o 14:12 som narážala na príspevok od ootaznik o 13:57 kde písala ako má pochopiť správanie sestričky,lebo však ona je bezdetná - bol to nepochopiteľný a neprofesionálny postup vrchnej sestry a nejakej pani 😖

nela82
autor
19. jan 2012

@bodka13 🙂 myslela som to vseobecne..len sa mi nechcelo na uplne vsetky klikat co sa tu zapojili 😀 No je pravdou,ze nasa doktorka so sestrickou su skvele odbornicky..no aj oni su len ludia a zrejme citili potrebu nam to povedat..lebo len vdaka nim stale niekto musi cakat-respektive kazdy-nemyslim len na seba 😅 Lebo ako som uz spominala na zaciatku...z ordinacie este tri krat vybehnu,aby sa im dieta ukludnilo.. 😔 Teda sa to vsetko predlzuje a predlzuje...No to by pochopili tie maminky co reagovali-keby tam vtedy boli oni so svojimi detickami.. ☹

nela82
autor
19. jan 2012

@ootaznik takýto ludia by nemali robit v zdravotnictve 😠 a uz vobec nie s detmi ☹

jolinka
19. jan 2012

@nela82 netreba im ani psychologa...stacilo by dalsie dieta [deti].. 😅 😅 .a minimalne by sa ta yzkostliva starostlivost rozdelila a to jedno dieta by nebolo tak zatazene

nela82
autor
19. jan 2012

@jolinka na jednej strane chapem takych rodicov...no nie je to dobre ani pre nich a uz vobec nie pre to dieta-presne ako pises-dalsie dieta..Lebo ak ostanu pri tom jednom-co vecsinou tak aj byva,ze pri jedinacikoch to tak je 😅 no tí rodicia ich beru stale ako keby mali rok-dva...maju tendenciu ich stale chranit..a to nie je dobre 😒

vlasticka185
19. jan 2012

@nela82 jasne,su vselijaky ludia a teda aj rodicia,...ale povedzme si narovinu,vsade je rodinkarstvo a protekcie ci znamosti co sa vybavuju prednostne,iba na telefonat ci zaklopkanie,...ti sa beru inak,a ten pristup je tam ocividne iny ako s cudzimi ci neznamymi,....ale sme vsetci matky ,co sa boja o svoje deticky,ktore su zmyslom ich zivota a myslim si,ze ked je aj clovek akokolvek vytoceny,nemalo by sa to vybijat na niekom inom,alebo to prenasat na toho druheho,ja sa vzdy riadim heslom,spravaj sa k druhym tak,ako by si chcela,aby sa k tebe spravali ,
ja si kricat,alebo trhat s dietatom nedam,..a ani ho nebudem ohrozovat,ked viem,ze sam je v ohrozeni,ale na cele to napisane nema
no a k tej kricajucej sestricke:ved aj z toho psychologickeho hladiska ako si to moze jedna studovana sestricka dovolit kricat na placuce dieta?nejako asi zle studovala svoj obor,nie?jasne,ze kazdeho vytoci to dlhe cakanie a pre plac zdlhave vysetrovanie,ale deti velmi vicitia hnev,nervozitu a vobec cloveka
ja by som vedela vela pisat o sesterskych preslapov ci doktorskych,ale naco?aky by to malo vyznam?tak sa iba mamicky postazujeme medzi sebou,upozornime ,na koho smenu davat lepsi pozor a hotovo,aby si to potom tie nase deticky v nasej nepritomnosti nezlizly,pretoze uz aj toho som bola svedkom,a takysto som bola svedkom toho,ze aku show si lekarky robili z romky z osady,co prisla s dietatom na oddelenie,ale co uz,ludia sme vselijaky,ale vsetci sme si SEBEROVNY-z masa a z kosti kazdy 😉

ootaznik
19. jan 2012

@bodka13 juj, tak som sme sa celkom nepochopili.....tie nadriadene tej sestry mi ako dodatok povedali, ze ta sestra je bezdetna......asi teda preto nemala tolko trpezlivost s mojou dcerou a vobec s detmi.
to treba uznat, ze clovek, ktory nema deti, proste nema vzdy vztah a tolko trpezlivosti

