Ročné dieťa sa 1x hodilo o zem, ako reagovať?
Ahojte mamičky, aj som rozmýšľala či sem písať alebo nie ale za pokus nič nedám.
Dnes sa mi stala taká vec že môj ročný syn (13m) sa hodil o zem lebo som mu kázala aby prišiel ku mne od balkonvého okna (samozrejme hrča na čele lebo si poriadne tresol hlavu i parapetu).
Nikdy toto neurobil, je to veľmi milé, kľudné dieťa ktoré síce rado behá ale nemá problém obsedieť či už v stoličke, kočíku alebo hrať sa v postieľke.
Včera toto správanie videl keď sa jeden chlapec hádzal nonstop na zem keď mu niekto niečo zakázal. Môj syn sa ho zľakol, utekal od neho keď toto robil, dokonca plakal lebo nevedel čo sa s ním deje čiže som myslela že si to ani neuvedomuje že to robí od zlosti.
Dnes ako to syn urobil absolútne som nevedela ako zareagovať, keďže pri chlapcovi všetci to správanie ignorujú tak neviem. Myslím že tou ignoráciom by som nič nedosiahla,len to že sa to bude opakovať čomu chcem samozrejme zabrániť.
Takže ak by vedel niekto poradiť čo s tým budem vďačná. Dúfam že sa to stalo prvý ale poslednýkrát ale rada by som bola pripravená zasiahnúť 😀
Inak, ani som netušila že taký krpec už môže dostávať záchvat hnevu a plieskať sa o zem. Som myslela že to je v neskoršom veku.
@jamatkaroka však jasné, určite nebude taký že kam ma položia tam budem. Veď už sám behá, chce všetko objavovať, na všetko ukazuje prstom, chce vedieť čo to je.... Takže viem že už nebude taký ako keď ešte nevedel chodiť ani po štyroch. Chápem že prichádzajú do jeho života nové emócie no rada by som aby ich vedel zvládať, nemusel sa pre zlosť hádzať o zem a podobne. Teraz si hovorím že je ešte maličký, skúša ktoré správanie mu viac vyhovuje, či štýl nervák alebo pohoďák. Ale chcem ho nejako usmerniť do budúcnosti aby som nemusela riešiť že za každým zákazom sa mi plesne o zem alebo bude vrieskať plakať 😁
Teraz keď to píšem sa mi zdá že je to veľmi náročné pre tak malé dieťa ale zas nechcem to od neho hneď od dnes, chcem sa ku tomu postupne dopracovať.
@peter952 môj syn má ADHD. A nie len že tak mu to povedala doktorka. Má ho originál riadne diagnostikované. A na 1 000 000% nie je to z očkovania. Sama som sa informovala u viac odborníkov (nie len u nas, ale aj v zahranici) a on to ma geneticky. Ide to z mužskej strany. A nie je to očkovaním. A ADHD sa môže diagnostikovať len od 6r.života dietata. Takže tvoje tvrdenie nie je správne. A za tým si stojím. Máme aj papiere o tom. Pekný deň ti prajem.
@peter952 Ale ADHD do toho netreba splietať. Voľakedy sa hovorilo že to je spôsobené zo stresu, fajčenia, pitia alkoholu v tehotenstve. Ale na veľa mamičiek to neplatilo (ani na mna). A nove štúdia hovoria že ADHD a ADD je genetické. A prenáša sa to z mužského génu. A toto ochorenie mávajú často aj neočkované deti. Ale toto by už bolo na inú diskusiu. Takže ešte raz pekný večer prajem.
@peter952 o zem sa syn nehádže, ale vie teda poriadne nerváčiť. Mal obdobie kedy sa doslova fackoval keď nervačil. Ale čim je starší, tým vie lepšie pracovať so svojimi emóciami. A keď píšeš že očkované deti sú omnoho zdravšie než tie neočkované, čiastočne s tým súhlasím, no myslím si že väčší vplyv na to má to ako sa dieťa stravuje a v akom prostredí žije.

@peter952 Ja mám nezaočkované dieťa, nie som zástanca očkovania, ale to čo píšeš sa mi už dá prehnané. A samozrejme že je potom komunita rodičov ktorí neočkujú zosmiešňovaná. Každé zdravé dieťa je od prírody zvedavé a skúša hranice. Som rada keď vidím že je syn vytrvalý a ide si za svojim keď to chce. Druhá vec je či povolím.