icon

Ročný syn sa neustále vyzúva

zuzkamacken
10. apr 2014

nas rocny syn uz cca mesiac sam chodi, podla "predpisov" sme mu kupili pevne vysoke topankocky.. mesiac ich bez problemov nosil a teraz tyzden sa stale vyzuva. stale! mame plavajucu podlahu tak sa bojim aby sa mu nepokazili nozky ako sa vsade pise.. kupili sme aj sandalky na suchy zips ale vyzuje si ich rovnako. najlepsie aj z ponoziek sa vyzuje... mate daky tip, recept.. rady?? ako vase deti?

Strana
z2
zuzkamacken
autor
10. apr 2014

@nice202 ved urcite vonku nebude bosy.. nepochybujem ze naboso je to zdrave, ale aj pre deti co len zacinaju chodit? po tvrdej podlahe? ale zacinam tomu pomaly po prispevkoch verit.. len ta nasa lekarka ma vystrasila tak sa mi nediv 🙂)

nice202
10. apr 2014

@zuzkamacken ved rob ako myslis, ale ja som sa bavila s odbornikmi a maju nazor, co najviac doma na boso. ako pisem, moja dcera ma krasnu klenbu a doma papuce nepouzivame a ani sme nepouzivali. Takisto som netyrala dieta v postolkovych nohavickach 😵 a ak uz na doma chces nieco na nozky, tak jednoznacne odporucam tietohttp://www.maxus.sk/detsky-sen/detske-oblecenie... alebo na nete je ich dost vela podobnych, vola sa to kozene capacky

nice202
10. apr 2014

@zuzkamacken este raz link http://www.maxus.sk/detsky-sen/detske-oblecenie... alebo znacka liliputi a este je k tomu aj perfektne napisany clanok http://www.liliputi.sk/aby-detske-nozky-zdravo-... odporucam pozriet druhy link z tohto prispevku

zuzkamacken
autor
10. apr 2014

@nice202 postolky sme tiez nemali ;) a dakujem!

zuzkamacken
autor
10. apr 2014

@nice202 a presne taketo mame!!! a lekarka ich videla a ze: KATASTROFA!!! :D hned mu ich zas obujem!!!!

lucikan
10. apr 2014

@zuzkamacken odporucam tieto stranky preluskat, aj pre mna to bolo velmi zaujimave citanie: www.nohynaboso.cz
A inak, ja by som verila tomu, ze rocne dieta velmi dobre vie, preco si ich vyzuva, topánky na nohe naozaj nozu vadit, hlvne takymto malickym cerstvym chodcom.

kadri
10. apr 2014

@zuzkamacken moje 2 dcery (11 a 13r) tiez predpisovo dostali na nozky pevne topanocky, ked zacali chodit. bol problem take malicke zohnat, podrazky boli tvrde... obe maju znizenu klenbu, mladsia aj predpisane ortopedicke vlozky. pri najmladsom synovi (6r) som si povedala, ze to spravim inak. doma mal stale obute iba kozene capacky, kupovala som ich cez ebay, ale uz sa daju kupit aj na sk. na vonku topanky s ohybnou flexi podrazkou, odporucam pediped. k jeho klenbe nemal ziadny dr. pripomienku, vsetko ok. tak si vyber 😒

hradnapani
10. apr 2014

@zuzkamacken noo, moj ma tri roky a topanky ci papuce na doma neznasa. takze to riesime protismykovymi ponozkami, dostat aj tenke ponozky s tymi stuplikmi.
ano, je pravda, ze ak dieta chodi vylucne po tvrdom rovnom povrchu, tak by nemalo byt uplne bose, vtedy moze ta klenba padat. Ale da sa to vyriesit jednoducho. Dajte na zem aspon mensi kusovy koberec, plus nejake vankuse, plysakov, trochu nasimulujte prirodne podmienky (vsetci vieme, ze chodit v prirode bosy je to najzdravsie, co moze pre nohy byt). Podstatne je, aby chodil po roznych povrchoch, tvrdych i maksich. Ja som dokonca okruhle kamene dala do takeho mecha a maly rad po nom chodi (akoze sme pri rieke). A nohy ma v poriadku. Akurat neviem, co bude robit v skolke.... to jedine ma trapi.

zuzik307
10. apr 2014

@zuzkamacken pediatricka je stara skola 🙂 klenba sa vyvija 4-5 rokov, vytvara sa cinnostou svalov nozky, ktore je treba stimulovat roznymi povrchmi, nie otlacenim ortopedickej vlozky v papuckach s tvrdou podrazkou 🙂 pre dalsie info sa kludne pridaj do tejto super skupinky: https://www.modrykonik.sk/group/4501/

tova
11. apr 2014

presne ako pise zuzik307, v usa topanky s klenbou pre take male deti je tazko zohnat, len europske, sval ma dieta cvicit chodenim na boso, hlavne piesku, trave.. to nam dr. povedala. Ja mam susedu cinanku starsiu a vidim ako ona stale na boso v hline sadi ked je v zahradke

alyze
17. máj 2014

Ahojky, ani nasa krpana nenosi papucky a to mame vsetky od vymyslu sveta, jednoducho ich na nohe nebude mat a hotovo, ale teraz tak rozmyslam ze asi nieco bude na tom pravdy, co tu pisala jedna mamicka:
ze ani mi nenosime papuce a asi ked mi nenosime, tak ani ona nechce 😀

zuzkaaa.g
21. máj 2014

Ahojte, ja osobne si myslim, ze urcite je lepsie naboso len zalezi po akom povrchu... Ta plavacka asi ideal nieje... Ja vo vnutri detom papucky davam, ale cez leto po dvore behaju bose... Mna napriklad bolia nohy ked chodim po dome bosa a musim sa ist obut (tiez mame plavacku) 🙂

katkatt
21. máj 2014

naboso ano, ale nie po plavajucej podlahe. Nas bol tiez taky expert a vyriesili to kozene sandalky Sante na pracku, to rocne dieta este neodopne. Aj proti vyhadzovaniu obutych topanok z kocika potajomky za jazdy to zaberalo. 😀

mon77
21. máj 2014

nas to robi tiez a robila to aj dcera 😀 ... neries, prejde ho to 🙂 a za ten kratky cas sa nozickam nic nestane ... podla mojej mamy som to robila tiey .... som zdrava ako repa a nemam ani ploche nohy 🙂

hori
21. máj 2014

@zuzkamacken ja som to vyriesila tak, ze som kupila papucky na snurovanie a maslu som zaviazala na dvakrat, aby sa nedala rozviazat jednoduchym potiahnutim snurky... a papuce uz nevyzula... to len keby nahodou, nebudem tu riesit zdrave ci nezdrave obuvanie, takych tem je tu vela... 😉

Strana
z2