nela82
autor
19. jan 2012

@vlasticka185 no asi si pleties...jasom nikde nepisala o kricucich sestrickach 😅 Nasa detska sestricka vobec nekrici-ma krasny vztah s detickami a oni ju priam miluju-aj doktorka 😵 Ma rovnaky pristup-ci uz je to rom alebo biely 😉 To co bolo pisane vyssie o tych co kricia...uz som napisala moj nazor vyssie..proste by tu robotu nemali robit..no co uz..my s tym nic nenarobime 😉

bodka13
19. jan 2012

@ootaznik takto som to pochopila ako si to aj teraz napísala 😉 a nepáči sa mi,že rozoberajú súkromie tej sestričky...nech bola akokoľvek nervózna a nepríjemná k dieťaťu to či je rozvedená,bezdetná,10detná alebo vdova nemajú to čo rozoberať pred pacientom 😉 ...však keby mala 5 detí,tak povedia,že je nervózna z vlastných detí 😕
...prístup k deťom sa vôbec nedá hodnotiť podľa toho či má niekto vlastné deti - je to zaužívané "však nemá deti,tak čo tá vie"

vlasticka185
19. jan 2012

@nela82 ja nemozem povedat na nase sestricky ci lekarky obvodne nic,akurat som napalena na primarku,ale sme si to uz vyjasnili pri poslednej hospitalizacii na detskom,....ale co sa tyka napriklad Kramarov,tak tam su teda ludia vselijaky,na nich tak tam mam tazke srdce,...

vlasticka185
19. jan 2012

@bodka13
@ootaznik ja len nechapem,ked su na nu opakovane staznosti,preco ju tam drzia?tou bezdetnosou ju asi chceli iba obranit,ale ved nam je to uuuuuplne jedno,ze co ma a co nie,...jednoducho sa vobec nezachovala profesionalne ☹ ,apropo ospravdelnila sa potom?

katrinka8
19. jan 2012

@ootaznik - no, my sme boli na kardio uz 2x na kontrole - a to mame total sidlo, tiez neoblezi, neobsedi sekundu. Ale nastastie pan doktor bol super, je to speci detska kardiologia, tak sa vobec nehneval, aj sestricka - boli uplne genialni, kludni, pokojni, nevadilo im, ked mala obcas odmontovala zo seba tie sondy - v poho dali spat, povedali, ze je to normalne, ze su to proste deticky 🙂 Tak som rada, ze aj takito lekari existuju - na spravnom mieste spravni ludia 🙂
Na margo predbiehania, nikdy clovek nemoze vediet, ze ci dieta, ktore nas predbieha, ma obycajnu virozu alebo nieco ine. Nemozme vediet, ci dieta predtym, ako nabehli do cakarne, doma nemalo nejake potiaze, ktore si vyziadali taketo spravanie. To, ze je to "len" viroza sa preukaze predsa az po vysetreni. Navyse, preco nebyt tolerantny k niekomu, ak ma aj problem prehnaneho strachu a dietatu sposobuje navsteva lekara velky stres? Neuvitali by aj ine mamicky, ktorych deti maju z navstevy lekara traumu trosku tolerancie? Take dietatko (ale aj mamicka), ktori su v takom soku , ako opisuje autorka, asi neposobia zrovna dobre na ostatne cakajuce deti. Tu predsa nejde asi o bezny strach, ale o dost silnu reakciu - cize to zrejme je problem, a nie bezny jav zneuzivania okolia.

maznacik007
19. jan 2012

co sa tyka kardio tak my mame za sebou viacere vysetrenia aj u detskej kardiologicky aj EKG aj sono srdiecka a len to trva 40 minut a v pohode mozem odporucit ambulanciu v modre... plus mame za sebou aj kardiocentrum na kramaroch a tiez v pohode... nemozem sa stazovat.... a to mam teda ine sidlo

ja osobne si nemyslim ze by prehnane starostlivy rodic s dietatom by mal mat prednost pri osetreni pokial si neuhradi osetrenie na urceny cas... ved vsetci tam cakame s chorymi detmi a tiez by sme mohli povedat viete moj ma poruchu imunity a srdiecko a hento a tamto pustite nas dopredu aby nechytil nieco ine... ale nie prosto cakam aj s mojim dietatom aj ked niekedy je to tazko... moj pokial nema styridsiatky horucky tak je prosto divoch..

jolinka
19. jan 2012

@maznacik007 kdesi som citala pribeh o extremne nedonosenom dievcatku...bolo to tusim v Cechach...a oni mali od lekarov nejaky preukaz...na zaklade ktoreho ich vsade u lekarov vzali dopredu...toto by mozno bolo dobre riesenie, i ked samozrejme vsetko sa da zneuzit. 😒

ootaznik
19. jan 2012

@katrinka8
@bodka13
beriem, ze to si uz mohli nechat pre seba, tu info o tom, ci ma alebo nema deti, pre mna bolo podstatne to, ako sa spravala k mojej dcere a ku mne. a ci sa ospravedlnila? ani neviem, lebo vo mne to neskutocne vrelo a chcela som, aby sme to mali cim skor za sebou, nebyt ten dalsej maminy, ktora mi potom pomohla, tak neviem, ako by to cele dopadlo. mna velmi zaskocilo to, ako mi zacala vykrikovat, ze kde mam pre decko caj a cumel, ze ako si vobec dovolim prist na vysetrenie bez toho, tak som jej na to povedala, ze nech sa zamysli co hovori, lebo teraz v tom momente dcere nepomoze totalne nic - ziadny cumel, ziadny caj, len cim skor vypadnut a ked nou prastila, tak sa na mna este osocila, ze co na nu vykrikujem. rucku tak silno drzala malej.....ani nechcem o tom pisat. proste nikdy viac tu sestricku, aj keby som sa mala na hlavu postavit

nela82
autor
19. jan 2012

@katrinka8 predbiehat sa len preto,ze moje dieta je chore..a pravidelne-pri kazdej jednej navsteve doktorky je podla teba normalne?A pri vysetreni sa samozrejme zisti,ze to nie je nic vazne-a zrazu su fit a mozu ist kludne domov?Uz mi tu naozaj nechcite tvrdit,ze taketo spravanie u dospelej zeny takmer 40-rocnej je normalne... 😅 Ty ked si u lekaras malou-tvoje dieta vtedy nie je chore?Lebo podla mna vsetky deti co cakaju v cakarni na vysetrenie tak su chore...aspon u nas to tak byva 😀 Predsa len do kina tam nik nechodi 😀 😨 Budem sa opakovat-no tak ako sa boji ta dotycna o svoje dieta-tak sa boja aj tie ostatne matky v cakarni-lebo aj tie deti su niecie deti-nemyslis?????Ci v dnesnej dobe sa ide aj cez "mrtvoly"..len JA A MOJE DIETA..Ked dokazu ine matky cakat-cakam aj ja...a nebudem panikarit,len preto ze som si naucila vlastne dieta takto plakat vsade kde s nim pridem..a namiesto toho aby ho utisila-uz ma 3-roky...tak ide rovno pred doktorku 😖 A co ma robit matka s novorodeniatkom ktore place?Ci novorodeniatko sa da skor utisit ako 3-rocne dieta?
Poviem to rovno-aj ked ma tu "ukamenujete"dieta v takom veku ak za vsetkym len a len place je moc a moc "ucicikane" vlastnymi rodicmi...konkretne to dieta-co opisujem ako priklad-nema za sebou ziadnu vaznu a zlu skusennost s doktormi...nezazilo operaciu..zlomeninu-nedaj boze nieco vaznejsie...chapem tych co to vsetko zazili-vtedy je jasne,ze dieta ma strach pred tym co ho caka-no v ich pripade to je len a len o rozmaznanosti

katrinka8
19. jan 2012

@nela82 - ja netvrdim, ze je OK, ak sa niekto len tak predbehne. Ale zase dokazem tolerovat pripad extremne (pretoze tento pripad mi rozhodne nepripada ako bezny) vystresovaneho rodica a dietata, ktori teda pridu do ambulancie skor. Tych 15 minut ma nezabije. Ak to dotycna osoba robi pravidelne, zrejme ma psychicky problem alebo nejaky iny, ktory nepozname. Stale som presvedcena o tom, ze nepozname detaily, takze nemame pravo sudit.
U nasej lekarky je uplne bezne, ze babatka (novorodenci ani nehovoriac) maju prednost - je to nepisane pravidlo a bez ohladu na to, aky vazny je ich problem. Taketo veci sa nedeju predsa stale (autorka mala zrejme "statie", ze sa jej to stalo viackrat po sebe, predpokladam, ze takto nepanikaria kazdy tydzen), takze ja som rozhodne za toleranciu. Stale vsak hovorim o takomto extremnom strachu (mozno az traume), nie o beznom predbiehani.
Viem, ze lekari su tiez len ludia, ale podla mna takto ohovarat rodica pred inymi pravo nema. Etika a moralka by mali byt prave u lekarov na poprednom mieste. Mali by sa vediet ovladnut a vyvenitlovat sa niekde inde - toto si moze nechat pre kamaratku pri kave alebo pre manzela doma, rozhodne nie pred inym pacientom. Pred materskou som robila s ludmi a zazila som teda kadeco a kadejake povahy. Ale nikdy som si neventilovala svoje nalady na verejnosti - ak som mala potrebu nieco okomentovat, tak s kolegynou, bez svedkov. A ak sa dotycnej pani doktorke nieco nepaci, tak sa ma porozpravat s dotycnou mamickou alebo oteckom. Myslim, ze to je vzdy lepsie, ako ich ohovorit a zakazdym aj tak uprednostnit, cim im teda vlastne ticho dava stale na vedomie, ze je to v poriadku.

macamac
19. jan 2012

@jolinka jolinka!!! hovoríš mi z duše 😵 🙂
tiež som sa zamýšľala nad niektorými slovami...a prišli mi nepochopiteľné
ako môže niekto merať lásku k dieťaťu tým, či bola dlhoročná čakateľka, či sa podarilo na prvý šup alebo na dvadsiaty.....to ako podľa toho sa meria hĺbka citu,lásky,strachu o dieťa? 😕
či bolo plánované alebo nie, každá miluje to svoje najviac,ako vie
preto nechápem príspevky toho typu, že : ktovie,koľko naň čakali,tak teraz majú strach.....to nikoho nestavia do pozície lepšej matky/otca. a ani do pozície "my sme niečo iné, /viac? / "

ale tak,každá máme svoj pohľad, preto píšem,že niečo nechápem-ale zas nesúdim

nela82
autor
19. jan 2012

@katrinka8 autorkou tejto diskusie som ja 😉 a doktorka ani len netusi,ze oni hned ako pridu su pri nej 😅 Ona sa to dozveda postupne...zrejme sa jej potom stazuju pacientky..no keby si citala celu diskusiu tak by si si precitala,ze oni tak ako rychlo pojdu dnu-tak este tri razy vyjdu von-lebo mala place..a co ze place?Teraz keby som mala stale trpnut a chytat paniku ked mi zdrave dieta place..tak tu uz nie som 😀 Ved nech place-a co-stane sa jej nieco za tych par minut co ju doktorka vysetri??Nie,myslim ze nestane..my sme teraz chodili na injekcie-B12-tiez plakal-no az ked ho pichli-a co som mala robit?Utekat von?Prerusit ten vpich a utiect von,lebo maly place a je v strese? 😀 Nehnevaj sa ale je to smiesne.A tu dotycnu rodinu poznam-viem o com pisem 😉 Neslo mi o to ich poohovarat-to by som toho musela viac popisat/o nich/nemyslis?Jednoducho som bola zvedava na vase nazori..je pravdou,ze nazov temy som napisala trocha inac-no zrejme admini to trocha vylepsili 😅

katrinka8
19. jan 2012

@nela82 - este na margo tych "ucicikanych" deti. Su deti, ktore jednoducho neutisis, maju proste z lekarov nevysvetlitelnu traumu - a mozu ju ziskat aj s obycajneho ockovania. Mam kamaratku, ktorej dieta este len ide k dveram budovy, kde sidli doktorka a ma z toho taky plac, ako keby ho z koze drali, proste normalna panicka reakcia - a to ma rok a pol. A ona sa moze aj na hlavu postavit, jednoducho je neutisi. Myslis, ze si ju tak naucila? Ktora matka si zela naucit dieta panickemu alebo inemu strachu? Ja mam stastie, nasa mala sa doktorov neboji - a to si prezila tiez svoje - infuzia v hlavicke, odbery, odsavania nosa tak, ze hadica do dutin - niekolkokrat denne... napriek tomu navstevy lekarov zvlada perfektne. Ked jej beru krv, ani neplace. A ma rok a pol. Proste kazde dieta je ine. Ak ma dieta strach, dobry doktor sa snazi mu vysetrenie urobit co najsetrnejsie. O to viac, ak ma dieta strach panicky. Ak si doktor mysli, ze je to vazne, tak ho ma poslat na vysetrenie k psychologovi. Ak si doktor nemysli, ze sa jedna o panicky strach, tak ma vysvetlit rodicovi, ako sa ma spravat v cakarni (v tomto pripade teda cakat a nepredbiehat sa). Moznosti je vela, ale urcite nie je jednou z nich komentovanie spravania a zdravotneho stavu pacienta inemu pacientovi.

nela82
autor
19. jan 2012

@katrinka8 no podla mna to dieta by mozno neplakalo-keby malo rodicov-silnych rodicov,ktori sa hned nezlozia...

katrinka8
19. jan 2012

@nela82 - no, "keby bolo keby, boli by sme v nebi" 😀 Dieta ale place.
Mna ale nezaraza ani tak ich spravanie - tych rodicov. Povahy ludi su rozne. Strach je hrozna vec, nie kazdy ho vie zvladat. Mna zaraza najviac pristup lekarky. Podla mna absolutne neprofesionalny. Pises, ze mamicka zakazdym, ked dieta place, vybieha von. A ta doktorka je tam naco? Ak dieta place, tak nech sa ide von ukludnit a medzitym moze vysetrit ineho pacienta. mozno by si mamicka po 2 razoch uvedomila. Ale to je v kompetencii lekarky.

nela82
autor
19. jan 2012

@katrinka8 nemyslim,ze doktorka nieco zle spravila ak so sestrickou povedali,ze sa este takym niecim nestretli 😀 NO ona vybieha-vracia sa a zase vybieha...vies,kazdy pacient chce mat sukromie-nemyslis?No to by si pochopila keby si bola toho svedkom 🙂

katrinka8
19. jan 2012

@nela82 - ved keby vybehla utisit dieta, tak s tym, ze namiesto nej tam zatial ide iny pacient a ona musi pockat, kym ten dotycny vyjde - nemohla by hadam porusovat sukromie ineho pacienta. Podla mna to nezvlada doktorka.

nela82
autor
19. jan 2012

@katrinka8 to je tvoj nazor-ja ti ho neberiem 😉 No co myslis,ak dieta place vsade...vtedy kto zlyhal..ak nechodi do skolky-kto zlyhal...ucitelka,ktoru este ani nevidelo?Neviem..som matkou tiez a presli sme si uz az-az...no keby som takto reagovala-tak by som syna asi aj z operacneho stola zobrala..aby sa ukludnil..este dobre ze su narkozy.. 😅
Ale nie,dietaciti ako je na tom rodic..a tak sa aj sprava 😉 No a samozrejme kazde dieta pozna hranice toho svojho rodica 😉

katrinka8
19. jan 2012

@nela82 - vseobence povedane - neda sa z 3 stretnuti zhodnotit psychologicky profil osoby 😀 Dieta moze plakat, lebo ma nezrelu nervovu sustavu, moze byt povahovo ustrachane, moze mat bolesti (nizky prah bolesti), moze byt zlaknute, dospely moze mat tiez nejake psychicke poruchy... Rozhodne si nedovolim tvrdit, ze niekto zlyhal, ak osobne a dostatocne nepoznam jeho pohnutky, povahu, podmienky.... Aj dospely clovek moze mat strach - moze mat neovladatelny strach - co je tiez psychicka porucha. Kamoska ma takuto panicku hrozu z lietania. Lietat musi - nie je to sranda. Keby ju pozoroval nezainteresovany, tiez to moze vselijako vyzerat. Ale sranda to rozhodne nie je. Ale ak nepoznam, nesudim. Infomacie, ktore si tu napisala, nestacia na to, aby sa dalo urcit, aky problem ma tato rodina. Vela veci moze byt uplne inak, ako sa javia. Ale hovorim, nepozname podrobnosti, ktore ovplyvnuju taketo spravanie - ci uz rodicov alebo dietata. Myslim, ze je zbytocne to rozoberat. Ak situaciu nedokaze zvladnut doktorka, neostava uz rodicom nic ine, len prepustit tuto rodinu do ambulancie pred sebou alebo si s nimi vyjasnit, ze sa im to nepaci 😉

vlasticka185
20. jan 2012

@nela82 veru ja zvyknem chodit s malym do ambulancie ako zdravym a to ideme iba na ockovanie 😉 ,cize k lekarom chodia aj zdrave deticky,preco by sme potom mali cakat medzi tymi chorymi?mne ked aj je maly chory,predbieham sa preto,je rizikovym pacientom ,ma veliky problem s bunkovou imunitou,pri operacii mal pretatu lymfa cievu,...a teda nemam za potreby ,aby mi v cakarni este chytil dalsiu virozu,ktora sa mu prekrizi a nevieme potom aj 3 mesiace vyzdraviet
mynule sa mi stalo,ze nas doki poslala na snimok,vratili sme sa a zrazu plna cakaren,samozrejme pri dverach romky natiskane,tak som chcela zaklopat,ale tie ako na mna spustili,...normalen vysla doki von,co po mne zacali vrieskat ze kde idem a to bol maly po operacii a niesla som snimok,lebo mu nezaberala liecba a nakoniec sa z toho vyklul streptokok v krvy,ale na to sa prislo az v nemocnici,
jaka som bola ja vtedy napalena aj mi slzy vysli,takto bezdovodne na mna vyletiet,chapem,ze aj oni maju chore deti,ale urcite niesu ich deticky tak na tom zle,ako nas Samko,u nas sa nevie vobec prognoza co bude do buducna,iba to,ze bude invalid na cely zivot ,mnozstvo kontrol ,katetrizacii a ak bude ok,tak kazdych 8-10 rokov operacia,...a to ,ze zije,to je zazrak,lebo malo deti s jeho dg. prezije,ale to su tie lahsie stavy

tiez by som ho milerada dala do skolky,ale tetraz je chripkove obdobie,obdobie kiahni,..a ani neviem,ci mi ho aj u nas budu chciet zobrat,kedze ma viacero zdrav. problemov,.....no a dalsia vec je,ze by mi zobrali opatrovatelsky prispevok, a to je jediny zdroj,ktory na Samka mam,hoci na vysetrenia,hospitalizacie,kontroly chodime vlastnym autom a za vlastne naklady,preukaz ZTP nam sluzi iba na parkovanie,ale aj tie miesta su furt obsadene,cize vyuzivame ho iba pri vysetreniach,nech sme uprednostneny
SAMOZREJME TO JE MOJ PRIBEH
apropo my mame s nasimi obvodakami dohodnute,ze ked idme k nim,mame klopat,oni vedia o aky pripad sa jedna,a teda vedia,preco aj ti ostatny su uprednostnovany,...ci ide o rodinkarstvo,kamaratstvo alebo o vazny stav,...pokial nepatrite do tejto skupiny,cakate....verte mi,ja by som radsej patrila tiez do tej cakacej skupiny,ale voci osudu nic nenarobim ☹

anika11
20. jan 2012

@vlasticka185 drzim palce Samkovi a maminke zelam pevne nervy.Ludia vedia byt niekedy zli,vedia zavidiet,ze vas k lekarovi zoberu prednostne,ale urcite by s vami nemenil ziadny z rodicov,ktoreho dieta ma "len" chripku a musi cakat v cakarni.Nieje mozne to zakazdym kazdemu cloveku v cakarni vysvetlovat,preco vas lekar berie prednostne.Kaslat na ludi..